s
η μέρα που ο Ερμής είναι σε στάση
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

η μέρα που ο Ερμής είναι σε στάση

Θα θέλατε να συζητήσουμε για το θέμα του Ερμή σε μέρα που είναι σε στάση ; Εννοώ την μέρα που ο Ερμής αλλάζει φαινομενικά κατεύθυνση, εκείνη την μεταιχμιακή φάση πριν ξαναμπεί σε ορθή πορεία. 'Εχετε προσέξει πώς αντιδράτε σε μια τέτοια φάση ; Λέγεται ότι δεν πρέπει να βιάζουμε τις καταστάσεις όταν είμαστε σε stationary φάση και ότι πρέπει να αποσυρόμαστε για λίγο.
    Συμφωνείτε γενικά ότι η μέρα με την μεγαλύτερη ένταση ή σύγχιση μέσα στην φάση της αναδρομής, είναι η μέρα που ο Ερμής είναι σε στάση ; Τελικά πιστεύετε ότι ο Ερμής σε στάση προκαλεί ακριβώς τα ιδια που προκαλεί όταν είναι ανάδρομος σε ένα γενέθλιο χάρτη ; :bigsmile:

Όνομα:
    Μάνος

Re: η μέρα που ο Ερμής είναι σε στάση

Πάντως της Μαρίας (DrMaroulita) που με βοηθάει πολύ στο φόρουμ, με την ευκαιρία να την ευχαριστήσω, δεν έδειξε να επηρεάζεται ο υπολογιστής της κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας. Αντίθετα στη στάση -αν θυμάμαι καλά- παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα. Ας μας επιβεβαιώσει αν δεν θυμάμαι σωστά.

Σε σχέση με το ερώτημα την άποψη την έχω ακούσει και εγώ αλλά δεν δεν πιστεύω ότι μπορούμε να την θεμελιώσουμε.
    Επιτυχία είναι το να πηγαίνεις από τη μία αποτυχία στην άλλη χωρις να χάνεις το κουράγιο σου.

Quote Originally Posted by Μάνος Μαντάς View Post
    Πάντως της Μαρίας (DrMaroulita) που με βοηθάει πολύ στο φόρουμ, με την ευκαιρία να την ευχαριστήσω, δεν έδειξε να επηρεάζεται ο υπολογιστής της κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας. Αντίθετα στη στάση -αν θυμάμαι καλά- παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα. Ας μας επιβεβαιώσει αν δεν θυμάμαι σωστά.
    To έπαθαν κι άλλοι με κάθε είδους προβλήματα, τεχνικά και όχι μόνο. Στην στάση Ερμή η msn live spaces για παράδειγμα αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα και όχι με ένα ή δυο μέλη της. Επιβεβαιωμένο από τα email τους. Πέντε άτομα που γνωρίζω μετέφεραν όλη την δουλειά τους σε άλλο blog provider εκείνη τη μέρα. Μεγάλη κρίση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης.
    Ερμής, επικοινωνία.

Όνομα:
    Μαρία

Καλά θυμάστε Κε Μαντά! Το επιβεβαιώνω...

Σχετικά με τη στάση του Ερμή (αλλά και κάθε άλλου πλανήτη), είχα και γω την ίδια απορία κάποια στιγμή. Προσπαθώντας να συγκεντρώσω πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, παρατήρησα ότι ως φαινόμενο δεν σχολιάζεται πάντα τόσο πολύ, όχι τουλάχιστον όσο η ανάδρομη ή η ορθόδρομη πορεία ενός πλανήτη. Για τη συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο (όπως κάποιοι την θεωρούν), ένας πλανήτης φαίνεται από τη Γη, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, να παραμένει στο ίδιο σημείο και να μειώνεται η ταχύτητά του.

Σε αστρολογικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε πλανήτης παραμένει σε μία συγκεκριμένη μοίρα για μεγαλύτερο διάστημα, άρα αν υποθέσουμε ότι στο ίδιο σημείο βρίσκεται και κάποιος άλλος πλανήτης κλπ, ίσως εκεί να υπάρχει μεγαλύτερη επιρροή από την πλευρά του πλανήτη που πρόκειται να μπει σε ανάδρομη πορεία πάνω στον άλλον. Φαντάζομαι ότι και οι ποιότητες των δυο πλανητών θα παίξουν κάποιο ρόλο, όσον αφορά την θετική ή αρνητική εστιασμένη ενέργεια που μπορεί να υπάρχει.

Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο ολόκληρη η περίοδος (από τη στιγμή που ένας πλανήτης σταματά να είναι ανάδρομος, μέχρι το σημείο που επιστρέφει στη ζωδιακή μοίρα που βρισκόταν πριν ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του) έχει ίσως κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, σε σύγκριση με τη συνέχεια της ορθόδρομης πορείας του.

