s
Διχασμός προσωπικότητας - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 48

Re: Διχασμός προσωπικότητας

καλημερα!!εγω τι να πω?ηλιος στους ιχθεις κ σεληνη στους υδροχοους..σας καταλαβαινω..

Όνομα:
    Βίκη

Eνώ εγώ περνάω υπέροχα.. Τοξότης Ωροσκόπος με ..καρδιά μαρουλιού (Καρκίνος), η Σελήνη με το τεφτέρι (Παρθένος ο θεός να σε φυλάει) να κρατάει τα γκέμια, και μια Αφροδίτη στο Λέοντα να κάθεται στο πίσω κάθισμα και να δίνει εντολές! Τhats life! Kαι δεν φτάνει αυτό, έρχεται τώρα ο διελαύνων Ουρανός και χτυπάει το γενέθλιο Πλούτωνα, ο Κρόνος το γενέθλιο Ουρανό, ο Πλούτωνας στον πρώτο οίκο, και ο άρης ανάδρομος γυροφέρνει την αφροδιτούλα μου. Ουφ! ποσά πια να αντέξω!!
    [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Purple"]
    Μια αόρατη επανάσταση εντός μου σιγοκαίει..
    με άγγελους και δαίμονες..

Κι η έκβασις αμφίρροπος..

Quote Originally Posted by agapaki View Post
    Καλησπέρα!
    Είμαι Τοξότης με Σελήνη στον Καρκίνο.
    Η ημερομηνία γέννησής μου είναι 14.12.1989 στις 09.25 πμ.
    Αισθάνομαι ότι σύχνα διχάζομαι σαν προσωπικότητα αφού από τη μια το ζώδιο μου είναι σε ένα εντελώς ανεξάρτητο ζώδιο (Τοξότη) ενώ η σελήνη μου είναι σε ένα άκρως συναισθηματικά εξαρτώμενο ζώδιο.
    Μπορείτε να μου πείτε πως θα ισορροπώ κάθε φορά αυτά τα δυο στοιχεία ώστε να μη βιώνω κάθε φορά αυτό το διχασμό?

Σαν Καρκίνος με Σελήνη στον Τοξότη έχω να σε βεβαιώσω πως βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση....:bigsmile:
    Παρηγοριέμαι βέβαια έχοντας 3 πλανήτες στους Διδύμους (¶ρη-Ερμή-Αφροδίτη) πράγμα που με κάνει λιγότερο συναισθηματική και περισσότερο πρακτική.
    Τελικά, ούτε αυτό το κόλπο έπιασε, γιατί κάνουν την κατάσταση ακόμα τραγικότερη όσον αφορά το διχασμό!!!:scared:

[QUOTE][Καλή η παρατήρηση, στην περίπτωση όμως που αναφερόμουν στο "γλωσσικό" (= που αναφέρεται στη γλώσσα) και όχι στο "γλωσσολογικό" (= που αναφέρεται στη γλωσσολογία) /QUOTE]

Ναι, ξέρω τι σημαίνουν, όμως τα λάθη στα οποία αναφέρθηκες είναι τα "γλωσσικά" λάθη,τα λάθη στη χρήση της γλώσσας που συχνά κάνουμε -μεταξύ των οποίων και τα εννοιολογικά- και που δεν έχουν να κάνουν με το "γλωσσολογικό" κομμάτι που αφορά την ομώνυμη επιστήμη που εξετάζει, μεταξύ άλλων, τα "γλωσσικά" λάθη...ο Μπαμπινιώτης ας πούμε (αν και δεν τον πάω) δεν θα κάνει κάποιο "γλωσσικό" λάθος, ενώ εγώ όλο και κάποιο λάθος θα κάνω σε μία πρόταση....ενδέχεται όμως να κάνει κάποιο "γλωσσολογικό" λάθος στην επιστήμη του (ουδείς άσφαλτος που έλεγε και η λαίδη)...
    δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αλλά αυτή την εντύπωση έχω για τη χρήση των δύο όρων...

Κλασικός ανάδρομας! Και σελήνη Παρθένος, ψείρισμα....Δε φωνάζουμε κανά γλωσσολόγο καλύτερα....

Όνομα:
    Μαρία

Καλησπέρα σε όλους!!!

Θεωρώ ότι έχει πολύ ενδιαφέρον το θέμα αυτό, ωστόσο μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να μιλάμε για "διχασμό". Νομίζω ότι το να υπάρχουν τέτοια "ετερόκλητα" στοιχεία στο χάρτη είναι καλό και είναι αυτά που μας βοηθούν στο να μπορούμε να βλέπουμε τις καταστάσεις σφαιρικά, από περισσότερες πλευρές. Και φυσικά, είναι αυτά ακριβώς τα στοιχεία που δίνουν τις "αποχρώσεις" στο χαρακτήρα μας και τελικά μας κάνουν ενδιαφέροντες ανθρώπους (ίσως και λίγο απρόβλεπτους καμμιά φορά, αλλά έχει κι αυτό τη γοητεία του). Και δεν αναφέρομαι μόνο στις θέσεις που καταλαμβάνουν τα Φώτα, αλλά γενικώς στα στοιχεία που είναι κατανεμημένοι και οι λοιποί πλανήτες.
    Ας φανταστούμε πχ ένα ωροσκόπιο όπου δεν υπάρχει Φωτιά... θα είναι δύσκολο (στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον) γι' αυτό το άτομο να νιώσει ενθουσιασμό για κάτι, να νιώσει την επιθυμία για επέκταση, να "βγει μπροστά" τελοσπάντων. Αν από την άλλη λείπει το Νερό, πού πήγε η ευαισθησία; Και εννοείται ότι ακόμα και στις περιπτώσεις αυτές που λείπει κάποιο στοιχείο, η οικοθεσία των πλανητών μπορεί να "αναπληρώνει" μέχρι ενός βαθμού την έλλειψη (πχ. να απουσιάζει το Νερό, αλλά να υπάρχει ένας ισχυρός 4ος οίκος)!
    Κοιτάζοντας τον χάρτη μου, στο παρελθόν πολλές φορές τα έχω βάλει με τον Ήλιο μου στον Αιγόκερω που κάνει αντιθεση ακριβείας με τη Σελήνη μου στον Καρκίνο και μάλιστα από γωνιακούς οίκους (10ος-4ος αντίστοιχα). Θα ήταν άραγε καλύτερα σε ψυχολογικό επίπεδο εάν είχα τη Σελήνη στην Παρθένο; Δεδομένου ότι τυχαίνει να έχω μόνο άλλο έναν πλανήτη σε Νερό, νομίζω ότι καλά κάνει η Σελήνη και είναι εκεί που είναι και με τον καιρό (και με προσπάθεια φυσικά) το ένα αρχίζει να συμπληρώνει και να αισθάνεται άνετα με το άλλο. Κι ας τετραγωνίζουν τον ωροσκόπο στον Κριό. Τα τετράγωνα είναι δυσκολίες, αλλά και δράση.
    Αν λοιπόν θεωρούμε ότι υπάρχουν "παραφωνίες" στο χάρτη μας, ας το δούμε καλύτερα σαν ευκαιρία για δράση και ανάπτυξη, ας το αγαπήσουμε και πού θα πάει... κάποια στιγμή θα συμφωνήσει το "μέσα" μας με το "έξω" μας και όλα θα είναι πιο εύκολα :bigsmile:

Φιλικά,
    wind*1

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Γ ↑
    ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Ν ↑
    Αγαπητή wind*1,
    λυπάμαι που δεν είμαι έμπειρη για να αξιολογήσω τα προσωπικά σου στοιχεία που παραθέτεις. Από μία αρχάρια θέση, αξιολογώ ότι τα ζώδια του Αιγόκερου και του Καρκίνου ταιριάζουν γιατί είναι θηλυκά, εσωστρεφή και παρορμητικά. Και εκ πρώτης η γη ταιριάζει με το νερό. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι αφού παρόμοια πράγματα επιζητά ο ήλιος σου- η προσωπικότητά σου με τη σελήνη σου-τον συναισθηματικό σου κόσμο τότε από αυτό (δεν ξέρω για τα άλλα στοιχεία του χάρτη σου) δεν προκύπτει διχασμός. όπως στην περίπτωση Λέοντα με σελήνη στον Σκορπιό. Και διχασμός είναι άλλο να θες κι άλλο να κάνεις. ¶λλο να λέει η λογική σου κι άλλο τα συναισθήματά σου. Κι υπαρχει διχασμός διότι υπάρχει σύγκρουση. Και το αποτέλεσμα της σύγκρουσης εξαρτάται και από τις τάσεις που προκαλούν τα αστεράκια με τη θέση και κίνηση τους καθώς από τη δύναμη της ελευθερίας της βούλησης να γνωρίσει και να κοντρολάρει αυτή τη σύγκρουση.
    Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.

