s
το ηλιακό ωροσκόπιο λειτουργεί τελικά?
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 5 of 5

το ηλιακό ωροσκόπιο λειτουργεί τελικά?

καλημέρα
    έχω την εξής απορία, έχω διαπιστώσει πως σε μερικά άτομα τα γεγονότα από διελευσεις βγαίνουν μέσα από το ηλιακό τους ωροσκόπιο. τελικά τι έχει μεγαλύτερη σημασία, το ηλιακό- ο ωροσκόπος ή ο οίκος που έχει πολλούς πλανήτες μέσα?

ευχαριστω

Re: το ηλιακό ωροσκόπιο λειτουργεί τελικά?

Quote Originally Posted by ouranos76 View Post
    καλημέρα
    έχω την εξής απορία, έχω διαπιστώσει πως σε μερικά άτομα τα γεγονότα από διελευσεις βγαίνουν μέσα από το ηλιακό τους ωροσκόπιο. τελικά τι έχει μεγαλύτερη σημασία, το ηλιακό- ο ωροσκόπος ή ο οίκος που έχει πολλούς πλανήτες μέσα?

ευχαριστω
    Ως ηλιακό ωροσκόπιο ορίζουμε αυτό που βάζουμε Ήλιο και ωροσκόπο στη μηδενική μοίρα ενός ζωδίου και με ίσους Οίκους, έτσι ώστε το επόμενο ζώδιο από αυτό που είναι ο Ήλιος να αποτελεί τον 2ο Οίκο, το μεθεπόμενο τον 3ο και ούτω καθεξής. Αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους.

Όταν όμως έχουμε ακριβή στοιχεία, δεν το κάνουμε. Στις περιπτώσεις γενικών προβλέψεων όμως, επειδή είναι πρακτικώς αδύνατο να εξατομικεύσουμε, το χρησιμοποιούμε για να δείχνουμε τις τάσεις που υπάρχουν γενικά για το ζώδιο που μελετάμε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ουσιαστικά αφορά αυτούς που έχουν Ήλιο & ωροσκόπο στο ίδιο ζώδιο και μάλιστα στις πρώτες 1-2 μοίρες.

Λέμε ότι πρέπει να διαβάζουμε και τις προβλέψεις του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος επειδή είναι πιθανό οι Οίκοι, έτσι όπως διαμορφώνονται, να αντιστοιχούν στους πραγματικούς Οίκους του χάρτη που μας ενδιαφέρει.

Αναγκαστικά η πρόβλεψη στο ηλιακό ωροσκόπιο γίνεται μόνο με βάση τις διελεύσεις και δεν μπορεί να προσωποποιηθεί, ούτε να θεωρηθεί έγκυρη πέρα από την υπόδειξη μιας τάσης. Αν διαπιστώνεις εγκυρότητα, αυτό οφείλεται καθαρά σε θέμα τύχης :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

μητσακο σε ευχαριστω για την απαντηση αλλα εξακολουθω να αναρωτιεμαι πανω στο θεμα διοτι σε 4-5 περιπτωσεις δικων μου ανθρωπων με γνωστη ωρα γεννησης (δεν αναφερομαι στα παιδια μου:bigsmile εχω διαπιστωσει πως τα γεγονοτα απο διελευσεις συμβαινουν στους οικους οπου θεωρουμε τον οικο του ηλιου σαν πρωτο αρχιζοντας απο την μοιρα στην οποια βρισκετε ο ηλιος π.χ. ηλιος στις 7 μοιρες του ταυρου. μηπως τελικα πρεπει να υπολογιζουμε και το ηλιακο με βαση την μοιρα του ηλιου?

Quote Originally Posted by ouranos76 View Post
    μητσακο σε ευχαριστω για την απαντηση αλλα εξακολουθω να αναρωτιεμαι πανω στο θεμα διοτι σε 4-5 περιπτωσεις δικων μου ανθρωπων με γνωστη ωρα γεννησης (δεν αναφερομαι στα παιδια μου:bigsmile εχω διαπιστωσει πως τα γεγονοτα απο διελευσεις συμβαινουν στους οικους οπου θεωρουμε τον οικο του ηλιου σαν πρωτο αρχιζοντας απο την μοιρα στην οποια βρισκετε ο ηλιος π.χ. ηλιος στις 7 μοιρες του ταυρου. μηπως τελικα πρεπει να υπολογιζουμε και το ηλιακο με βαση την μοιρα του ηλιου?

Σε αυτό δεν μπορώ να σου πω, καθώς τα συστήματα υπολογισμού των Οίκων είναι πολλά, όπως και οι μέθοδοι πρόγνωσης. Είναι στο πλαίσιο της ....ελαστικότητας που παίζει στην αστρολογία. Αν σου ταιριάζει και σου κάθεται καλά με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε με αυτόν.
    Αυτά που σου έγραφα πριν αφορούσαν τις γενικές προβλέψεις για όλους, δεν είχα καταλάβει αυτό που μου γράφεις τώρα.
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Βασίλης

Καλημέρα, ouranos 76. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι σε κάποιο βαθμό το ηλιακό ωροσκόπιο ισχύει. Κι αυτό από παρατηρήσεις όπως λες κι εσύ.

Η εξήγηση γι' αυτό κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με το πού εστιάζεται κανείς σαν προσωπικότητα. Αν εστιάζεσαι στον Ήλιο σου και λειτουργείς πολύ σαν το ζώδιο σου, θα βγαίνουν περισσότερο στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον ηλιακό χάρτη.

Αυτό μπορεί εν μέρει να γενικευτεί. Υπάρχουν πειραματικές τεχνικές όπως τα Persona Charts που έχουν ξεχωριστό ωροσκόπιο για κάθε πλανήτη. Δηλαδή η Αφροδίτη έχει το δικό της χάρτη, ο Ερμής το δικό του, κλπ. Η διαφορά είναι ωστόσο ότι από αυτές τις τεχνικές δεν έχουμε ακόμη στοιχεία ότι κάτι δουλεύει όπως με τον ηλιακό χάρτη.

Από τα παραπάνω νομίζω μπορεί να συνάγει κανείς ότι ναι μεν από πλευράς τεχνικής ο ωροσκόπος είναι ένας και οι θέσεις των πλανητών μοναδικές, αλλά όταν αρχίζουμε και προσπαθούμε να δούμε πέρα από το σχήμα ενός χάρτη και πάμε να τον βιώσουμε, τα πράγματα δεν είναι τόσο σταθερά και επιδέχονται πολλές ερμηνείες. Κάπου εκεί μέσα χωράει και η λειτουργία του ηλιακού χάρτη.

Αυτά από μένα... Καλό απόγευμα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)