s
Στοιχεία και πλανήτες ..
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 6 of 6

Στοιχεία και πλανήτες ..

καλημέρα !

στην προσπάθειά μου και εγώ για να "δω" χάρτες έχω παρατηρήσει πως απο μερικούς λειπεί εντελώς κάποιο στοιχείο .. τι εννοώ
    έχω δει χάρτες που να μην έχουν κανέναν πλανήτη στο στοιχείο της φωτιάς ή στο στοιχείο της γης , αέρα ή νερου ?

τι σημαίνει αυτό για ένα χάρτη πως ερμηνεύται και τι ιδιότητες προσδίδει στο άτομο?

δηλαδή αν κάποιος του λείπει η φωτία τι σημαίνει πως είναι πολύ πεζός άνθρωπος ή αν το λείπει το στοιχείο της γης ότι είναι επιπόλαιος ?
    Le coeur unit
    ce que l'esprit divise.

Η καρδιά σμίγει,
    ό,τι ο νους χωρίζει.

Re: Στοιχεία και πλανήτες ..

επίσης έχω προσέξει πως τα ζώδια χωρίζονται σε αρσενικά και θυληκά
    όταν υπερτερεί ένα από τα δύο στον χάρτη ?
    δηλαδή αν μια γυναίκα έχει περισσότερα θυληκά ζώδια στον χάρτη της είναι πιο γλυκιά και αν έχει περισσότερα αρσενικά είναι πιο.... με στοιχεία ανδρικά ?
    Le coeur unit
    ce que l'esprit divise.

Η καρδιά σμίγει,
    ό,τι ο νους χωρίζει.

Όνομα:
    Μαίρη

Quote Originally Posted by WHITE.HORSE View Post
    επίσης έχω προσέξει πως τα ζώδια χωρίζονται σε αρσενικά και θυληκά
    όταν υπερτερεί ένα από τα δύο στον χάρτη ?
    δηλαδή αν μια γυναίκα έχει περισσότερα θυληκά ζώδια στον χάρτη της είναι πιο γλυκιά και αν έχει περισσότερα αρσενικά είναι πιο.... με στοιχεία ανδρικά ?
    Κοίταξε εδώ http://www.myhoroscope.gr/21-%FC%F8%...%F4%E5%F2.html και εδώ http://www.myhoroscope.gr/21-%FC%F8%...%F4%E5%3B.html

Βέβαια μπορεί ένα στοιχείο να απουσιάζει από ένα χάρτη αλλά οι οίκοι του στοιχείου αυτού να είναι τονισμένοι περίεχοντας πολλούς πλανήτες, οπότε δεν είναι είναι απαραίτητο η έλλειψη νερού για παράδειγμα να σημαίνει ότι το άτομο είναι αναίσθητο.
    Ωραίο είναι αυτό που γίνεται στην ώρα του

Όνομα:
    Μαρία

Όσον αφορά την απουσία πλανητών σε κάποιο στοιχείο, αυτό που ισχύει είναι ότι το άτομο συναντά σοβαρές δυσκολίες στα θέματα που εκφράζει το στοιχείο που απουσιάζει. Για παράδειγμα, ένα άτομο με απουσία νερού στο χάρτη του δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί συναισθηματικά θέματα ή ένα άτομο με απουσία γης έχει πρόβλημα οργάνωσης στη ζωή του, με την καθημερινότητα, τις συναλλαγές με τις υπηρεσίες κ.λπ.

Πιστεύω ότι αυτά θα ισχύουν ασχέτως αν οι πλανήτες βρίσκονται σε οίκους που παραδοσιακά ανήκουν στο στοιχείο που είναι σε έλλειψη. Η θέση των πλανητών μάλλον δείχνει: (1ον) ότι, παρά την απουσία του στοιχείου, το άτομο θα καλείται να αντιμετωπίζει συχνά θέματα που ανήκουν στο στοιχείο σε έλλειψη και (2ον) ότι για να τα καταφέρει γενικά στη ζωή του θα πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω σε θέματα που εκφράζουν το στοιχείο αυτό (μια καλή λύση είναι να κάνει παρέα με ένα άτομο που διαθέτει το στοιχείο αυτό σε αφθονία).
    Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.

Όνομα:
    Μαρία

Τώρα, σχετικά με τα "αρσενικά" και τα "θηλυκά" ζώδια (που πάνε εναλλάξ στο ζωδιακό) και έχω αναφέρει παλιότερα πόσο μου τη δίνουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, παραδοσιακοί και στερεότυποι...

Τα "αρσενικά" Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Τοξότης, Υδροχόος -- που τυχαίνει να είναι φωτιά/αέρας -- σημαίνει ότι είναι πιο εξωστρεφή, όπως "πρέπει" να είναι το αρσενικό, να ορμάει στη ζωή, να επιβάλλεται στο περιβάλλον του. Είναι ο ΠΟΜΠΟΣ.

Τα "θηλυκά" Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθείς -- που τυχαίνει να είναι γη/νερό -- σημαίνει ότι είναι πιο εσωστρεφή, να απαντούν στα ερεθίσματα που δέχονται από τα άλλα, να "απορροφούν" αντί να "εκπέμπουν". Είναι δηλαδή ο ΔΕΚΤΗΣ.

Κατά συνέπεια, και αφήνοντας στην άκρη τα περί αρσενικού/θηλυκού, γιατί κάθε πλάσμα είναι μοναδικό και ουχί μονόπλευρο, όταν κάποιος χάρτης υπερτερεί σε "αρσενικά" δείχνει ένα πιο εξωστρεφές άτομο, ενώ αν υπερτερεί σε "θηλυκά" δείχνει ένα άτομο που επεξεργάζεται περισσότερο τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον του.
    Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.

Στα όσα ωραία παραθέτει η Λεόμα απλώς να προσθέσω κάτι. Όταν απουσιάζει ένα στοιχείο από τον χάρτη ενός ατόμου, το άτομο αυτό έχει εκείνες τις ιδιότητες αλλά δεν έχει καλή επαφή μ' αυτές. Π.χ. ένα άτομο που του λείπει το στοιχείο του νερού δεν έχει καλή επαφή με τα συναισθήματά του, του λείπει η συναισθηματική αυτογνωσία. Έτσι, σε μια κατάσταση που του προκαλεί έντονα συναισθήματα (τα συναισθήματα υπάρχουν) πιο εύκολα αποδιοργανώνεται γιατί δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει και να τα διαχειριστεί. Σε μια δύσκολη στιγμή του δεν θα ανατρέξει στο συναίσθημα.

Ή αν απουσιάζει το στοιχείο του αέρα, σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν θα ανατρέξει στον ορθολογισμό και την λογική για να το αντιμετωπίσει αλλά στο στοιχείο που του είναι πιο οικείο, π.χ. θα καταφύγει σε συναισθηματικές αντιδράσεις και λύσεις αν έχει τονισμένο το στοιχείο του νερού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το άτομο αυτό δεν διαθέτει λογική.

Οι οίκοι δεν αναπληρώνουν την απουσία ενός στοιχείου. Αυτό που κάπως την αναπληρώνει είναι οι πλανητικές όψεις, ιδιαίτερα του Ήλιου, ωροσκόπου, κυβερνήτη ωροσκόπου και Σελήνης με πλανήτες εκείνου του στοιχείου. Π.χ. ένα άτομο με σύνοδο Ήλιου/Πλούτωνα και που δεν έχει νερό στον χάρτη του θα έχει καλύτερη επαφή με τα συναισθήματά του απ' ότι αν δεν είχε αυτή την σύνοδο.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)