- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 10
Thread: Γενέθλιο σχέσης
-
28-04-2009, 01:30 AM #1
Γενέθλιο σχέσης
Πώς μελετάμε ένα γενέθλιο σχέσης? (και εννοώ αυτό που προκύπτει από την ημερομηνία σύναψής της) Σαν να επρόκειτο για γενέθλιο ατόμου? Σαν ωριαία? Σαν σύνθετο? Στην οικοθεσία με ενδιαφέρει περισσότερο.. Ευχαριστώ
-
28-04-2009, 02:14 AM #2
Re: Γενέθλιο σχέσης
Α εχω και εγω την ιδια απορία:blink:. Νομίζω ότι χρησιμοποιείται όπως ο γενέθλιος του ατόμου, δηλαδή μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον της σχέσης και τις επιρροές που θα δέχεται από τις εκάστοτε πλανητικές διελεύσεις, όπως και σε ποιους τομείς θα είναι το επίκεντρό της (η οικοθεσία των διαφορων πλανητών).
Δεν γνωρίζω παραπάνω, ούτε είμαι σίγουρη για την ορθότητα των λεγόμενων μου.What tomorrow know's...
-
28-04-2009, 08:38 AM #3
Αγαπητά μέλη
Για να καταστρώσουμε ένα "γενέθλιο σχέσης" καλούμαστε πρώτα απ' όλα, να επιλέξουμε την ώρα που ξεκίνησε. Όμως πότε ήταν αυτή; Την ώρα που "πιάστηκαν" τα μάτια, τα χέρια , τα πόδια η κάτι άλλο; Η αστρολογική βιβλιογραφία δεν είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα και δεν αποκλείεται για τον καθένα ξεχωριστά η σχέση να αρχίζει άλλη στιγμή.
Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι η οικοθεσία δεν είναι ασφαλής δείκτης.
Μπορείτε ωστόσο να εξετάσετε τις όψεις της ημέρας, (εφόσον υπήρξε μια συγκεκριμένη...) σε συνάρτηση πάντα με το γενέθλιο χάρτη σας, που σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο.
Αν για παράδειγμα, έχετε στο ωροσκόπιο σας ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και στο "χάρτη σχέσης" ένα τετράγωνο, θα πρέπει να αξιολογήσετε την κατάσταση σύμφωνα με το τρίγωνο. Αν πάλι στο γενέθλιο σας έχετε ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και η σχέση ξεκινά με Αφροδίτη-Δία είναι προφανές ότι άλλος είναι αυτός που θα την χαρεί...
Επίσης θα πρέπει αναπόφευκτα να εξετάσετε τουλάχιστον τις διελεύσεις και-αν θέλετε να είστε στο πνεύμα του νόμου-όλα τα συστήματα πρόβλεψης πάνω στο γενέθλιο σας, διαπιστώνοντας ποιος πλανήτης είναι η αιτία της ...χαράς. Από αυτήν την μάλλον κρίσιμη λεπτομέρεια θα προκύψουν και τα υπόλοιπα.
Πέραν τούτου, θεωρητικά, οι όψεις-ιδιαίτερα των εξωτερικών με τους εσωτερικούς πλανήτες η τα Φώτα- δηλώνουν αρκετά πράγματα για τον τύπο και την εξέλιξη της σχέσης.
Ενδεικτικά, μια αρμονική παρέμβαση του Δία μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της, ενώ αντίθετα μια δυσαρμονική το "ξεφούσκωμα" της.
Ο Κρόνος αντίστοιχα υποδηλώνει διάρκεια και σταθερότητα αλλά από την άλλη,¨μπλεξιματα" καθυστερήσεις η πειθαναγκασμούς. Είναι σαν ένα δαχτυλίδι, που το φοράς αλλά δεν βγαίνει με τίποτα...
Η έντονη έλξη είναι το κοινό στοιχείο του ¶ρη και του Πλούτωνα αλλά ο ¶ρης παραπέμπει σε δράματα εν μέσω διεκδικήσεων, ενώ ο Πλούτωνας σε έντονες εσωτερικές διεργασίες του τύπου ποιος ειμαι, που πάω, τι εσώρουχο θα φορέσω κλπ. Μερικές φορές για να βγάλεις το δαχτυλίδι πρέπει να κόψεις το δάχτυλο...
Ο Ουρανός ανοίγει την πόρτα σε νέους παράξενους κόσμους διαγράφοντας τις συμβατικές διαφορές ηλικίας, φυλής, η κοινωνικής τάξης και επινοώντας καινούργιες, εντελώς πρωτότυπες, αφού για τα δικά του μέτρα, οι διαφορές είναι αυτές που ενώνουν. Εδώ η ύπαρξη δαχτυλιδιού είναι αιτία χωρισμού...
Κι αν τυχόν αντιληφθείτε τον Ποσειδώνα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανατρέξτε στην παιδική σας βιβλιοθήκη, αναζητώντας την "Ωραία Κοιμωμένη" και τη "Σταχτοπούτα" Για όλους, εκτός από το δαχτυλίδι υπάρχει πάντα διαθέσιμη μια υπέροχη...κολοκύθα!Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
28-04-2009, 12:32 PM #4
Λιτές πλην σαφέστατες και παραστατικές οι διευκρινίσεις για Πλούτωνα και Ποσειδώνα!
