s
Η λειτουργια των Πλανητων
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    ΑΚΗΣ
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    271

    Η λειτουργια των Πλανητων

    Η λειτουργία των πλανητών μέσα από διελεύσεις

    Η μελέτη ενός ωροσκοπίου είναι ένα αρκετά όμορφο και μαγευτικό πράγμα. Όμως χρειάζεται μελέτη για να έχεις μια σφαιρική και τεκμηριωμένη άποψη ,καθαρό μυαλό αλλά και γνώση η οποία να μπορείς να την εφαρμόσεις. Δεν είναι σαν την διαβόητη εξίσωση της σχετικότητας Ε=m: c2 , όπου πρακτικά δεν είναι εφαρμόσιμη.
    Βλέπω τους περισσότερους από εσάς να βλέπεται τον Κρόνο σαν τον μπαμπούλα , ενώ ο Δίας είναι ο μεγάλος ΄΄χορηγός΄΄ του κάθε ωροσκόπιου. Άραγε αναρωτηθήκατε τι κάνει ο κάθε πλανήτης. Ο κάθε ένας από εμάς παίζει τον μικρό ή τον μεγάλο ρόλο στο παγκόσμιο –κοσμικό θέατρο. Ας πούμε πως έχετε μια σχέση η οποία πιστεύετε πως όλα πάνε καλά. Έρχεται η διέλευση του Κρόνου ας πούμε από τον 7ο οίκο που είναι η έξαρση του , βγάζει εντάσεις και μετά χωρίζετε . Στην συνεχεία πονάτε ,υποφέρετε παράλληλα όμως συλλέγετε εμπειρίες για το να μην ξανακάνετε τα ίδια λάθη. Μπαίνει στην ζωή σας μια σχέση που περνάτε παρά πολύ καλά και έχετε και happy end. Τι συνέβη ? Όπως έλεγε και ο μεγάλος Αριστοτέλης πάντα υπάρχει ένα αίτιο και ένα αιτιατό. Ο Κρόνος κρίνει ,δοκιμάζει , επιβραβεύει χωρίς να χαϊδεύει , ότι πηγάζει από τον Κρόνο είναι αποτέλεσμα μόχθου και αγώνα.

    Από την άλλη έχουμε τον Δια , που όλα τα περιοδικά τον παρουσιάζουν σαν το μάννα εξ ουρανού όπου η διέλευση του αυτόματα λύνει τα προβλήματα. Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο άσχημα μπορεί να την πάθεις με διέλευση Δια? Έχω ακούσει να λένε ωραία έχω διέλευση Δια από τον 2ο οίκο θα πάρω πολλά λεφτά . Ναι κυρία μου είδατε τι όψεις κάνει ο Δίας. Λέμε , έστω ότι έχει όντως διέλευση του Δια μέσα από τον 2ο οίκο αλλά ο Δίας της έχει κάτι τετραγωναρες απίστευτες, τι λεφτά να τις δώσει? Ακόμα και αν της δώσει πόσο καθαρά θα είναι?

    Ένα βασικό σημείο που πρέπει να προσέχουμε είναι οι ενεργοποιήσεις γενεθλίων όψεων πράγμα παρά πολύ σημαντικό. Ας πούμε πως έχουμε κάποια κύρια που ανοίγει μια επιχείρηση με Δια στον 8ο σε σύνοδο με τον γενέθλιο Δια ( όπου ο γενέθλιος Δίας έχει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα ) ο Δίας ενεργοποιεί την γενέθλια όψη Δια – Ποσειδώνα τετράγωνο. Ακόμα και αν ο Δίας περάσει και κάνει Δια –Ποσειδώνα τρίγωνο ή εξάγωνο , υπάρχει η γενέθλια προδιάθεση του Δια –Ποσειδώνα τετράγωνο οπότε ακόμα και μέσα από αυτή την όψη τρίγωνου θα βγει μια σχετική ταλαιπωρία μέχρις ότου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Ο Ουρανός που φέρνει γεγονότα απρόβλεπτα και ακαριαία είναι πολύ δύσκολος, όπως επίσης και ο Ποσειδώνας όπου είναι ο πλανήτης της ψευδαίσθησης ,της ουτοπίας , που όταν ΄΄ξυπνήσετε΄΄ από την λήθη , τότε είναι πολύ αργά. Έτσι καλό θα είναι να γνωρίζετε πως το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι η βάση για την πρόβλεψη.

