- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 15
-
06-04-2009, 04:47 PM #1
απορίες για ταχύτητες, κεκαυμένη ζώνη, όψεις..
Καλησπέρα!
Έχω λίγο καιρό που μπαίνω και μελετάω τα θέματα και καθώς τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα, θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες απορίες μου, πολλές πιθανόν να τις βρείτε και παιδαριώδεις, αλλά θα συνεχίσω..
Καταρχήν να παρατηρήσω ότι δυσκολεύομαι να διαβάσω τις όψεις από τον χάρτη απευθείας. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και οι πίνακες που τον επεξηγούν στις αντίστοιχες θέσεις του site, αλλά οι εύκολες λύσεις δεν μου αρέσουν.
Τί διαφορά έχει το ΤΑΥ τετράγωνο από τα υπόλοιπα τετράγωνα?
Πως μετράμε την ταχύτητα των πλανητών?
Διάβασα ένα άρθρο του χρήστη cancerian, για το πως την βρίσκουμε σαν νούμερο, δεν κατάλαβα πώς βρίσκουμε ποιός είναι ο μέσος όρος ταχύτητας του κάθε πλανήτη (για να δούμε αν είναι αργός ή γρήγορος)? είναι για όλους ίδιος?
σε πόση απόσταση γύρω από τον ήλιο είναι η κεκαυμένη ζώνη? (σε μοίρες ζωδιακού).
Αφορά όλους τους πλανήτες, ανεξαρτήτως αποστάσεως από τον ήλιο?
Τέλος, μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε κάποια βιβλιογραφία για να με καθοδηγήσει στη μελέτη μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
06-04-2009, 06:39 PM #2
Re: απορίες για ταχύτητες, κεκαυμένη ζώνη, όψεις..
Αγαπητή Vana4
Οι απορίες σου είναι ...μια χαρά. Εξ άλλου, όποιος δεν ρωτά, αργεί να μάθει!
Τεχνικά, το τετράγωνο είναι μια ...απλή γωνιακή απόσταση (όψη) 90 μοιρών μεταξύ δύο πλανητών, που βέβαια βρίσκονται σε δύο ζωδιακές περιοχές, για παράδειγμα στον Κριό και τον Καρκίνο.
Το ταυ-τετράγωνο σχηματίζεται μεταξύ 3 τουλάχιστον πλανητών, που βρίσκονται σε τρείς περιοχές του ζωδιακού. Οι δύο είναι διαμετρικά αντίθετες (για παράδειγμα Κριός-Ζυγός) και η τρίτη βρίσκεται ακριβώς στη μέση του τόξου (στον Καρκίνο η τον Αιγόκερω). Με αυτόν τον τρόπο, οι πλανήτες, που βρίσκονται εκεί συνδέονται με μια αντίθεση (οι απέναντι) αι δύο τετράγωνα (ο μεσαίος με τους ακραίους).
Αν αντί για πλανήτη έχουμε κάποιο σημείο (τον ωροσκόπο, το μεσουράνημα κλπ) η λογική δεν αλλάζει.
Το εύρος της απόστασης, μεταξύ Ηλίου και πλανήτη, ποικίλει (υπάρχουν διάφορες γνώμες) και κυμαίνεται από 3 μέχρι 8 μοίρες. Τα όρια πάνω από 5 μοίρες παίρνονται υπόψιν περισσότερο στην ωριαία αστρολογία. Ωστόσο, όλοι οι ερμηνευτές συμφωνούν ότι το "κάψιμο" είναι χειρότερο, όταν ο πλανήτης κινείται προς τον Ήλιο.
