- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 39
Thread: Αναιρετης πλανητης
-
29-01-2011, 11:48 PM #11
-
29-01-2011, 11:58 PM #12
-
30-01-2011, 12:05 AM #13
Re: Αναιρετης πλανητης
Χα χα! και ο δικός μου ερμής κάνει ταυ-τετράγωνα με Κρόνο και Ουρανό, αλλά δεν "το' χω"!!!
Θα μου δείξεις το κόλπο?:bigsmile:
-
30-01-2011, 12:30 AM #14
Πολύ σωστά keymaster, ο Αναιρέτης και ο Αφέτης δεν χρησιμοποιούνται στην σύχρονη αστρολογία. Όσοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αρχαίας ελληνικής αστρολογίας γνωρίζουν καλύτερα τις έννοιες. Δυστυχώς δεν είμαι αναμέσα τους, :embarrestγνωρίζω τα βασικά που έχω διαβάσει από το γλωσσάρι της Δέσποινας Γιαννακοπούλου και τίποτα περισσότερο.
Αναιρέτης=Αστρολογικός όρος ελληνικής προέλευσης ο οποίος δηλώνει τον πλανήτη που δίνει τέλος στη ζωή ειδικά αν βρίσκεται σε δυσμενή όψη με τον αφέτη.
Αφέτης=Ο δότης της ζωής και της διάρκειας της. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σημείο ή ουράνιο σώμα μέσα σε ενα χάρτη. Συνήθως είναι ο Ήλιος, η Σελήνη ή ο κλήρος τύχης, κάτι που εξαρτάται από την θέση τους μέσα στον χάρτη, αν είναι δηλαδή ημερήσιο ή νυκτερινο το ωροσκόπιο.
Λυπάμαι κορίτσια αλλά δεν μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο.
-
30-01-2011, 12:41 AM #15
Αρχαία ελληνική αστρολογία λοιπόν κα Ζαχαριάδου!!! Έλεγα και εγώ, δεν είχα συναντήσει παρόμοιους όρους στην αστρολογία που διαβάζω!
Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ντροπή:bigsmile:, κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις μορφές και όλους τους κλάδους της αστρολογίας ή όποιας άλλης επιστήμης!
Απλά, λίγο περίεργο :weird: δεν είναι όπως ακούγεται, ένας πλανήτης που δίνει τέλος στη ζωή και που δημιουργεί ζωή?????
-
30-01-2011, 12:58 AM #16
Καλησπέρα και πάλι!
Πέρα από την πλάκα που έκανα προηγουμένως, είχα διαβάσει κάποτε κάτι σχετικό με «Αναιρέτη» και «Αφέτη». Αυτό το «τέλος ζωής» στο οποίο αναφερόμαστε, είναι συμβολικό. Είναι κάτι σαν τον «θάνατο» που αποδίδεται στον Πλούτωνα και μπορεί να είναι κυριολεκτικός ή μεταφορικός.
Επίσης, η έναρξη και το τέλος μιας υπόθεσης. Η «καλή» και «κακή» έκβαση ενός γεγονότος.
(ελπίζω να το θυμάμαι καλά…)« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
30-01-2011, 01:10 AM #17
Σίγουρα συμβολικά το πάμε όλοι!
Αλλά καμιά φορά, ξέρεις πως ακούγεται ειδικά αν το πάμε πχ στην Ινδική Αστρολογία που υποστηρίζει πως το κάθετι είναι γραμμένο στον χάρτη μας ακόμα και ο θάνατος στην κυριολεξία!
Δεν ξέρω εγώ μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο να αποδεχτώ πως εμείς δεν έχουμε επιλογές, επομένως μου ακούγεται λιγάκι εξωπραγματικό! Για όλα τα υπόλοιπα που λες, είμαι σύμφωνος!!!:bigsmile:
-
30-01-2011, 01:19 AM #18
Για πείτε κι άλλα βρε παιδιά!
Ο ωρ. είναι στις 29 του Τοξότη!
Ο ¶ρης της φίλης μου στην 29η του Ταύρου στον 8ο!
Μήπως λέω,μήπως να τακτοποιούμε σιγά σιγά φορολογικές, συμβολαιογραφικές κλπ εκκρεμότητες?
-
30-01-2011, 01:22 AM #19
Τι να πεις λες μήπως???
Πάντως τέτοια θέματα μην τα αφήνεις γιατί μετά επιστρέφουν μεγαλύτερα απο όσο ήταν...
-
30-01-2011, 01:29 AM #20
Μην ακούω τέτοια βραδιάτικα!
Έχω και τον Κρόνο που πλησιάζει πάνω απ΄το κεφάλι μου, ανάδρομος τώραPerfect
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.