s
[Συζήτηση] Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    Join Date
    Sep 2006
    Όνομα:
    Μαρία
    Location
    ο βυθός..
    Posts
    278

    Re: Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο

    Καλά τα λες Τίνα,αλλά και πάλι δεν την αλλάζω την Αφροδίτη μου.Την κριτικάρω κατά καιρούς,γιατί ίσως η ανιδιοτελής αγάπη να μην ταιριάζει στις σημερινές εποχές,πίσω στο χρόνο ίσως να περνούσε καλύτερα.
    Ξέρω καλά γιατί καταλήγει κάθε ιστορία μου(σχέσης),όπως καταλήγει,γιατί υποφέρω πριν το τέλος,και γιατί το τέλος είναι από επιθυμητό έως κρύο πιάτο εκδίκησης από μέρους μου.Είναι πολλά που συνηγορούν,αλλά πως να το πω..η ψαρένια Αφροδίτη βολεύει τους άλλους,όχι εμένα!Εως τώρα την βιώνω σαν πρόβλημα,ναι να δώσεις,ναι να παραδοθείς,αυτό είναι και το ουσιαστικό.
    Αλλά άλλο αυτό και άλλο να πετάει ο γαιδαρος....
    Οτι αφήνεις σε αφήνει.

  2. #12

    Re: Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο

    Πολύ ωραίο άρθρο! Το διάβασα απνευστί.
    Μπράβο Χρύσα!!! :bigsmile: Πολύ συγκινήθηκα...

  3. #13

    Re: Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο

    Πολυ ωραιο αρθρο!!
    Αν σε ενα χαρτη ο Κρονος και ο Πλουτωνας σε συνοδο τετραγωνιζουν την
    αφροδιτη, να φανταστω οτι το ατομο εχει την ταση να την καταπιεζει ακομα περισσοτερο?

  4. #14
    Join Date
    Jan 2010
    Όνομα:
    Χρύσα
    Location
    στο Ίσως..
    Posts
    1,819

    Re: Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο

    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας σχόλια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε

    Είναι γεγονός πως το άρθρο πραγματεύεται μια μεμονωμένη αστρολογική ενέργεια και καταλήγει σε ένα ιδανικό ενδεχόμενο, χωρίς να επεκτείνεται σε άλλους σημαντικούς παράγοντες που συνθέτουν το χάρτη του καθενός και ίσως λειτουργούν ανασταλτικά, βοηθητικά ή γενικότερα να κάνουν κάπως πιο πολύπλοκη την πρακτική επιδίωξη αυτών των συνθηκών, αναλόγως της περίπτωσης..

    Θεωρώ πως περιέχει μια μεγάλη δόση αλήθειας γι' αυτό και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας και πιστεύω ή για να το θέσω πιο σωστά, γνωρίζω πως από τη στιγμή που αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου –αν μπορούμε να τις ονομάσουμε έτσι- και συνειδητοποιήσεις το λόγο και την αιτία, έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να βελτιώσεις τον τρόπο που ανταποκρίνεσαι στα γεγονότα, κατά πόσο εκτιμάς και φροντίζεις τον εαυτό σου και να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητές σου, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.. Καλή δύναμη σε όλους μας..

  5. #15

    Re: Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο

    Όντως το άρθρο είναι πάρα πολύ όμορφο και γλυκό. Διαβάζοντάς το συνειδητοποίησα μία αλήθεια: ότι στην κοινωνία μας σχεδόν ποτέ δεν κάνουμε αυτό που λαχταράει η καρδιά μας, αλλά αυτό που μας επιβάλλουν οι κανόνες προκειμένου να είμαστε αποδεκτοί, αλλά στην ουσία πράττουμε αντίθετα από αυτό που αισθανόμαστε από τα βάθη της ψυχής μας. Έτσι μας μένουν απωθημένα που τα κουβαλάμε μέχρι το θάνατό μας. Π.χ. παντρευόμαστε χωρίς να είμαστε έτοιμες, γιατί αυτό θέλουν οι γονείς και η κοινωνία, ή θυσιάζουμε τη μητρότητα στο βωμό της καριέρας και πολλά άλλα. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι το εξής: αφήστε ελεύθερα να εκφραστεί η αφροδίτη σας κορίτσια! Μόνο έτσι θα αγαπήστε τη ζωή.:bigsmile:

    Διαβάζοντας το άρθρο επίσης μου ήρθε στο μυαλό και η ηρωίδα του μυθιστορήματος "Όσα παίρνει ο άνεμος", της Σκάρλετ Ο' Χάρα. Αυτή η ηρωίδα, πολύ γοητευτική και όμορφη, πολλές φορές προσπαθούσε να συμμορφωθεί με τους κοινωνικούς κανόνες, αλλά πάντοτε στο τέλος έκανε αυτό που ήθελε η καρδιά της. Απέκτησε πολλά λεφτά, αλλά τελικά κυνηγώντας έναν άνδρα που ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει έχασε τον αληθινό έρωτα, που όταν το συνειδητοποίησε ήταν κάπως αργά. Αλλά και πάλι δεν το έβαλε κάτω. Αλήθεια, που θα μπορούσε να είναι η Αφροδίτη της Σκάρλετ Ο Χάρα;

    Επίσης θέλω να πώ ότι τα κορίτσια με αφροδίτη ή και σελήνη στους ιχθείς είναι τα πιο καλά παιδιά, γιατί μπορείς να τα εμπιστευτείς και σου προσφέρουν την αγάπη τους χωρίς αντάλλαγμα. Τελικά μήπως η αφροδίτη είναι σημαντική στο θέμα της αγάπης και στο ανδρικό ωροσκόπιο όπως και στο γυναικείο; ο άνδρας μου έχει αφροδίτη στους ιχθείς και αν και δεν του φαίνεται, στην πραγματικότητα γίνεται θυσία, αγαπάει μέχρι τα βάθη της καρδιάς του χωρίς αντάλλαγμα (σε αντίθεση με εμένα που με την αφροδίτη στην παρθένο...είμαι λίγο υπολογίστρια:embarrest).