Προσοχή, όμως! Η πολύ στενή σύνοδος με τον Ήλιο (μέχρι 17 λεπτά)-ειδικά στην ωριαία- θεωρείται, αντίθετα, μέγα πλεονέκτημα, αφού ο πλανήτης θεωρειται "Ηλιόφωτος"
Για τις ταχύτητες των πλανητών (πίνακες) αλλά και για πολλά ακόμη στοιχεία της παραδοσιακής αστρολογίας θα βρεις πλούσιο υλικό στο βιβλίο της κ Γιαννακοπούλου "Ωριαία Αστρολογία"
Για μια γενική εισαγωγή στη σύγχρονη Αστρολογία συστήνω το βιβλίο των Parker " Η Νέα Μεγάλη Αστρολογία"Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
06-04-2009, 07:13 PM #3
Γεια σας!:bigsmile:
Με αφορμή την απάντησή σας κύριε Ριζόπουλε ήθελα να ρωτήσω πότε εσείς θεωρείτε ''καμμένο'' κάποιον πλανήτη που σχηματίζει σύνοδο με τον Ηλιο?
Είχα την εντύπωση ότι θεωρείται ''καμμένος'' όταν η σύνοδος είναι πολύ πολύ μικρής ανοχής..
Αυτό που λέτε όμως ότι να κινείται ο πλανήτης προς τον Ήλιο πως ακριβώς το εννοείτε? Έχει καμία σχέση αν η όψη είναι συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα ή όχι άραγε..Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
-
06-04-2009, 08:53 PM #4
Eκεινο το μικρο αρθρο που ειχα αναφερει ηταν για την ημερησια κινηση των πλανητων. Στην συνεχεια για να βρουμε την ταχυτητα του πλανητη μεσα στην μια ωρα μετατρεπουμε συμφωνα με ενα πινακα κατα τον William Lilly ( Christian Astrology v.1)
. Η μεση ταχυτητα ενος πλανητη ειναι συγκεκριμενη. Δεν ειναι ιδια για ολους. Σαφως μερικοι πλανητες κινουνται γρηγοροτερα απο τους αλλους (πχ η Σεληνη κινειται γρηγοροτερα απο τον Κρονο ). Αφου εχουμε βρει τον μ.ο. ταχυτητας ενος πλανητη μιας δεδομενης στιγμης , τον συγκρινουμε με την μεση ταχυτητα του και βλεπουμε αν κινειται αργα ή γρηγορα.
Θα προσπαθησω να δημοσιευσω την μεδοδο καθως και τα πινακακια ωστε να γινει κατανοητο απο ολους.
με εκτιμηση
Cancerian.
-
06-04-2009, 09:08 PM #5
Οι συγκλίνουσες (ή σχηματίζουσες) όψεις είναι εκείνες κατά τις οποίες ένας πλανήτης κινείται προς τον άλλον για να τις δημιουργήσει, ενώ αντίστοφα αποκλίνουσες (ή αποχωρίζουσες) εκείνες κατά τις οποίες οι όψεις, αφού έχουν ήδη σχηματιστεί επακριβώς με τη σύγκλιση, απομακρύνονται και ατονούν (διαλύονται).
Ο συγκλίνων πλανήτης είναι ο ταχύτερα κινούμενος από τους δύο π.χ. στην περίπτωση Ερμη - Ήλιου ο Ερμής, στην περίπτωση ¶ρη - Κρόνου ο ¶ρης, στην περίπωση ¶ρη - Αφροδίτης η Αφροδίτη, στην περίπτωση Ουρανού - Πλούτωνα ο Ουρανός. Σε περιπτώσεις ανάδρομων κινήσεων όπου οι ταχύτητες μηδενίζονται και αλλάζουν πρόσημο (φορά) δεν γνωρίζω τί συμβαίνει.
Κατά τη φάση της σύγκλισης μία όψη θεωρείται πιο ισχυρή και της απόκλισης (ή αποχώρησης) πιο αδύναμη. Γι αυτό πολλά προγράμματα αλλά και αστρολόγοι βάζουν μεγαλύτερη ανοχή σε μοίρες κατά τη σύγκλιση και μικρότερη κατά την απόκλιση. Βεβαια πάντα όσο πιο μακρυά από την «καθαρή» όψη βρισκόμαστε τόσο πιο ασθενής είναι η επίδρασή της: άλλο η 1° και άλλο οι 8°...!
