s
[Συζήτηση] Ο γάμος και η επίτευξή του
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 63
    Όνομα:
    Χρήστος

Ο γάμος και η επίτευξή του

Ο Γάμος είναι ένα από τα βασικότερα και ποιο σημαντικά ζητήματα για ένα άτομο. Πολλές φορές όμως η έλλειψη κατανόησης ενός ατόμου και η βιασύνη των αστρολόγων δεν μας επιτρέπουν να δούμε ότι τελικά ο γάμος είναι ένα αστρολογικό φαινόμενο το οποίο δεν φαίνεται απλά από τον 7ο οίκο. Τα βασικά εγχειρίδια αστρολογίας θα σας πουν συχνά ότι ο γάμος φαίνεται καθαρά από τον 7ο οίκο αλλά και από τον 5ο γιατί ο 5ος έχει να κάνει με ζητήματα σχέσεων. Δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων δεν φαίνονται από αυτή τη μέθοδο. ΤΟ σκεφτικό βέβαια για αυτή την αστρολογική μέθοδο είναι απλό, ο 7ος είναι οι σχέσεις που έχει ένα άτομο, έχουμε μάθει πως αν ο 1ος είμαι εγώ τότε ο 7ος είναι ο άλλος, αυτό όμως βάζει σαν δεδομένο το ότι η σχέση θα έχει μία ισορροπία και αλληλοκατανόηση η οποία όμως σπανίως βρίσκεται. Εξάλλου ιδιαίτερα οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία σπάνια παντρεύονται από πραγματική αλληλοκατανόηση και έρωτα. Οι περισσότεροι παντρεύονται για να ικανοποιήσουν άλλους σκοπούς, οι οποίοι δεν θα φανούν από το εξιδανικευμένο ζευγάρι 5ου – 7ου.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Ο γάμος και η επίτευξή του
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Re: Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

Τέλοιο άρθρο και σωστότατο!
    Γι' αυτό είμαι εγώ κατά του γάμου.

Μιά απορία μόνο. Όταν λέτε ότι οι αστρολόγοι μελετάνε τις διελεύσεις στους αντίστοιχους οίκους ανάλογα. Για τις διελεύσεις ποιών πλανητών λέμε. Της Αφροδίτης να υποθέσω, του Δία, του Κρόνου ?
    Ποιοί άλλοι πλανήτες υπολογίζονται.
    ¶λλους πλανήτες λαμβάνουμε υπόψην μας για τον γάμο, για τον έρωτα, για τα επαγγελματικά?

Αναρωτιέμαι αν η αστρολογική αντίληψη ότι ο 7ος οίκος είναι ο οίκος του γάμου έχει επικρατήσει λόγω των κοινωνικών δεδομένων της παλιάς εποχής, τότε που ο γάμος ήταν καθαρά μια ΣΥΜΒΑΣΗ. Το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα περί αυτού πρόκειται. Ο γάμος για μένα είναι μια καθαρή σύμβαση και τίποτα παραπάνω και έχεις δίκιο Χρήστο για όλα αυτά που αναφέρεις ως αιτίες και για την τεράστια σημασία των άλλων οίκων.

Το παραμύθι των αδελφών ψυχών είναι όντως ένα πολύ καλό παραμύθι. Οι αδελφές ψυχές για μένα υπάρχουν, αλλά καμμία ψυχή αν έβρισκε την αδελφή ψυχή της δεν θα ένοιωθε την ανάγκη να ''δέσει το γάιδαρό'' της με ένα γάμο. Το αντίθετο μάλιστα λέγεται, ότι οι αδελφές ψυχές χωρίζουν νωρίς και αγαπημένα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες της καρμικής διαπλοκής. Τι χρειάζεται μια τόσο εξελιγμένη ψυχή ένα τόσο τυπικό και κοινωνικό γεγονός σαν τον γάμο ? Μπορώ να φανταστώ ότι δυο αδελφές ψυχές όταν συναντηθούν, θα γίνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από σύμβαση (παντρεμένο ζευγάρι δηλαδή). Θα γίνουν φίλοι, δάσκαλος και μαθητής, μύστης και μυημένος, αλλά όχι ζευγάρι που θα περάσει το κατώφλι της εκκλησίας.

