- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 79
Thread: Ενδείξεις γάμου και τεκνοποίησης
-
09-03-2009, 06:14 PM #41
Re: Ενδείξεις γάμου και τεκνοποίησης
Αγαπητή kplani,
θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η αστρολογία δεν μας δόθηκε με κάποιο είδος επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος αλλά προήλθε από πρακτικές ανάγκες και λογική παρατήρηση.
Χρειάστηκε μια γερή δόση λογικής για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τον ανιμισμό και να κινηθούν με νοητική παρατήρηση να λύσουν πρακτικές ανάγκες. Έτσι, ο άνθρωπος κοίταξε στον ουρανό σε μια προσπάθεια να προβλέψει τον καιρό, αφού η επιβίωσή του εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την γεωργία.
Οι Αιγύπτιοι διαπίστωσαν την σχέση του Σείριου με τις ευεργετικές γι' αυτούς πλυμμήρες του Νείλου. Και με την παρατήρηση του ουρανού έφτιαξαν οι άνθρωποι τα πρώτα ημερολόγια, λύνοντας κι άλλες πρακτικές ανάγκες τους. Σιγά σιγά, άρχισαν να κοιτούν τον ουρανό και με νοητική περιέργεια, μαθαίνοντας όλο και περισσότερα.
Η μεταφυσική μοιάζει με το θέμα των εξωγήινων: πολλά βιβλία και μαρτυρίες κυκλοφορούν αλλά κανείς μας δεν είδε. Προσωπικά όμως πιστεύω και στα δύο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λογικό μέσα σ' αυτό το αχανές σύμπαν να υπάρχουν κι άλλα νοήμονα όντα, παρόλο που η επιστήμη δεν μπορεί ακόμα να το αποδείξει ή να το απορρίψει ως μύθο.
Κι εδώ βρίσκεται η αξία του προσωπικού βιώματος. Αν κάποιος πραγματικά δει εξωγήινο, όσο κι αν οι άλλοι τον θεωρούν τρελλό, ο ίδιος δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσωπική του μαρτυρία χωρίς να αμφισβητήσει και την ψυχική του υγεία.
Το ίδιο συμβαίνει και στην μεταφυσική. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η τέλεια δημιουργία δεν μπορεί να φτιάχτηκε από μόνη της και τυχαία και ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από τον υλικό κόσμο που βλέπουμε και αυτό να επιβιώνει και μετά τον θάνατο. Έστω κι αν η επιστήμη δεν μπορεί ακόμα να το επιβεβαιώσει ή να το απορρίψει.
Όλα αυτά τα πολύπλοκα μεταφυσικά οικοδομήματα που έχουν προταθεί κατά καιρούς τόσους αιώνες τώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν εξυπηρέτησαν πραγματικά. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα ήταν τόσο λίγοι οι "φωτισμένοι" όλους αυτούς τους αιώνες. Γιατί δεν μπορώ να θεωρήσω ότι όλοι εμείς τα δισεκατομμύρια οι υπόλοιποι είμαστε τόσο ντουβάρια, αφού θεωρώ το ενδιαφέρον μας γνήσιο και μεγάλο.
Οι θεωρίες μάλιστα αυτές είναι συχνά και συγκρουόμενες μεταξύ τους, πράγμα που μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες αμφιβολίες. Το μόνο ίσως που εξυπηρετούν είναι μια ανάγκη "ασφάλειας" ότι "ξέρουμε" τι γίνεται. Πραγματικά όμως ξέρουμε και μπορούμε να είμαστε σίγουροι;
Κι εδώ βρίσκεται πάλι η αξία του προσωπικού βιώματος. Το προσωπικό βίωμα όμως δεν μπορεί να στηρίζεται σε πολύπλοκες μεταφυσικές θεωρίες. Κατά την γνώμη μου, ένα μεταφυσικό σύστημα για να λειτουργεί πραγματικά πρέπει να είναι απλό, οικουμενικό και πανανθρώπινο, δηλαδή να μπορεί να το ακολουθήσει κάποιος ανεξάρτητα από το μορφωτικό του επίπεδο (και πόσα βιβλία διάβασε), τον πολιτιστικό του περίγυρο, την θρησκεία του κ.λπ. Και για να είναι βιωμένο πρέπει να είναι εφαρμοσμένο. Ένα εφαρμοσμένο μεταφυσικό σύστημα είναι αυτό που αντανακλάται με συνέπεια στις ιδεολογίες μας, το προσωπικό μας σύστημα αξιών και την καθημερινή μας ζωή. Αν υπάρχει Θεός, δεν μπορώ να τον φανταστώ να κάνει διακρίσεις οποιουδήποτε είδους.
