s
[Συζήτηση] Αστρολογία και τα 4 στάδια της αγάπης - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 6 of 8 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 LastLast
Results 51 to 60 of 72
    Όνομα:
    Χρήστος

Re: Αστρολογία και τα 4 στάδια της αγάπης

Quote Originally Posted by Τίνα Ζαχαριάδου View Post
    Παρότι θεωρώ υπερβολικά προκλητική την συμπεριφορά σου από σεβασμό στα μέλη και στον Κρόνο μου υπόσχομαι να είμαι κόσμια γι αυτό θα πώ πράγματα τα οποία έχω ήδη πει γιατί μάλλον δεν διαβάζεις όλα όσα γράφω.

Ξαναλέω λοιπόν, πουθενά δεν σχολίασα ή έκρινα την άποψη της Σάσας, την αστρολογική της τοποθέτηση σχολίασα κάτι το οποίο είναι στις αρμοδιότητες μου με ή χωρίς ταμπέλα. Μίλησα για την Υδροχοική θεωρία και είπα πως για να γίνει πράξη η θυσία χρειάζεται ένας Ποσειδώνας.

Επιμένεις να λες ότι παράθεσα δική μου βιωματική εμπειρία για να ακυρώσω την εμπειρία της Σάσας. Για ποιά εμπειρία μιλάς Χρήστος, θυσίασε η Σάσα κάνεναν δικό της στην πράξη για να σωθεί το κοινωνικό σύνολο;;; όχι, επομένως δεν μιλάμε για εμπειρία αλλά για άποψη την οποία στήριξε αστρολογικά με την Αφροδίτη του Υδροχόου, κατά την γνώμη μου λανθασμένα.

Ξαναλέω λοιπόν ότι ο λόγος που αναφέρθηκα στην δική μου Αφροδίτη ήταν για να καταλάβει η Σάσα πως η ίδια Αφροδίτη δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους χάρτες. Πιο σαφές δεν μπορώ να το κάνω, σταμάτα λοιπόν να επιμένεις πως προσπάθησα να ακύρωσω την εμπειρία της Σάσας.

Κι ενώ στο πρώτο σου ποστ ξεκινάς, "Συμφωνούμε Τίνα" στην πορεία αρχίζεις να μου κάνεις υποδείξεις για το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στα μέλη και πως πρέπει να τα αντιμετωπίζω. Δεν είναι δική σου δουλειά τέτοιου είδους υποδείξεις.

Ήρθα εγώ να σου κάνω υποδείξεις για τον τρόπο που απαντάς στα μέλη;
    Τις υποχρεώσεις μου απέναντι στα μέλη δεν θα μου τις υπενθυμίσεις εσύ, όπως εγώ δεν θα σου υπενθυμίσω τις δικές σου, άλλος θα το κάνει και για τους δυο μας.

Αν πιστεύεις πως πρέπει να απαντάμε στα μέλη με το ύφος 100 καρδιναλίων επειδή "έχουμε υποχρεώσεις" απέναντι τους, λυπάμαι αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη σου και καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.
    Μαθήματα όμως και κανόνες δεοντολογίας έχω κάνει αρκετά χρόνια πριν και δεν χρειάζομαι άλλα.

Όποιος έχει πρόβλημα με την συμπεριφορά μου, η οποία παρεμπιπτόντως τρία χρόνια τώρα είναι η πρέπουσα, δεν έχει παρά να το πει. Εσύ όμως δεν έχεις το δικαίωμα να μου κάνεις μαθήματα και υποδείξεις και εν πάσει περιπτπώσει αν τα χρειάζομαι άσε να επιλέξω εγώ τον δάσκαλο μου.

Για τις αστρολογικές μου εκτιμήσεις έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνήσεις όπως και ο οποιοδήποτε, μέχρι εκεί όμως.

Και κάτι ακόμη, σε ποιο σημείο ακριβώς ζήτησα να διαγράψουν ποστ;;
    Να μεταφερθούν σε άλλη ενότητα ζήτησα για να παραμείνει το άρθρο που υπογράφεις καθαρό, άλλωστε αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Γιάννης.
    Εχει μεγάλη διαφορά αυτό που ζήτησα με αυτό που μου καταλογίζεις.

Στην απάντηση σου στην Κοραλλία γράφεις

"Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε τόσα μάτια πρέπει αναγκαστικά να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά από ότι θα μιλάς σε ένα άτομο πρόσωπο με πρόσωπο. Πως να το κάνουμε δηλαδή είναι λάθος προσέγγιση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο forum".

Μπορείς να μου πεις με ποιό τρόπο δημιούργησα προβλήματα στο φόρουμ;;

Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε τόσα μάτια Χρήστο οφείλεις να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που θέλουν να βλέπουν οι άλλοι ή αυτό που νομίζεις πως θέλουν να δουν οι άλλοι. Αυτό εκτιμά ο κόσμος που μας διαβάζει και όχι τα σεις και τα σας, επειδή αυτό όμως είναι η καθαρά υποκειμενική μου άποψη, δεν θα το αναλύσω άλλο.

Και για να τελειώνει το θέμα εδώ, (αρκετό θέαμα χαρίσαμε στα μέλη μας) αν δεν ήθελες να σχολιάζουν άλλοι αστρολόγοι τα άρθρα σου, μπορούσες απλά να το ζητήσεις και όχι να προσβάλλεις συναδέλφους με το άλλοθι της κακής τους συμπεριφοράς, ειδικά όταν αυτή την συμπεριφορά εσύ την έχεις εκτιμήσει λάθος.

Ασε που για να είμαστε ειλικρινείς δεν σχολίασα το άρθρο σου επομένως δεν έπρεπε, τουλάχιστο σε τόσο αρχικό σημείο να παρέμβεις, εκτός κι αν φοβήθηκες ότι στην πορεία θα δαγκώσω την Σάσα, κάτι που πίστεψε με δεν παίζει, γι αυτό σε παρακαλώ πολύ ξαναδιάβασε τα ποστ μας και δες ποιός ξεπέρασε τα όρια και ποιος όχι.

Ευτυχώς που θυμήθηκες ότι έχεις Κρόνο Τίνα.... Εγώ επειδή δεν τον ξεχνάω ποτέ για αυτό και έγινε αυτή η υπενθύμιση στο ότι όπως και να το κάνουμε δεν πρέπει να βγάζουμε τα δικά μας βιώματα για να υποστηρίξουμε τις αστρολογικές μας πεποιθήσεις ιδιαίτερα όταν συγκρούονται με κάποιων άλλων σε βιωματικό επίπεδο.
    Τα πράγματα είναι απλά, είχες μία συγκεκριμένη θεωρία στο μυαλό σου ότι η ανάγκη για θυσία της κοπέλας έχει να κάνει με τον Ποσειδώνα. Μπορούσες απλά να πεις αυτό και να μιλήσεις αστρολογικά, τότε θα σου μιλούσα και εγώ αστρολογικά και θα σου παρέθετα κατευθείαν ότι καμιά 20αριά αστρολόγοι ερμηνεύουν τον Αλτρουισμό και μέσω του Ουρανού. Αστρολογικά λοιπόν το να πεις σε κάποιον δούλεψε τον Ποσειδώνα σου τη στιγμή που το κανάλι του Ουρανού λειτουργεί μία χαρά σε ζητήματα του Αλτρουισμού σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορούμε να μπερδεύουμε το κόσμο.
    Λες ότι είπες ότι η Αφροδίτη σου είπες ότι λειτουργεί διαφορετικά και για αυτό και προσπάθησες να της αναφέρεις ότι υπάρχει και μία ίσως άλλη πραγματικότητα. Εκτός ότι δεν το είδα αυτό και αυτό που είδα ήταν μία προσπάθεια ακύρωσης της πραγματικότητας ενός ατόμου, δεν θα πάω σε βιβλία ψυχολογίας γιατί θα μπορείς να μου πεις ότι δεν είμαστε ως ψυχολόγοι εδώ, θα πάω όμως σε βιβλία που έχουν γράψει αστρολόγοι: Maritha Pottenger : Healing with the Horoscope, A guide to counselling
    "Countertransference: the major trap for a counsellor is to trust utterly hir or her map of reality - forgetting its just a map. Counsellors who become convinced of the validity of their interprations fall prey to countertransference (another form of patataxic distortions). Here the counselors anxieties , ego needs and defenses prevent them from perceiving clients, and the information they provide clearly. Counselors react to incomplete and often distorted information."
    Όσο ότι δεν θα πρέπει να λέμε τις δικές μας προσωπικές εμπειρίες για να ακυρώσουμε αυτές του κόσμου γιατί άλλη είναι η δουλειά μας νομίζω ότι μπορώ να σου παρατάξω ίσα με 500 βιβλία, συνεντεύξεις, και site αστρολογίας η ψυχολογίας.
    Και ξαναλέω έχουμε τη κοπέλα όπου νοιώθει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και εσύ βασισμένη στις πεποιθήσεις σου λες όχι αυτό δεν είναι. Και δεν απάντησες εκείνη τη στιγμή αστρολογικά γιατί αν απαντούσες αστρολογικά θα είχαμε ήδη ξεκαθαρίσει απο τόνους βιβλιογραφίας ότι ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που τείνει στον Αλτρουισμό και θυσιάζεται για το καλό του κόσμου. Ποιος ο λόγος λοιπόν να την πας στο Ποσειδώνα από τη στιγμή που μία Υδροχοική Αφροδίτη στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζεται με απόλυτα υγιή τρόπο.

