s
[Συζήτηση] Το καταθλιπτικό Σύμπαν. Όταν η αστρολογία γίνεται τρομολαγνεία
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 56
    Όνομα:
    Χρήστος

Το καταθλιπτικό Σύμπαν. Όταν η αστρολογία γίνεται τρομολαγνεία

... και ο αστρολόγος σαδιστής της ψυχής των ανθρώπων.
    Τα τελευταία χρόνια που διδάσκω παρατηρώ στους μαθητές αλλά και σε συναδέλφους ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη τρομολαγνεία. Η ικανοποίηση που έχουν οι άνθρωποι όταν μπορούν να προβλέψουν το αρνητικό γεγονός και κυρίως το κυνήγι του κακού μέσα στο χάρτη μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με την είσοδο της κατάθλιψης στον αστρολογικό τρόπο σκέψης παρά στην αντικειμενική πραγματικότητα μίας κατάστασης. Μου έχει τύχει από μαθητές να βλέπουν ένα χάρτη και με το παραμικρό να μου λένε : αυτός είναι καμένος - επόμενος… Αυτό που είναι εκνευριστικό δεν είναι μόνο το ότι ο μαθητής βιάζεται να βγάλει το συμπέρασμα από μία μόνο ματιά για το τι θα του συμβεί αλλά στο ότι αντιλαμβάνεται το χάρτη μάλλον όπως αντιλαμβάνεται ένα πολύ μικρό παιδί κάτι που παίζει.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Το καταθλιπτικό σύμπαν. Όταν η αστρολογία γίνεται τρομολαγνεία
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Re: Το καταθλιπτικό Σύμπαν. Όταν η αστρολογία γίνεται τρομολαγνεία

Kαταπληκτικό άρθρο κ.¶ρχο. Συγχαρητήρια!
    Με προβληματίζει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα.

πολύ καλό άρθρο,σας ευχαριστώ

Δηλαδή ο χάρτης, μας δείχνει τάσεις που έχουμε αλλά μπορούμε να αλλάξουμε, αν το θέλουμε?
    η αστρολογία είναι συμβουλευτική και όχι ή τελική απάντηση?

Όνομα:
    Χρήστος

Quote Originally Posted by artgela View Post
    Δηλαδή ο χάρτης, μας δείχνει τάσεις που έχουμε αλλά μπορούμε να αλλάξουμε, αν το θέλουμε?
    η αστρολογία είναι συμβουλευτική και όχι ή τελική απάντηση?

Αγαπητό μέλος.
    Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουμε πολλές διεξόδους.
    Υπάρχουν 3 επίπεδα αστρολογικής επιρροής, οι αστρολογικές αναλύσεις που κάνουμε και έχουν σχέση με τον περισσότερο κόσμο είναι στο 1ο επίπεδο.
    Όταν το άτομο ανέβει συνειδητότητα τότε το άτομο αρχίζει να λειτουργεί το χάρτη του όπως ο μυημένος και στο τελευταίο επίπεδο υπάρχει ο Δάσκαλος.
    Σε κάθε επίπεδο και οι επιρροές αλλάζουν, στο κοινό επίπεδο τώρα που είμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι (95%) μπορούμε σαφώς και να αλλάξουμε τη ζωή μας και να γλυτώσουμε και από πολύ άσχημες όψεις, αρκεί να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα που για να είναι ευτυχισμένος πρέπει μόνο να κάνει μία σχέση είναι καταδικασμένος από την "εξωστρέφεια" της φύσης που προσκυνά να δυστυχήσει. Όταν όμως μπορέσει και δει τη ζωή πιο καθαρά και ουσιαστικά και βγει απο το αρρωστημένο εγώ του μπορεί σαφώς και να γλυτώσει απο αρνητικές καταστάσεις.
    Πέρα από αυτό ακόμη και σε απλά ζητήματα μπορούμε να ξεφύγουμε από αρνητικές όψεις γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αρνητικές όψεις, οι όψεις αυτές λειτουργούν αρνητικά γιατί εμείς καταστρέφουμε τον εαυτό μας.

