- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 15
Thread: Συνοδοι
-
09-12-2009, 02:53 AM #1
Συνοδοι
Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις συνοδους αποριες που μου δημιουργηθηκαν μεσα απο τα διαφορα διαβασματα.Η συνοδος ειναι μια ισχυρη οψη αυτο το εχω καταλαβει (καθε φορα που καποιος κοιτα τον χαρτη μου αναφωνει "εχεις κρονο σε συνοδο με τον ηλιο...πολυ βαρυ " ...ευχαριστω για την υποστηριξη :toung:..).ειχα μια σχεση ( ειχα ..εχω ..ποιος ξερει ..:toungμε καποιον με τον οποιο η σεληνη του εκανε συνοδο με τον ηλιο μου και οπως σωστα μπορω να πω ενα αρθρο αναφερει οτι υπαρχει ισχυρο δεσιμο ακομα και αν εχει τελειωσει (?) η σχεση...αναρωτιεμαι γιατι πραγματικα ειναι σαν να "τον κουβαλω μαζι μου".τελοσπαντων...θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει απλα τις συνοδους σε συναστριες φιλων μου?οπως ηλιος σε συνοδο με πλουτωνα,αρης σε συνοδο με κρονο και αφροδιτες σε συνοδο?ξερω οτι στο σαιτ υπαρχουν διασπαρτα αρθρα με επεξηγησεις αυτων .αλλα στα περισσοτερα και συγγνωμη κιολας επικρατει ενα χαος.μπαινει ο ενας και ο αλλος γραφει μια προταση ,μετα καποιος λεει κατι αλλο ,μετα καποιος παρεξηγειτε,αλλος ρωτα ασχετο θεμα δικο του,η συζητηση παει αλλου σε αλλες οψεις και καπου το θεμα χανεται ...επειτα κατι που αφορα εμενα ειναι ασχημες οι οψεις σε προοδευτικο αρης σε συνοδο με αφροδιτη και ηλιος σε συνοδο με αφροδιτη?θελω να πω οτι εγω τοσο την οψη του ηλιου σε συνοδο με τον κρονο την νιωθω ασχημα μεχρι τωρα (αλλωστε το εχω γραψει πολλες φορες ) αλλα και η σχεση η οποια προανεφερα δεν ηταν οτι καλυτερο.αρα ερχονται δυσκολες μερες για την "μουγκη μου αφροδιτη?:toung:να αγορασω απο τωρα κρανος γιατι η πρωτη συνοδος αρη με αφροδιτη γινεται σε ενα χρονο..
-
09-12-2009, 02:01 PM #2
Re: Συνοδοι
Αγαπητή hattie23...ας τα πάρουμε με τη σειρά...
1.Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου είναι μια όψη όχι αναγκαστικά "κακή" και μπορεί να λειτουργεί είτε βοηθητικά είτε περιοριστικά ανάλογα με τις επιρροές που δέχεται...
Καθώς ο Ήλιος παρέχει ζωτικότητα και ο Κρόνος έχει την τάση να την περιορίζει, όταν σχηματίζουν σύνοδο , η δράση του Ήλιου θα περιοριστεί απο την ισχυρή παρέμβαση του Κρόνου.
Αν οι περισσότερες απο τις όψεις των άλλων πλανητών είναι θετικές, η επιρροή θα λειτουργεί εν μέρη ως τροχοπέδη ή ως σταθεροποιητής. Για παράδειγμα, αν ανήκες σε ένα ζώδιο της φωτιάς, τα ακραία του χαρακτηριστικά θα σταθεροποιούνταν.Ωστόσο αν υπάρχουν τετράγωνα με τον Ήλιο ή/και τον Κρόνο-ιδιαίτερα απο τη Σελήνη-τα χαρακτηριστικά του ηλιοζωδίου θα σκιάζονται.Επειδή η σύνοδος είναι στο Σκορπιό(ένα ζώδιο το οποίο παραδοσιακά θεωρείται συγκρατημένο και εσωστρεφές), η όψη σε κάνει ακόμα πιο κλειστή και αυτοελεγχόμενη με μια νότα απαισιοδοξίας/μελαγχολίας να σε βασανίζει κατα καιρούς! Θα υπάρχει συστολή και έλλειψη αυτοπεποίθησης,ιδιαίτερα στα νεανικά χρόνια,αλλα αργότερα,καθώς ωριμάζεις,αναπτύσσεις τη φιλοδοξία και την αποφασιστικότητα.Προσδίδε επίσης σοβαρότητα, κοινή λογική,πρακτική και συνετή αντιμετώπιση της ζωής και την ικανότητα να πατάς γερά στη γή(ρεαλισμός). Θα λειτουργείς με μεγάλη προσοχή και θα παίρνεις ρίσκα μόνο μετά απο προσεκτικό χειρισμό. Ηόψη σε προικίζει με πειθαρχία και την αίσθηση του καθήκοντος.Αν είναι "χτυπημένη" μαρτυρά προβλήματα με τον πατέρα(όπως επίσης και αν ο Κρόνος βρίσκεται στο 10ο οίκο ή σε σύνοδο με το Μεσουράνημα).Γι'αυτό έλκεσαι πιθανόν απο μεγαλύτερης ηλικίας άτομα σε μια αναζήτηση της πατρικής φιγούρας.Απο μικρή ηλικία καλείσαι να ανταποκριθείς σε αρκετές υποχρεώσεις , ενώ στις σχέσεις σου με τους άλλους είσαι αρκετά επιφυλακτική. Η επαγγελματική επιτυχία μπορεί να έρθει σε προχωρημένη ηλικία μετά απο σκληρή δουλειά και συνέπεια.
Η σύνοδος είναι ένα πολύ σημαντικό εστιακό σημείο του χάρτη,ιδιαίτερα όταν έρχεται σε επαφή με διελεύσεις και προόδους απο άλλους πλανήτες.
2.Όσον αφορά τη συναστρία, οι όψεις Ήλιου-Σελήνης είναι πολύ σημαντικές και η σύνοδος είναι αναμφίβολα ένα πολύ δυνατό σημείο στήριξης της σχέσης.Έπειτα, κοιτάμε τη θέση των 2 Σεληνών για να δούμε αν αλληλοκαλύπτονται οι συναισθηματικές ανάγκες των δύο συντρόφων(σύνοδος,τριγωνο, ξάγωνο=οι συναισθηματικές ανάγκες των δύο μελών της σχέσης ταυτίζονται ή βρίσκονται σε αρμονία ενώ *τετράγωνο ή αντίθεση=σύγκρουση αναγκών ή αδυναμία/ανικανότητα του καθενός συντρόφου να παρέχει στον άλλο το είδος της συναισθηματικής αντίδρασης που περιμένει ή επιθυμεί ώστε να αισθάνεται πληρότητα).
Οι θέσεις του Ερμή των δύο συντρόφων και οι όψεις που κάνουν μεταξύ τους δείχνουν το πόσο καλά επικοινωνούν οι δύο σύντροφοι. Η αντίθεση δεν είναι τόσο κακή καθώς υπάρχουν μεν διαφορές αλλα αυτη η διαφορετικότητα λειτουργεί αλληλοσυμπληρωματικά.Δύσκ λο είναι το τετράγωνο Ερμή με Ερμή αλλα αν ταυτόχρονα ενυπάρχει π.χ μια θετική όψη Σελήνης-Ερμή ή Ήλιου-Σελήνης ή Ηλιου-Αφροδίτης,αυτή θα λειτουργήσει βοηθητικά καθώς δέιχνει ενστικτώδη κατανόηση μεταξύ τους και έτσι, παρά το διαφορετικό τρόπο σκέψης τους,θα είναι σε θέση μετά απο συζήτηση και ανταλλαγή επιχειρημάτων να καταλήξουν τελικά σε συμφωνία ως προς τη λήψη μιας κοινά αποδεκτής απόφασης...
Οι όψεις Αφροδίτης-¶ρη δέιχνουν το βαθμό της ερωτικής έλξης μεταξύ των δύο συντρόφων. Όταν π.χ είναι σε σύνοδο είναι οτι καλύτερο για να μη βαρεθούν ποτέ (σεξουαλικά) ο ένας τον άλλο!!!:toung: Το τετράγωνο φανερώνει πολύ έντονη ερωτική έλξη(που είναι πιθανόν και ο λόγος που τους έφερε κοντά) ,αλλα δεν υπόσχεται διάρκεια. Τα τρίγωνα και τα εξάγωνα δηλώνουν αρμονία αλλα οχι ιδιαίτερο πάθος! Οι όψεις Ήλιου-Ουρανού και Αφροδίτης-Ουρανού προσδίδουν ηλεκτρική έλξη(αυτό που όταν σε πρωτοαγγίζει ο άλλος νομίζεις οτι σε διαπέρασε ηλεκτικό ρεύμα!!!:embarrest), αλλα και απροβλεψιμότητα,μα αποκλείεται να ρουτινιάσει το ζευγάρι!!::bigsmile: Οι όψεις Ήλιου, Σελήνης και Αφροδίτης του ενός συντρόφου με τον Κρόνο, Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα του άλλου δείχνουν καρμικότητα(μοιραία σχέση), όπως επίσης και όταν ο σύντροφός μας έχει πλανήτες πάνω στους δεσμούς μας(σύνοδο) που δείχνει οτι έχουμε να πάρουμε μαθήματα απο αυτή τη σχέση.Αν η σύνοδος συμμετέχει ο Βόρειος Δεσμός μας νιώθουμε οτι ο σύντροφος μας βοηθά να προοδεύσουμε,ενώ αν είναι με το Νότιο νιώθουμε οτι μας πάει πίσω.
Αυτές θεωρώ εγώ ως τις σημαντικότερες όψεις σε μια συναστρία.
Ελπίζω να σε βοήθησα...
Με εκτίμηση
Το Μαράκι...
-
09-12-2009, 04:34 PM #3
Ναι..σιγουρα με βοηθησες αρκετα..ειναι αληθεια εν μερει πως νιωθω την συνοδο με αυτο το τροπο..ομως παρολο που οι γονεις μου χωρισαν με ασχημο τροπο δεν εχω καμμια επιθυμια (οπως εχω ξαναπει σε αλλο μελος του φορουμ) για ανδρες μεγαλυτερους σε ηλικια.Το αντιθετο μαλιστα επειδη ο πατερας μου ειναι μεγαλυτερος απο την μητερα μου εναν μεγαλυτερο ανδρα μεσα σε σχεση η σε γαμο τον βλεπω περιοριστικο.ενω ο πατριος μου με 2 χρονια διαφορα απο την μητερα μου ειναι καλυτερα μεσα στην σχεση τους.δεν ξερω θεωρω οτι η ιδια περιοριζω πολυ τον εαυτο μου για να υπαρχει και καποιος μεγαλυτερος που θα ασκει τον ρολο της "πατρικης φιγουρας":bigsmile:σκεφτομαι οτι περα απο τον δικο μας γενεθλιο πρεπει να εξεταζουμε και τους γενεθλιους τον γονεων μας αφου ουσιαστικα απο αυτους προερχομαστε και αυτοι επηρεαζουν πολυ τον περιβαλλον μας οταν ειμαστε πιο μικροι.ισως αν η μητερα μου δεν ειχε ξαναπαντρευτει η αν ο πατερας μου δεν μου ειχε αδυναμια να αποζητουσα εναν μεγαλυτερο ανδρα στην ζωη μου αλλα τωρα οχι.θεωρω οτι μαλλον πρεπει να ταυτισουμε τον κρονο με την γονεικη φιγουρα και οχι τοσο με την πατρικη.ας πουμε οτι σαν παιδι ειχα περισσοτερο περιορισμο απο την μητερα μου και ισως και καποια ζηλεια επειδη ημουν η αδυναμια του πατερα και αυτο μου δινει ακομα καποιες στιγμες ανασφαλειας.ισως για αυτο δεν εχω και πολυ καλες σχεσεις με τις γυναικες ενω μου ειναι παντα πιο ευχαριστη οι φιλιες με τους ανδρες...ειναι λαθος αυτο που λεω οτι πρεπει να εξεταζουμε περα απο τον δικο μας χαρτη και εκεινο των γονεων μας ?αλλωστε υπαρχουν και περιπτωσεις ανθρωπων που ενω ειχαν ενα ταλεντο η οικογενεια τους εσπρωξε σε κατι αλλο και μετα το μετανοιωσαν...
-
10-12-2009, 11:18 PM #4
Αγαπητή hattie23...καλό θα ήταν να είχα μπροστά μου το γενέθλιο χαρτη σου για να συζητήσουμε περαιτέρω τα όσα σε απασχολούν.Το να βγάζουμε συμπεράσματα μόνο απο μία όψη είναι αναποτελεσματικό και μονομερές.
Σίγουρα είναι χρήσιμο να εξετάζουμε και τους χάρτες των γονιών μας, καθώς μπορεί να φωτίσουν κάποια αθέατη πλευρά του χαρακτήρα τους ή να βρούμε-μέσα απο αυτή την εξέταση-εξηγήσεις για τη στάση τους απέναντι μας ή να λύσουμε γενικότερα κάποιες απορίες μας για ζητήματα που αφορούν τους ίδιους ή τη σχέση μας μαζί τους.
Σε γενικές γραμμές πάντως...πληροφορίες για τη σχέση μας με τους γονείς μας δίνουν:
1. Η ακμή του 4ου(μητέρα) {κυβερνήτης+ζώδιο και οίκος του κυβερνήτη} σε συνδυασμό με τη θέση της Σελήνης(που δηλώνει πως εμείς βλέπουμε τη μητέρα μας). Η ύπαρξη πλανητών μέσα στον 4ο οίκο μαρτυρά την παιδική μας ηλικία και την κατάσταση που επικρατούσε στο οικογενειακό μας περιβάλλον...π.χ ένας Κρόνος στον 4ο( ή ένας Κρόνος στον Καρκίνο) είναι μια ένδειξη για δύσκολα ή "στερημένα" παιδικά χρόνια με περιορισμούς ή ευθύνες που αναγκάστηκε το άτομο να επωμιστεί απο μικρή ηλικία ενώ αντίθετα ο Δίας εκεί μαρτυρά μια ευτυχισμενη παιδική ηλικία, ο Ποσειδώνας πιθανές εξαπατήσεις ή ψευδαισθήσεις, ο Πλούτωνας μυστικά κτλ
2. Η ακμή του 10ου οίκου(+κυβερνήτης κτλ όπως παραπάνω) και οι πλανήτες μέσα σε αυτόν (αν υπάρχουν) είναι μια ένδειξη της σχέσης του ατόμου με τον πατέρα σε συνδυασμό με το ηλιοζώδιο μας (Ηλιος=πατέρας,Σελήνη=μητέρ α) που δείχνει το πως εμείς βλέπουμε τον πατέρα μας. π.χ Η Σελήνη στο 10ο οίκο δείχνει οτι το άτομο έχει την τάση να έλκει συντρόφους που φέρουν τα χαρακτηριστικά του πατέρα του ή ο Κρόνος στο 10ο ή/και σε σύνοδο με το Μεσουράνημα δείχνει οτι το άτομο έχει σαφές πρόβλημα με τον πατέρα του καθώς τον βιώνει ως μια αυταρχική ή επικριτική φιγούρα.
Μελέτησε αν θες αυτά τα στοιχεία στο χάρτη σου και θα χαρώ πολύ να μάθω τα αποτελέσματα αυτής της αναζήτησης.Ελπίζω και πάλι να βρεις βοηθητικά τα όσα σου είπα...
Περιμένω νέα δημοσίευσή σου...
το Μαράκι...
-
11-12-2009, 11:54 PM #5
μολις αναλυψα την εννοια του συνθετου χαρτη:toung:...και ηθελα να ρωτησω τι σημαινει η συνοδος λιλιθ, αρη, ηλιου καθως και η συνοδος ποσειδωνα, κρονου, ουρανου και σεληνης...:embarrest
-
12-12-2009, 06:48 PM #6
γεια σας!αν και γνωριζω καποια πραγματα για τα χαρακτηριστικα των πλανητων,θα ηθελα μια δευτερη γνωμη!
Σε συναστρία οι παρακατω σύνοδοι ποιον ακριβώς ρόλο παίζουν?
Ηλιος σύνοδος με Ουρανό κ Πλούτωνα
Ερμής '' '' με Β. Δεσμό
Κληρος Τύχης '' '' με Χείρων,Λίλιθ
Κλήρος τύχης '' '' με Ποσειδώνα
Βέρτεξ ΄΄ ΄΄ με Λίλιθ
Ευχαριστώ!:bigsmile:
-
27-02-2010, 11:36 PM #7
-
27-02-2010, 11:48 PM #8
Με την Αναζήτηση μπορείς να βρεις διάφορες σχετικές συζητήσεις και άρθρα για ό,τι ψάχνεις. :bigsmile:
-
28-02-2010, 02:42 AM #9
-
28-02-2010, 03:12 AM #10
Αν βάλεις για παράδειγμα στην αναζήτησω σαν λέξη-κλειδί το "Β. Δεσμός" βγάζει πάρα πολλές συζητήσεις που εχουν γίνει και κάποιες από αυτές αφορούν και συναστρίες.
Ενα παράδειγμα τετοιας συζήτησης είναι και η "Συναστριακές όψεις: απορίες, σύντομη ανάλυση" στην οποία αν και δεν ξεκίνησε για τους δεσμούς τις Σελήνης, επεκτάθηκε αρκετά το θεμα.
Απλά θέλει υπομονή το ψάξιμο. Μπορείς επιπροσθέτως να ρωτήσεις συγκεκριμένα και στην ενότητα " Ο Αστρολόγος στο σπίτι σας! "
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.