Για το ύφος των 100 καρδιναλίων μάλλον μιλάς στον εαυτό σου που μίλησες στην εμπειρία της κοπέλας με τόσο κάθετο τρόπο
    " επίτρεψε μου αγαπητή φίλη να σου πω, πως αυτή η άποψη σου δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο αλλά με Ποσειδώνια στοιχεία"

Όσο για τα προβλήματα στο Forum αν η συγκεκριμένη κυρία δεν αντιμετώπιζε τόσο ώριμα κάποια πράγματα θα σου έλεγα πως θα εξελισσόταν η κατάσταση.

Τέλος για τα άρθρα μου, εδώ και 7 χρόνια γράφω σε περίπου 10 μέσα είτε από το Internet είτε από περιοδικά εκεί έχουν εκφραστεί ελεύθερα και έχουν συμφωνήσει και διαφωνήσει ακόμη και με τις ιδέες μου αστρολόγοι αλλά και μέλη οπότε δεν θα μου πεις εσύ τώρα ότι έχω πρόβλημα να μου γράφουν στα άρθρα μου από κάτω. Έχω πρόβλημα να γίνονται λάθη προσέγγισης όμως στα άρθρα μου απέναντι σε μέλη. Αν αυτή τη διαφωνία σου την είχες με έναν αστρολόγο ούτε που θα έμπαινα να απαντήσω. Εδώ όμως είναι άλλο, τα μέλη αναγκαστικά ανήκουν σε άλλη κατηγορία και έχουμε ευθύνη απέναντι τους.
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Όνομα:
    Τίνα

Επειδή βαρέθηκα να σε βλέπω να κάνεις την τρίχα τριχιά, τις υπενθυμίσεις του τύπου, δεν πρέπει εκείνο, δεν πρέπει το άλλο κράτησε τις για τον εαυτό σου.
    Είσαι πολύ μικρός ηλιακά για να κρίνεις την συμπεριφορά άλλων αστρολόγων τόσο αυστηρά και τόσο υποκειμενικά και μιας και δεν ξεχνάς τον Κρόνο σου ποτέ, φρόντισε να σέβεσαι τους συναδέλφους σου κι αυτό Κρόνιο είναι. Αστρολόγοι πολύ μεγαλύτεροι από εσένα κι από εμένα και με μεγαλύτερη πείρα από την δική σου και την δική μου, τέτοιου είδους υποδείξεις δεν τις κάνουν.

Ακόμη κι αν μου κατεβάσεις όλο το ίντερνετ πάλι δεν θα με πείσεις. Έχεις ξεχάσει μάλλον τις βασικές αρχές της αστρολογίας οι οποίες λένε ότι ο Ουρανός ναι μεν σχετίζεται με τον αλτρουισμό αλλά σε ένα θεωρητικό και μόνο επίπεδο. Αλλά ακόμη κι αν κάνω λάθος η διαφωνία σου δεν ήταν στην αστρολογική μου εκτίμηση, την οποία ευχαρίστως να την συζητούσαμε. Εσύ μπερδεύεις τον κόσμο κι όχι εγώ όταν ακόμη και τώρα επιμένεις πως ακύρωσα την εμπειρία της κοπέλας ή μάλλον, στο τελευταίο σου ποστ την εμπειρία την έχεις μετατρέψει σε πραγματικότητα.

Κάνε ένα πέρασμα στα λεξικά που κυκλοφορούν να δεις ακριβώς τι σημαίνει εμπειρία και πραγματικότητα κι έπειτα χρησιμοποίησε τα ως επιχειρήματα. Εκτός κι αν η Σάσα μίλησε μέσα από την εμπειρία της οπότε, πηγαίνω πάσο. Όσο για τον αποπροσανατολισμό που επιμελώς προσπαθείς να επιβάλλεις, άσε και κατάλαβαν όλοι ότι το πρόβλημα σου δεν ήταν η αστρολογική μου εκτίμηση.