Ο 7ος οίκος δεν είναι παρά ο αντικατοπτρισμός του 1ου οίκου, επομένως ο γάμος κατά βάθος έχει εγωιστικά κίνητρα. Οι άνθρωποι τον χρειάζονται για να αναγνωριστούν κοινωνικά (10ος), να θρέψουν το Εγώ τους (1ος), να τακτοποιηθούν οικονομικά και να διασφαλιστούν (2ος) ή να κοιμήσουν τις φοβίες τους και τις ενοχές τους (12ος). Αυτά βέβαια είναι προσωπικές απόψεις και ξέρω ότι πιθανόν εκνευρίσω πολλούς μ'αυτά που γράφω, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι ο ουσιαστικός γάμος φαίνεται από τον 7ο. Ο 7ος δείχνει την τυπική και νομική κατάληξη μιας σχέσης, το ''φτιασίδωμα'' μιας σχέσης που πρέπει να γίνει για να την παρουσιάσουμε στην κοινωνία. 'Ομως ο βαθύς, ουσιαστικός και ειλικρινής γάμος μεταξύ δυο ατόμων μπορεί να φανεί κι από άλλα στοιχεία του χάρτη. 'Εχω για παράδειγμα μια εμμονή με τον 3ο οίκο που τον θεωρώ από τους πιο παραμελημένους και παρεξηγημένους οίκους, καθώς και με την Αφροδίτη και τη Σελήνη, και φυσικά τη σχέση 'Ηλιου - Σελήνης. Πρόκειται για ενδείξεις που δείχνουν πολύ πιο βαθειές και ουσιαστικές ανάγκες για ένωση και αληθινό γάμο με τον άλλον και πολλά περισσότερα απ'οσα δείχνει ένα τυπικό τελετουργικό στην εκκλησία ή ένα συμβόλαιο (7ος).

ΜΠΡΑΒΟ κ.'Αρχο ! καλή αφορμή να προβληματιστούν όλοι οι υπέρμαχοι του τελετουργικού - τυπικού γάμου και όχι του ουσιαστικού και αληθινού γάμου.

Όνομα:
    Χρήστος

Quote Originally Posted by birtsia View Post
    Τέλοιο άρθρο και σωστότατο!
    Γι' αυτό είμαι εγώ κατά του γάμου.

Μιά απορία μόνο. Όταν λέτε ότι οι αστρολόγοι μελετάνε τις διελεύσεις στους αντίστοιχους οίκους ανάλογα. Για τις διελεύσεις ποιών πλανητών λέμε. Της Αφροδίτης να υποθέσω, του Δία, του Κρόνου ?
    Ποιοί άλλοι πλανήτες υπολογίζονται.
    ¶λλους πλανήτες λαμβάνουμε υπόψην μας για τον γάμο, για τον έρωτα, για τα επαγγελματικά?
    Αγαπητή birtsia μιλάμε για τις διελεύσεις των πλανητών που είναι κυβερνήτες των οίκων που μας απασχολούν.
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Αν και αρκετα κυνικό το άρθρο ως προς τους συνηθεις λόγους που οδηγούν μια γυναίκα σε έναν γάμο δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε πολλά σημεία που αναφέρει ο Κος Αρχος.Σκληρά μεν, αληθινά δε.

Χαίρεται. Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου, αλλά όταν λέμε πρέπει ο ενδιαφερόμενος να "έχει ένα 7ο ή 5ο οίκο" ή αν πρόκειται για τις άλλες περιπτώσεις "4ο" κ.ο.κ. τι εννοούμε; Τι να "έχει"; Τι μπορεί να γίνεται στους οίκους ώστε να φανερώνουν ένα γάμο;
    Μπορείται να μου δώσετε ένα σύντομο παράδειγμα;
    Σας ευχαριστώ (κυρίως επειδή ανέχεστε την ασχετοσύνη μου)

Συμφωνω κι εγω και μαζι σου και με το αρθρο τουλαχιστον για πολλες γυναικες δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα.

Συμφωνώ και γω με τις απόψεις, αλλά κάποιοι από τους λόγους που οδηγούν σε αναγκαστικό γάμο μια γυναίκα (π.χ. οικονομική εξασφάλιση) μπορούν επίσης να οδηγήσουν στα σκαλιά της εκκλησίας και έναν άντρα. Συμβαίνει και σίγουρα όλοι μας θα έχουμε ένα παράδειγμα τέτοιο. Προσωπικά έχω περισσότερα από ένα ) Ετσι δεν είναι;

Κ. ¶ρχο θα έλεγα ότι το άρθρο σας είναι όντως πολυδιάστατο. Πραγματικά έχετε πιάσει την γυναικεία ψυχολογία απ’όλες τις πλευρές.
    Απλά θα ήθελα να καταθέσω από δική μου πείρα μια και έχω τονισμένο Ποσειδώνα στον αστρολογικό μου χάρτη, ότι τελικά ο Ποσειδώνας στον 5<SUP>ο</SUP> οίκο δεν είναι και ότι το καλύτερο. Καλό το παραμύθι αλλά είναι πάντα παραμύθι και όταν πέφτεις από το συννεφάκι η πτώση πονάει!
    Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς

Όνομα:
    sst

Συγχαρητήρια κε ¶ρχο,
    Το άρθρο σας μας έλυσε πολλές απορίες σχετικά με το πώς φαίνεται το γεγονός του γάμου. Οι ανάγκες λοιπόν του ατόμου είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν, στο ποιούς οίκους (και τους κυβερνήτες τους φυσικά) να κοιτάξουμε για να δούμε πώς θα φαίνεται ο γάμος στη ζωή ενός ατόμου. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας να μας λύνεται απορίες σχετικά με σημαντικά ζητήματα της ζωής! :bigsmile:

Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)