    Επίσης για κάποιους που θεωρούν την Αστρολογία ( και το παίζουν επιστημονικά καταρτισμένοι) ότι είναι απάτη ή ουτοπία θα τους θέσω ένα ερώτημα . Αν πάτε σε 10 γιατρούς τον ίδιο ασθενή την ίδια χρονική περίοδο , πόσες διαφορετικές γνώμες θα ακούσετε όσον αφορά την ίαση της ασθένειας του??
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Δυτικές Συνοικίες
    Posts
    159

    Re: Η λειτουργια των Πλανητων

    Έχω κάποιες διαφωνίες σχετικά με το άρθρο όσον αφορά τα αστρολογικά του δεδομένα που παρατίθενται εδώ και το γενικότερο τρόπο γραφής του αλλά προτιμώ να επανέλθω ίσως κάποια άλλη φορά. Η παρέμβασή μου θα γίνει μερικώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο δεδομένου ότι η επιστημονική κοινότητα διαβάζει και με αφορμή ανακρίβειες και πολλές φορές γκάφες που γίνονται από αγράμματους αστρολόγους και αστρολογίσκους που αυτοανακηρύσσονται κατά βούληση, βρίσκουν κάθε λογής ερεθίσματα για να γκρεμίσουν, υποβιβάσουν και χλευάσουν την αστρολογία που προσωπικά εγώ αγαπώ και δεν δέχομαι να συμβαίνει αυτό.

    Σημείωση: Όλα αυτά δεν είναι μομφή στον συγγραφέα του άρθρου.

    Εν προκειμένω. Αναφέρεται ότι "η διαβόητη εξίσωση της σχετικότητας Ε=m: c2 , πρακτικά δεν είναι εφαρμόσιμη".
    Με πολύ απλά λόγια για να μην μπερδευτούν οι αναγνώστες θα έλεγα. Ακόμη κι ένας μαθητής Γυμνασίου γνωρίζει ότι στη Φυσική η έκφραση «πρακτικά εφαρμόσιμη» είναι πολύ πλατιά και ότι επίσης δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη επιστήμη εφαρμόσιμο ή μη.
    Απαραίτητη θα ήταν η διευκρίνιση τι ακριβώς σημαίνει η έκφραση ή η αποστολή μιας γενικευμένης πρότασης που να την περιέχει, ή τελικά ολόκληρη η σχετική εισήγηση.
    Γενικά, πάντως, μια εξίσωση είναι σωστή η λανθασμένη στα πλαίσια μιας θεωρίας, η οποία ερμηνεύει διάφορα φαινόμενα. Η θεωρία είναι επιστημονική αν σου δίνει τα μέσα να την ανατρέψεις ή να την διαψεύσεις.
    Τα συμπεράσματα της θεωρίας της ειδικής σχετικότητας έχουν επιβεβαιωθεί πολλές φορές και -ακόμα- δεν έχουν διαψευστεί. Αυτό σημαίνει ότι η θεωρία ισχύει ακόμα.
    Άλλο πράγμα τα επιστημονικά συμπεράσματα μιας θεωρίας και άλλο πράγμα η τεχνολογική εφαρμογή τους.
    Αυτή συνήθως καθυστερεί.
    Δείτε ένα παράδειγμα:
    Σκεφτείτε τις τρεις προτάσεις:
    1. Το φεγγάρι είναι από τυρί ροκφόρ.
    2. Δεν υπάρχει Θεός.
    3. Ο retrograde είναι ο μεγαλύτερος φυσικός όλων των εποχών.
    Από αυτές μόνο η πρώτη είναι επιστημονική, διότι μπορούμε να την διαψεύσουμε.
    Η δεύτερη είναι δόγμα.
    Η τρίτη είναι ευσεβής πόθος.