" επίτρεψε μου αγαπητή φίλη να σου πω, πως αυτή η άποψη σου δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο αλλά με Ποσειδώνια στοιχεία"

Στην αρχή του ποστ σου λες ότι αν μιλούσα αστρολογικά θα μιλούσες και εσύ αστρολογικά και παραθέτεις την απαντηση μου.

Ποιό αστρολογικό σημείο ακριβώς δεν καταλαβες ώστε να μην μου μιλήσεις αστρολογικά, πες το να σου το εξηγήσω. Και σε ποιό σημείο ακριβώς είμαι κάθετη, μήπως στο δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο ;

Όσο για το ύφος της απάντησης, είναι μια καθαρά ευγενική τυπική απάντηση που δίνω σε μέλος με το οποίο μιλώ πρώτη φορά. Αλλά αν είχες λειτουργήσει περισσότερο ως αστρολόγος-ψυχολόγος θα είχες κατανοήσει το ύφος της απάντησης και δεν θα χρειάζοταν να μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς αν πρέπει να φας την καμήλα ή όχι.

Την Καλημέρα μου και........να είσθε καλά!!!!!

Όνομα:
    Κάτια

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι προσωπικοί ισχυρισμοί του κάθε μέλους από εμάς, μπορούν να εγείρουν μία τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματιών αστρολόγων.

Ως μέλος, και από την σκοπιά ενός μέλους, έχω δει να γράφονται από εσάς τους επαγγελματίες διάφορα κλισέ στα οποία τα μέλη πρόσκεινται αβασάνιστα και σας τιμούν με δεκάδες ευχαριστίες.
    Έχω δει να γράφονται εντυπωσιακότατα άρθρα που στην πραγματικότητα τα καταλαβαίνουν ελάχιστοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες αστρολόγοι.
    Οι υπόλοιποι που τα καταλαβαίνουμε, τα θεωρούμε απλώς περιττά και τα διαβάζουμε ακαδημαϊκά. Όλοι ξέρουμε ποια είναι τα δημοφιλή θέματα και γιατί.

Τώρα τι είναι αυτό που δημιουργεί τόσο θέμα για τις αρχές του Ουρανού και της Αφροδίτης, δεν μπορώ να το καταλάβω…
    Στο site είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πάνω από 500 σελίδες που ερμηνεύουν τις αρχές των εν λόγω πλανητών.

Σχετικά με το θέμα, για να θυσιάζεται κάποιος για το κοινωνικό σύνολο, χρειάζεται και Ουρανός και Ποσειδώνας… Χρειάζεται και ένας 6ος της παροχής υπηρεσιών… Πάνω απ’ όλα χρειάζεται και μια ενοχική προσωπικότητα με τάση υπεραναπληρώσεων.
    Το να θυσιάζεις τον εαυτό σου για το σύνολο, είναι ωφέλιμο για το σύνολο αλλά αυτό πάει κόντρα στις υγιείς αρχές της αυτοσυντήρησης. Η αυτοθυσία είναι μια μορφή ψυχικής διαταραχής γιατί πάει κόντρα στην ανθρώπινη φύση. ¶ρα σε τέτοιες καταστάσεις, ψάχνουμε των 12ο τον 8ο και ελέγχουμε την κατάσταση της Σελήνης.

Γιατί ακόμα ασχολούμαστε με το τι μπορεί να κάνει μια Αφροδίτη στον Υδροχόο, στα θέματα αυτοθυσίας;

Όσα έγραψα, τα έγραψα με μια ερασιτεχνική εμπειρία 23 χρόνων και το πιο πιθανό είναι να μην μου δώσουν τα μέλη ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς επειδή δεν έχω κάποιο χρωματιστό ταμπελάκι και επειδή ακόμα ρωτάω.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Χρήστος

Quote Originally Posted by Τίνα Ζαχαριάδου View Post
    Επειδή βαρέθηκα να σε βλέπω να κάνεις την τρίχα τριχιά, τις υπενθυμίσεις του τύπου, δεν πρέπει εκείνο, δεν πρέπει το άλλο κράτησε τις για τον εαυτό σου.
    Είσαι πολύ μικρός ηλιακά για να κρίνεις την συμπεριφορά άλλων αστρολόγων τόσο αυστηρά και τόσο υποκειμενικά και μιας και δεν ξεχνάς τον Κρόνο σου ποτέ, φρόντισε να σέβεσαι τους συναδέλφους σου κι αυτό Κρόνιο είναι. Αστρολόγοι πολύ μεγαλύτεροι από εσένα κι από εμένα και με μεγαλύτερη πείρα από την δική σου και την δική μου, τέτοιου είδους υποδείξεις δεν τις κάνουν.

Ακόμη κι αν μου κατεβάσεις όλο το ίντερνετ πάλι δεν θα με πείσεις. Έχεις ξεχάσει μάλλον τις βασικές αρχές της αστρολογίας οι οποίες λένε ότι ο Ουρανός ναι μεν σχετίζεται με τον αλτρουισμό αλλά σε ένα θεωρητικό και μόνο επίπεδο. Αλλά ακόμη κι αν κάνω λάθος η διαφωνία σου δεν ήταν στην αστρολογική μου εκτίμηση, την οποία ευχαρίστως να την συζητούσαμε. Εσύ μπερδεύεις τον κόσμο κι όχι εγώ όταν ακόμη και τώρα επιμένεις πως ακύρωσα την εμπειρία της κοπέλας ή μάλλον, στο τελευταίο σου ποστ την εμπειρία την έχεις μετατρέψει σε πραγματικότητα.

Κάνε ένα πέρασμα στα λεξικά που κυκλοφορούν να δεις ακριβώς τι σημαίνει εμπειρία και πραγματικότητα κι έπειτα χρησιμοποίησε τα ως επιχειρήματα. Εκτός κι αν η Σάσα μίλησε μέσα από την εμπειρία της οπότε, πηγαίνω πάσο. Όσο για τον αποπροσανατολισμό που επιμελώς προσπαθείς να επιβάλλεις, άσε και κατάλαβαν όλοι ότι το πρόβλημα σου δεν ήταν η αστρολογική μου εκτίμηση.

Στην αρχή του ποστ σου λες ότι αν μιλούσα αστρολογικά θα μιλούσες και εσύ αστρολογικά και παραθέτεις την απαντηση μου.

Ποιό αστρολογικό σημείο ακριβώς δεν καταλαβες ώστε να μην μου μιλήσεις αστρολογικά, πες το να σου το εξηγήσω. Και σε ποιό σημείο ακριβώς είμαι κάθετη, μήπως στο δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο ;

Όσο για το ύφος της απάντησης, είναι μια καθαρά ευγενική τυπική απάντηση που δίνω σε μέλος με το οποίο μιλώ πρώτη φορά. Αλλά αν είχες λειτουργήσει περισσότερο ως αστρολόγος-ψυχολόγος θα είχες κατανοήσει το ύφος της απάντησης και δεν θα χρειάζοταν να μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς αν πρέπει να φας την καμήλα ή όχι.

Την Καλημέρα μου και........να είσθε καλά!!!!!
    Το ζήτημα της ηλικίας δεν θα το σχολιάσω καν (τέτοια επιχειρηματολογία ηλικίας να τη δώσεις στους μαθητές δημοτικού), σαν άνθρωπο και βέβαια σε σέβομαι την πράξη σου βέβαια μην περιμένεις να αποδεχτώ στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη και αν φτάσω 200 ετών γιατί πολύ απλά το λάθος σου είναι από τα μεγαλύτερα που μπορεί να κάνει κάποιος στην επαφή με κάποιον άνθρωπο.
    Επίσης να σε ενημερώσω ότι οι εμπειρίες δεν είναι μόνο η πραγματική ζωή του ατόμου τα σενάρια και ο φανταστικός κόσμος αποτελούν μέρος της βιωματικής πραγματικότητας ενός ανθρώπου. Αν ήταν οι άνθρωποι να θεωρούσαμε σοβαρά μόνο την πράξη τότε η στιγμή για να σώσουμε έναν άνθρωπο από την αυτοκτονία είναι αφότου αυτοκτονήσει....!!!! Οι σκέψεις είναι ζωντανές υποστάσεις στη ζωή του ατόμου και έντονα βιωματικές, μπορεί να μην είναι τόσο έντονα βιωματικές όσο ένα γεγονός στη πραγματική ζωή αλλά έχουν ουσία. Τώρα όσο για τον αν έχω μπερδέψει τον Ουρανό τουλάχιστον θυμάμαι τι λένε για αυτόν, όσο για το θεωρητικό αλτρουισμό του μπορείς να ανατρέξεις στα κείμενα να δεις πόσο θεωρητικά τον αναφέρουν. Αλλά ακόμη και έτσι να είναι θεωρητικά η κοπέλα μίλησε εσύ γιατί την προέτρεψε στον Ποσειδώνα;
    Όσο για τις προσπάθειες σου να καλύψεις την πρωταρχική σου ακυρωτική σου προσπάθεια απέναντι σε ιδέες και προσωπικές αποκαλύψεις μέλους μάλλον πέφτουν στον αέρα ο κόσμος βλέπει και έχει και άποψη ποιος ξεκίνησε αλλιώς και κατέληξε αλλιώς...
    Τα υπόλοιπα τα έχουμε ξανα- αναφέρει μην πάμε πάλι από την αρχή...

