Το κάρμα είναι άρρητα συνδεδεμένο με χρέη και απολαβές από προηγούμενες ζωές. Έτσι κάνοντας μια ζωή με παραπτώματα, επανέρχεσαι στην επόμενη ζωή με αρκετά αρνητικό κάρμα. Κατά την γνώμη μου, ο λόγος του Ιησού Χριστού ένας λόγος καθαρός και κρυστάλλινος που τυφλώνει με την διδασκαλία του. Η πραγματική του διδασκαλία, όχι αυτή που υιοθετεί η Εκκλησία. Γιατί όλοι γνωρίζουν (τουλάχιστον όσοι ενδιαφέρονται ) πως η Εκκλησία ‘’άφησε’’ πολλά βιβλία, εκτός Βίβλου ως ΄΄ΑΙΡΕΤΙΚΑ΄΄. Δυστυχώς και αυτό το άρθρο ως αιρετικό θα αντιμετωπιστεί αλλά εφόσον η στενοκεφαλιά τους επιτρέπει, τον Φίλιππο τον μαθητή του Χριστού να τον χαρακτηρίζουν ΄΄ΑΙΡΕΤΙΚΟ΄΄, που σημειωτέων ο Χριστός είναι εξ αποκαλύψεως ιδίως στους μαθητές Του και κατά συνέπεια δεν κάνει πλάτες σε κάποιους, τότε εγώ μετά χαράς ας χαρακτηριστώ Αιρετικός!!!!

Η Χριστιανική διδασκαλία όμως έχει μέσα από τις Γραφές της κάποιες αναφορές περί Μετενσάρκωσης οι οποίες είναι αναμφισβήτητες (άλλωστε όπως έλεγαν και οι Λατίνοι, VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT) δηλαδή τα γραπτά μένουν. Ας δούμε λοιπόν διεξοδικά τι λένε οι Γραφές:

Α) Στην Καινή διαθήκη ρωτά ο Χριστός στους Μαθητές Του: "Τίνα με λεγωσι οι άνθρωποι, ότι ειμί εγώ ο Υιός του Θεού" και αυτοί του απαντούν: "Άλλοι μεν Ιωαννην Βαπτιστή, άλλοι δε Ηλιαν και άλλοι δε Ιερεμιαν ή έναν εκ των Προφητών. ( Ματθαίος 13:14-16)

Β) "Και ενώ κατέβαινον από του όρους, παρήγγειλεν εις αυτούς ο Ιησούς λέγων, μη είπητε προς μηδένα το όραμα εωσού ο Υιός του ανθρώπου αναστηθεί εκ νεκρών. Και ηρώτησαν αυτόν οι μαθηταί αυτού λέγοντες, δια τι λοιπόν λέγουσιν οι γραμματείς ότι πρέπει να έλθει ο Ηλίας πρώτον; ο δε Ιησούς αποκριθείς είπε προς αυτούς: Ο Ηλίας μεν έρχεται πρώτον και θέλει αποκαταστήσει πάντα. Σας λέγω όμως ότι ήλθαν ήδη ο Ηλίας και δεν γνώρισαν αυτόν αλλ' έπραξαν εις αυτόν όσα ηθέλησαν. Ούτω και ο Υιός του ανθρώπου μέλλει να πάθει υπ' αυτών. Τότε εννόησαν οι μαθηταί ότι περί Ιωάννου του Βαπτιστού είπε προς αυτούς" (Ματθ. 17: 10-13).

Γ) "Ενώ δε ούτοι ανεχώρουν, ήρχισεν ο Ιησούς να λέγει προς αυτούς περί του Ιωάννου... και αν θέλητε να δεχθείτε τούτο, αυτός είναι ο Ηλίας όστις έμελλε να έλθει. Ο έχων ώτα ακουέτω" (Ματθ. 11: 6 και 13-14).

Ενώ στην Καθολική Εκκλησία υπάρχουν άλλα 14 βιβλία τα οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν τα περιλαμβάνει εις τα Ιερά της Βιβλία (και σημείωση ότι κάποια εξ αυτών διαβάζονται εν ώρα εξορκισμών πράγμα που συνηγορεί ότι είναι Θεόπνευστα). Απλά θα αναφέρω δυο φράσεις

Δ) "...επειδή η φύση μου ήταν αγαθή σαν του παιδιού, τώρα, είχα την τύχη να έρθω σε ένα αμόλυντο σώμα..." (Σοφία Σολ. Η : 19-20).

Ε) "...βάσανα θα έχουν οι αμαρτωλοί που ξεχνούν το Νόμο του Ύψιστου Θεού...όταν πεθάνουν θα βασανιστούν και όταν ξαναγεννηθούν θα υποφέρουν..."(Εκκλησιαστής).
Ότι κάνουμε αντηχεί στην αιωνιότητα. Ουσιαστικά στην μετεμψύχωση οδηγούνται τα άτομα μέχρι να φθάσουν στην πραγματική Θεωση ή στην πραγματική κόλαση. Ας μην ζούμε με ψευδαισθήσεις. Το βιολογικό ρόλοι είναι ολοκληρωτικά νικημένο. Έχουμε ζήσει προηγούμενες ζωές όπως θα ζήσουμε και επόμενες. Γιατί έχουμε αδυναμίες και λόγω του υπερτροφικού μας Εγώ οδηγούμαστε σε παραπτώματα πολλά και συχνά. Γιατί η Θέωση είναι πολύ μακριά. Όλοι μας είμαστε Πολύ κακοί για Άγγελοι μα και πολύ καλοί για Διάβολοι. Αυτό είναι που μας φέρνει ξανά και ξανά στη ζωή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να σημειώσω πως για εμένα δεν μπορεί να ταυτιστεί η επιστήμη της Φιλοσοφίας με την Πίστη. Άλλωστε σας παραθέτω την ρήση του Χαιντιγκερ που λεει "Die CHRISTLICHE PHILOSOPHIE SIND SIE HΦLZERNES EISEN" δηλαδή η Χριστιανική Φιλοσοφία είναι ένας ξύλινος σίδηρος. Δηλαδή αντίφαση μεσα στο ίδιο το αντικειμενο και ότι χάνεις το νόημα. Γιατί στην Φύση υπάρχει ή σιδερένιος σίδηρος ή ξύλινο ξύλο.

Καλή ανάγνωση!!