    Eν κατακλείδι όταν θελήσουμε να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο ναι σαφώς η συγκεκριμένη εξίσωση δεν είναι εφαρμόσιμη. Αλλά η επιστήμη δεν είναι αστρολογία και ούτε στηρίζεται σε φρασούλες που κάπου είδαμε τις αποκόψαμε και επιθυμούμε στήριξη των γραφομένων με κάτι που δεν κατανοούμε.
    Με δεδομένο ότι κάποιοι από εμάς αγαπάμε την αστρολογία γι’ αυτό και φροντίζουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σαν παρακαταθήκη στην επόμενη γενιά που όπως διαφαίνεται τότε θα διεκδικήσει τη θέση που της αρμόζει στον Ελλαδικό χώρο προς απογοήτευση κάποιων επώνυμων και μη αστρολόγων που βιάστηκαν να προβλέψουν ότι με την αρχή της νέας χιλιετίας η αστρολογία θα μπει στα πανεπιστήμια στη χώρα μας. Άλλη μια βιαστική τηλεοπτική κουταμάρα για να καταβαραθρώσει το αντικείμενο της μελέτης της αστρολογίας και να δώσει λαβές στην απανταχού επιστημονική κοινότητα να χλευάσει και με το δίκιο της.
    Όλοι εμείς που γράφουμε δημόσια -κατά συνέπεια εκτιθέμεθα- οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί γιατί τα γραπτά μένουν και κρίνονται. Οφείλουμε τη γνώση που καταθέτουμε να την τεκμηριώνουμε όσο πιο εμπεριστατωμένα μπορούμε διότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας πολλές φορές.
    Μην «πετάμε», λοιπόν, πέτρες όταν είμαστε παντελώς άσχετοι με την επιστήμη της Φυσικής για να υπερασπίσουμε κάτι το οποίο έχει κατα-ξευτιλιστεί (εννοώ την αστρολογία) από κάποιους κυρίους και κυρίες που είτε την σπούδασαν (αλήθεια που; ) είτε αυτοανακηρύχθηκαν αστρολόγοι.
    Αυτό ως προς τη διευκρίνιση της θεωρίας της σχετικότητας και τον ατυχή παραλληλισμό της.
    Φιλικά
    MAY THE FORCE BE WITH ...ME ... IN THIS STRANGE AND BEAUTIFUL WORLD OF ASTROLOGY...!

  3. #3
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    ΑΚΗΣ
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    271

    Re: Η λειτουργια των Πλανητων

    Κατ αρχην ευχαριστο για τα καλα σου λογια ...δειχνουν πως οτι κανεις το κανεις με παθος. Αστρολογικα δεν εχεις να μου προσαψεις κατι για το αρθρο γιατι με βαση προηγουμενες δημοσιευσεις σου εισαι χειμαρος οταν δεις κατι στραβο. Ας σου δωσω λοιπον καποιες διευκρινησεις λοιπον..
    Α) Η εκφραση περι θεωρειας της σχετικοτητας ειπα πως δεν ειναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ. Δεν ειπα πως ειναι λανθασμενη. Θεωρησα πως μιλαω σε ανθρωπους με ενα λογικο επιπεδο μορφωσης. Και η τηλεμεταφορα υλης υπαρχει ως θεωρεια αλλα δεν ειναι πρακτικα εφαρμοσιμη.
    Β) Τωρα για καποιους αστρολογισκους που αναφερατε , εστω και επειδη κανανε το λαθος να πουν γιατην εισοδο της αστρολογιας στα πανεπιστημια στην πυρα να τους ριξουμε. Αν δεν κανω λαθος ο Steven Hawkins δεν ειπε πως το big bang ισως και να μην εγινε???? Αυτος δηλαδη ειναι ποταπος και τυπωτενιος επιστημονας?
    Γ)Αν εχεις κατι μεμπτο πανω σε αστρολογικο κειμενο με δικα σου αστρολογικα δεδομενα πολυ ευχαριστως να τα αντιπαραθεσουμε για να δουμε ποιος εχει δικιο.
    Δ) Σαφεστατα και η επιθεση ηταν προσωπικη προς το προσωπο μου . Δεχομαι τηνκριτικη αρκει να ειναι μεσα στα πλαισια της ευγενους αμιλλας και της δεοντολογιας . Εκτος αν σου ειναι αγνωστες ως εννοιες οποτε πασο
    Ε) Εχω μαθει να σεβομαι τον αλλο αρκει να με σεβεται και αυτος. Μαθηματα το πως θα εκφραζομαι δεν σκεφτμαι να παρω.
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

