- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 14
Thread: Ανάδρομοι πλανήτες σε γενέθλιο
-
16-12-2009, 10:38 AM #1
Ανάδρομοι πλανήτες σε γενέθλιο
Θα ήθελα να ρωτήσω τί σημαίνει όσον αφορά την ενεργειά τους οι ανάδρομοι πλανήτες σε έναν γενέθλιο χάρτη. π.χ. εγω έχω ανάδρομο τον Κρόνο στον Λέοντα στον 12ο οίκο μου, αυτό τι σημαίνει??? οτι δεν είναι τόσο "ισχυρός", οτι οι ιδιοτητές του δεν με επηρεάζουν τόσο όσο αν ήταν ορθόδρομος?
-
16-12-2009, 12:37 PM #2
Re: Ανάδρομοι πλανήτες σε γενέθλιο
Ανάδρομοι πλανήτες - Αστρολογία για όλους :bigsmile:
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
16-12-2009, 01:01 PM #3
Αγαπητή μου perg...η λέξη "ανάδρομος" σημαίνει "να πηγαίνεις προς τα πίσω".Στο ηλιακό μας σύστημα όλα κινούνται σε μια ελλειπτική τροχιά.Ο ανάδρομος πλανήτης δε μεταβάλλει ξαφνικά την κινησή του,απλώς μειώνει την κατα μήκος πορεία του(όπως τη βλέπουμε απο τη Γη) κι έτσι φαίνεται στην αρχή να επιβραδύνεται και τελικά να κινείται προς τα πίσω. Π.χ σκέψου δύο τρένα που κινούνται παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση ή σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αν καθόσουν στο πιο γρήγορο τρένο, στην αρχή θα νόμιζες οτι το πιο αργό τρένο στέκεται ακίνητο και μετα, ξαφνικά οτι πάει προς τα πίσω!!Η ίδια οφθαλμαπάτη συμβαίνει όταν ένας πλανήτης κινείται ανάδρομα.
Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, η δράση του είναι λιγότερο προφανής,λιγότερο ανοιχτη και προσανατολισμένη προς τα έσω.Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι και ευλογία,σε άλλες μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της ωρίμανσης.Αν ένας ανάδρομος πλανήτης κυβερνάει τον Ήλιο (π.χ o retrograde Ερμής κυβερνά τον Ήλιο στους Διδύμους),τη Σελήνη ή τον Ωροσκόπο, το άτομο μπορεί να φαίνεται ντροπαλό ή να παρουσιάζει κάποια διστακτικότητα στην αντιμετώπιση καινούργιων κατάστάσεων(πρόκληση).
Συγκεκριμένα,στην περίπτωσή σου, ο Κρόνος είναι πολύ κοντά στον Ωροσκόπο σου και απο τη θέση του στο Λέοντα δείχνει άριστες οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες,αλλα και έναν αυτάρχισμό(ή/και μια δόση έπαρσης!) και μια εν γένει ανικανότητα να δεχτείς περιορισμούς.Στο 12ο οίκο μπορεί να σε κάνει να έχεις τάσεις απομόνωσης και να αισθάνεσαι ασφαλής μόνο μέσα στο δικό σου μικρόκοσμο!:toung: Ως ανάδρομος...μπορεί να είναι το καλύτερο παράδειγμα ελεύθερης βούλησης και συμπεριφοράς!Όπως συνεπάγεται η φύση του,ο δάσκαλος του ζωδιακού, μπορεί να σου ανοίξει καινούργιους ορίζοντες ή να αιστανθείς καθηλωμένη και να εναντιωθείς στο ίδιο το μάθημα.
Στην αρνητική του έκφραση μπορεί να νιώθεις ανασφαλής,να φοβάσαι την απόρριψη και συνεπώς να εκθέτεις τον εαυτό σου όσο γίνεται λιγότερο σε καταστάσεις οπου μπορεί να σε απορρίψουν ή να σε κάνουν να αιστανθείς κατώτερη.
Με θετική χρήση, θα ψάξεις πολύ τον εαυτό σου και απο τη νεαρή σου ηλικία θα γνωρίζεις με σαφήνεια ποιά είσαι,πού πας και ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσεις στη ζωή σου.Επιτυγχάνεις τους σκοπούς σου με ήρεμο και σεμνό τρόπο.Έχεις αίσθηση του χιούμορ που την κατευθύνεις προς τον εαυτό σου.
....Με εκτίμηση...
....Το Μαράκι....:toung:
-
16-12-2009, 02:10 PM #4
Καλημερα.Εχω και εγω αναδρομο κρονο στο λεωντα στον 10 οικο μου ομως σε συνοδο,οψη πολυ δυνατη νομιζω και η αληθεια ειναι οτι κουραστηκα να προσπαθω στη δουλεια μου και να μη γινεται τιποτα.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι ενω εχω ολα τα χαρακτηριστικα που μου δινει ο κρονος και ο λεων δηλ.ατελειωτη υπομονη,επιμονη,οργανωση,θ λησηκλπ δεν ανεβαινω στην δουλεια μου,αρχιζω να πιστευω οτι ειναι καταραμενη αυτη η θεση και ολο προσπαθεις και δεν γινεται τιποτα ειναι οντως ετσι???Καθως ειμαι και τοξοτης τα τελευταια 2 χρονια στη δουλεια μου εχω φτυσει της μανας μου το γαλα,δηλ. δικαιωση δεν θα δω ποτε? Μια ευκαιρια ζηταω που δεν μου δινεται η οταν μου δοθει βγαινει καποιο εμποδιο και δεν γινεται τιποτα. Ετσι θα συνεχιστει η υπολοιπη ζωη μου?Αν μπορει ας μου απαντηση καποιος γιατι εχω απελπιστει....
-
16-12-2009, 03:02 PM #5
δηλαδή για να καταλάβω οι ανάδρομοι πλανήτες δεν διαφέρουν στις επιρροές τους σε κάτι με την ορθόδρομη τροχιά τους????
-
16-12-2009, 03:15 PM #6
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις αυτό
http://www.myhoroscope.gr/32-%E1%ED%....html#post2041
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
19-12-2009, 01:24 PM #7
Καταπληκτικο αρθρο! Σε ευχαριστω πολυ.
-
20-12-2009, 05:35 PM #8
Φίλη Perg,
Οπως αναφέρει και η Kinky_skorpina στην ανάλυση της οι ανάδρομοι πλανήτες φαίνονται να "κινούνται προς τα πίσω".Αλλά μάλλον επειδή σε μπέρδεψε η ανάλυση της( με αντιγραφή από βιβλία) εγώ θέλω να σου εξηγήσω με απλά λόγια ότι οι ανάδρομοι πλανήτες τείνουν να χάνουν μέρος της επιροής που θα είχαν υπό κανονικές συνθήκες σε ένα ωροσκόπιο.Αυτό μπορεί να σημαίνει και δυσμενής επίδραση τις περισσότερες φορές.Πόσο μάλλον για ένα πλανήτη σαν τον Κρόνο. ¶ρα από σένα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων σου και αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων σε εσένα (ατομο) ή το γενικότερο περιβάλον σου(οικογένεια κτλ).
-
21-12-2009, 11:04 AM #9
Για να μπορέσεις να καταλάβεις το νόημα του Κρόνου στον 10ο, στον Λέοντα και σε ανάδρομη πορεία, πρέπει να εξηγήσεις τι σημαίνει κάθε ένα ξεχωριστά και να τα συνθέσεις.
Κρόνος 10ος οίκος
Ο Κρόνος εδώ βρίσκεται στην θέση του (στον οίκο που κυβερνά). Είναι μια πολύ καλή οικοθεσία, αρκεί όμως το άτομο να μην έχει χτίσει ένα υπέρ-εγώ στην προσωπικότητα του. Ο μεγάλος κίνδυνος κρύβεται στην υπερηφάνεια. Είναι αυτό που ονομάζουμε το «σύνδρομο του Ναπολέων». Το άτομο μπορεί μέσα από σκληρή δουλειά να ανέβει πολύ ψηλά, δυστυχώς όμως εάν έρθει η πτώση είναι απότομη και κατακόρυφη. Κυνηγώντας την απόκτηση δύναμης και χρησιμοποιώντας τους άλλους προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας, προκαλείτε το κατρακύλισμα σας. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που δεν μάθετε να είστε ταπεινοί ή εάν δεν χτίσετε γερά θεμέλια σε ασφαλές έδαφος. Έχετε την δυνατότητα να αναρριχηθείτε κοινωνικά, ενώ μπορεί να βάλετε το χρήμα και το κύρος σας πιο πάνω από την υπηρεσία. Πρέπει να αποδεχτείτε τις ευθύνες σας ειδάλλως θα δυσκολευτείτε να προχωρήσετε και θα αντιμετωπίσετε αποτυχίες. Ο Κρόνος σας δοκιμάζει. Η δύναμη θα δοκιμαστεί. Έχετε αυτοπεποίθηση και μεγάλες φιλοδοξίες, τις οποίες όμως πρέπει να ελέγξετε και να πειθαρχήσετε. ΠαρόλΆ αυτά, έχετε επιχειρηματικές και οργανωτικές ικανότητες. Στην δουλειά σας επιθυμείτε να πάρετε ηγετικό ρόλο ή να καθοδηγείτε τους συνεργάτες σας. Παίρνετε την εργασία σας πιο σοβαρά απΆ ότι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος.
Πιθανόν να έχετε τουλάχιστον ένα εξουσιαστικό γονέα και συχνά έλλειψη του πρότυπου της πατρικής φιγούρας.
Κρόνος στον Λέοντα
Ο Κρόνος στο σταθερό πύρινο ζώδιο του Λέοντα δηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποια μορφή ακαμψίας ή ένα μπλοκάρισμα – δηλαδή παρεμπόδιση - στην ελεύθερη ροή της δημιουργικής σας αυτό-έκφρασης. Στην πρώιμη ηλικία μπορεί να σας ήταν δύσκολο να ανακαλύψετε μια ξεκάθαρη εικόνα του ποιοι πραγματικά είστε, ως εκ τούτου φοβόσασταν να προκαλέσετε τις προσδοκίες των άλλων από εσάς, ούτως ώστε να δημιουργήσετε ή να εδραιώσετε την δική σας αίσθηση ταυτότητας. Αυτό μπορεί να οδήγησε σε έναν φόβο να αντιμετωπίσετε τις αρνητικές πτυχές του παρελθόντος και να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι, καλός και κακός. Αναπόφευκτα, αυτό είναι ακριβώς το σημείο το οποίο θα αναγκαστείτε να κάνετε, και ενώ μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, θα βρείτε τελικά μια ασφαλής εικόνα και αίσθηση του εαυτού σας, που θα μπορείτε να εκφράσετε προς τους άλλους χωρίς τον φόβο της απόρριψης ή της λανθασμένης επικοινωνίας.
Χρειάζεται να αναπτύξετε τον πυρήνα της καρδιάς σας και ψυχικά αλλά και σωματικά εξαιτίας της εγκράτειας και της συστολής. Έχετε μεγάλη υπερηφάνεια και συχνά μια πολύ δυνατή ώθηση για δύναμη και εξουσία. Η θέληση σας επίσης είναι ιδιαίτερα τονισμένη. Μπορεί να είστε εγκρατείς, ντροπαλοί και επιφυλακτικοί. Η δοκιμασία σας βρίσκεται στην πραγματική ταπεινότητα και στην φροντίδα μέσα από την αγάπη.
Αυτή η θέση υποδηλώνει έναν βαθύ και ενδεχομένως κατεσταλμένο (κρυμμένο) πυρήνα της δημιουργικότητας, η οποία το μόνο πράγμα που απαιτεί είναι η αποτελεσματική διοχέτευση της αυτοπεποίθησης, της αυτογνωσίας και της αυτό-κατανόησης σε παραγωγικές κατευθύνσεις.
Κρόνος ανάδρομος
Η ενέργεια ενός ανάδρομου πλανήτη εκφράζεται περισσότερο σε εσωτερικό επίπεδο και με καθυστέρηση, ενώ πολλές φορές το άτομο έχει δυσκολία να την εκφράσει εξωτερικά, καθώς δεν ενθαρρύνθηκε όταν ήταν σε μικρή ηλικία κι έτσι ως ενήλικος έχει το καθήκον να την αναπτύξει με το δικό του τρόπο και την στιγμή που εκείνο θεωρεί κατάλληλη.
1. Το άτομο νοιώθει μέσα του ότι δεν είναι ποτέ αρκετά καλό
2. Η άπλετη εξωτερική συμπεριφορά μπορεί να κρύβει αισθήματα ανεπάρκειας
3. Κρύβει τους φόβους του
Ο ανάδρομος Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σας, δηλώνει ότι μάλλον «κακοποιηθήκατε»(μεταφορι ά) από αυτούς που είχαν εξουσία πάνω σας, ίσως έχοντας να αντιμετωπίσετε άδικες καταστάσεις στο σπίτι. Ίσως να πρέπει να δηλώσετε και να θέσετε τα προσωπικά σας όρια, προκειμένου να επιλύσετε τις συγκρούσεις με την εξουσία σε καρμικό επίπεδο. Μπορεί να νοιώθετε ότι η μοίρα συνωμοτεί ενάντια στις επιθυμίες σας, όμως στην πραγματικότητα είστε εσείς που βάζετε φρένο, μέσα από συναισθήματα καταδίωξης ή παρεμπόδισης στον οίκο τον οποίο τοποθετείται, έως ότου βρείτε τον τρόπο να αντιμετωπίσετε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε είναι αυτό που σας απειλεί.
Το μάθημα σας είναι η υπομονετική και σταθερή εφαρμογή της σκληρής δουλειάς, δεδομένου ότι προσπερνάτε την ανυπόμονη παρόρμηση σας να «κόβετε δρόμο». Ότι κερδίσετε, θα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αλλά στο τέλος θα πετύχετε, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό των άλλων, και μπορείτε πραγματικά να λάμψετε στο σημείο εκείνο όπου είχατε πρωτίστως αντιμετωπίσει δυσκολίες.
Μην ξεχνάς οτι οι πλανήτες που τοποθετούνται στο μεσουράνημα, δείχνουν ΠΩΣ μας βλέπουν οι άλλοι. ¶ρα, διόλου απίθανο να μην κερδίζεις την συμπάθεια αυτών που έχουν την δύναμη να σε προωθήσουν σε υψηλότερες θέσεις. Όχι οτι είσαι αντιπαθητικό άτομο, απλά ...
-
21-12-2009, 01:06 PM #10
Αγαπητέ scorpio_...μου έχεις ξανακάνει κι άλλη φορά κριτική για το ίδιο θέμα...Ας το ξεκαθαρίσω λοιπόν μια και καλή για να ξέρουμε τι μας γίνεται!!Μελετάω αστρολογία απο 15 χρονών και ακόμα μαθαίνω...(πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη βάση της εξελικτικής πορείας του καθενός!)...και πάντα προσπαθώ να βοηθώ δίδοντας πνευματική τροφή και παρακινώντας σε προβληματισμό όπου και όποτε θεωρώ οτι χρειάζεται.Κάθε φορά που κάποιο μέλος της on-line κοινότητας μας θίγει ένα θέμα και εκφράζει μια απορία πάνω σε αυτό,εγώ το βλέπω ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φρεσκάρω τις γνώσεις μου και συχνά συμβουλεύομαι και τα ανάλογα βιβλία.Δε το θεωρώ κακό!! Δε μεταφέρω όμως αυτούσια τα γραφόμενα...πάντα δίνω σε αυτά μια ατομική χροιά,βάζοντας έτσι την προσωπική μου σφραγίδα με σκοπό τον προβληματισμο του ενδιαφερόμενου(όπως προείπα)..Αν είναι να του τα δώσω όλα έτοιμα στο πιάτο...τί νόημα έχει?Τωρα αν εσύ θεωρείς οτι οι αναλύσεις μου μπερδεύουν παρά διαφωτίζουν τον ερωτώντα...αυτό νομίζω οτι είναι η δική σου υποκειμενική άποψη,βεβαίως σεβαστή όπως και κάθε άλλη πεποίθηση,αλλά όχι απαραίτητα ορθή!!Εγώ θεωρώ οτι προσφέρω στο επίπεδο της πνευματικής αναζήτησης και αυτή η χαρά της προσφοράς είναι το μεγαλύτερο μπόνους για μένα...Απο εκει και πέρα αν κάπου δεν έγινα σαφής,εδω είμαι για περαιτέρω διευκρινήσεις...
Φιλικά
Το Μαράκι...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.