  6. #16

    Re: Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο

    Πολύ καλό άρθρο και συμφωνώ κι εγώ με την προσέγγιση της Green. Και θα επιβεβαιώσω και τη κυρία Ζαχαριάδου για τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης στον Ταύρο που έχει ο σύντροφός μου που είναι και Ταύρος :bigsmile: (και πόσο μάλλον όταν είναι στον πρώτο οίκο, μέρος ενός ωραιότατου stelium με Ήλιο και Ερμή εκεί και ωροσκόπο στον Κριό ). Δε θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ακριβές επίθετο από το "ανθεκτική". Ισορροπεί νομίζω καλά (οριακά ωστόσο) με την δική μου Αφροδίτη στον Αιγόκερω ενώ έχει παραδοσιακά κοινοβιάσει στο παρελθόν με Αφροδίτες στον Σκορπιό που δε νομίζω ότι μπόρεσαν να το σηκώσουν όλο αυτό. (Τους προικίζει όμως και με πολύ θετικά αντίβαρα και σώζονται τα παλιόπαιδα που δε μπορείς να τους κακιώσεις για πολύ!)
    One may indeed say that this is not the event which happens to the person,
    but the person which happens to the event.

    Dane Rudhyar

  7. #17

    Re: Ο φόβος για την Αφροδίτη στο σύγχρονο κόσμο

    Νομίζω ότι το θέμα με την Αφροδίτη δεν είναι η κοινωνική της καταπίεση αλλά η κοινωνική της απελευθέρωση. Ας πάρουμε την ελληνική κοινωνία που την ξέρουμε όλοι. Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, οι σχέσεις, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, ήταν απαγορευμένες και ο γάμος γινόταν με συνοικέσιο ή ήταν κυρίως απόφαση της οικογένειας. Ακόμα κι αν κάποιος ερωτευόταν ένα άλλο πρόσωπο το διαζύγιο δεν ήταν επιλογή και ο έρωτας αυτός τις περισσότερες φορές ήταν καταδικασμένος. Οι περισσότερες γυναίκες, μέχρι πριν λίγα χρόνια, γνώριζαν μόνο ένα άντρα στην ζωή τους, καλό ή κακό, είτε ήταν ευτυχισμένες είτε όχι.

    Σήμερα οι γυναίκες έχουν την επιλογή να γνωρίσουν περισσότερους συντρόφους, έχουν την επιλογή να μπουν ή όχι σε μια σχέση, την επιλογή ως προς τους ρόλους ή το σχήμα που θα πάρει η σχέση, την επιλογή του πώς θα διαχειριστούν τα επιμέρους θέματα μέσα στην σχέση τους και την επιλογή του χωρισμού.

    Στις παλιότερες εποχές, η Αφροδίτη λειτουργούσε πολύ περιορισμένα και μέσα σε προκαθορισμένα πλαίσια. Σήμερα έχει όλες σχεδόν τις επιλογές ανοικτές. Και φυσικά είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Από εδώ ξεκινούν τα προβλήματα της Αφροδίτης στην σύγχρονη εποχή, από το τι επιλέγουμε. Και φυσικά οι επιλογές, εκτός από την ευθύνη, προϋποθέτουν και ωριμότητα. Τα προβλήματα ξεκινούν από το ότι κερδίσαμε το δικαίωμα των επιλογών αλλά τώρα είμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και την ικανότητα να διαχειριζόμαστε σωστά αυτή την ελευθερία.

    Πολύ λίγες σχέσεις είναι αρμονικές και ευτυχισμένες από μόνες τους. Οι περισσότερες σχέσεις θέλουν δουλειά για να φτάσουν σ' ένα επίπεδο που τα δύο άτομα να νιώθουν εκπλήρωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να καλλιεργήσουμε όλες τις διαπροσωπικές δεξιότητες που σημειοδοτεί η Αφροδίτη: την σωστή επικοινωνία, το να ακούμε και να κατανοούμε τις ανάγκες του άλλου και με διαπραγμάτευση να βρίσκουμε την χρυσή τομή με τις δικές μας ανάγκες, την στοργή, την ικανότητα να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, την αμοιβαιότητα, το να μπορούμε να εκδηλώνουμε και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας και τόσες άλλες.

    Κάθε Αφροδίτη, από την θέση της σε ζώδιο και οίκο και τις όψεις που κάνει, θέλει διαφορετικά πράγματα για να είναι ευτυχισμένη στις σχέσεις της. Κάποιες Αφροδίτες βρίσκουν την εκπλήρωση πιο εύκολα και κάποιες άλλες πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν εσωτερικά προβλήματα για να βρουν τον δρόμο τους προς την ικανοποίηση και την συναισθηματική εκπλήρωση. Η ίδια η Αφροδίτη στον χάρτη μας θα μας δείξει τον δρόμο. Αρκεί να θυμόμαστε ότι οι επιλογές είναι δικές μας.

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads