s
Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη. - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 6 of 7 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 51 to 60 of 66
  1. Re: Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη.

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Τώρα με μπέρδεψες. Πού διαχωρίζεται η μία περίπτωση από την άλλη; Στην ποσότητα της ζήλειας; Δηλαδή αν η ζήλεια είναι μεγάλη και μπορεί να οδηγήσει στο φόνο δεν είναι ζήλεια; Αν είναι μικρή κι απλώς οδηγεί σε τσακωμό ή στο να σπάμε κανένα τασάκι είναι Ok? Η μικρή ζήλεια δεν είναι θέμα ελέγχου; Δεν είναι κτητικότητα; Είναι απλά έρωτας; Ή μήπως έχουμε στο μυαλό μία συγκεκριμένη συμπεριφορά; Δηλαδή το να είναι κανείς ενοχλητικός, επίμονος και κολλητσίδα; Και θεωρούμε μόνο αυτό ζήλια ενώ εξαιρούμε ό,τι περιέχει έκρηξη και το θεωρούμε ασθένεια; Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα. Μάλλον μας πιάνουν πάλι οι φοβίες για τα θέματα υγείας μου φαίνεται και προσπαθούμε να μετρήσουμε τη ζήλεια με το καντάρι...
    καλησπέρα!
    Πιστεύω πως η ζήλια πηγάζει από αισθήματα κατωτερότητας...αν αυτά γίνουν μανία τότε πάμε στην ψύχωση...χωρίς να είμαι ειδικός βέβαια...! :embarrest
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Re: Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη.

Quote Originally Posted by zeta1987 View Post
    Και όντως είμαι ζηλιάρα αλλά στισ σχέσεις..Βέβαια παλιά δεν το είχα καν..Τώρα που έκανα μία πιο σοβαρή σχέση μου βγήκε στον χειρότερο βαθμό και απόρησα εντελώς με τον εαυτό μου!!Εγώ που ήμουν της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας..Ήταν κρυμένο πολύ βαθιά μέσα μου..
    Ζέτα ακριβώς το ίδιο συνέβει και στη δική μου περίπτωση..στην σοβαρή σχέση που έκανα μου βγήκαν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (ζήλια, κτητικότητα, έλεγχος όχι φανερός) και πραγματικά απορούσα γιατί αντιδρώ έτσι...Βέβαια κατάλαβα ότι μέσα στη σχέση κάνουμε τρομερή ψυχανάλυση :blink:

Δεν έχω τις απαραίτητες αστρολογικές γνώσεις για να πω ποιές είναι οι όψεις της ζήλιας, του φθόνου κλπ.
    Εκτιμώ όμως ότι θα πρέπει να αναζητούμε σ' εναν αστρολογικό χάρτη τις όψεις εκείνες που αφορούν τον βαθμό αυτοεκτίμησης του ατόμου, το ενδιαφέρον του για προσωπική εξέλιξη, την συναισθηματική νοημοσύνση, τον ιδεαλισμό, τον φιλελευθερισμό κλπ.
    Θέλω να πω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η εκδήλωση ζήλειας, στην ακραία και αρρωστημένη μορφή της, δεν είναι παρά η έκφανση βαθύτερων προβλημάτων του ίδιου του ατόμου και συνήθως δεν αφορούν ένα άλλο άτομο.
    Αν για παράδειγμα κάποιος ζηλεύει αρρωστημένα τη σύντροφο του αυτό δεν έχει να κάνει με το αν φοράει μίνι φούστα και αν πηγαίνει συχνά για καφέ με τις φίλες της, με το αν δηλαδή "δίνει δικαιώματα". Ακόμα κι αν την κλειδαμπαρώσει σε ενα δωμάτιο με κάμερες, ο τύπος θα συνεχίσει να ζηλεύει, θα δημιουργεί στο μυαλό του χιλιάδες λόγους και "δικαιώματα".
    Αν έχεις καλή σχέση με τον εαυτό σου, τον αγαπάς και τον σέβεσαι δεν ζεις με την αγωνία μηπως βρει κάποιον/α καλύτερο/η και δεν επιχειρείς να να δέσεις τον άλλον χειροπόδαρα για να μην τον χάσεις.
    Το οποιός αγαπάει ζηλεύει είναι μια ΜΠΟΥΡΔΑ, γιατί η αγάπη εμπεριέχει την έννοια της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης. Αλλιώς δεν είναι αγάπη, είναι κάτι άλλο.
    Είμαι της άποψης ό,τι όποιος θέλει μένει. Κανέναν δεν μπορείς να το κρατήσεις με το ζόρι ή με υστερίες.
    Βέβαια πολλές φορές υποκρινόμαστε ότι ζηλεύουμε - όχι ακραία πράγματα - κυρίως για να εξιτάρουμε τους συντρόφους μας, ως μέρος του ερωτικού παιχνιδιού.

Πιστευω οτι η Ζηλεια ειναι καθαρα θεμα ανασφαλειας. Δεν μιλαω βεβαια για Ζηλεια βαριας μορφης οπως συνανταμε σε αρρωστημενες, παθολογικες καταστασεις. Τετοιες περιπτωσεις εχουν πολυ βαθυτερα αιτια και η εκφραση της ζηλειας αποτελει μονο ενα μερος αυτων. Η μονη λυση ειναι ενας καλος ψυχολογος.

