- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 66
Thread: Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη.
-
27-02-2008, 12:48 PM #11
Re: Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη.
Εγώ πάλι ξαναγυρίζω σε αυτό που είπα στην αρχή. Υπάρχουν πολλά είδη ζήλιας. Η κτητική ζήλια προστατεύει το ταίρι από το να το πάρει ο αντίζηλος, όπως λέει και η Κυριακή. Υπάρχει και η ανταγωνιστική ζήλια όμως στο ζευγάρι, που εμπεριέχει φθόνο. Εκεί όπως λέει κι η Φωτεινή ζητούμενο δεν είναι η απιστία αλλά ποιος έχει τον πρώτο ρόλο στη σχέση. Αν κάποιος π.χ. γυρνάει αργά στο σπίτι και η σύζυγος του κάνει σκηνή γιατί άργησε, μπορεί να μην το κάνει, επειδή πιστεύει ότι απίστησε, αλλά επειδή θεωρεί ότι είναι κορόιδο που καθόταν και τον περίμενε τόση ώρα. Και οι δύο αιτίες μπορεί να οδηγήσουν σε παρόμοια συμπεριφορά (γιατί άργησες, πού ήσουν, πού γύρναγες) αλλά τα αίτια είναι διαφορετικά.
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
27-02-2008, 12:51 PM #12
Η βάση της ζήλιας είναι ίδια, είτε πρόκειται για ερωτικό σύντροφο είτε για κάποιον άλλον.
Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
27-02-2008, 12:51 PM #13
Ο φθονών, επιθυμει την αποτυχια [το λιγοτερο] του αλλου, ασχετα απο την δικη του επιτυχια ή μη!
Ειναι ο συνδυασμος της ζηλειας με την κακια. :nuts:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
27-02-2008, 12:56 PM #14
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
27-02-2008, 12:59 PM #15
Ακριβώς επειδή στρεφεται εναντίον του συντρόφου(δλδ αντικειμενικος σκοπός ειναι όχι να "προστατέψεις τον σύντροφο" αλλά να του κάνεις κακό/υποβιβάσεις κτλ ώστε να βγείς εσύ ο δυνατός στη σχέση) όμως φέυγει απο την απλή εννοια της ζήλειας και γίνεται ακραία συμπεριφορά με καταστροφικά αποτελέσματα.Επειτα υπάρχει και η παθολογική ζήλεια, μια εμμονή που επίσης ειναι ακραία μορφή και επίσης ξεφευγει απο το φυσικό ένστικτο προστασίας του συντρόφου απο "αντιπάλους".
Πιάνω τις ακραίες περιπτώσεις, γιατί ο φθόνος σαν λέξη χρησιμοποιείται μονο για να δηλώσει ακραία συμπεριφορά ,κατα την άποψη μου.
Συνεπως θεωρώ οτι δεν έχει σχέση με το θέμα που τεθηκε εξαρχής.επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
27-02-2008, 01:00 PM #16
-
27-02-2008, 01:11 PM #17
Η γνώμη μου είναι ότι οποιαδήποτε μορφή ζήλειας, όποια δηλαδή και αν είναι η πηγή ή η στόχευσή της είναι καταστροφική τόσο στα ζευγάρια όσο και σε άλλες σχέσεις φιλικές π.χ. όταν γίνεται υπέρμετρη ή ασφυκτική. Ωστόσο το υποκειμενικό στοιχείο εμποδίζει να βγάλει κανείς σαφή συμπεράσματα εδώ γιατί τα συναισθήματα και ο αντίκτυπός τους βιώνονται διαφορετικά και κυρίως σε διαφορετικό βαθμό από κάθε άνθρωπο.
Η ζήλια πάντα συνδέεται με το εγώ , με έναν εγωισμό δηλ. είτε υπέρμετρο είτε τσαλακωμένο. Κανείς δεν ζηλεύει τον άλλον.Ή για τον άλλον. Ζηλεύει για τον εαυτό του είτε μας αρέσει είτε όχι.
Ο φθόνος είναι ακραίος και απομακρύνεται από τη ζήλια πλησιάζοντας το.... μίσος.Όταν φθονείς, θέλεις να βλάψεις.
Βουαλά!
Πόσες φορές άνθρωπος είμαι;
-
27-02-2008, 01:15 PM #18
-
27-02-2008, 01:20 PM #19
Τη σκοτώνει επειδή δεν αντέχει να είναι δίπλα της...Μισεί τον εαυτό του πρώτα και γι' αυτό ζηλεύει ή φθονεί...
Πόσες φορές άνθρωπος είμαι;
-
27-02-2008, 01:22 PM #20
Θα διαφωνήσω Βασίλη μου.
Και παλι προσωπική αποψη.
Επιμένω πως οι λέξεις που αφορούν ακραίες καταστάσεις ειναι συγκεκριμένες.
Ο αντρας σκοτώνει την σύζυγο όχι επειδή την ζηλευει, αλλά επειδή δεν αντέχει να την έχει κανενας άλλος και ο μονος τρόπος να την ελεγξει απόλυτα ειναι να της πάρει την ζωή!Ο ελεγχος ειναι το θεμα και η δυναμη, ενώ η ζήλεια είναι απλώς η δικαιολογία του ασθενή.Μιλάμε για βαριά ψυχιατρική περίπτωση, που ξεφευγει τελειως απο το θέμα κατα την γνωμη μου.
Τέλος ακόμα και αν το μέλος ζητούσε όψεις που δίνουν ακραίες συμπεριφορές και πάλι με επιφύλαξη θα απαντουσαμε.Για παραδειγμα στον χάρτη μου εχω τετράγωνο σεληνης πλουτωνα, αυτό σημαινει οτι έχω εμμονές;Φυσικά και όχι.Μιλάμε για τάσεις.Κι εφόσον μιλάμε για τασεις που ίσως δειχνουν ζηλεια, ίσως ειναι προτιμότερο να μείνουμε στην ζήλεια ως ένστικτο που όλοι μας διαθετουμε.επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.