Όνομα:
    Λίλιαν

Η εμπειρία μου με τον Ερμή σε στάση, δεν έχει δώσει μεγάλα ποσοστά για να θεωρήσω πως κάθε φορά υπάρχει ένταση ή πρόβλημα. Αυτή τη φορά, όντως παρατηρήθηκε μία σύγχυση σε πολλά ζητήματα σχετικά με τον Ερμή (επικοινωνία, έγγραφα, τηλεόραση κλπ). Αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψη πως είχε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και διάμετρο με τον Κρόνο. Η ασάφεια προέκυπτε από το σύνολο των επιρροών μέσα στον χάρτη και όχι μόνο από την στάση.
    Ο πλανήτης σε στάση, είναι σε μία περίοδο αναμονής, όπου μπορούμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στον πυρήνα των θεμάτων που τον αφορούν. Ειδικά στον Ερμή, είναι καλός για διαλογισμό κι αυτοσυγκέντρωση. Αλλά για τον καθένα μας χωριστά, πρέπει να διερευνηθεί ο πλανήτης με τους υπόλοιπους διελαύνοντες και με το ατομικό ωροσκόπιο ή σε ευρύτερη κλίμακα, το ωροσκόπιο της χώρας.

Σχετικά με την παρατήρηση της DrMaroulita, ο εκάστοτε πλανήτης απελευθερώνεται ουσιαστικά από την ανάδρομη θέση του, όταν επανέλθει στην μοίρα από όπου είχε πριν ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Σε φάση που ο Ερμής είναι ανάδρομος, ξέρουμε ότι δεν πρέπει να υπογράφουμε συμβόλαια και να ξεκινάμε καινούργια εγχειρήματα, διότι έχουν κινδυνο αποτυχίας.

Ισχύει το ίδιο και όταν είναι σε στάση για να γυρίσει από ορθόδρομη σε ανάδρομη κίνηση?

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Δεν μπορώ να απαντήσω, γνωρίζω όμως ότι η επόμενη «στάση» του θα συμπέσει με την Ηλιακή έκλειψη στις 15 του μήνα και ότι η συγκεκριμένη έκλειψη θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια - πάνω από 11 λεπτά.

Solar eclipse of January 15, 2010 - Wikipedia, the free encyclopedia

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Όνομα:
    Σωκράτης

O Ερμής σε στάση, αλλά γενικότερα όλοι οι πλανήτες σε στάση να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν βρίσκονται σε πλήρη ακινησία. Μοιάζουν ακίνητοι διότι μειώνουν την ταχύτητά τους περίπου στο ένα δέκατο της κανονικής. Φαίνεται επίσης ότι όσο μακρύτερα βρίσκεται κάποιος πλανήτης από τον Ήλιο μένει σε "στάση" περισσότερο χρόνο.

Αν και το φαινόμενο διαρκεί μερικές μέρες η "ενέργεια" ή η "ακτινοβολία" από εκείνο το σημείο (της μείωσης της ταχύτητας) λέγεται ότι μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Συνεπώς η προβλεψη καθίσταται σχεδόν αδύνατη.
    Θεωρώ ότι επηρεαζόμαστε σε επίπεδο εσωτερικών διεργασιών και δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε πώς θα εκδηλωθούν οι παρορμήσεις μας. Αναλόγως των εμπειριών μας και της στάσης ζωής μας, τη συγκεκριμένη χρονική εποχή οι καταστάσεις θα είναι διττές. Από δεκτικότητα μέχρι παθητικότητα. Από απόρριψη έως δημιουργία. ¶ρα τελείως υποκειμενικό θέμα.

Είτε είναι θετικά, είτε αρνητικά τα γεγονότα που θα βιώσουμε το σίγουρο είναι ότι θα είναι έντονα και σημαντικά. Πολύ περισσότερο δε εάν το σημείο στάσης συμπέσει με ένα κυρίαρχο σημείο στο ωροσκόπιό μας ή άλλο αστρονομικό φαινόμενο (έκλειψη κ.λπ)

Στην περίπτωσή μου (και του μπατζανάκη μου για να θυμηθούμε και τους "αρειοπτωτικούς" διαλόγους) γίνομαι πιο άκαμπτος. Δεν δέχομαι καθυστερήσεις και γίνομαι περισσότερο πεισματάρης.
    Το σίγουρο είναι ότι το πείσμα μου σχεδόν πάντα μου βγαίνει σε καλό. Οι αντοχές μου αυξάνονται και τελικά επιτυγχάνω ευκολότερα τους στόχους μου.

Επίσης 2 τελευταίες παρατηρήσεις μου:
    Πλανήτης σε "στάση" για να αρχίσει την φαινομενική οπισθόδρομη πορεία.
    Αλλαγή συμπεριφοράς, εσωστρέφεια, υποκειμενισμός, ανησυχία. ΠΑΝΤΑ σε σχέση με τον τομέα πραγματοποίησης του φαινομένου.

Πλανήτης σε "στάση" για να αρχίσει την φαινομενική ορθόδρομη πορεία.
    Και πάλι σε σχέση με τον τομέα (οίκο), τόλμη, ευκαιρίες, εξωστρέφεια. Με την προϋπόθεση ότι έχουμε αντιληφθεί και ξεπεράσει τα της πρώτης παρατήρησης.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

ΝΑ πΡΟΣΘΕΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΩΝ πΛΑΝΗΤΩΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΟπΟΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ πΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑπΟ ΤΗΝ ΕΜπΕΙΡΙΑ.
    ΘΕΩΡΩ ΛΟΙπΟΝ ΟΤΙ Ο πΛΑΝΗΤΗΣ ΕπΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ πΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ X ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕπΙΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ πΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΘΕΜΑ πΟΥ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΑΝ πΕΡΑΣΕ ΑΡΧΙΚΑ ΑπΟ ΤΗ X ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)