Τέλος, η «ταυτομοιρία» ενός πλανήτη με τον Ήλιο σε απόσταση λιγότερη των 17' (λεπτών της μοίρας ή 0°17' - όσο είναι και το τόξο που καταλαμβάνει ο Ηλιακός δίσκος στο στερέωμα) που λέγεται αλλοιώς Kαζίμι (Cazimi) κατά τους περισσότερους αστρολόγους ενισχύει πολύ θετικά την επίδραση του συγκεκριμένου συνδυασμού σε αντίθεση με την κεκαυμένη ζώνη (combust) όπου οι ιδιότητες των πλανητών υπαναχωρούν («υποκλίνονται») μπροστά στην λαμπρότητα («βασιλικότητα») του Ήλιου. Το εύρος της κεκαυμένης ζώνης και πάλι επαφίεται στην κρίση του μελετητή..
(Προσθήκη: το Τ-τετράγωνο είναι ουσιαστκά ένα ορθογώνιο ή σχεδόν ορθογώνιο τρίγωνο μέσα στον ζωδιακό χάρτη.)
. Mind over matter.
.
.
> >
-
06-04-2009, 09:21 PM #6
Αγαπητό ...κρασάκι
Ευχαριστώ για την πάσα...
Ξεκινώντας από το δεύτερο, σαφέστατα εννοώ τη συγκλίνουσα όψη. Απλά χρησιμοποίησα μια διαφορετική ορολογία, πιο περιγραφική.
Όσο για το ¨καμμένος", η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα δάση και τα αυγά μπορεί να καίγονται, οι πλανήτες όμως όχι... Η θεωρία του ...καψίματος είναι τμήμα της πολύ παραδοσιακής αστρολογίας κι εγώ προτιμώ τις προσεγγίσεις χωρίς ταμπέλες και αφορισμούς.
Στην απάντηση μου μετέφερα τη γενικότερη εκτίμηση για το θέμα, αυτήν που ο καθένας μπορεί να βρει σε ένα οποιοδήποτε έγκυρο αστρολογικό λεξικό..Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
06-04-2009, 09:54 PM #7
Mercii κ. Ριζόπουλε για απάντηση!
Φαντάστηκα ότι είναι έτσι..αλλά...αυτό το θέμα με τους καμμένους πλανήτες τόσο καιρό το διαβάζω και δεν ξέρω κατά πόσο πείθομαι ή όχι...δηλαδή μια αφροδίτη ή ένας ερμής ή ένας άρης ''καίγεται'' κοντά στον ήλιο..απορώ αν είναι κάτι που το βιώνει κάποιος και μπορεί να καταλάβει τη διαφορά.
Το ότι μεγενθύνει τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και τα κάνει πιο έντονα ναι, καθώς μια αφροδίτη πχ λειτουργεί με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως ο Ήλιος στο ίδιο ζώδιο, αλλά αυτό σημαίνει ότι τη λέμε καμμένη..δηλαδή τότε οι άλλες όψεις που σχηματίζει δεν λαμβάνονται υπόψη?
Να υποθέσω ότι ανήκει στην κατηγορία ''αξιωμάτων'' που δεν χρειάζεται απόδειξη βάσει στοιχείων ή όντως έχει απόδειξη και βάση σε αλήθειες..?
απλές βραδυνές απορίες..:bigsmile:
Υ.Γ Δείμων καλώς μας επέστρεψεςς βρεε!Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
-
06-04-2009, 10:56 PM #8
Kαταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για την διάθεσή σας να με βοηθήσετε και την ευγένεια να μην με κάνετε να νοιώσω επικίνδυνα άσχετη.