Όνομα:
    Ας πούμε sasa!

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι προσωπικοί ισχυρισμοί του κάθε μέλους από εμάς, μπορούν να εγείρουν μία τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματιών αστρολόγων.

Ως μέλος, και από την σκοπιά ενός μέλους, έχω δει να γράφονται από εσάς τους επαγγελματίες διάφορα κλισέ στα οποία τα μέλη πρόσκεινται αβασάνιστα και σας τιμούν με δεκάδες ευχαριστίες.
    Έχω δει να γράφονται εντυπωσιακότατα άρθρα που στην πραγματικότητα τα καταλαβαίνουν ελάχιστοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες αστρολόγοι.
    Οι υπόλοιποι που τα καταλαβαίνουμε, τα θεωρούμε απλώς περιττά και τα διαβάζουμε ακαδημαϊκά. Όλοι ξέρουμε ποια είναι τα δημοφιλή θέματα και γιατί.

Τώρα τι είναι αυτό που δημιουργεί τόσο θέμα για τις αρχές του Ουρανού και της Αφροδίτης, δεν μπορώ να το καταλάβω…
    Στο site είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πάνω από 500 σελίδες που ερμηνεύουν τις αρχές των εν λόγω πλανητών.

Σχετικά με το θέμα, για να θυσιάζεται κάποιος για το κοινωνικό σύνολο, χρειάζεται και Ουρανός και Ποσειδώνας… Χρειάζεται και ένας 6ος της παροχής υπηρεσιών… Πάνω απΆ όλα χρειάζεται και μια ενοχική προσωπικότητα με τάση υπεραναπληρώσεων.
    Το να θυσιάζεις τον εαυτό σου για το σύνολο, είναι ωφέλιμο για το σύνολο αλλά αυτό πάει κόντρα στις υγιείς αρχές της αυτοσυντήρησης. Η αυτοθυσία είναι μια μορφή ψυχικής διαταραχής γιατί πάει κόντρα στην ανθρώπινη φύση. ¶ρα σε τέτοιες καταστάσεις, ψάχνουμε των 12ο τον 8ο και ελέγχουμε την κατάσταση της Σελήνης.

Γιατί ακόμα ασχολούμαστε με το τι μπορεί να κάνει μια Αφροδίτη στον Υδροχόο, στα θέματα αυτοθυσίας;

Όσα έγραψα, τα έγραψα με μια ερασιτεχνική εμπειρία 23 χρόνων και το πιο πιθανό είναι να μην μου δώσουν τα μέλη ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς επειδή δεν έχω κάποιο χρωματιστό ταμπελάκι και επειδή ακόμα ρωτάω.
    ομολογουμενως αυτη η προσεγγυση ειναι πιο πληρης απο αλλες και εχει αρκετα μεγαλη πρακτικη υπασταση!επιπλεον με εντυπωσιαζει η αστρολογικη προσεγγυση
    σε προσωπικο επιπεδο, επειδη το εχω ψαξει...
    ειναι το υψηλο αισθημα δικαιου, και η ηθικη βαση ζωης.
    σκληρος χαρακτηρας με εντονη θεληση και ισχυρα πιστευω που δεν μου επιτρεπουν να κανω αυτα που θεωρω "λαθος"...
    συνεπως, η αυτοθυσια οπως ανεφερα και νωριτερα ως αισχατη τακτικη ειναι μια μορφη υπερασπισης των πιστευω μας! αλιμονο αν οσοι ειχαν το αισθημα κοινου δικαιου ηταν διαταραγμενες προσωπικοτητες...δεν θα υπηρχε ουτε ελευθερια , ουτε ηρωες...
    θεωρω οτι αυτο που διαφοροποιει ενα ηρωα απο ενα ψυχασθενη ειναι τα κινιτρα και η λογικη προσεγγυσης του στοχου.
    οσο για τα πανερχαια ενστικα του ατομου οπως αυτο της αυτοσυντηρισης, σε μια κοινωνια ατομων, επιβαλλεται να μετριαζονται!δεν ειμαστε μονοι μας!ετσι υπο αυτες της συνθηκες η αυτοθυσια ειναι ευγενεια ψυχης και οχι διαταραχη...!!! (φυσικα ξαναλεω...αν ειναι αισχατη λυση και ΟΧΙ αυτοσκοπος!!!)
    Ubi dubium ibi libertas! (= όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία)