-
28-04-2009, 03:35 PM #5
Όσον αφορά στην έναρξη της σχέσης, σίγουρα είναι υποκειμενικό. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για επανασύνδεση ύστερα από αρκετά χρόνια. Επέλεξα γι' αυτό τη στιγμή που εγώ η ίδια θεώρησα ότι αναβίωσε. Για την οικοθεσία ρώτησα γιατί είδα την πλειοψηφία των πλανητών συγκεντρωμένους σε 2 οίκουςτον 6ο και τον 8ο. Σίγουρα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου δεν θα είναι καταρχήν δυνατόν να δρέψει δάφνες αστρολογικής ορθότητας, καθώς ακόμα δεν έχει αποκρυσταλλωθεί η γνώση που έχω λάβει για να βγάλω συμπεράσματα.
Τα περί ¶ρη και Πλούτωνα, ταιριάζουν γάντι, αφού ο Ήλιος στον Αιγόκερω, κάνει σύνοδο και με τους δύο.. Όσο για την Αφροδίτη στον Υδροχόο, κάνει μία σύνοδο με Ποσειδώνα επίσης στον Υδροχόο, ενώ ο Δίας, αποδυναμωμένος στον Αιγόκερω, κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο στον Παρθένο..
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
-
28-04-2009, 07:20 PM #6
Εγώ προσωπικά, θεώρησα ως χάρτη την ημέρα που ξεκίνησε η σχέση μου με τον άντρα μου. Εκτός από την συναστρία των γενέθλιων μας, σημαντικά στοιχεία βρήκα και στα προοδευμένα μας. Για παράδειγμα, σε μένα η πρ. Αφροδίτη έκανε απόλυτο τετράγωνο με τον πρ. Πλούτωνα. Σχέση τρελού πάθους, η οποία όμως συνάντησε πολλά εμπόδια και ταλαιπωρίες μέχρι να φτάσουμε στο ήρεμο σήμερα. Ο πρ. Ήλιος μου ήταν σε σύνοδο με τον γενέλιο ¶ρη μου και σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα. Η πρ. Αφροδίτη μου έκανε απόλυτο τρίγωνο με τον πρ. ¶ρη του άντρα μου. Ο πρ. Ήλιος του ήταν πάνω στον γενέθλιο Δία μου. Ο πρ. Ερμής του σε σύνοδο με την γενέθλια Σελήνη του και τετράγωνο με τον γενέθλιο ¶ρη του. Τέλος, η πρ. Σελήνη του ήταν σε σύνοδο με τον EROS μου και στην ακμή του 4ου οίκου μου, θέση στην οποία βρισκόταν και ο Ήλιος την ημέρα του γάμου μας 5 χρόνια μετά.
-
28-04-2009, 07:34 PM #7
Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
28-04-2009, 09:31 PM #8
Κύριε Ριζόπουλε, για να είμαι ειλικρινής οι κατευθύνσεις που μου δώσατε μου φάνηκαν υπερ του δέοντως αισιόδοξες για τις αστρολογικές μου γνώσεις.Προσπαθώ πάντως
Τουλάχιστον στις διελεύσεις έχει το site κάποιες εξηγήσεις, για να πάρω ως δεδομένα..
Πάντως με Ηλιο, Πλούτωνα, ¶ρη και Δία στον Αιγόκερω, τον Κρόνο δεν πρέπει να θεωρήσω ως κυρίαρχο πλανήτη?
Aries&Libra, ευχαριστώ για τις κατευθύνσεις, τα ΄προοδευμένα΄βέβαια για μένα είναι ακόμα άγνωστη λέξη. Να υποθέσω ότι είναι οι όψεις των διελαύνοντων στο γενέθλιο χάρτη? Πολύ μελέτη βρε παιδιά
-
03-05-2009, 11:18 PM #9
Γενέθλιος χάρτης είναι αυτός που αποτυπώνεται κατά την στιγμή της γένησης μας. Από εκεί και πέρα μπορούμε να δούμε κάποια γεγονότα για κάθε χρόνο της ζωής μας (σε συνδιασμο με τις διελεύσεις) με την χρήση των προοδευμένων συστημάτων. Κάθε μέρα που ακολουθεί από την μέρα της γέννησης μας, αντιστοιχεί με έναν χρόνο ζωής.Π.χ. το Ουρανόγραμμα 20 μέρες από την στιγμή της γέννησης σου, μπορεί να δείξει γεγονότα για την ηλικία των 20 ετών, είτε από όψεις που σχηματίζουν οι πλανήτες μεταξύ τους είτε από όψεις που σχηματίζουν με τους γενέθλιους πλανήτες. Ο προοδευμένος Ήλιος κινείται μια μοίρα ανά μέρα (επομένως ανά προοδευμένο χρόνο). Εαν κάποιος ζήσει για 60 χρόνια, ο Ήλιος του θα έχει κινηθεί 60 μοίρες. Αναλόγως, κινούνται και οι υπόλοιποι πλανήτες με διαφορετική ταχύτητα ο καθένας φυσικά.
-
04-05-2009, 12:24 AM #10
Mάλιστα.. πολύ ενδιαφέρον. Σευχαριστώ πολύ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.