- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 66
Thread: Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη.
-
27-02-2008, 06:43 PM #31
Re: Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη.
Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αλλα όσοι ανήκουν στο ζώδιο του σκορπιού είναι εξαιρετικά ζηλιάρηδες, κυρίως οι γυναίκες. Δε νομίζω να είναι σύμπτωση!
:nuts:
-
27-02-2008, 10:12 PM #32
Μην με παρεξηγήσετε αλλά δεν νομίζω ότι όλη αυτή η [κατά τ'άλλα πάρα πολύ ωραία] φιλοσοφική συζήτηση περί της φύσης της ζήλειας βοήθησε ιδιαίτερα το μέλος που ξεκίνησε αυτό το θέμα.
-
28-02-2008, 10:23 AM #33
Γεια σας!
Η αλήθεια είναι οτι η μόνη σχεδόν αστρολογική αναφορά είναι αυτή του κυρίου Παπαδόλια:
"Και για να κάνω και μία αστρολογική αναφορά όλη αυτή η διαδικασία που καθοδηγεί τον άνθρωπο σε αδιέξοδα πρέπει πιστεύω να έχει να κάνει με ταυτόχρονες επιδράσεις Κρόνου (περιβάλλον), Πλούτωνα (εσωτερικευμένα αδιέξοδα) και ¶ρη (που θα προβεί στην ενέργεια). Ίσως και Σελήνη που δεν μπορεί να αισιοδοξήσει και όχι αρκετό Ουρανό ή αρκετά αντικειμενικό και ισχυρό Ερμή για να μπορέσει να αποδεχτεί τα γεγονότα και να δει την άλλη πλευρά."
Και το οτι οι γυναίκες Σκορπιοί θεωροούνται ζηλιάρες.
Σύμφωνα με αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο Χείρωνας στον 8ο οίκο ή συζυγία Πλούτωνα με βόρειο δεσμό ή μεσουράνημα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ζήλειας; Και όταν λέω ζήλεια εννοώ την ανάγκη εξουσίας του Εγώ του ατόμου-όταν την αισθάνεται- και μη σωστή διαχείρηση των εχθρών του-όταν την δέχεται.
-
28-02-2008, 10:39 AM #34
ΛΕΞΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Τ.Ε.Ο ΚΑΡΤΕΡ
ΖΗΛΟΤΥΠΙΑ
Στην αληθινή της μορφή είναι ένα συναίσθημα του σκορπιού, αν και υπάρχουν συγγενείς καταστάσεις που της μοιάζουν αρκετά στην εξωτερική μορφή τους.
Για παράδειγμα, το είδος που συνήθως εκφράζεται με παράπονα του τύπου <δεν είναι πρέπον> και το οποίο οφείλεται σε προσβολές του ζυγού. Υπάρχει επίσης μια κατάσταση του Λέοντα, που οφείλεται σε ένα αίσθημα προσβολής της προσωπικής αξιοπρέπειας΄μια μορφή του καρκίνου που προέρχεται από ένα αίσθημα κατοχής κλπ
Αυτά λέει ο κάρτερ, όχι ιδιαίτερα σαφή και απλά. Νομίζω ένας αστρολόγος θα μπορούσε να γράψει διατριβή με θέμα <Η ζήλεια περιδιαβαίνει τον ζωδιακό> χεχεΑυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )
-
28-02-2008, 01:48 PM #35
Καταρχήν - σε ό,τι με αφορά - να σας ζητήσω συγγνώμη που δεν αναφέρθηκα περισσότερο σε αστρολογικούς παράγοντες. Το μήνυμα που ήθελα να περάσω είναι ότι για να βρούμε όψεις ζήλιας στην ουσία πρέπει να βρούμε όψεις που δείχνουν την ψυχολογική κατάσταση που οδηγεί στη ζήλια.
Όπως και να'χει ο όγδοος οίκος που αναφέρετε είναι οίκος ψυχολογικής αναστάτωσης και υπαρξιακών θεμάτων που θέτει η ζωή. Απόλυτη δέσμευση με κάποιον σε σημείο που η ίδια η ύπαρξη μας να μη διαφέρει από τη δική του, απώλεια όταν χάνουμε κάποιον, πόνος αποχωρισμού, οικονομικά προβλήματα που περιέχουν εξάρτηση ή επικίνδυνο ρίσκο (ώστε να απειλούμαστε και με οικονομική καταστροφή), βαθιά συναισθήματα που μας οδηγούν σε πόνο και μας αναγκάζουν να μετασχηματιστούμε.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ζήλια εδώ είναι η άρνηση αποδοχής του μετασχηματισμού. Ζηλεύω γιατί προσπαθώ να παραμείνω σε μία κατάσταση που έτσι κι αλλιώς δε θα μπορέσω να παραμείνω, αλλά δεν το παραδέχομαι.
Η ύπαρξη του Χείρωνα δίνει μία διάσταση μαθητείας σε αυτή τη θέση. Μέσα από θέματα αυτού του οίκου καλούμαι να πάρω μαθήματα για τη ζωή, να προσγειωθώ, να μάθω να γιατρεύω τον πόνο μου και τον πόνο των άλλων, να μάθω ποια είναι τα όρια και πώς να τα σέβομαι. Επειδή όμως η ικανότητα αυτή ίασης είναι κάτι που κατακτιέται προοδευτικά για πολλά χρόνια μπορεί να αποτυγχάνω και ο πόνος μου να μεγιστοποιείται ή να κάνω λάθη, να είμαι άστοχος στις ενέργειες μου και αδέξιος στο χειρισμό των συναισθημάτων.
Ο Πλούτωνας στο μεσουράνημα πάλι δηλώνει κάτι πιο γήινο, καθώς αγγίζει το σημείο της μέγιστης υλοποίησης. Υπάρχει εξάρτηση αλλά σε πιο πρακτικό επίπεδο. Ένας γάμος ή ένα επάγγελμα π.χ. από το οποίο εξαρτιόμαστε για την επιβίωση μας ή μας δεσμεύει ολοκληρωτικά.
Δεν ξέρω αν σας κάλυψα... Εκφράζω προσωπικές απόψεις έτσι κι αλλιώς και μπορούν να συμπληρώσουν κι άλλοι συνομιλητές ή και να διαφωνήσουν...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
29-02-2008, 03:26 AM #36
Θα ήθελα να πω και εγώ την άποψη μου περί του θέματος..
Πιστεύω ότι η ζήλια,ή φθόνος ή όπως θέλετε πείτε το έχουν κοινή βάση...Νιώθουμε ότι ο διπλανός μας έχει κάτι καλύτερο από εμάς και το θέλουμε,μειονεκτούμε...Βέβα ια υπάρχει περίπτωση κάποιος απλά να θέλει ΟΛΟΙ να είναι κατώτεροι από εκείνον και εκείνος να είναι ο ανώτερος, να έχει τα πάντα και μόλις δεί κάποιον να κάνει κάτι καλύτερο αμέσως να μειονεκτεί και ίσως και να θέλει να τον καταστρέψει..
Δηλαδή η ζήλια προκαλείται από εγωισμό κυρίως αν το σκέφτουμε..Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κάποιον άλλον...Απλά η διαφορά της λέξης "ζήλεια" από ΄"φθόνος" ίσως να υπόκειται στο ότι άμα απλά ζηλέψουμε ίσως να μην κάνουμε και κακό όπως στην περίπτωση του φθόνου.Τώρα όσον αφορά σχέσεις ερωτικές,πιστεύω ότι προκαλείται από συναισθήματα κατωτερότητας (ίσως θεωρούμε ότι ο σύντροφος μετράει περισσότερο από εμάς και ίσως του πέφτουμε λίγοι κλπ),ανωριμότητας (δεν ξέρουμε να αξιολογούμε κινήσεις του συντρόφου) ή και κτητικότητας...
΄Το έχω ζήσει έντονα αυτό το συναίσθημα παιδιά και είναι ότι χειρότερο...Επίσης η υπερβολική ζήλια φέρνει και έμμονες ιδέες;;Όλα αυτά λοι΄πόν δεν σας μυρίζουν Σκορπιό και τους Κυβερνήτες του καθώς και στοιχεία 8ου οίκου;;Εγώ συμφωνώ με όσους είπαν για στοιχεία σκορπιού..Γιατί όλα αυτά στο τέλος έχουν πλήρη σκοπό να μας μεταμορφώσουν και να αναθεωρήσουμε εντελώς (φάση στην οποία είμαι τώρα:toung: ).
Όλα τα ζώδια ζηλεύουν με τον τρόπο τους καθώς και με την διοχέτευση των πλανήτων στους χάρτες τους...Αλλά ο Σκορπιός αποτελεί το παράδειγμα...Ίσως δηλαδή και ένας πλανήτης πχ Αφροδίτη στον Καρκίνο αλλά στον 8ο οίκο να φέρνει κάποια στοιχεία του σκορπιού και να βγεί ολίγον κτητικότητα.Πιστεύω τέλος ότι η ζήλια κάποιες φορές προέρχεται από πολύ βαθειά συναισθήματα (Πλούτωνας) τα οποία μας είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε,βγαίνουν ασυνείδητα (πάλι στοιχείο του Πλούτωνα αυτό)...Για αυτό και πιστεύω περισσότερο στον σκορπιό...Αυτά...:embarrestI'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
I like beeing unperfect...
-
29-02-2008, 11:11 AM #37
Εχω διαβασει καπου οτι οσοι εχουν Σεληνη στο Σκορπιο αρεσκονται στο να τους ζηλευουν ..σκηνες ζυλοτυπιας ειναι το οξυγονο τους...Το τσεκαρα και ισχυει....Ε ρε μαζοχισμος που κυκλοφορει!!!!!!!!!!!!:toung:
-
29-02-2008, 11:19 AM #38
Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
29-02-2008, 11:20 AM #39
-
29-02-2008, 11:25 AM #40
Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 16 users browsing this thread. (0 members and 16 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.