Όνομα:
    Χρήστος

Σχετικά με το θέμα, για να θυσιάζεται κάποιος για το κοινωνικό σύνολο, χρειάζεται και Ουρανός και Ποσειδώνας… Χρειάζεται και ένας 6ος της παροχής υπηρεσιών… Πάνω απΆ όλα χρειάζεται και μια ενοχική προσωπικότητα με τάση υπεραναπληρώσεων.

Κάτια δεν έχω να διαφωνήσω κάπου με προβληματίζει όμως που συνδέεις την αυτοθυσία με τη ψυχική διαταραχή, η θυσία για παράδειγμα της μάνας για να σώσει το παιδί της είναι ψυχική διαταραχή;
    Μην ξεχνάμε ότι η θυσία σε ένα μεγάλο βαθμό ανθρώπων για να σωθούν κάποιοι άλλοι εξυπηρετούν τη συνέχιση της ανθρωπότητας κάτι που είναι ακριβώς λόγω της ανθρώπινης φύσης και της ανάγκης για συνέχιση στη ζωή και έγκειται σε βιολογικές καταβολές .

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Χρήστος ¶ρχος View Post
    Κάτια δεν έχω να διαφωνήσω κάπου με προβληματίζει όμως που συνδέεις την αυτοθυσία με τη ψυχική διαταραχή, η θυσία για παράδειγμα της μάνας για να σώσει το παιδί της είναι ψυχική διαταραχή;
    Μην ξεχνάμε ότι η θυσία σε ένα μεγάλο βαθμό ανθρώπων για να σωθούν κάποιοι άλλοι εξυπηρετούν τη συνέχιση της ανθρωπότητας κάτι που είναι ακριβώς λόγω της ανθρώπινης φύσης και της ανάγκης για συνέχιση στη ζωή και έγκειται σε βιολογικές καταβολές .
    Κύριε ¶ρχο, αναφέρεστε σε παραδείγματα που άπτονται των αρχετυπικών μας καταγραφών. Μία μάνα όταν σώζει το παιδί της, η πράξη αυτή δεν υπόκειται στο σύνολο των αλτρουιστικών πράξεων αυτοθυσίας. ¶λλωστε είναι μια μεμονωμένη πράξη αγάπης που καθορίζεται από αρχέγονα ένστικτα.

Αρχετυπικά ένστικτα είναι και αυτά των στρατιωτών που υπερασπίζονται με αυτοθυσία γυναικόπαιδα.

Διαταραχή ορίζω το είδος της αυτοθυσίας για την οποία μιλάμε στο θέμα που έχει προκύψει. Το να δεχτώ να θυσιάσω ένα αγαπημένο μου πρόσωπο ή τον εαυτό μου για μια άγνωστη ομάδα ανθρώπων.

Όνομα:
    Χρήστος

Κύριε ¶ρχο, αναφέρεστε σε παραδείγματα που άπτονται των αρχετυπικών μας καταγραφών. Μία μάνα όταν σώζει το παιδί της, η πράξη αυτή δεν υπόκειται στο σύνολο των αλτρουιστικών πράξεων αυτοθυσίας. ¶λλωστε είναι μια μεμονωμένη πράξη αγάπης που καθορίζεται από αρχέγονα ένστικτα.

Αρχετυπικά ένστικτα είναι και αυτά των στρατιωτών που υπερασπίζονται με αυτοθυσία γυναικόπαιδα.