κυριε Αρχο, ειλικρινα με εντυπωσιαζετε με τα αρθρα σας!
    με εντυπωσιαζει και η σκληρη δουλεια που κανετε! τυχαινει να παρακολουθω και την δικη σας σελιδα, και μου κανει εντυπωση η δουλεια σας. ευχαριστω πολυ

Πολύ σπουδαίο άρθρο, πολύ ειλικρινής τοποθέτηση.
    Η τρομολαγνεία, δυστυχώς όμως, είναι παντού και όχι μόνο στις αστρολογικές αναλύσεις.
    Είναι στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, στα δελτία ειδήσεων των 8 σε
    "απευθείας σύνδεση", στις οικονομικές αναλύσεις, στις γειτονιές, στις παιδικές χαρές.

Είναι η καινούρια τάση που φοριέται πολύ τα τελευταία 3-4 χρόνια, την οποία ίσως και να έφερε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, όταν εγκατέλειψε τον επεκτατικό και χαμογελαστό Τοξότη. Είναι και ο Β.Δεσμός που συνάντησε τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, και έπεσε επάνω του σαν το βαρύ χέρι της μοίρας.
    Ας ελπίσουμε πως θα βγούμε από τη μαυρίλα αυτή, σύντομα... Ένα χαμόγελο και λίγη αισιοδοξία δεν μας κοστίζει, έτσι?
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Quote Originally Posted by Χρήστος ¶ρχος View Post
    Αγαπητό μέλος.
    Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουμε πολλές διεξόδους.
    Υπάρχουν 3 επίπεδα αστρολογικής επιρροής, οι αστρολογικές αναλύσεις που κάνουμε και έχουν σχέση με τον περισσότερο κόσμο είναι στο 1ο επίπεδο.
    Όταν το άτομο ανέβει συνειδητότητα τότε το άτομο αρχίζει να λειτουργεί το χάρτη του όπως ο μυημένος και στο τελευταίο επίπεδο υπάρχει ο Δάσκαλος.
    Σε κάθε επίπεδο και οι επιρροές αλλάζουν, στο κοινό επίπεδο τώρα που είμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι (95%) μπορούμε σαφώς και να αλλάξουμε τη ζωή μας και να γλυτώσουμε και από πολύ άσχημες όψεις, αρκεί να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα που για να είναι ευτυχισμένος πρέπει μόνο να κάνει μία σχέση είναι καταδικασμένος από την "εξωστρέφεια" της φύσης που προσκυνά να δυστυχήσει. Όταν όμως μπορέσει και δει τη ζωή πιο καθαρά και ουσιαστικά και βγει απο το αρρωστημένο εγώ του μπορεί σαφώς και να γλυτώσει απο αρνητικές καταστάσεις.
    Πέρα από αυτό ακόμη και σε απλά ζητήματα μπορούμε να ξεφύγουμε από αρνητικές όψεις γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αρνητικές όψεις, οι όψεις αυτές λειτουργούν αρνητικά γιατί εμείς καταστρέφουμε τον εαυτό μας.
    Μου αρέσει αυτή η απάντηση και σας ευχαριστώ πολύ!
    Σε μια ανάλυση που έκανα, έχω παρθένο στον 4ο οίκο που,
    δείχνει αρρώστια και ακινησία-δυστυχία στα τελευταία χρόνια της ζωής μου
    και η αλήθεια είναι ότι τρομοκρατήθηκα πολύ και συνέχεια το σκέφτομαι...
    βέβαια δεν μπορώ ακόμα να σκεφτώ πως θα μπορούσε αυτό να αλλάξει!
    μήπως γνωρίζετε ίσως κάποιο βιβλίο ή κάποιος τρόπος που θα με βοηθούσε να καταλάβω
    το νόημα της αστρολογίας? δηλαδή να με βοηθάει στη ζωή μου (η αστρολογία) και όχι να με τρομοκρατεί?!
    και πάλι ευχαριστώ πολύ!!

Όνομα:
    Χρήστος

Quote Originally Posted by artgela View Post
    Μου αρέσει αυτή η απάντηση και σας ευχαριστώ πολύ!
    Σε μια ανάλυση που έκανα, έχω παρθένο στον 4ο οίκο που,
    δείχνει αρρώστια και ακινησία-δυστυχία στα τελευταία χρόνια της ζωής μου
    και η αλήθεια είναι ότι τρομοκρατήθηκα πολύ και συνέχεια το σκέφτομαι...
    βέβαια δεν μπορώ ακόμα να σκεφτώ πως θα μπορούσε αυτό να αλλάξει!
    μήπως γνωρίζετε ίσως κάποιο βιβλίο ή κάποιος τρόπος που θα με βοηθούσε να καταλάβω
    το νόημα της αστρολογίας? δηλαδή να με βοηθάει στη ζωή μου (η αστρολογία) και όχι να με τρομοκρατεί?!
    και πάλι ευχαριστώ πολύ!!
    Καταρχάς ας ξεκαθαρίσουμε ότι ο μεγαλύτερος λόγος που ο άνθρωπος άρχισε να κοιτάει τα άστρα είναι η ανασφάλεια του. Προσπαθούμε στα τυφλά οι άνθρωποι να μπορέσουμε να δούμε ακόμη και σκιές αυτού που μπορεί να έρθει. Βλέπετε ανησυχούμε τρομερά για ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάτω από τον έλεγχο μας.
    Πιστεύω ότι το νόημα της αστρολογίας δεν είναι αυθύπαρκτο, επειδή ακριβώς η αστρολογία είναι μία, αδιαίρετη και δεν επηρεάζεται από κάτι. Αυτό σημαίνει ότι η αστρολογία απλά υπάρχει και ανάλογα με τον ίδιο μας τον εαυτό τη χειριζόμαστε.
    Είναι ένα κοφτερό και λαμπρό μαχαίρι, με αυτό μπορείτε να σκαλίσετε κομψοτεχνήματα, να μαγειρέψετε, μπορείτε να σκοτώσετε και να τραυματίσετε ακόμη και τον εαυτό σας. Η Χρήση πιστεύω έχει να κάνει με το ίδιο το άτομο.
    Αν όμως η αστρολογία είναι πηγή άγχους στη ζωή μας πρέπει να αναλογιστούμε
    1) τι με αγχώνει τόσο πολύ στη ζωή μου και βιώνω το υπαρξιακό μου άγχος
    2) υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με κάνει να νοιώθω ανίσχυρος;
    3) μπορώ να πιστέψω στον εαυτό μου;

Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος της αστρολογίας είναι αυτός της ουδετερότητας. Η αστρολογία δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, όπως και κάθε τι που υπάρχει στο φυσικό πεδίο, το καλό και το κακό είναι έννοιες που δημιουργεί ο άνθρωπος μέσα στον ψεύτικο κόσμο του δυισμού. Στην πραγματικότητα όλα είναι ένα. Έτσι λοιπόν την αστρολογία πρέπει να την κοιτάτε ουδέτερα και όχι με ανησυχία αλλά ούτε και με τρελή χαρά.

Αν κατάλαβα καλά θεωρήσατε ότι επειδή έχετε τον 4ο οίκο σας στην παρθένο φοβάστε μήπως τελικά έχετε άσχημα γεράματα. Θα σας πω απλά να ηρεμήσετε καθότι ξέρω άπειρο κόσμο με αυτό το στοιχείο που έχει καλά και κακά γεράματα με αυτή τη θέση.

Το νόημα της αστρολογίας όπως και κάθε τι στο κόσμο είναι ένα. Να μπορέσετε με βάση αυτά που κάνετε να γίνεται καλύτερος άνθρωπος, πιο ελεύθερος και πιο ζωντανός από ποτέ.

Θα ήθελα τέλος να σας ενημερώσω πως επειδή ακριβώς κάποιος άνθρωπος δεν ξέρει αστρολογία καλά και το έχει σαν χόμπι καλό θα ήταν όσο δύσκολο είναι να πιστέψει ότι θα του συμβεί κάτι καλό να πιστέψει ότι θα του συμβεί και κάτι κακό.
    Από τη στιγμή δηλαδή που δεν είσθε αστρολόγος δεν μπορεί να έχετε τη σιγουριά για τόσο σημαντικά γεγονότα είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά καθότι κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να πέσετε έξω.
    Έτσι λοιπόν το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στις βασικές γραμμές που απλά χρωματίζουν στιγμές της ζωής σας ιδιαίτερα αν σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να πιστεύουμε το κακό πιο εύκολα.

Μία τελευταία συμβουλή για το κομμάτι των γηρατειών που αναφέρατε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ψάξετε μόνη σας ή με κάποιο βοηθό το γιατί τα γηρατειά σας προκαλούν τέτοιο άγχος. Σαν 1η συμβουλή θα σας ζητούσα εγώ προσωπικά να ψάξετε στα ίδια σας τα βιώματα.

Να είσθε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας κυρίως από τον φοβισμένο εαυτό σας.

Όνομα:
    Μαρία

Κύριε Αρχο..
    το άρθρο σας είναι δυστυχώς ρεαλιστικότατο και άρεσε σε όλους πιστεύω.Κάπως διαφωνώ με την άποψη σας ότι εμείς αφήνουμε να μας συμβούν διάφορα,τα οποία και φοβόμαστε,αστρολογικά πάντα μιλώντας.Η δύναμη της αστρολογίας νομίζω είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτό.Δεν δέχομαι ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο των εμπειριών που ζούμε,και το λέω αυτό έχοντας διαβάσει και ερμητισμό,και πολλά άλλα.Πολύ θα μ'άρεσε η ιδέα μόνη μου να διαμορφώνω την πραγματικότητα μου,με θετική σκέψη,ευγνωμοσύνη και αγάπη,αλλά δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να καλλιεργηθείς πνευματικά,σε πρακτικό επίπεδο,στην καθημερινή ζωή και όχι στη θεωρία.Πριν προσπαθήσω να ερμηνεύσω τον γενέθλιο χάρτη μου,και πριν καν ασχοληθώ με την αστρολογία,γεγονότα και πιθανές τάσεις ήταν εκεί και με περίμεναν να τις βρω.Αφού δεν είχα τη γνώση να τρομάξω αστρολογικά,και να φοβηθώ,πως δημιουργήθηκαν συγκεκριμένα πράγματα στο χάρτη μου που είχαν ήδη συμβεί και στη ζωή μου?Δεν ασχολιόμουν,δεν με είχε τρομάξει τπτ.Ισα-ίσα που ακόμα τώρα διαβάζω δικά σας άρθρα και λέω"ααα,τώρα εξηγείται.."Επιβεβαιώθηκαν λοιπόν πολλά ως τώρα.
    Αλλά είμαι άνθρωπος με τις ανασφάλειες μου κι εγώ,και καταλαβαίνω τη φίλη στο προηγούμενο ποστ που ανησυχεί για τα γηρατειά της,είναι τελείως ανθρώπινο.Λες,αφού ισχύει το ένα,γιατί να μη συμβεί και το άλλο,είτε καλό,είτε κακό..συγκεκριμένα εσείς δεν σκέφτεστε ποτέ αν θα είστε κρεβατωμένος το τελευταίο μέρος της ζωής σας ή αβοήθητος ή μόνος ή φτωχός?Δεν μ'αρέσει να μοιρολατρώ,αλλά μακάρι να ήμασταν πολύ κοντά στον ανώτερο εαυτό μας και να μην μας ένοιαζαν όλα αυτά.Εχω και γω πολλά που φοβάμαι και που αν συμβούν,δεν θα φταίω αποκλειστικά εγώ,γιατί αν ίσχυε αυτό,θα συνέβαιναν και πολύ-πολύ όμορφα πράγματα στη ζωή μου,ακριβώς για τον ίδιο λόγο!
    Ελπίζω να με καταλάβατε,και πάλι σας εκφράζω τον θαυμασμό μου για τις γνώσεις σας.
    φιλικά,Μαρία
    ΥΓ.Με ακμή Παρθένου στον 4ο,και Πλούτωνα μαζί:bigsmile:

Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)