- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 71
Thread: KΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΜΑ
-
07-05-2008, 09:05 PM #31
Re: KΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΜΑ
Δεν υπάρχει αστρολογικός χάρτης χωρίς προβλήματα. Κι αν υπάρχει, θα ανήκει σε κάποιον πολύ βολεμένο, που δεν θέλει να εξελιχθεί. Υπερκρόνιος μπορεί να είναι κάποιος για πολλούς λόγους: πολλές όψεις του Κρόνου, πολλοί Αιγόκεροι και Υδροχόοι στον χάρτη, πολλοί πλανήτες στον 10ο κ.ο.κ. Τα προβλήματα δεν εμποδίζουν την επιτυχία ή την αυτοπραγμάτωση. Στο λέει κάποια με ¶ρη στον Αιγόκερω που κυβερνά έναν σωρό πλανήτες και με 3 πλανήτες στον 10ο.
Φιλικά
-
07-05-2008, 10:15 PM #32
Θα μπορούσε κι εμένα να με διαφωτίσει κάποιος σχετικά με τον Κρόνο στον αστρολογικό μου χάρτη; Είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Ερμή στον Καρκίνο, σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Αιγόκερω και σε τετράγωνα με τον Δία στον Κριό και με τον Ουρανό στο Ζυγό.
Ευχαριστώ
-
09-05-2008, 01:43 AM #33
Εγώ τον Κρόνο δεν τον θεωρώ κακό πλανήτη πιά..Και θα σας πώ το γιατί.Όσες δυσκολίες,εμπόδια και καθυστερήσεις να φέρει στο τέλος,όταν τελειώσουν όλα νιώθεις πολύ καλύτερα από πρίν.Σας το λέω αυτό γιατί όλο το καλοκαίρι και όσο ήταν ανάδρομος τετραγώνιζε την γενέθλια σύνοδο Σελήνης-Ήλιου που έχω.
Ήρθαν στιγμές που ένιωσα απαίσια αλλά τώρα συναισθηματικά νιώθω πιο δυνατή από όσα πέρασα.:unsure:
Ο Κρόνος "γνωρίζει" ποιό είναι το πιο αδύνατο σημείο μας και φέρνει προκλήσεις και μαθήματα πάνω σε αυτό με στόχο την ωριμότητα.
Δεν αφήνει ποτέ κάτι άν αυτό δεν τελειώσει και δεν ολοκληρωθεί.Θέλει σοβαρότητα και ωριμότητα.
Ίσως για αυτό και σχετίζεται και με κάρμα.Σημαίνει πως σε κάποια θέματα σε προηγούμενες ζωές δεν ανταποκριθήκαμε όπως θα έπρεπε για να συλλέξουμε μαθήματα.Όσον αφορά όψη με Βόρειο Δεσμό,θα το ερμήνευα σαν να μας ζητά ακόμα περισσότερη ωριμότητα και σκέψη προκειμένου να πάρουμε εμπειρίες και να γίνουμε καλύτεροι σε αυτή την ενσάρκωση.Με λίγα λόγια,υπάρχουν πολλές δοκιμασίες προκειμένου το άτομο να εξελιχθεί ψυχικά.I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
I like beeing unperfect...
-
09-05-2008, 08:54 AM #34
Αυτές τις αναφορές στο Κάρμα και τη σχέση του ειδικά με τον Κρόνο, τις καταδιασκεδάζω.
Ας αναρωτηθώ για μια ακόμη φορά, κι όποιος έχει καμιά ιδέα της προκοπής (κοινώς, που να τεκμηριώνεται κάπως) , παρακαλείται θερμά να την καταθέσει:
Αφού το Κάρμα υποτίθεται πως εκφράζεται μέσω του Βόρειου Δεσμού, γιατί ο Βόρειος Δεσμός είναι ο Δεσμός της Σελήνης και όχι του Κρόνου; Ή έστω, γιατί το Κάρμα εκφράζεται μέσω του Κρόνου κι όχι μέσω της Σελήνης;
Που είναι το Κάρμα; Οέο;Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
09-05-2008, 09:20 AM #35
Προσωπικά η λέξη Κάρμα με ενοχλεί γενικότερα όταν μιλάμε για αστρολογία, γιατί προϋποθέτει ότι κάποιος που ασχολείται με αυτή πιστεύει και στη μετενσάρκωση. Θα προτιμούσα λέξεις όπως δυσκολίες, ψυχολογικό εξελικτικό στοίχημα, κλπ.
Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι όταν μιλάμε για Κάρμα σήμερα τουλάχιστον δεν έχουμε εργαλεία προσέγγισης άλλα από αυτά που μας δίνει η μεταφυσική. Κι από αυτή την άποψη Κρόνος και Σελήνη δεν είναι και τόσο ξένοι μεταξύ τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η επιστροφή του Κρόνου συμπίπτει με την επιστροφή της προοδευτικής Σελήνης. Καρκίνος και Αιγόκερως είναι πόλοι του ίδιου άξονα. Ο ¶λαν Λήο ισχυριζόταν ότι για τη γυναίκα πρέπει να παίρνουμε πλέον υπόψη όχι μόνο τη Σελήνη καθώς η γυναίκα στη σύγχρονη ιστορία έχει αλλάξει. Από πλευράς εσωτερικής φιλοσοφίας μιλάμε ίσως για το ίδιο πράγμα σε διαφορετικό επίπεδο. Ο Κρόνος αντιστοιχίζεται στη Maya σε κοσμικό επίπεδο, ενώ η Σελήνη στο αστρικό.
¶λλη απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι γενικότερα στην αστρολογία ένα πράγμα φαίνεται σε περισσότερα σημεία. Κάρμα βλέπει κανείς και με τη θέση της Σελήνης και με το 12ο οίκο και με τον Κρόνο και με τους Δεσμούς. Δε βλέπει μόνο σε ένα σημείο. Βλέπει απλά διαφορετικές πλευρές του Κάρμα.
Δεν ξέρω αν σε καλύπτουν αυτά, γιατί δεν ακούγονται και πολύ "ορθολογικά", αλλά τουλάχιστον το θέμα της εγγύτητας των συμβολισμών ίσως να βοηθάει.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
09-05-2008, 11:43 AM #36
Αγαπητά μέλη
Συμπληρώνοντας όσα ωραία διατύπωσε ο κ. Παπαδολιάς, θα συμφωνήσω πως συζητάμε για καρμικά στοιχεία μόνο και εφ' όσον δεχόμαστε τον Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος, βάση και την μετενσάρκωσης.
Στην περίπτωση αυτή η Σελήνη -ψυχή, που ενσαρκώνεται σε σώμα -Ωροσκόπος, κάτω από την επιθυμία του πνεύματος -Ήλιος, με στόχο να αποκτήσει εμπειρική γνώση για να εξεχιθεί, παίζει βασικό ρόλο. Η Σελήνη έχει γρήγορη κίνηση και οι Δεσμοί της αλλάζουν θέση αρκετά γρήγορα. Δεσμούς έχουν όλοι οι πλανήτες, αλλά δεν μετακινούνται σχεδόν καθόλου λόγω της αργής κίνησής τους.
Ο Κρόνος είναι ο χρόνος της εξέλιξης και η εμπειρία που αποκτάται με κόπο και διαρκή μαθητεία, είναι επίσης η αξιολόγησή μας. Επομένως είναι ένα ακόμη στοιχείο καρμικής αντίληψης μέσα στον χάρτη. Έχουμε όμως όψεις καρμικές, οίκους, πλανήτες με ενδιαφέρον για την Καρμική μας διαδρομή, όπως και ειδικά ωροσκόπια που προκύπτουν από το γενέθλιό μας.