Διαταραχή ορίζω το είδος της αυτοθυσίας για την οποία μιλάμε στο θέμα που έχει προκύψει. Το να δεχτώ να θυσιάσω ένα αγαπημένο μου πρόσωπο ή τον εαυτό μου για μια άγνωστη ομάδα ανθρώπων.
    Υπάρχει όμως αλτρουισμός πέρα από τα αρχετυπικά ένστικτα; Ο αλτρουισμός εξάλλου όπως τον αναφέρουμε στις εσωτερικές επιστήμες δεν υπάρχει καν στη ψυχολογία σαν υπαρκτή κατάσταση αλλά πάντα είναι αποτέλεσμα άλλων συνθηκών που αναγκάζουν την φαινομενικά αλτρουιστική πράξη να φανεί. Γενικά πιστεύω ότι στη 2η περίπτωση που αναφέρεστε βασίζεται περισσότερο στη ψυχολογία του εγώ (η οποία είναι καθόλα σεβαστή), αλλά άλλες μορφές ψυχολογικής αντιμετώπισης δεν θα το ελάμβαναν ως διαταραχή...

Όνομα:
    Ας πούμε sasa!

συγγνωμη που επεμβαινω, μιας και δεν απεθυνεστε σε μενα!
    αλλα σημασια εχει αν ειναι γνωστοι ή αγνωστοι ή αν ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ;!
    παντα οταν μπορουμε να βοηθησουμε, οφειλομε να το κανουμε...αν και αυτο ειναι προφανως καθαρα προσωπικη μου αποψη! ζουμε σε μια χωρα που καθημερινα μας αποδηκνυει ποσο "προσωπικη" ειναι αυτη η αποψη... εχουμε φτασει σε σημειο να θεωρουμε αδιανοητη τη θυσια;!
    τι να πω;! αυτο τα λεει ολα απο μονο του!!!
    απλως ευχομαι για οσους δεν ενσταρνιζονται την αποψη μου (και δεν ανεφερομαι σε ατομα απο εδω, προς θεου...οχι αλλες κοντρες!!!) να βρεθει καποιος να "θυσιαστει και για εκιενους...! ":bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
    Ubi dubium ibi libertas! (= όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία)

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Χρήστος ¶ρχος View Post
    Υπάρχει όμως αλτρουισμός πέρα από τα αρχετυπικά ένστικτα; Ο αλτρουισμός εξάλλου όπως τον αναφέρουμε στις εσωτερικές επιστήμες δεν υπάρχει καν στη ψυχολογία σαν υπαρκτή κατάσταση αλλά πάντα είναι αποτέλεσμα άλλων συνθηκών που αναγκάζουν την φαινομενικά αλτρουιστική πράξη να φανεί. Γενικά πιστεύω ότι στη 2η περίπτωση που αναφέρεστε βασίζεται περισσότερο στη ψυχολογία του εγώ (η οποία είναι καθόλα σεβαστή), αλλά άλλες μορφές ψυχολογικής αντιμετώπισης δεν θα το ελάμβαναν ως διαταραχή...
    Είναι στη φύση του ανθρώπου να προστατεύει την οικογένεια, την γειτονιά, την επαρχεία, την χώρα, την θρησκευτική συνάφεια… και όλα τα μικρότερα ή μεγαλύτερα σύνολα στα οποία νιώθει ότι ανήκει.
    Στο γνωστό βιβλίο «το εγωιστικό μας γονίδιο» κατά μία έννοια, αυτό ακριβώς περιγράφεται. Ο άνθρωπος πάντα φροντίζει –και αυτό είναι απόλυτα φυσικό- πρωτίστως για το «εγωιστικό του γονίδιο»
    Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν κάνουμε τίποτα που δεν έχει τελικό αποδέκτη την ικανοποίηση κάποιας ανάγκης μας, ακόμα και για αυτοθυσία. Το ότι αυτό εξυπηρετεί το σύνολο, είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός.
    Ως ψυχολόγος, είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε με την άποψη πως αν εξετάσουμε το ιστορικό ενός ανθρώπου που αυτοθυσιάζεται, θα βρούμε ενδιαφέροντα στοιχεία στο βιωματικό του προφίλ.
    Συνήθως η ταύτιση με το πάσχων πρόσωπο ή την πάσχουσα ομάδα είναι αυτή που οδηγεί σε αυτό.

Και για να καταλάβουν και τα μέλη τι εννοώ, ο Τσε Γκεβάρα, που πέθανε για τις ιδέες του, ήταν γιατρός και ο ίδιος είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ασχολήθηκε με τον φτωχό και ιδιαίτερα με τον άρρωστο λαό του, και πέθανε για αυτόν! Στην ψυχή του, υπήρχε αυτό που εγώ ονομάζω «το μέτρο του πόνου».

Page 6 of 8 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread