- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 63
Thread: Ο γάμος και η επίτευξή του
-
22-03-2007, 07:41 PM #21
Re: Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ
Αν και όχι αστρολογική η προσέγγισή μου, απλώς να εκφράσω τα εξής:
Αίσθησή μου είναι ότι η αναφορά του Χρήστου ¶ρχου είναι μονομερής όσον αφορά την έννοια του γάμου, καθώς η γωνία από την οποία την εξετάζει δεν υπολογίζει καθόλου την βαθύτερη ανάγκη των ετερώνυμων για σύζευξη και ένωση μεταξύ τους.
Νομίζω ότι παρασυρόμαστε από αφορισμούς που ναι μεν έχουν την βάση τους σε αντιλήψεις χιλιετιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εκλείψει η ανάγκη της ένωσης μεταξύ των γυναικών με τους άνδρες.
Είναι άλλο πράγμα η συμβατική έννοια του θεσμού του γάμου μέσα από τις στρεβλώσεις της κάθε κοινωνίας, που του δίνει την εικόνα μιας απλής και απαξιωμένης συμβολαιογραφικής πράξης που γίνεται με σκοπό την κάλυψη υλικών αγαθών ή εγωιστικής ανάγκης πλήρωσης, και είναι άλλο πράγμα η ουσία του γάμου ως μυστηρίου (και δεν αναφέρομαι μόνον στην χριστιανική του έκφραση).Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
22-03-2007, 07:57 PM #22
Θα πρέπει μόνο να σας αναφέρω ότι ο γάμος είναι κοινωνικό φαινόμενο και εκφράζεται στον αστρολογικό χάρτη ώς τέτοιο. Η βαθύτερη ανάγκη των ετερωνύμων δεν χρειάζεται να έχει την έκφραση του γάμου μιας και δεν είναι βιολογικό αποτέλεσμα του ανθρώπου αλλά μετέπειτα κοινωνικό φαινόμενο για τη συντήρηση της ανθρωπότητας. Οποιαδήποτε άλλη μετάφραση του φαινομένου του γάμου είναι επικίνδυνη γιατί τις προσάπτει λανθασμένες ιδιότητες τις οποίες δυστυχώς τις πληρώνει η ανθρωπότητα με πολλαπλές νευρώσεις.
[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
22-03-2007, 08:07 PM #23
Κάτι τέτοιο λέω και εγώ:
Είναι άλλο πράγμα η συμβατική έννοια του θεσμού του γάμου μέσα από τις στρεβλώσεις της κάθε κοινωνίας, που του δίνει την εικόνα μιας απλής και απαξιωμένης συμβολαιογραφικής πράξης που γίνεται με σκοπό την κάλυψη υλικών αγαθών ή εγωιστικής ανάγκης πλήρωσης, και είναι άλλο πράγμα η ουσία του γάμου ως μυστηρίου (και δεν αναφέρομαι μόνον στην χριστιανική του έκφραση).Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
22-03-2007, 08:38 PM #24
Εύγε ! Ακριβώς αυτή είναι η ουσία. Ο βαθύς και ουσιαστικός γάμος είναι γεγονός πολύ πριν δυο άνθρωποι ανέβουν τα σκαλοπάτια μιας εκκλησίας και είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση τετ α τετ χωρίς κοινό, χωρίς βέρες και χωρίς πιστοποιητικά από το δημαρχείο. Είναι μια άτυπη συμφωνία μεταξύ δυο ψυχών (που κατ'εμέ γνωρίζονται από πολλές ζωές και γι'αυτό και από την πρώτη κιόλας επαφή νοιώθουν φοβερή οικειότητα). Ο 7ος δεν έχει να κάνει αναγκαστικά με ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ και ΒΑΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ, έχει να κάνει με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ (πρέπει να υπάρξουμε δυστυχώς μέσα σε μια κοινωνία και όχι σαν τα παιδιά των λουλουδιών όπως θα θέλαμε μερικοί). Η εποχή που ο άνθρωπος δεν θα έχει ανάγκη το κοινωνικό συμβόλαιο (7ος - 10ος οίκος κυρίως) για να ντύσει τα αισθήματά του είναι πολύ μακρυά ή μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι παντρεύονται δεν αγαπιούνται βαθειά, αλλά αυτοί ξέρουν ότι θα μπορούσαν και χωρίς τον γάμο.
-
22-03-2007, 08:40 PM #25
Η πρόβλεψη δεν θέλει θεωρίες και κοινωνιολογικές ερωτήσεις και συμπεράσματα΄, χρειάζεται ψυχρά επιστημονικά δεδομένα που πρέπει να επαληθεύονται για να μπορεί ο αστρολόγος και ο ενδιαφερόμενος να κάνει σωστά το επάγγελμα η το χόμπυ του.
[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
22-03-2007, 08:48 PM #26
Τα ψυχρά επιστημονικά δεδομένα είναι χρήσιμα όταν μας βοηθούν να στηρίξουμε τις θεωρίες μας ή και να τις εξελίξουμε καθώς και στο να μπορούμε να εισχωρούμε όσο βαθύτερα γίνεται σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο του πνεύματος και της ψυχής. Σκέτα και χωρίς την ηθική και το συναίσθημα είναι άχρηστα στην καλύτερη περίπτωση, στην δε χειρότερη είναι εργαλεία υποδούλωσης. :bigsmile:
Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
22-03-2007, 08:50 PM #27
Όμως εσείς αντιμετωπίσατε το θέμα μόνο θεωρητικά, όχι αστρολογικά. Στην αντιθετη περίπτωση θα κάνατε παράθεση ο Χ οίκος ή η Χ οψη σημαίνει την Ψ τάση για το θέμα του γάμου.
-
22-03-2007, 09:04 PM #28
Πολύ ωραία αφήστε με εμένα να υποδουλώνομαι και να προσπαθώ να κάνω την πρόβλεψη και εσείς μπορείτε να μείνετε στη θεωρία. Στην πρόβλεψη χρειάζεται αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα είναι διαφυγές κάποιων για να απόφύγουν την αδυναμία πρόβλεψης.
Αγαπητή Αμφιτρίτη είναι απλό, στο αστρολογικό χρονοδιάγραμμα θα δείς τους κυβερνήτες των οίκων και που κάνουν διέλευση και ανάλογα με το κατα πόσο η "υπογραφή" επαναλαμβάνεται τέτοιο θα είναι και το αποτέλεσμα. Βέβαια δεν αρνούμε ότι χρειάζεται μία υπάρχουσα γνώση των διελεύσεων και δεν είναι ένα άρθρο για αρχάριους.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
22-03-2007, 09:08 PM #29
Ειλικρινά δεν νομίζω οτι υποδουλώνεστε με το να κάνετε προβλέψεις, αντίθετα, δίνετε τροφή για σκέψη σε εμάς που σας το ζητάμε.
-
22-03-2007, 09:13 PM #30
Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην υποδούλωσή του :bigsmile:
και εσείς μπορείτε να μείνετε στη θεωρία.
Στην πρόβλεψη χρειάζεται αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα είναι διαφυγές κάποιων για να αποφύγουν την αδυναμία πρόβλεψης.
Επιπλέον, δεν αμφισβητώ την ικανότητά σου στην πρόβλεψη, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
ΦιλικάΌποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.