Το Κάρμα και η Καρμική αστρολογία είναι μία μεγάλη υπόθεση κι ένα ευρύ κεφάλαιο της αστρολογίας.
Στην περίπτωση που δεν δέχεται κάποιος την διαδρομή αυτή της ψυχής, (και είναι φυσικά δικαίωμά του) θα πρέπει να σταθεί στα ίδια σημεία μόνο για να κατανοήσει τα λάθη και τις αδυναμίες του, ώστε να βιώσει τα χρόνια του στη γη με τον καλύτερο τρόπο.
Καλή σας συνέχεια
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
09-05-2008, 12:21 PM #37
Η Σελήνη συμβολίζει το υποσυνείδητο,τις μνήμεςτην ψυχή.Για όσους πιστεύουν στην Καρμική Αστρολογία,σαφώς και είναι σημαντική η Σελήνη,μιας και είναι οι υποσυνείδητες μνήμες που φέρει η ψυχή απο προηγούμενες ζωές.Ο Κρόνος δημιουργεί νέες,μιας και έντονα χαράζεται στην μνήμη μας,ο πόνος που δημιουργεί πολλές φορές ενα σκληρό μάθημα.Για όσους δεν πιστεύουν στο Κάρμα-και δικαιωμα τους είναι, όπως είπε και η κ.Σίμου παραπάνω-μπορούν όλα αυτά να τα εκλάβουν σαν απλούς συμβολισμούς(όπως στα παραμύθια του Αισώπου).Αν θέλουν μπορούν να τα χαρακτηρίσουν και ως παραμύθια.Δέν ειναι προσβλητικό...τα παραμύθια συνήθως,έχουν να προσφέρουν πολλά!
-
09-05-2008, 01:30 PM #38
Όσον αφορά αυτά με τον Κρόνο στον 1ο οίκο συμφωνώ! Έχω Κρόνο στον 1 οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο μου. ¶σε απο προβλήματα υγείας κάποιες ταλαιπωρίες έχω περάσει.Αλλά απο θέληση άλλο τίποτα, έχω αρκετή. Δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό με το ότι η μητέρα μου απο τα 5 μου και μετά ήταν συνεχώς άρρωστη και κανεις δεν μου έδινε σημασία, έτσι πέρασα μεγάλες περιόδους μοναξιάς και θλιψης. Για περισσότερη ακρίβεια έχω γεννηθεί στις 18/06/1987, ώρα 19:45,Δράμα. Αν θες να το εξετάσεις ....
-
09-05-2008, 10:34 PM #39
Nα συμπληρώσω σ'αυτό που είπα παραπάνω,οτι αφού η Σελήνη είναι οι υποσυνείδητες μνήμες που φέρει η ψυχή απο προηγούμενες ζωές,μπορεί εύκολα κανείς να καταλαβει την σχέση της σε καρμικό επίπεδο, με τους δεσμούς της Σελήνης.Το υποσυνείδητο μας γνωρίζει απο τι παίδευτηκε η ψυχή σε προηγούμενες ζωές και τι κατέκτησε.Αυτό λοιπόν είναι ο Ν.Δ. της.Επίσης ξέρει τι αφησε ανεκπλήρωτο.Αυτό αυτομάτως ειναι το αντίθετο του Ν.Δ.-ο Β.Δ. της δηλαδή.
-
09-05-2008, 11:54 PM #40
Θα μπορούσες να εξηγήσεις περισσότερο αυτή τη "σχέση";
Έχω ¶ρη στον Αιγόκερω (1ο σπίτι με κυβερνήτη Δία) και Κρόνο στον Κριό (στον 4ο, 3 μοίρες περίπου από την ακμή του, με κυβερνήτη του 4ου τον ¶ρη) σε όψη τετραγώνου. Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στον χάρτη μου, ίσως πάλι να κάνω λάθος.
Ευχαριστώ.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.