-
14-11-2009, 06:13 AM #42
Να ρωτήσω κατι μήπως ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει>>>?Οι Δίδυμοι στην ακμή του 7ου οίκου μου είναι ενδειξη δευτερου γαμου. Όμως...κυβερνήτης 7ου=ΕΡΜΗΣ που ειναι στο Σκορπιό και στο 10 οικο-Ο Κρόνος εδω δε δίνει σταθερότητα και αφοσίωση στις σχέσεις?Ο Ερμής,που είναι και ανάδρομος(καρμικότητα και πισωγυρίσματα της σκέψης,τάση να πλατυάζει και υπεραναλυτικό μυαλό με τάσεις ενδοσκόπισης) δεν κάνει κύριες όψεις(εκτός απο την πολύ στενή σύνοδο με τον 'Ηλιο που δίνει υποκειμενικότητα και ισχυρογνωμοσύνη), κάνει ασύμφωνες και ενα ημιτετράγωνο με τον Ωροσκόπο.Επιπρόσθετα...ακμή 5ου οίκου στον Κριό, κυβερνήτης ¶ρης που είναι στον Τοξότη και στο 12ο(κρυφές σχέσεις) σε σύνοδο με Ποσειδώνα και Ωροσκόπο(απο τον Τοξότη και αυτοί).Έχουμε λοιπόν...δίσωμο ζώδιο στον 7ο,άστατο-δίσωμο στον Ωροσκόπο και Κυβερνήτη του 5ου επίσης...φλερτάκια!!όμως η Αφροδίτη μου στο Ζυγό(παραδοσιακά καλή θέση για γάμο) κάνει σύνοδο με τον Δία και τον Κρόνο απο τον 9ο οίκο.Ο κυβερνήτης του χάρτη μου,ο Δίας,που είναι κι αυτός στον 9ο(σε κυριαρχία απο οίκο-φιλοσοφικές τάσεις,ευρύτητα πνεύματος κτλ)"μαρκάρεται" στενά με όψη κλειστής συνόδου απο τον Κρόνο....αρα ο Κρόνος δεν χαλιναγωγει κάπως την πληθωρική και υπεραισιόδοξη φύση του???
Αυτή την ανάλυση την αναφέρω εδώ με σκοπό καποιος γνώστης να μου πει αν την έκανα σωστα καταρχας και αν βγαίνει καποιο συμπέρασμα για την ικανότητα μου για πίστη και αφοσίωση στις σχέσεις μου καθώς και για την πιθανότητα διαζυγίου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ..
-
10-12-2009, 08:07 PM #43
Μια ερώτηση να κάνω......ο 8ος οίκος γιατί έχει σχέση με την τεκνοποίηση???μήπως γιατί είναι ο οίκος του θανάτου του τέλους, που όμως κυοφορεί και μία νέα αρχή? Πάντως με εξέπληξε αυτό. Αλλά πάλι καλά γιατί με τετράγωνο Σελήνης (που τετραγωνίζει σχεδόν όλους τους σημαντικούς πλανήτες...!) με Δία και Ερμή (όπου Ερμής κυβερνήτης 5ου...) αν δεν είχα τονισμένο 8ο στο Ζυγο ( με Αφροδίτη ¶ρη και Πλούτωνα στο Σκορπιό), μου φαίνεται δε θα είχα καμία ελπίδα για παιδιά...Ευτυχώς! Α! και κάτι άλλο off topic βέβαια, αν δύο συνεχόμενοι οίκοι που δεν έχουν πλανήτες μέσα, έχουν ακμή στο ίδιο ζώδιο, τι σημαίνει αυτό?? Θέλω να πω, έχουν τον ίδιο κυβερνήτη και τις ίδιες όψεις....δηλ θα έχουμε περίπου τις ίδιες εμπειρίες στη ζωή μας στα θέματα που εξουσιάζουν οι δύο αυτοί οίκοι??? Το λέω γιατί παρατήρησα στο ωροσκόπιό μου ότι 4ος και 5ος έχουν την ακμή τους στου Διδύμους...
-
10-12-2009, 10:51 PM #44
Πολύ αναλυτικό και κατατοπιστικό.Δύσκολο για τους αρχάριους αλλά ωραίο!
Οι αδύναμοι άνθρωποι περιμένουν ευκαιρίες. Οι δυνατοί δημιουργούν ευκαιρίες.....
-
11-01-2010, 01:29 PM #45
καλημερα..θα ηθελα να ρωτησω ποιες ειναι οι ενδειξεις γαμου και τεκνοποιησης σε μια συναστρια
-
11-01-2010, 01:34 PM #46
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
11-01-2010, 01:36 PM #47
εννοω αν στην συναστρια δυο ατομων φαινεται αν θα παντρευτουν και θα κανουν παιδια
-
11-01-2010, 01:39 PM #48
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
11-01-2010, 01:42 PM #49
μα για συναστρια λεει?εγω καταλαβα οτι μιλουσε για προσωπικο χαρτη μονο
-
11-01-2010, 01:44 PM #50
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.