Οι πιο απλες σκηνες ζηλοτυπιας, νομιζω οτι πηγαζουν απο την ανασφαλεια μας για τα συναισθηματα του συντροφου μας για μας. Οταν δεν ξερουμε τι ακριβως νιωθει ο αλλος/η, οταν δεν ξερουμε την ποιοτητα της σχεσης μας, τοτε μεγαλωνει η ανασφαλεια μας και κατα συνεπεια ..η ζηλεια μας. Η εξομολογηση της αγαπης μας στον αλλον ειναι ενα καλο αντιδοτο κατα της ζηλειας...
    Η ζηλεια σε μικρες αλλα πολυ αραιες δοσεις :bigsmile: μπορει να κανει και καλο. Υπαρχει δε και η περιπτωση να σας κανουν σκηνη επειδη ..δεν ζηλευετε. weird:, Πιστεψτε με!
    και για να παμε στα αστρολογικα μας, η ζηλεια λογω ανασφαλειας πως να εκδηλωνεται σε χαρτη? Παντως δε νομιζω να συμμετεχει ο Πλουτωνας..αυτος ειναι για πιο βαριες καταστασεις!

Quote Originally Posted by nanstenka View Post
    Η γνώμη μου είναι ότι οποιαδήποτε μορφή ζήλειας, όποια δηλαδή και αν είναι η πηγή ή η στόχευσή της είναι καταστροφική τόσο στα ζευγάρια όσο και σε άλλες σχέσεις φιλικές π.χ. όταν γίνεται υπέρμετρη ή ασφυκτική. Ωστόσο το υποκειμενικό στοιχείο εμποδίζει να βγάλει κανείς σαφή συμπεράσματα εδώ γιατί τα συναισθήματα και ο αντίκτυπός τους βιώνονται διαφορετικά και κυρίως σε διαφορετικό βαθμό από κάθε άνθρωπο.
    Η ζήλια πάντα συνδέεται με το εγώ , με έναν εγωισμό δηλ. είτε υπέρμετρο είτε τσαλακωμένο. Κανείς δεν ζηλεύει τον άλλον.Ή για τον άλλον. Ζηλεύει για τον εαυτό του είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Ο φθόνος είναι ακραίος και απομακρύνεται από τη ζήλια πλησιάζοντας το.... μίσος.Όταν φθονείς, θέλεις να βλάψεις.
    Βουαλά!
    Απλά να προσθέσω ότι κατά κύριο λόγο οφείλεται στην ανασφάλεια μας σαν άτομα. Πολλές φορές αρνούμαστε να δώσουμε στον εαυτό μας αυτό που του αξίζει και προσπαθούμε να χαρούμε μέσα από την χαρά που προσφέρουμε στους άλλους, ξεχνόντας τελείως τις προσωπικές μας ανάγκες. Και οι άλλοι...το εκμεταλεύονται.

Όνομα:
    Αμαλία

Re: Ζώδια - Ζωδιακός κύκλος και ερωτικές σχέσεις

Quote Originally Posted by Δείμων View Post
    Ειδικά οι Δίδυμοι ζήλια?
    Μπα,μην το λες Δείμωνα,ξέρεις τι ζήλιες μπορούν να σου βγάλουν οι Δίδυμοι;

Όχι πως οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι πάνε πίσω...τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι...

Γι αυτο κ εγω παρ'ολο που ειμαι λεων επειδη ο ωροσκοπος κ οι περισσοτεροι πλανητες μ ειναι στο νερο ταιριαζω περισσοτερο με γη???:nuts:

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Οι Δίδυμοι ζήλια?! Αν είναι ένα ζώδιο που δεν ζηλεύει, είναι αυτό...

Βέβαια πάντα υπεισέρχονται και οι υπόλοιποι παράγοντες του ωροσκοπίου, π.χ. κανένα τετραγωνάκι Αφρό-Πλούτωνα, κανένας πυκνοκατοικημενος 8ος, κανένας ενισχυμένος Σκορπιός....

http://www.myhoroscope.gr/85-%E1%F3%...%E9%EF%FD.html

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Quote Originally Posted by smaragdi View Post
    Γι αυτο κ εγω παρ'ολο που ειμαι λεων επειδη ο ωροσκοπος κ οι περισσοτεροι πλανητες μ ειναι στο νερο ταιριαζω περισσοτερο με γη???:nuts:
    Kαλύτερα, παρά με φωτιά! :bigsmile: (Η Γη είναι σταθερή, ήρεμη, και αφήνει πολλά περιθώρια στο Λιοντάρι. Αν και νομίζω ένας καλός υγρός Αέρας θα σου πήγαινε περισσότερο.)

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Quote Originally Posted by Δείμων View Post
    Kαλύτερα, παρά με φωτιά! :bigsmile: (Η Γη είναι σταθερή, ήρεμη, και αφήνει πολλά περιθώρια στο Λιοντάρι. Αν και νομίζω ένας καλός υγρός Αέρας θα σου πήγαινε περισσότερο.)
    Ευχαριστω πολυυυυυυυ..:toung:θα το χω στα υποψιν:bigsmile:

Page 6 of 7 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 16 users browsing this thread. (0 members and 16 guests)