  4. #4
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Η λειτουργια των Πλανητων ....και ο Einstein

    Kαταρχήν, ας έχουμε όλοι υπόψη μας πως οι λέξεις εκφράζουν έννοιες που με τη σειρά τους παραπέμπουν σε διάφορες ερμηνείες και δημιουργούν ξεχωριστές για τον καθένα εντυπώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν η σωστή επιλογή τους στο κείμενο που στοχεύει στην σοβαρότητα.
    Συγκεκριμένα, το επίθετο "διαβόητος" σημαίνει τον έχοντα κακή φήμη. Η γνωστή εξίσωση λοιπόν, κατηγορείται ως ψευδής. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για την γνωστή ισοδυναμία ενέργειας και μάζας, όπου η μάζα είναι το μέτρο της αδράνειας της ύλης και η ενέργεια το μέτρο της κίνησης της ύλης, δηλ. και οι δύο αποτελούν μέτρα θεμελιωδών ιδιοτήτων της ύλης. Η κλασική φυσική, ερμήνευε τα φυσικά και χημικά φαινόμενα στηριγμένη σε δύο νόμους:
    1. Την αρχή διατήρησης της ενέργειας (R. Mayer)
    2. Την αρχή διατήρησης της μάζας (Lavoisier)
    O Einstein με την θεωρία της σχετικότητας τις ένωσε σε ένα νόμο που αποδείχτηκε κολοσιαίας σημασίας για την γνώση μας στην παραγωγή κινητικής ή ακτινοβολούμενης ενέργειας, την συνεχή παραγωγή ηλιακής ενέργειας, και άλλα σημαντικά φαινόμενα. Η συγκεκριμένη εξίσωση συνδέθηκε πάρα πολυ με τις πυρηνικές αντιδράσεις σε βαθμό που μας εκτρέπει από την παγκοσμιότητά της.
    Μερικές πειραματικές επαληθεύσεις:
    1. Πυρηνικές αντιδράσεις
    2. Θερμοπυρηνικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στους αστέρες και στον ήλιο κατα τις οποίες παράγεται ακτινοβόλος ενέργεια στη διάρκεια αλυσιδωτών πυρηνικών αντιδράσεων
    3. Κατά την εξαϋλωση, όπου ένα ηλεκτρόνιο και ένα ποζιτρόνιο ερχόμενα σε επαφή εξαφανίζονται και εμφανίζονται δύο όμοια φωτόνια.
    4. Σχάση των πυρήνων του ουρανίου που έχει ως αποτέλεσμα την έκλυση τεραστίου ποσού ενέργειας, της γνωστής πυρηνικής-ατομικής. Η σχάση πραγματοποιείται στους πυρηνικούς αντιδραστήρες ή την ατομική βόμβα.
    5. Διασπάσεις διαφόρων φυσικών ραδιενεργών στοιχείων που παράγουν μικρά ποσά ατομικής ενέργειας.