Κύριε Ριζόπουλε, πράγματι αν και διαβάζω άρθρα αρκετό καιρό, η αφορμή για την ενασχόληση ήταν ένα ερώτημα που μου έθεσα στην ωριαία. Βέβαια η ακμή του 4ου οίκου βρέθηκε στους Ιχθύες, πράγμα που από ότι κατάλαβα σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω απάντηση. Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού.
Cancerian, ακριβώς επειδή με την απλή λογική συνήγαγα ότι δεν μπορεί να έχουν όλοι οι πλανήτες την ίδια μέση ταχύτητα, γι' αυτό ρώτησα... Πολύ χρήσιμο θα ήταν αν έκανες αυτή τη δημοσίευση κάποια στιγμή.
Δείμων, οφείλω να ομολογήσω ότι με πήγες ένα βήμα παρακάτω στις αναζητήσεις μου, για το οποίο σκόπευα να σας ενοχλήσω ξανά, μόλις μπορούσα να διαβάσω τις όψεις..
Επί της ουσίας επιφυλάσσομαι να επανέλθω αφού επιχειρήσω να εφαρμόσω όλες τις πληροφορίες..
-
06-04-2009, 11:18 PM #9
Aγαπητη μου ....
επειδη η Ωριαια ειναι η αστρολογικη μου λατρεια μην πτοεισαι.. Να τολμησεις να δωσεις απαντηση στον χαρτη σου και ας ειναι λαθος. Βεβαια ο 4ος στους Ιχθυες δεν συνηγορει οτι δεν μπορεις να παρεις απαντηση. Αν εχεις μερικα βηματα στο μυαλο σου ειμαι σιγουρος οτι θα καταφερεις. Δωσε απαντηση , κανε υπομονη και κρινε εκ του αποτελεσματος. Θα χαρω να σε βοηθησω...
με εκτιμηση
Cancerian..
-
07-04-2009, 11:57 AM #10
Καλημερα, αγαπητο κρασακι, καταρχην να πουμε οτι ολοι οι πλανητες καιγονται πλην του Αρη κ αυτο γιατι την ιδια την φωτια ποσο μπορουν να την καψουν οι ακτινες του Ηλιου?
Τωρα το καψιμο των πλανητων,οι συνοδοι τους δηλ. με τον Ηλιο (εκτος θεσης cazimi, Ηλιοφωτος) χρησιμοποιειται κυριως στην ωριαια αστρολογια κ δηλωνει κατι αρνητικο -ασχημο.
Σκεψου το λιγο πρακτικα,οταν εισαι κατω απ τις ακτινες του Ηλιου ατελειωτες ωρες για να αποκτησεις το χρωμα των Βραζιλιανων, το σωμα σου εκκρινει το "διασημο υγρο", τον ιδρωτα με αποτελεσμα να αφυδατωνεται που σημαινει εκεινη την στιγμη οτι δεν μπορει να λειτουργησει φυσιολογικα.
Ο Ηλιος δεν μεγεθυνει τα χαρακτηριστικα του ζωδιου απλως, οπως αναφερεις αλλα κυριως της ιδιας του της φυσης,για παραδειγμα με την Αφροδιτη θα λεγαμε οτι, η εγωιστικη του συμπεριφορα δεν την αφηνει να εκδηλωσει ευκολα την αγαπη της κτλ. ακομη κ αν εχει θετικες οψεις , αυτο που θα κυριαρχει θα ειναι ο Ηλιος.
Φυσικα οπως καταλαβαινεις οταν η οψη ειναι αποχωριζουζα, το καψιμο εξασθενει κ τα προβληματα σε σχεση με την Αφροδιτη οδευουν προς το τελος τους.
Τωρα τι ακριβως εννοεις με την φραση " Αποδειξη βασει στοιχειων" δεν καταλαβαινω, αφου στην αστρολογια ολες οι αποδειξεις βασιζονται στην μελετη κ την στατιστικη κ οχι σε επιστημονικα δεδομενα.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.