Εδώ έχουμε ένα θέμα αρκετά δύσκολο και που θα προσπαθήσω να σας το αναλύσω με όσο πιο απλά λόγια γίνεται. Κατ ‘ αρχήν οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πλέον πως είναι και επιστημονικά παραδεχτό πως όχι μόνο η Σελήνη αλλά και οι πλανήτες παίζουν ρόλο στη σεισμική δραστηριότητα της Γης . Μάλιστα το National Geographic News αναφέρει σχετικά πως το φεγγάρι επηρεάζει την παλίρροια μέσω της βαρυτικής έλξης κατά τα λεγόμενα του αστρονόμου του Αμερικανικού Παρατηρητηρίου του Ναυτικού στην Ουάσιγκτον, Geoff Chester. Υπάρχει βέβαια ένας διχασμός μιας και ένας γεωφυσικός από το Κολοράντο αμφισβητεί τα λεγόμενα του μιας και τα αντικρούει με την πρόφαση πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Όμως ένας άλλος επιστήμονας ο James Berkland που είναι συγγραφέας του συγγράμματος SYZYGY –En Earthquake Newsletter αναφέρει στο εν λόγω σύγγραμμα πως η βαρυτικη έλξη Ηλίου- Σελήνης και άλλων πλανητών διεγείρουν την σεισμική δραστηριότητα. Θεωρητικά αυτό έχει κάποια επιστημονική βάση γιατί όπως λέει και ο αστρονόμος Chester μιας και οι τεκτονικές πλάκες επιπλέουν. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως την πρόκληση σεισμών μπορεί να την προκαλέσει ακόμα και η κατασκευή μιας τεχνητής λίμνης ή ενός φράγματος , φανταστείτε δηλαδή τι μπορεί να συμβεί αν σκεφτούμε πως το σχήμα της Γης είναι γεωειδες το οποίο είναι ένα ΄΄ φανταστικό περίγραμμα΄΄ που συμπίπτει με την μέση στάθμη των υδάτων των ωκεανών και την επέκταση του διάμεσου των ηπείρων . Αναλογισθείτε μια ενδεχόμενη ΄΄παραμόρφωση΄΄ αυτής του νοητού σχήματος τι μετατόπιση υδάτινων φορτίων θα προκαλούσε. Μέσα από αυτές τις παρατηρήσεις ο Berkland έχει καταφέρει να προβλέψει με ακρίβεια αρκετούς σεισμούς , μεταξύ αυτών και τον σεισμό του Σαν Φραντζισκο το 1989.

Πάμε όμως και στα αστρολογικά στοιχεία να δούμε τι λένε:
1) Είναι καταγεγραμμένο πως αρκετοί σεισμοί γίνονται κατά την διάρκεια εκλείψεων και ειδικά με απόκλιση 1 μέρα πριν ή μετά , 3 ½ μέρες πριν ή μετά , 7 μέρες πριν ή μετά 14 μέρες πριν ή μετά. Μια αρκετά αρνητική επιρροή είναι όταν Κρόνος, Ουρανός, Άρης και Δίας είναι στον άξονα ΤΑΥΡΟΥ –ΣΚΟΡΠΙΟΥ.

2) Όταν ο Δίας βρίσκεται στον Άξονα Ταύρου –Σκορπιού και βρίσκεται σε όψη συνόδου , αντίθεσης ή παραλληλίας με τον Ερμή . (Παραλληλία είναι όταν δυο πλανήτες βρίσκονται στην ίδια απόσταση , βόρεια ή νότια του ισημερινού)

3) Σεισμοί βγαίνουν συνήθως στις πρώτες μοίρες των τεσσάρων θεμελιωδών ζωδίων ( Κριού, Καρκίνου, Ζυγού, Αιγόκερου)

4) Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο είναι να έχουμε μια έκλειψη και ο σεισμός να γίνει αργότερα όταν κακεργέτες πλανήτες σχηματίσουν δυσαρμονικές όψεις με το ωροσκόπιο της Έκλειψης.

5) Όταν φτιάξουμε έναν χάρτη τη στιγμή μιας μεγάλης συνοδού , και η σύνοδος αυτή πέφτει στην ακμή του τέταρτου οίκου ( τέταρτος οίκος η Γη , η πατρίδα , οι εκτάσεις) ή στο ναδίρ ( το χαμηλότερο σημείο , το υπόγειο , το αντίθετο του Ζενίθ το υψηλότερο σημείο ,το απόγειο).

Με την χρήση της Astro-carto-graphy ( Αστρο-χαρτο-γραφιας) όταν οι κάθετες προβολές της Έκλειψης περνούν επάνω από μια περιοχή.

Επίσης έχει παρατηρηθεί κατά τον Theodore Landscheidt την σχέση ανάμεσα στην Υπερπλουτωνια ΙΣΙΔΑ ( Αστεροειδής) η όψη των 7,5 μοιρών και άλλους πλανήτες έδινε σεισμούς.

Ας δούμε λοιπόν 2-3 σεισμούς που έγιναν για να δούμε πως λειτουργούν όλα τα παραπάνω:

Α) Σεισμός Αγίου Συμεών Καλιφόρνια , Η.Π.Α 22/12/2003 ώρα 19:15 . Είναι 14 μέρες μετά την ολική έκλειψη Σελήνης( Total Lunar Eclipse) στις 16 μοιρες του ΤΑΥΡΟΥ και 1 μέρα πριν την ολική έκλειψη Ηλίου στην 1 μοίρα και 58 ΄του Τοξότη. ( Σχετικό εδάφιο Νο 1ο ) Μέγεθος : Μw= 6.5

B) Σεισμός Μπαμ , ΙΡΑΝ στις 26/12/2003 ώρα 01:56 . Μέγεθος : Mw=6.6
Τρεισήμισι μέρες μετά την Έκλειψη Ήλιου ( 23/12/2003) .

Γ) Σεισμός ΑΘΗΝΑΣ 7/9/1999 Δίας στον Ταύρο ( Ανάδρομος) και Σελήνη στο Λιοντάρι , Ο Κρόνος ( στις 17 μοίρες και 7 ΄του Ταύρου) σε όψη τετραγώνου με την προηγούμενη Έκλειψη ΗΛΙΟΥ (στις 18 μοίρες 22΄του ΛΕΟΝΤΑ).


Τώρα όσον αφορά για τον ΄΄φονικό σεισμό΄΄ της 26ης Δεκεμβρίου 2004 μεγέθους 9.1 της κλίμακας Ρίχτερ που έλαβε χώρα στην Σουμάτρα της Ινδονησίας κατά την ημέρα της Πανσελήνου , κάτι μου κάνει για ανθρώπινο κατασκεύασμα. Αλλά αυτά θα τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο.


Στοιχεία αντλήθηκαν από τα κάτωθι βιβλία και δικτυακούς τόπους:

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : Κοσμική και Πολιτική Αστρολογία (ALAN LEO)
Αστεροειδείς και Πλανητοειδείς – Εκδόσεις Ηλίανθος
National Geographic News
Ιστοσελίδα: Physics 4u


Στοιχεία περί σεισμικής δραστηριότητας:
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – Τμήματος ΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ –ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ



ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