    Προς το παρόν, δεν υπάρχει πρακτική εφαρμογή στην "κουζίνα" του σπιτιού μας, ούτε προϊόντα σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

    Η θεωρία της σχετικότητας
    Είναι μία καθαρά φυσική θεωρία και θεωρείται μέχρι σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα βήματα στον τρόπο περιγραφής και αναπαράστασης του φυσικού κόσμου, διότι παρέχει τους αναγκαίους νόμους με τους οποίους πρέπει να συνδυαστούν οι παρατηρήσεις και οι μετρήσεις έτσι ώστε τα αποτελέσματα της θεωρίας να εναρμονίζονται προς τα πραγματικά γεγονότα. Η θεωρία περιλαμβάνει :
    1. Tην ειδική θεωρία της σχετικότητας (1905) που διόρθωσε τους ισχύοντες νόμους της μηχανικής (Newton) και απέδειξε πως οι έννοιες του απόλυτου χρόνου, χώρου και μάζας είναι ασυμβίβαστες με την πραγματικότητα. Ετσι οι έννοιες της σχετικότητας εφαρμόζονται σε όλα τα φυσικά φαινόμενα και όχι σε ορισμένα. Η θεωρία αυτή αίρει τον απόλυτο χώρο και χρόνο που παύει να αποτελεί μόνο μεταφυσική έννοια.
    2. Τη γενικη θεωρία της σχετικότητας (1916) που αποτελεί νέα θεωρία για την έλξη, δηλαδή δεν τροποποιεί απλώς την βαρύτητα του Nεύτονα.
    3. Η ενιαία θεωρία του πεδίου και της ύλης (1936)

    Και οι 3 θεωρίες επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και αστρονομικό, όπου υπάρχουν υψηλές τιμές ταχύτητας και σημαντικές μάζες.

    Για την ιστορία, η βασική έννοια της σχετικότητας διατυπώθηκε από τον Γαλιλαίο και το Νεύτονα.

    Σχετικά με την παρέμβαση του Retrograde στο κύριο άρθρο
    στην οποία δηλώνει πως γίνεται σε συγκεκριμένο σημείο, αλλά ο αρθρογράφος το παρακάμπτει....

    Η οξεία έως οξυτάτη κριτική, όταν τεκμηριώνεται με αδιάψευστα στοιχεία, είναι πάντα γόνιμη και ωφέλιμη και μας παρακινεί σε περαιτέρω έρευνα. Πριν σκεφτούμε την πιθανότητα προσωπικής επίθεσης, θα ήταν φρόνιμο να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε κάνει λάθος. Η ευγενής άμιλλα,στις μέρες μας είναι ένας εξωραϊσμένος ανταγωνισμός για τα πρωτεία σε ένα τομέα, και συγχέεται με την διπλωματική συμπεριφορά. Η άμιλλα προϋποθέτει καλό γνωστικό επίπεδο, παιδεία και ήθος.

    Το χαμένο γόητρο της Αστρολογίας, θα το βρείτε στο επίπεδο των απανταχού αστρολόγων, στην Ελλάδα και το εξωτερικο και στη κακή, κατά πλειοψηφία, χρήση της. Οταν το επανακτήσει, και αυτό θα συμβεί μόνο μέσω των δικών της ανθρώπων που εκτός από αστρολογικές γνώσεις θα διαθέτουν και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, τότε θα αποκτήσει πανεπιστημιακή έδρα. Μέχρι τότε όμως, όλοι οι σκεπτικιστές θα χλευάζουμε και θα ρίχνουμε στην πυρά ό,τι χλευάζει και εξευτελίζει το πνεύμα μας. Εν προκειμένω, για το άρθρο, η λειτουργία των πλανητών δεν συσχετίζεται με τον Einstein και τη θεωρία της σχετικότητας. Ισως, όταν η λειτουργία τύχει πρακτικής εφαρμογής, που ο καθένας θα μπορεί να αντιληφθεί.

    Φιλικά

    Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads