s
[Συζήτηση] Η κοινωνική δόμηση της Αστρολογίας - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 LastLast
Results 31 to 40 of 74
    Όνομα:
    Τίνα

Re: Η κοινωνική δόμηση της Αστρολογίας

Quote Originally Posted by Χρήστος Άρχος View Post
    Πάνω σε τι δεν είναι έστω απλά τα πράγματα Τίνα; Στο ότι ο Κάρτερ δεν προώθησε το Placidus ή ότι όλοι έμαθαν το Regiomontanus λόγω του Lilly; Να είμαστε ακριβείς σε παρακαλώ ειδικά όταν μίλάμε για ιστορικά ζητήματα. Δεν το λέω εγώ το λένε οι ίδιοι οι ιστορικοί αστρολογίας. Με αυτό δεν θέλω να πω πχ ότι το Regiomontanus δεν κάνει δουλειά αλλά όπως και να το κάνουμε και το Campanus το χρησιμοποίησε ένας τεράστιος άνθρωπος της ωριαίας ο Bonatti.
    Χρήστο μίλησες για "την καραμέλα του συστήματος που χρησιμοποιήσε ο Lilly" ξέχασες όμως να αναφερθείς πως αυτή την καραμέλα πιπιλάμε όλοι χρόνια τώρα κι αναλύουμε ωριαία, που σημαίνει ότι έχουμε διαπιστώσει την λειτουργία του. Νομίζω επίσης πως σου είπα ότι άνετα θα έπαιρνα μέρος σε μια συζήτηση προκείμενου να υποστηρίξω τη λειτουργία του Regiomontanus σε αντίθεση με το Placidus, άρα δεν μιλάμε για μια καραμέλα του Lilly πλέον, αλλά για ένα σύστημα που εμείς οι σύχρονοι αστρολόγοι έχουμε διαπιστώσει πως λειτουργεί. Μπορεί να λειτουργεί άψογα και το Campanus, από τη στιγμή όμως που δεν το έχω δουλέψει δεν θα βγω να πω, τι ωραία που λειτουργεί αφού δεν το δουλεύω. Τι δεν κατάλαβες από όλο αυτό;

Ποιο ιστορικό γεγονός λοιπόν αμφισβήτησα και απαντάς έτσι όπως απαντάς; Δεν σύγκρινα καν τον ένα αστρολόγο με τον άλλον, αντίθετα μίλησα για προσωπικές διαπιστώσεις στον χώρο της ωριαίας.

Μου δίνεις την αίσθηση πως ήσουν προκατειλειμένος από την αρχή που μπήκε το άρθρο ότι δηλαδή δεν θα μπορούσε να γίνει κατανοητό κι αποδεκτό και χωρίς να το καταλαβαίνεις γίνεσαι εύθικτος. Εγώ προσωπικά έθεσα κάποιες απορίες και τις απόψεις μου, δεν έκανα κριτική όχι τουλάχιστον έτσι όπως θες να το παρουσιάσεις.

Όταν για παράδειγμα μιλάς για την κοινωνική δόμηση και λες ότι δεν σχετίζεται με καμία ψυχολογική τάση αλλά με τον κοινωνικό ρόλο που έχει ο καθένας από εμάς και φέρνεις ως παράδειγμα έναν ομοφυλόφιλο, τι περιμένεις να αποδεχτούμε;
    Πως δεν εξωτερικεύεται επειδή έχει υιοθετήσει τον κοινωνικό ρόλο του "καθωσπρέπει και κατ' άλλα έντιμου άντρα" που του έχει προσδώσει η κοινωνία και όλο αυτό δεν εχει ψυχολογικές προεκτάσεις, ή ότι δεν φαίνεται στο γενέθλιο χάρτη του;

Δηλαδή τι λέμε τώρα, ότι με την κοινωνική δόμηση της αστρολογίας θα βοηθηθεί ένας ομοφυλόφιλος να ατομικοποιηθεί, να αποστασιοποιηθεί από τον ρόλο που τον κρατά δέσμιο; Κι αν ναι, τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς την παρέμβαση της κοινωνικής δόμησης;;

και δηλαδή ως αστρολόγοι τι κάνουμε τόσο καιρό, λέμε στους ομοφυλόφιλους πελάτες μας, κρατήστε το κοινωνικό σας προσωπείο γιατί αυτός είναι ο ρόλος σας; Συγνώμη αλλά δεν περίμενα την κοινωνική δόμηση για να πω στον πελάτη μου, πως όσο πιο ελεύθερα εκφράζει τον εαυτό του τόσο πιο δεκτικός, δοτικός κι ευτυχισμένος θα είναι.

Αν τώρα όλα αυτά τα θεωρείς αρνητική και κακόβουλη κριτική, τότε λυπάμαι δεν φταίω εγώ αλλά ο τρόπος που εκλαμβάνεις τα γραφόμενα μου.

Χρήστο,

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, και είναι κάτι που λέω εδώ και αρκετό καιρό, ότι η ψυχολογική αστρολογία όπως ασκείται σήμερα βασίζεται κυρίως σε μια ξεπερασμένη και παρωχημένη ψυχολογική θεωρία. Αν θέλουμε να είμαστε πιο σύγχρονοι στις προσεγγίσεις μας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις εξελίξεις στον χώρο της ψυχολογίας αλλιώς θα είμαστε συνεχώς πίσω από τα πράγματα. Γι' αυτό θεωρώ πολύ αξιόλογες τις προσπάθειές σου να εξετάζεις την αστρολογία σε σχέση με πιο σύγχρονες ψυχολογικές θεωρίες, όχι μόνο για τον χώρο της Ελλάδας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περιμένω με ενδιαφέρον τα επόμενα άρθρα σου για να κατανοήσω καλύτερα την οπτική σου. Αυτό που θα ήθελα περισσότερο να καταλάβω είναι πώς διαμορφώνεται η αστρολογική πρακτική σε σχέση με την θεωρία της κοινωνικής δόμησης. Κάποια σχόλια που θα είχα να κάνω έως τώρα είναι δευτερεύοντα και επιμέρους και αφορούν κυρίως τους αστρολογικούς συσχετισμούς με την θεωρία της κοινωνικής δόμησης. Για παράδειγμα, κατά την γνώμη μου, ο ωροσκόπος σχετίζεται περισσότερο με τις ταυτότητες απ' ότι το Μεσουράνημα.

Το σημείο όμως που δεν μπορώ καθόλου να συμφωνήσω μαζί σου είναι αυτό για την "ανδροκρατούμενη" αστρολογία, το οποίο σχετίζεις και με το θέμα της αδυναμίας και πτώσης των πλανητών. Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί και άλλες φορές εδώ στο σάιτ. Αν ισχύει αυτό που λες τότε αυτό σημαίνει ότι μια Αφροδίτη στον Κριό, για παράδειγμα, σε προσωπικό επίπεδο λειτουργεί μια χαρά αλλά δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στο άτομο από την κοινωνία στην οποία ζει, επειδή η συγκεκριμένη κοινωνία δεν αποδέχεται την συγκεκριμένη έκφραση αυτής της Αφροδίτης.

Αν ήταν έτσι όμως, υπήρξαν κοινωνίες και εποχές που θα θεωρούσαν την Αφροδίτη στην Παρθένο ως μια από τις καλύτερες της θέσεις, αν όχι την καλύτερη της. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ. Δεύτερον, οι πλανήτες βρίσκονται σε αδυναμία ή πτώση τόσο σε αντρικούς όσο και σε γυναικείους χάρτες. Δεν θεωρήθηκε σε καμμιά εποχή ότι ένας πλανήτης είναι σε αδυναμία ή πτώση μόνο για τους άντρες αλλά για τις γυναίκες είναι καλή θέση ή το αντίστροφο. Απ' αυτή την άποψη δεν υπήρξε ποτέ κάποιος φυλετικός διαχωρισμός των πλανητών.

Ένας πλανήτης σε αδυναμία ή πτώση δείχνει μια δυσλειτουργία, μια ψυχολογική δυσκολία να εκφράσει το άτομο σωστά τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει αυτός ο πλανήτης. Τώρα, το πώς κρίνεται εξωτερικά αυτή η έκφραση του πλανήτη από την κοινωνία στην οποία ζει το άτομο, αυτό είναι ένα άλλο επίπεδο ερμηνείας. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο για τους πλανήτες σε αδυναμία ή πτώση αλλά για όλες τις θέσεις όλων των πλανητών.

Όνομα:
    Τίνα

Βρε παιδιά μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ψυχολογική αστρολογία;

Όνομα:
    Κάτια

Κοραλλία, πρέπει να πω ότι ομοίως συμφωνώ ότι η αστρολογία οφείλει να ακολουθεί ή έστω να λαμβάνει υπόψη της την εξέλιξη της ψυχολογίας , αν πραγματικά θέλει να μην μένει πίσω από τις σημαντικές εξελίξεις, αφού τόσο η ψυχολογία, όσο και η αστρολογία , είναι ανθρωποκεντρικές.
    Όμως στην περίπτωση αυτή, συζητάμε για την θεωρία της κοινωνικής δόμησης που δεν είναι αμιγώς θεωρία ψυχολογικής θεώρησης. Σε αυτή την θεωρία έχουν τα μερίδιά τους η κοινωνιολογία και η ανθρωπολογία.

Από την στιγμή που 100 άνθρωποι θα κληθούν να ζήσουν μαζί χωροταξικά, αμέσως θα συσταθεί ένα είδος κοινωνίας και μοιραία θα προκύψει κάποια κοινωνική δόμηση και αυτό ανήκει στην σφαίρα του «Ταυτόν» του Πλάτωνα, όπως πολύ σωστά αναφέρει σε προηγούμενο ποστ του ο Κώστας.
    Η σημασία της Αφροδίτης και του Άρη , μπορεί να αποκτήσουν μία διαφοροποιημένη έννοια, σύμφωνα με την εξέλιξη της κοινωνικής δόμησης, αλλά αυτό ανήκει στην σφαίρα του «θάτερον» .
    Νομίζω πως αυθόρμητα η αστρολογία προσαρμόζεται και ακολουθεί τις εξελίξεις της κοινωνίας που την ακολουθεί , την εξετάζει και την εφαρμόζει.
    Έτσι όπως τίθεται το θέμα, είναι σαν να λέμε ότι οι αστρολόγοι που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την ψυχολογία, δεν είναι σε θέση να την ασκήσουν, κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνη, παρά το γεγονός ότι λατρεύω την ψυχολογία και την στοιχειώδη γνώση της την βρίσκω απαραίτητη για κάθε επάγγελμα, για κάθε άνθρωπο.

Έχω την ταπεινή άποψη ότι η άρνηση πως η αστρολογία είναι κατά κύριο λόγο μία μαντική τέχνη, είναι και η απαρχή των βασικών προβλημάτων που προκύπτουν. Προς θεού, δεν είμαι από εκείνους που δεν θέλουν τα πράγματα να εξελίσσονται, αλλά θα ήταν υποκρισία να αρνηθούμε την απόδειξη της αλήθειας της αστρολογίας, που είναι η πρόβλεψη.

Αν οι έννοιες των πλανητών και η σημασία σημείων όπως ο ωροσκόπος , μεταβάλλονται αέναα, τότε θα έχουμε πρόβλημα πρόβλεψης, λόγω έλλειψης μιας ξεκάθαρης σταθεράς. Αν η απάντηση είναι ότι μιλάμε για την ψυχολογική ερμηνεία ή ψυχολογική αστρολογία, τότε αναρωτιέμαι γιατί να επισκεφτεί κάποιος τον αστρολόγο και όχι τον ψυχαναλυτή.

Καταλήγοντας θα πω ότι βρίσκω εύλογη και δίκαιη την απορία της Τίνας, τι εννοούμε λοιπόν όταν αναφερόμαστε στην ψυχολογική αστρολογία;
    Ίσως να είναι χρήσιμο για την συζήτηση αυτή να διατυπώσει κάποιος τον ορισμό της ψυχολογικής αστρολογίας.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Κάτια,

ξέρω τι είναι η θεωρία της κοινωνικής δόμησης. Ποιο είναι το πρόβλημα αν έχει προεκτάσεις κοινωνιολογικές ή ανθρωπολογικές; Η αστρολογία πρέπει να έχει κάποιου είδους στεγανά; Η αστρολογία δεν πρέπει να συνδιαλέγεται με όλες τις επιστήμες τόσο τις θετικές όσες και τις ανθρωπιστικές;

Η ψυχολογική αστρολογία είναι μια συγκεκριμένη ερμηνευτική προσέγγιση του γενέθλιου χάρτη που χρησιμοποιεί ως βάση της μια ψυχολογική θεωρία. Έως τώρα η ψυχολογική αστρολογία χρησιμοποιεί ως ερμηνευτική της βάση την αναλυτική ψυχολογία του Γιουνγκ, η οποία έχει ξεπεραστεί στον χώρο της ψυχολογίας. Επομένως χρειάζεται ανανέωση. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο Χρήστος. Εδώ και καιρό, συνδυάζει ερμηνευτικά διάφορες ψυχολογικές θεωρίες με την αστρολογία.

Η ψυχολογική αστρολογία είναι μια ερμηνευτική προσέγγιση του γενέθλιου χάρτη αλλά δεν είναι η μόνη, έτσι δεν θα προχωρούσα σε αφορισμούς του στυλ "όποιος δεν ξέρει ψυχολογία δεν πρέπει να ασκεί την αστρολογία". Επίσης, η ψυχολογική αστρολογία δεν αποκλείει την πρόβλεψη, απλώς την χρησιμοποιεί διαφορετικά. Την χρησιμοποιεί ως ένα εργαλείο ανάπτυξης κι όχι απλώς ως πρόγνωση ενός γεγονότος. Το ένα όμως δεν αποκλείει το άλλο.

Δεν θέλω στο παρόν στάδιο να εκφέρω κάποια άποψη. Θέλω πρώτα να ακούσω πιο ολοκληρωμένα τις απόψεις του Χρήστου.

Όνομα:
    Χρήστος

Δημήτρη μόνος σου μίλησες για ελάχιστες διαφορές το γράφει και παρακάτω: Καταλαβαίνω τη λογική που η θεωρεία της κοινωνικής δόμησης στην αστρολογία προτιμά το Μεσουράνημα (Koch) αλλά η άποψη πως οι ελάχιστες διαφορές στους ενδιάμεσους οίκους δίνουν τις απαντήσεις «σε ζητήματα κοινωνικής ατομικοποίησης» και ότι από αυτές θα προσδιορίσουμε τις πολλαπλές μας ταυτότητες, είναι τουλάχιστον υπερβολική και αυτός είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπορώ να βρω...

Εγώ απλά είπα ότι σαφώς και δεν είναι ελάχιστες οι διαφορές στους ενδιάμεσους οίκους εκτός αν ανακαλέίς. Αυτό το πράγμα πάντως δεν είναι σωστό οι οίκοι έχουν τεράστιες διαφορές πολλών μοιρών που αλλάζουν το μέγεθος τους κατα πολύ και βέβαια μπορεί να έχουμε αλλαγές εμπεριεχομένων και μη ζωδίων και Ούτω καθεξής.

Το ότι δεν υπάρχει πειραματική επαλήθευση για το Placidus το ανέφερα γιατί πάλι είχες γράψει
    Οι περισσότεροι αστρολόγοι χρησιμοποιούν το Placidus, υποθέτω επειδή για χιλιάδες χρόνια το σημείο του Ωροσκόπου θεωρείται σημαντικότερο από το σημείο του Μεσουρανήματος.

Εκει απλά σου απάντησα ότι αυτό δεν ισχύει καθότι ήταν καθαρά θέμα του τι μπορούσε ο κόσμος να βρει πιο εύκολα. Επειδή οι πίνακες του placidus είχαν δημοσιευτεί άρα και ήταν περισσότερο προσβάσιμοι επειδή απλά ένας αστρολόγος που τους χρησιμοποιούσε είχε δυνατότητα έκδοσης τους.
    Αυτό όμως που υπάρχει για το Koch σε σχέση με το Placidus είναι το κατάλληλο θεωρητικό φιλοσοφικό πλαίσιο που δεν έχει το to placidus για να μπορέσει να ερμηνεύσει την ταυτότητα ως κοινωνική κατασκευή.
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Όνομα:
    Χρήστος

Τίνα πραγματικά νομίζω έχεις βγει εκτός θέματος και δεν θα ήθελα να φύγουμε απο το θέμα της κοινωνικής δόμησης. Εγώ απλά είπα ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί σαν καραμέλα το Regiomontanus επειδή έτσι το έμαθε απο τον Lilly και πως παλιότερα διάσημοι αστρολόγοι για ωριαία χρησιμοποιούσαν το Campanus. Ο λόγος που το είπα είναι για να δείξω ότι πολλές φορές ένα σύστημα επικρατεί όχι επειδή υπάρχει μία γενικευμένη αποδοχή και έρευνα αλλά επειδή απλά ο κόσμος επηρεάζεται απο συγκεκριμένες καταστάσεις. Δεν μίλησα ούτε έθιξα την δυνατότητα πρόβλεψης με το Regiomontanus ούτε είπα ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε το Campanus και όχι το Regiomontanus αλλά καλό είναι να το ψάξουμε αν θέλουμε να έχουμε μία πιο ευρεία οπτική.

Για το θέμα των gay τώρα που αναφέρεις άλλο η διάθεση για ερωτική συνεύρεση με έναν άνδρα και άλλο η συμπεριφορά ως κοινωνική δομημένη ταυτότητα. ΤΟ ότι είναι κάποιος gay μας λέει στην πραγματικότητα στοιχεία για το ότι του αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου όχι για τη συμπεριφορά του και πως θα νοιώθει ο ίδιος με την "ταμπέλα" gay. Ελπίζω εδώ να έγινα κατανοητός. Η κοινωνική δόμηση δεν λέει απλά να είναι ο εαυτός του και να μην ακούει την κοινωνία αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ομοφυλοφιλία του.

Εγώ προσωπικά τέλος δεν είχα Τίνα καμία προκατάλειψη οι προκαταλείψεις και οι βιαστικές κριτικές φαίνονται

Όνομα:
    Χρήστος

Κοραλλία εδώ ξεχνάς μάλλον κάτι. Η ίδια η αρχετυπική θεωρία χωρίζει τις ενέργειες σε αρσενικές και θηλυκές. Έτσι ναι μπορεί να υπάρξουν κοινωνίες όπου μία Αφροδίτη στη Παρθένο να είναι μία πολύ καλή και λειτουργική θέση. Το ότι έχουμε αλλάξει και δεν τρώμε ρίζες δεν σημαίνει ότι η αντίληψη μας ως προς το αρσενικό και θυληκό έχει αλλάξει ακριβώς γιατί οι άνθρωποι ακόμη δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ότι η ψυχολογική πραγματικότητα του ατόμου δεν βασίζεται μόνο στους διαχωρισμούς των γεννητικών όργάνων.

Έτσι λοιπόν ένας πλανήτης σε πτώση η αδυναμία δείχνει μία δυσλειτουργία μία δυσκολία να εκφράσει το άτομο σωστά τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει ένας πλανήτης σε σχέση πάντα με το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο και εκφράζεται. Ότι αυτό δεν περιορίζεται μόνο σε πλανήτες σε αδυναμία η πτώση είναι δεδομένο απλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο σε ακραίες περιπτώσεις όπως στην κυβέρνηση και σε άλλες θέσεις που έχουν συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας στο παράδειγμα που αναφέρει ότι οι πλανήτες βρίσκονται σε πτώση και σε γυναίκες και σε άνδρες επακριβώς δείχνει και την αδυναμία τελικα του συστήματος. Οι ίδιοι οι πλανήτες παίρνουν "φύλο" και τελικά κρίνονται με βάση την αντίληψη του φύλου που δίνουμε οι άνθρωποι στην κοινωνία μας. Οποιοδήποτε εγχειρίδιο αστρολογίας και αν ανοίξουμε θα δούμε ότι υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση ανάμεσα στο αρσενικό και θυληκό. Ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι μην με βάζεις να βγάλω references ένα οποιοδήποτε εγχειρίδιο αστρολογία το λέει και απο τα πρώτα μάλιστα.
    Έτσι λοιπόν οποιαδήποτε βιολογική κατάσταση στην πραγματικότητα και εκεί θέλω να καταλήξω δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα καταλήξει σε κάτι αρνητικό η θετικό ως προς την κοινωνική δόμηση του ατόμου μέχρις ωσότου υπάρξει σύνδεση με το κοινωνικό πλαίσιο.

Απο εκεί και πέρα σαφώς και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι ο ωροσκόπος παίζει σημαντικό ρόλο στην ταυτότητα του ατόμου αλλά πάντα ως δευτερεύων στοιχείο καθότι ο ωροσκόπός έχει να κάνει με τις διασυνδέσεις μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις που όμως έτσι και αλλιώς λειτουργούν πάντα πίσω απο κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο αυτό δηλαδή του μεσουρανήματος και του ναδιρ.

