- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 38
-
09-09-2011, 02:48 PM #1
Τα Ανδρικά Πρότυπα στον Κινηματογράφο: Casablanca, Humphrey Bogart
Ο Κινηματογράφος για δεκαετίες υπήρξε η αιχμή του δόρατος για τη βιομηχανία του θεάματος, πριν υπερκεραστεί από την τηλεόραση. Έτσι, οι ταινίες της μεγάλης οθόνης εξυπηρέτησαν διάφορους σκοπούς, πέρα από την ανάγκη έκφρασης των δημιουργών τους, το κέρδος των παραγωγών και την ψυχαγωγία του κοινού. Άμεσα ή έμμεσα επέβαλλαν πρότυπα, μόδες και συμπεριφορές αποτελώντας σημεία αναφοράς για ολόκληρες εποχές.
Στην αστρολογία έχουμε συνηθίσει να κοιτάμε ωροσκόπια ανθρώπων και μερικές φορές κάποιων σημαντικών γεγονότων. Με το συγκεκριμένο άρθρο εγκαινιάζουμε μια προσπάθεια ανάλυσης των γενεθλίων χαρτών κάποιων ταινιών που αποτέλεσαν σταθμούς στην πορεία του κινηματογράφου. Η υπόθεση που κάνουμε είναι ότι οι συγκεκριμένοι χάρτες πρέπει να είναι ενδεικτικοί της απήχησης που είχαν οι ταινίες αυτές στον κόσμο, αφού τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σαν γέννηση της κάθε ταινίας θεωρούμε την πρεμιέρα της αφού τότε συμβολικά απόκτησε ζωή και άρχισε να χαράζει την δική της πορεία.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Τα Ανδρικά Πρότυπα στον Κινηματογράφο: Casablanca, Humphrey Bogart
-
09-09-2011, 03:55 PM #2
Re: Τα Ανδρικά Πρότυπα στον Κινηματογράφο: Casablanca, Humphrey Bogart
Παρορμητική και ενθουσιώδης, όπως πάντα, έχω να πω ότι το άρθρο με ενθουσίασε γιατί έχει όλα τα στοιχεία που αγαπώ. Κινηματογράφο, ψυχική εμβάθυνση, αστρολογία, πρωτοτυπία και τραγούδι. Ο συγγραφέας του λίγο με χαλάει, αλλά εντάξει…:toung:
Ευχαριστούμε Δημήτρη. Περιμένω με χαρά την επόμενη επιλογή σου. :bigsmile:« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-09-2011, 05:56 PM #3
Καταπληκτική η ιδέα σου Δημήτρη και εξαιρετικά καλογραμμένο το άρθρο σου όπως πάντα άλλωστε. Δεν σου κρύβω όμως πως θα μου άρεσε και μια αντίστοιχη σειρά άρθρων που να σχετίζονται με τα θηλυκά πρότυπα. Κι αν λέω, αν, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, μπορώ να επιλέξω την "Τζίλντα" ;;; :embarrest
-
09-09-2011, 07:52 PM #4
" We shall have always the paris ".....
-
09-09-2011, 08:29 PM #5
Υπεροχο αρθρο.
Κι ακομη πιο υπεροχος ο χαρτης του πρωταγωνιστη, σχεδον ιδανικος θα ελεγα.
Και παλι μπραβο.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
09-09-2011, 09:46 PM #6
Πολυ ωραιο το αρθρο!
Σε ευχαριστουμε.
:bigsmile:Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
-
10-09-2011, 01:34 AM #7
Πολυ ενδιαφερον αρθρο!Μπραβο!!!!Θα ηθελα αν ηταν δυνατον να αναλυσετε τον αστρολογικο χαρτη μιας ιστορικης ταινιας''ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ''θα ειχε εξαιρετικο ενδιαφερον να αναλυσουμε το ανδρικο προτυπο του Clark Gamble σε συνδυασμο με την εξισου εκθαμβωτικη Vivian Leigh!!!!!και τα 11 ΟΣΚΑΡ!!!!!Ευχαριστω πολυ.
-
10-09-2011, 04:42 AM #8
-
10-09-2011, 11:47 PM #9
Χαίρομαι που σας άρεσε και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ευχαριστώ και για τις προτάσεις που κάνετε, είναι φυσικά καλοδεχούμενες. Έχω καταρχήν κάποιες ταινίες στο μυαλό μου για την ενότητα που ξεκίνησα αλλά θα δούμε πως θα εξελιχθεί.
Μόνο που αν αρχίσω να μιλάω για γυναικεία πρότυπα πολύ φοβάμαι ότι οι επιλογές μου θα είναι υπερβολικά προσωπικές.
Να ξεκαθαρίσω ότι σκοπός μου δεν είναι να μιλήσω για ταινίες και ηθοποιούς που μου αρέσουν αλλά για κάποιους ρόλους που έγιναν σημεία αναφοράς.
Ελπίζω και η συνέχεια να είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα.
-
11-09-2011, 01:22 AM #10
Συγχαρητήρια για το άρθρο Δημήτρη!!!
Η ταινία έχει μια ιδιαίτερη πολιτικό - κοινωνική σημειολογία, το ίδιο και ο πρωταγωνιστής της ως ήρωάς της αλλά και ως προσωπικότητα. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι oi ρόλοι που υποδύθηκε ήταν εμφατικοί της προσωπικότητάς του, υπογραμμίζοντας το μοτίβο συμπεριφορών αρκετών γενεών αντρών.
Κατά τη γνώμη μου, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον και πρόκληση, η προσέγγιση γυναικών ηρωϊδων ταινιών από μια αντρική αστρολογική πένα. Έτσι κι αλλιώς, όλα τα ζητούμενα απορρέουν υποκειμενισμό, όχι απαραίτητα ριζικό.
:bigsmile:Δ.Κ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.