7. Re: Διχασμός προσωπικότητας

Quote Originally Posted by agapaki View Post
    Καλησπέρα!
    Είμαι Τοξότης με Σελήνη στον Καρκίνο.
    Η ημερομηνία γέννησής μου είναι 14.12.1989 στις 09.25 πμ.
    Αισθάνομαι ότι σύχνα διχάζομαι σαν προσωπικότητα αφού από τη μια το ζώδιο μου είναι σε ένα εντελώς ανεξάρτητο ζώδιο (Τοξότη) ενώ η σελήνη μου είναι σε ένα άκρως συναισθηματικά εξαρτώμενο ζώδιο.
    Μπορείτε να μου πείτε πως θα ισορροπώ κάθε φορά αυτά τα δυο στοιχεία ώστε να μη βιώνω κάθε φορά αυτό το διχασμό?
    Απλά κάθε φορά που σε πιάνει να τα κάνεις όλα ίσωμα σκέψου ότι έχεις σελήνη στον καρκίνο και ξανασκέψου την αντίδρασή σου σε όποιο ερέθισμα..θα τα καταφέρεις!!!!!θα δεις...

Να είσαι καλά και να έχεις μια υπέροχη χρονιά εύχομαι:bigsmile:
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by parkat View Post
    ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Γ ↑
    ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Ν ↑
    Αγαπητή wind*1,
    λυπάμαι που δεν είμαι έμπειρη για να αξιολογήσω τα προσωπικά σου στοιχεία που παραθέτεις. Από μία αρχάρια θέση, αξιολογώ ότι τα ζώδια του Αιγόκερου και του Καρκίνου ταιριάζουν γιατί είναι θηλυκά, εσωστρεφή και παρορμητικά. Και εκ πρώτης η γη ταιριάζει με το νερό. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι αφού παρόμοια πράγματα επιζητά ο ήλιος σου- η προσωπικότητά σου με τη σελήνη σου-τον συναισθηματικό σου κόσμο τότε από αυτό (δεν ξέρω για τα άλλα στοιχεία του χάρτη σου) δεν προκύπτει διχασμός. όπως στην περίπτωση Λέοντα με σελήνη στον Σκορπιό. Και διχασμός είναι άλλο να θες κι άλλο να κάνεις. ¶λλο να λέει η λογική σου κι άλλο τα συναισθήματά σου. Κι υπαρχει διχασμός διότι υπάρχει σύγκρουση. Και το αποτέλεσμα της σύγκρουσης εξαρτάται και από τις τάσεις που προκαλούν τα αστεράκια με τη θέση και κίνηση τους καθώς από τη δύναμη της ελευθερίας της βούλησης να γνωρίσει και να κοντρολάρει αυτή τη σύγκρουση.

Γεία σου parkat!

Καταρχάς να πω ότι παράθεσα τα προσωπικά μου στοιχεία, καθώς ο χάρτης μου είναι αυτός που γνωρίζω καλύτερα (εκεί εξασκούμαι κατά κόρον και στους χάρτες των φίλων μου :toung και μιλάω κι εγώ επίσης από μια αρχάρια θέση (έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε...:bigsmile.
    Στο παράδειγμα που λες (Ήλιος στο Λέοντα - Σελήνη στο Σκορπιο) εγώ θα είχα πιο πολύ την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχει αρχικά μια σύγκρουση ανάμεσα στην προσωπικότητα (Ήλιος) και στα συναισθήματα (Σελήνη), αλλά αν το άτομο προσπαθήσει να το ξεπεράσει μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα μαχητικό άτομο. Η αντίθεση από την αλλη πλευρά, μπορεί να χωρίζει αλλά προσπαθεί και να συμφιλιώνει και πιστεύω ότι βοηθάει περισσότερο στο να μπορεί κάποιος να βλέπει και από άλλη πλευρά τα πράγματα.
    Εννοείται πως δεν διαφωνώ καθόλου στο ότι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης και οι τομείς όπου αυτή θα εκδηλωθεί εξαρτώνται από τον υπόλοιπο γενέθλιο και κυρίως και πάνω απ' ολα από τη θέληση του ίδιου του ατόμου (άλλωστε ο σοφός κυβερνάει τα άστρα).
    Αυτό που προσπαθούσα να πω είναι να δώσουμε μια ευκαιρία στον χάρτη μας να μας προσφέρει τα καλά του που μπορεί να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά. Και τώρα που το σκέφτομαι υπήρχε ένα πολύ ωραίο άρθρο για όλα αυτά εδώ στο myHoroscope με τίτλο "Ήλιος Σελήνη Ωροσκόπος: το σώμα, η ψυχή και το πνεύμα" (λες να πρέπει να μεταφέρουμε εκεί την κουβέντα;;

Φιλικά
    wind*1

Όνομα:
    cancerian

Δεν υπαρχει χειροτερος διχασμος απο τον εξης: Hλιος στον Καρκινο, Σεληνη στον Αιγοκερω..... Οι ομοπαθεις με καταλαβαινουν απολυτα!!!!:unsure:
    Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; :unsure::unsure:

Όνομα:
    Μαρία

Mπορώ να πω ότι εσύ cancerian το έχεις πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα...:nuts:

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)