Όνομα:
    Χρήστος

Quote Originally Posted by Τίνα Ζαχαριάδου View Post
    Βρε παιδιά μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ψυχολογική αστρολογία;

Η Ψυχολογία Τίνα είναι η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και εγκεφαλικών λειτουργιών, είναι η επιστήμη η οποία χρησιμοποιεί πειραματικες μεθόδους έτσι ώστε να μπορέσει να κατανοήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχισμό.

Η Αστρολογία είναι η μελέτη των αποτελεσμάτων που φέρει η συγχρονικότητα των άστρων με τον κόσμο μας.

Η ψυχολογική αστρολογία είναι η προσπάθεια της αστρολογίας ως μελέτη της συγχρονικότητας των άστρων με τον κόσμο μας έτσί ώστε να μπορέσει να κατανοήσει και να ερμηνεύσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και εγκεφαλικές λειτουργίες.

Τουλ αυτό είναι για εμένα

Όνομα:
    Χρήστος

Κοραλλία πραγματικά συμφωνά πάρα πολύ μαζι σου σε αυτό το επίπεδο. Άλλο η πρόβλεψη σε τρεις μέρες θα κρεβατωθείς με το Μήτσο και αν αύριο θα με πάρει τηλέφωνο η Χούλια. Και άλλο μέσα απο την ευρύτερη κατανόηση της ανθρώπινης ψυχολογίας να μην απαντήσεις ακόμη και στο επιδερμικό που μπορεί να σου ζητάει ο κάθε πελάτης αλλά να του δώσεις να καταλάβει γιατί έχει βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση και κυρίως πως αφότου υπάρξει η αφύπνιση πως να μπορέσει να δημιουργήσει ο ίδιος μια ζωή που να του ταιριάζει.

Απαντώντας στη Κάτια για μένα δυστυχώς πρέπει ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί με την Ψυχολογική αστρολογία να ξέρει και αστρολογία και ψυχολογία. Έτσι ακριβώς όπως δεν περιμένω απο έναν ψυχολόγο μόνο να κάνει αστρολογία έτσι και δεν περιμένω απο έναν αστρολόγο μόνο να κάνει ψυχολογία και να τα συνδυάσει.
    Η βαθύτερη και ευρύτερη κατανόηση μας βοηθά να είμαστε περισσότερο να είμαστε αποτελεσματικοί. Η ψυχολογική αστρολογία είναι ένα μείγμα μία ανώτερη μορφή επιστημονικής αντίληψης για τον άνθρωπο που συνδυάζει τη γνώση πολλών και διαφόρων μεταξύ τους γνώσεων όπως η αστρολογία, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία, η κοσμολογία, η φυσική, η ανθρωπολογία, η μεταφυσική και άλλα πολλά. Δεν υπάρχει πια η εποχή που κάποιος μάθαινε κάτι συγκεκριμένο και περίμενε να είναι αποτελεσματικός. Υπάρχουν βεβαίως και σήμερα πράγματα που μπορούν να λειτουργήσουν μόνα τους αλλά κάνουν αυτό που μπορούν μόνα τους. Η Αστρολογία απο μόνη της δεν μπορεί να αναλύσει τη ψυχολογική διάσταση του ατόμου. Έτσι και αλλιώς εκ γενετής η Ψυχολογική αστρολογία είναι ένα υβρίδιο όπως πολύ σωστά είπαμε εγώ και η Κοραλία της αστρολογικής γνώσης με την αναλυτική ψυχολογία και να προσθέσω και με την θεοσοφία.
    Τα αρχέτυπα που τα λέμε και τα λέμε οι αστρολόγοι δεν τα έβγαλε κανένας αστρολόγος τα πήραμε απο τον Jung που ήταν ψυχολόγος. Έτσι εξ αρχής η ψυχολογική αστρολογία είναι ο γάμος της αστρολογίας με την ψυχολογία και αν μη τι άλλο χρειάζεται γνώση και των δύο.

Τέλος για μία πρόταση της Κάτιας : Αν οι έννοιες των πλανητών και η σημασία σημείων όπως ο ωροσκόπος , μεταβάλλονται αέναα, τότε θα έχουμε πρόβλημα πρόβλεψης, λόγω έλλειψης μιας ξεκάθαρης σταθεράς

Εδώ θα απαντήσω απλά πως τα πάντα ρει!

Page 4 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)