- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 61 to 70 of 72
-
15-03-2011, 07:00 PM #61
Re: Αστρολογία και τα 4 στάδια της αγάπης
αναρωτιεμαι αν μια τετοια προσεγγυση (αν και αποδεκτη) δεν ειναι αρκετα μηδενιστικη και σκεπτιστικη...
σιγουρα στοχος του ανθρωπου ειναι να απολαμβανει χρησιμοτητα απο καθε του πραξη...μολαταυτα μια ολοκλωρωμενη προσωπικοτητα δεν ειναι δυνατο να εχει ως κεντρο μονο τον εαυτο της...
θελω να πω οτι περα απο τα εγοιστικα κινιτρα υπαρχει και μια αλλη θεωρηση των πραγματαων...η ανθρωπιστικη!!!
το αναφερω για να υπαρχει ποικιλια αποψεων...
αλλιως μια αναφερομενη αποψη θα φαινεται ως μοναδικη ή ως επικρατουσα.
δεν ειναι σωστο να βαζουμε ολους τους ανθρωπους στο ιδιο τσουβαλι, μια και τιποτα δεν ειναι απολυτο για την ανθρωπινη φυση, καθως ηδη γνωριζετε, φανταζομαι, ως ψυχολογος.Ubi dubium ibi libertas! (= όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία)
-
15-03-2011, 07:19 PM #62
Αγαπητή Σάσα, μιλάς για μηδενισμό σε εμένα, που είμαι η πεμπτουσία της ψυχικής τρωτότητας, της ευαισθησίας και της ανάγκης για ανάλωση στα προβλήματα των άλλων.
Αν θες να το δούμε και με τον αστρολογικό τρόπο που το έθεσες; Ιχθύς με Αφροδίτη στον Υδροχόο και Σελήνη Ζυγού στον 6ο .
Ωστόσο εδώ η συζήτηση είναι βασισμένη στην λογική, και η λογική δεν έχει να κάνει με συναισθηματισμούς. Στο βαθμό που μιλάμε για την ανθρώπινη φύση με λογικούς όρους, θα σεβαστώ την σύμβαση και θα κινηθώ σε αυτό το επίπεδο.
¶λλωστε, στην κοινότητα αυτή, επικοινωνούμε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και για να μπορέσουμε να έχουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στην συζήτησή μας, πρέπει να κρατάμε κάποιους κανόνες και να αποφεύγουμε την υποκειμενικότητα, όσο αυτό είναι εφικτό.
Οι παιδικοί οραματισμοί και οι γλυκές ουτοπίες , ήταν η μάχη που έδωσα στη ζωή πληρώνοντας ακριβά τον ισχυρό Ποσειδώνα μου. Τέτοιου είδους αντιμετώπιση, για μένα είναι παλινδρόμηση, για να μην πω καθήλωση.
ΥΓ: Δεν είμαι ψυχολόγος.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
15-03-2011, 07:28 PM #63
ισα-ισα...δεν μιλαω σε εσας και αυτο ειναι πολυ φανερο, το ερωτημα ηταν ρητορικο και το εθεσα με αποδεκτη την ιδεολογικη υποσταση των λεγομενων σας...οχι με αποδεκτη την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σας αποψη...
αντιθετα εσεις ειστε που κρινετε εδω και αρκετα ποστ την δικη μου προσωπικη αποψη...γεγονος που δεν μου δημιουργει κανενα προβλημα!αντιθετα εσεις προσπαθειτε να μου αποδειξετε το συναισθηματικο πλουτο διχως λογο...δεν χρειαζετε, ξερετε, να αποδειξετε τιποτα σε κανεναν, οπως και καθε αλλο μελος αλλωστε.
επιπλεον σεβομαι απολυτα την ηλικια σας και την εμπειρια που σας προσδιδει και πιστεψτε με γνωριζω πολυ καλα ποσο "πισω" μπορει να σε παει το συναισθημα!
αλλα ευτυχως εγω δεν διαθετω στο χαρτη μου τοσο συναισθηματικα χαρακτηριστικα οσο εσεις.συνεπως ελπιζω να καταφερω να διαχειριστω τους παιδικους και αδολους οραμοτισμους μου προς οφελος οχι μονο δικου μου αλλα και των συναθρωπων μου!
(για το θεμα του αν ειστε ψυχολογος...παραπανω αναφερατε κατι παρομοιο, αλλα μαλλον παρανοησα.λαθος μου!)
με εκτιμηση sasablink!Ubi dubium ibi libertas! (= όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία)
-
15-03-2011, 07:43 PM #64
Ωχ! Σασάκι μου, αυτό: «Αγαπητή Σάσα, μιλάς για μηδενισμό σε εμένα, που είμαι η πεμπτουσία της ψυχικής τρωτότητας, της ευαισθησίας και της ανάγκης για ανάλωση στα προβλήματα των άλλων.
Αν θες να το δούμε και με τον αστρολογικό τρόπο που το έθεσες; Ιχθύς με Αφροδίτη στον Υδροχόο και Σελήνη Ζυγού στον 6ο .»
… Δεν το έγραψα για να αποδείξω ότι είμαι ευαίσθητη, αλλά για να νιώσεις καλύτερα και εγγύτερη συναισθηματικά.
Κάπου υπάρχει μια μεγάλη παρανόηση και επειδή δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα σε κανέναν (δεν έχω και τέτοια διάθεση απόψε…) κάπου εδώ θα σας αφήσω να βρείτε τις ισορροπίες και θα σας ευχαριστήσω για την αφορμή να καταθέσω τις απόψεις μου.
Καλή συνέχεια σε όλους!« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
15-03-2011, 11:01 PM #65
Πράγματι το εγωιστικό γονίδιο (που υπάρχει και σε βιβλίο ο τίτλος που είναι ιδιαίτερα σπουδαίο όσοι μας διαβάζουν να το πάρουν) είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης ψυχολογίας μας. Παρόλα αυτά σε αυτό που ίσως προβληματίζομαι μόνο είναι ότι όντως η ψυχανάλυση και η ψυχολογία του εγώ πράγματι θα έβρισκαν κάποια κομμάτια σπουδαία ως προς το βιωματικό προφιλ. Από την άλλη όμως ίσως ένας προσωποκεντρικός να μην έβρισκε και κάτι ιδιαίτερο. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό όμως αν έχουν δίκιο οι μεν ή οι δε γιατί και οι δύο θεωρίες είναι εξίσου σημαντικές. Απλά με αυτό το τρόπο ίσως και να εκφράζω και τον προβληματισμό μου πάνω σε αυτό ακριβώς το κομμάτι. Εξάλλου για την Κοινωνική Ψυχολογία ο Αλτρουισμός απλά δεν υπάρχει και πάντα υπηρετεί προσωπικά δεδομένα και ανάγκες του ατόμου, η θυσία όπως εκφράζεται στο θρησκευτικό πλαίσιο δεν υφίσταται. Ίσως να πρέπει να πάμε απο την αρχή και να βρούμε τον αρχικό ορισμό τελικά: τι είναι Αλτρουισμός;
[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
15-03-2011, 11:17 PM #66
Ένα παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στο άρθρο παραπάνω. Υπάρχουν 4 στάδια όμως κανείς δεν μπορεί στη πραγματικότητα ποιο είναι ανώτερο του άλλου. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια προβληματική μορφή αγάπης εκτός αν αυτή δυσκολεύει τη ζωή του ανθρώπου.
Η εποχή του Ιχθύων έδωσε μία ιδιαίτερη ώθηση στην αίσθηση της αγάπης έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τα υδάτινα ζώδια και μάλιστα πιο έντονα όπως ήταν λογικό οι Ιχθείς. Για αυτό ακριβώς το λόγο η κοινωνική πραγματικότητα της ανθρωπότητας έχει προσαρμοστεί σε αυτή την έννοια. Για αυτό και μία Αφροδίτη για παράδειγμα στον Λέοντα δεν μπορεί να εκφραστεί με απόλυτα υγιή τρόπο. Όλα τα ζώδια λειτουργούν κάτω από τα φίλτρα του Ιχθύ και για αυτό εξάλλου και συγκεκριμένα προβλήματα έχουν μεγαλύτερη ένταση από άλλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Υδροχόος θα είναι καλύτερος, απλά θα είναι διαφορετικός και όπως όλα τα στάδια έτσι και αυτός είναι απαραίτητος για να μπορέσει να εξελιχθεί η ανθρωπότητα. Να σημειώσουμε ιδιαίτερα πως η ρομαντική αγάπη όπως την κατανοούμε σήμερα δεν ήταν πάντα έτσι αλλά έχει τροποποιηθεί από πολλά κοινωνικά δεδομένα. Όμως πάλι το ερώτημα τελικά δεν είναι ποια είναι η καλύτερη αγάπη, αλλά να είναι αγάπη, και ας εκφράζετε μα κάθε ζώδιο.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
15-03-2011, 11:30 PM #67
πραγματικα πολυ ευσχοχη τοποθετηση!! :nuts:
και πιθανοτατα ολη αυτη η παρεξηγηση ή ο,τι αλλο ειναι εχει δημιουργηθει ακριβως γιατι βρισκομαστε σε μεταβατικο σταδιο για την εποχη του υδροχοου.
ως εκ τουτου η καθε γενια παρουσιαζει μια εξελιγμενη μορφη αγαπης που ομως σαν εξελιξη ειναι πολυ εντονη για να ειναι απολυτα αποδεκτη και αφομοιουμενη απο τις "πριν" γενιες.
και εδω ακριβως ειναι το ζητημα μεταξυ μας...ισως λογω ηλικιας ταραξα το "κατεστημενο" της εννοιας αγαπη (ως προς το ατομο , ως προς το συνολο) και της θυσιας (που εφορμαται απο την αγαπη και τα πιστευω, αλλα δεν ειναι αλογη).οπως και να εχει απ ολη αυτη την κουβεντα ολοι αποκομισαμε κατι (συγγνωμη που δε μιλαω μονο για το ατομο μου...αλλα νομιζω οτι ισχυει!) και αυτο δειχνει οτι ο στοχος της συμμετοχης μας σε αυτο το φορουμ επετευχθει :bigsmile:
Ubi dubium ibi libertas! (= όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία)
-
15-03-2011, 11:47 PM #68
αυτό αγαπητή sasa θα φανεί αργότερα γιατί δεν ξέρουμε κιόλας αν άτομα της γενιάς του 92 έχουν τα περισσότερα μία τέτοια τάση. Οι εποχές εξάλλου αλλάζουν πολύ αργά οπότε δεν μου είναι εύκολο να πιστέψω ότι ξαφνικά μέσα σε 3 γενιές η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει αυτά τα συναισθήματα στη πλειοψηφία της.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
16-03-2011, 12:57 PM #69
Χρήστο γνωρίζεις πως τα μέλη δεν κατέχουν επιστημονικές γνώσεις συμβουλευτικής, επομένως ας μην τους φέρουμε άλλο σε δύσκολη θέση. Το πράγμα ξέφυγε κατά πολύ, με την ευθύνη και των δυο, τελείωσε όμως και αυτό είναι όλο. Ως "γηραιά και ώριμη Κυρία
" να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη μας για την έντονη και παρατεταμένη μας διαμάχη κι ας τελειώσει το θέμα εδώ.
Όλοι μας έχουμε πολλά και δημιουργικά πράγματα να κάνουμε, πάμε λοιπόν παρακάτω.
Καλή συνέχεια σε όλους μας.
-
16-03-2011, 01:22 PM #70
[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.