- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 64
Thread: Όψη χιαστί
-
13-12-2008, 10:38 PM #1
Όψη χιαστί
θα μπορούσε κάποιος να μου πεί τι ακριβώς εκφράζει η όψη χιαστί?
γνωρίζω μόνο οτι είναι μια δευτερεύουσα όψη , "δυσμενής" αλλα δε ξέρω σε ποιό επίπεδο ακριβώς δρά και εκφράζεται...
μετά απο μια ματιά στο χάρτη μου διαπίστωσα αρκετές χιαστί,αν και αυτή που με προβλημάτισε ειναι ήλιος(καρκίνο)8ος οίκος χιαστί κρόνος(τοξότης)1ο οίκος ...Roxan
-
13-12-2008, 11:03 PM #2
Re: όψη "χιαστί"
Αγαπητη
η οψη χιαστη ή αλλιως Quincunx στα λατινικα , ειναι η αποσταση μεταξυ δυο πλανητων με διαφορα 150* και με ανοχη τις 2 με 3 μοιρες.
Πολλοι αστρολογοι πλεον την θεωρουν ως πρωτευουσα οψη και εχει εγκαταλειφθει η ιδεα της δευτερευουσας οψης.
Ειναι ας μου επιτραπει η εκφραση , περιεργη οψη γιατι οι φυσεις των ζωδιων συνηθως δεν συμφωνουν. Η οψη Χιαστη δεν ειναι ουτε τριγωνο (μεσα απο το οποιο θα εκφραστει το στοιχειο των πλανητων στα ζωδια ) ουτε και τετραγωνο ( απο οπου θα φανει η εκφραση των ιδιοτητων των πλανητων στα ζωδια).
Μεσα απο αυτη την οψη οι δυο πλανητες θα πρεπει να βρουν καποια κοινη οδο για να συμφωνησουν. Αρα μερικες λεξεις απο τις οποιες θα μπορουσαμε να περιγραψουμε αυτη την οψη ειναι αναθεωρηση , προκληση και προσαρμογη.
Η οψη χιαστη , θα κανει τους δυο πλανητες να προσαρμοστουν ειτε το θελουν ειτε οχι με τις ιδιοτητες του οικου που καταλαμβανουν.
Ειναι οπως προανεφερα μια οψη η οποια "προκαλει" αλλα αν την κατανοησεις καλυτερα μεσα απο τον πλανητικο σχηματισμο σου προσφερει εναν θωρακισμενο χαρακτηρα. Η οψη αυτη κανει τους δυο πλανητες να ειναι διαλακτικοι και μεσα απο αυτη την ιδιοτητα ειτε θα μαθουν να ελισσονται ειτε να προκαλουν.
Η οψη χιαστη πολλες φορες σχετιζεται με ιατρικα θεματα και προβληματα υγειας. Αυτο οφειλεται στο οτι η ενεργεια δεν καναλωνεται σωστα εξαιτιας της διαφορετικοτητας των φυσεων και ιδιοτητων των ζωδιων με αποτελεσμα να σπαταλαται ανουσια.
Πολλες φορες συμβολιζει τρωτα σημεια και καταστασεις οι οποιες ειναι μπερδεμενες. Επισης συμβολιζει και καρμικες καταστασεις μεσα απο τις οποιες πρεπει να μαθουμε (συμφωνα με τις ενεργειες των εκαστοτε πλανητων).
Ο Ηλιος Χιαστη με τον Κρονο ισως να φερει στην επιφανεια προκλησεις και προβληματα τα οποια εχουν να κανουν με την πατρικη φιγουρα. Ισως ο πατερας δεν ηταν απολυτα κατανοητος ή ισως επρεπε να γινουν μερικες υποχωρησεις ειτε απο μερος σου ειτε απο το δικο του , ωστε να ερθει η γαληνη - πραγμα ομως που δεν αρεσε σε εσενα (υποχωρηση).
Θεματα τα οποια αφορουν την ευθυνη της οποιας ισως ποτε να μην ετυχες αναγνωρισιμοτητα και εξαιτιας αυτου να αφηνες τις "δουλειες" στην μεση.Πολλες φορες μπορει να δυσκολευεσαι να αρνηθεις πραγματα και να εισαι εξαιρετικα ελαστικη και δεκτικη στις επιθυμιες των αλλων με αποτελεσμα την εκμεταλευση. Θα μπορουσε να θεωρηθει προσωπικα , σαν μια οψη ενος μαζοχιστη ο οποιος τιμωρει των εαυτο του με βαση τα λαθη του παρελθοντος σχετιζοντας και προβαλοντας τα στο παρον. Επισης ισως υπαρχουν οδοντιατρικα προβληματα ή προβληματα τα οποια αφορουν το δερμα σου.
με εκτιμηση
Cancerian
-
14-12-2008, 02:21 AM #3
Γειά σου Cancerian!!!:bigsmile:
Μιας και ρώτησε κάποιος για την όψη χιαστί θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Σε μια συναστρία αν υπάρχουν αρκετές όψεις χιαστί μεταξύ δύο ατόμων,να υποθέσω ότι υποδηλώνει αρκετή προσπάθεια για κατανόηση του ενός απο τον άλλο , αλλά και αρκετές συγκρούσεις ή μάλλον καλύτερα σύγκρουση στον τρόπο εκδήλωσης των συναισθημάτων και του χαρακτήρα γενικώς?
Για παράδειγμα αναφέρω κάποιες..που τις έχω συναντήσει σε συναστρία.
ήλιος χιαστί ήλιος
αφροδίτη χιαστί σελήνη
άρης χιαστί ήλιος
ήλιος χιαστί αφροδίτη
άρης χιαστί αφροδίτη
έχω απορία αν μπορούμε να τις εξηγήσουμε κάπως ή απλώς ισχύουν γενικά αυτά που ανέφερες πιο πάνω πρόκληση και δρόμος για κάποια προσαρμογή.
Ευχαριστώ!!:bigsmile:
-
14-12-2008, 12:42 PM #4
Kρασάκι θα κάνω μια γενική παρατήρηση, στις συναστρίες οι όψεις που δημιουργούνται μεταξύ των στοιχείων του χάρτη είναι πολύ περισσότερες απ' ότι στους γενέθλιους (ή σύνθετους). Πράγμα απόλυτα αναμενόμενο λογω της παρουσίας πολύ περισσότερων σωμάτων μέσα του. Αυτό αντανακλά την πολυπλοκότητα που διαπιστώνουμε και οι ίδιοι, όχι μόνο αστρολογικά, συνάπτοντας οποιαδήποτε σχέση. Οπότε λογικό είναι να σχηματίζονται και περισσότερες χιαστί.
Όσο απίθανο είναι να συναντηθούν δύο άτομα που οι χάρτες τους να είναι «ιδανικοι», άλλο τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει (βρεθεί) και το «απόλυτο» ταίρι στη ζωή μας. Από αυτή τη σκοπιά, του ότι ο καθένας είμαστε λίγο-πολύ ιδιαίτεροι και διαφορετικοί, οι όψεις χιαστί στις συναστρίες θεωρούνται θετικές, αφού δηλώνουν κομμάτια που μπορεί το ζευγάρι να στρέψει προς όφελός του εάν τα εντοπίσει δουλεύοντας επάνω τους. Και η αστρολογία έρχεται να βοηθήσει σε αυτόν τον εντοπισμό.
Ψάχνοντας λοιπόν τη σημασία των χιαστί μεταξύ των στοιχείων που λες θα βρεις τον τομέα που σηματοδοτεί η καθεμία για περεταίρω μελέτη. ύστερα, στο χέρι και των δύο είναι εάν θα την στρέψετε προς όφελός σας ή εναντίον σας.
Γενικά όμως να ξέρεις ότι οι χιαστί μεταξύ ασύμβατων στοιχείων είναι δυσκολώτερο να «λυθούν» απ' ότι εκείνες μεταξύ συμβατών. Θέλουν λίγο περισσότερη δουλειά και την προσοχή μας για περισσότερο καιρό. Δηλαδή πιο εύκολη είναι μία όψη πλανητών σε ζώδια γης - νερού ή φωτιάς - αέρα, παρά μία σε ζώδια Γης - Φωτιάς ή Νερού - Αέρα.
. Mind over matter.
.
.
> >
-
14-12-2008, 01:40 PM #5
Καλημέρα καλήμέεραα!!!
Δείμων merci για την απάντησή σου!:bigsmile:
Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις ότι κάποιες δύσκολες όψεις και όχι μόνο χιαστί μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε θετικές σε μια συναστρία μέσα απο προσπάθεια.
Πολύ πολύ πολύ δύσκολο να βρεθούν δύο άτομα με χάρτες ιδανικούς και ούτε νομίζω υπάρχει και το ''απόλυτο '' ταίρι με την κυριολεκτική έννοια της λέξης.!
Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να εξηγήσω αυτές τις όψεις, αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος ερμηνείας τους βέβαια....
δηλαδή πως οδηγούμαστε σε μια εξήγηση και σε ένα συμπέρασμα αν έχουμε μια όψη αντίθεσης για παράδειγμα μεταξύ ¶ρη Ήλιου σε μια συναστρία...έτσι
λέω π.χ. αν δηλαδή μπορώ να πω ότι με την όψη αφροδίτη χιαστί σελήνη υπάρχει ένας απο τους δύο πλανήτες που εκδηλώνει περισσότερο την ενέργεια του..αν το ζευγάρι δεν νιώθει συναισθηματική έλξη ή αν ο ένας απο τους δύο δεν μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο που αγαπά ο άλλος..προσπαθώ να καταλάβω πως μπορώ να την ερμηνεύσω και άν κάποιος απο τους δύο πλανήτες υπερισχύει ή όχι..αυτό ήθελα να πω και ανέφερα για παράδειγμα τις όψεις πριν.
με μπερδεύει καθαρά στην ερμηνεία της!
ευχαριστώ και πάλι!:bigsmile:
-
14-12-2008, 01:50 PM #6
Στις απορίες που έχει το κρασάκι και τις οποίες έχω κι εγώ, να συμπληρώσω και άλλη μία πάνω σε αυτά που είπε ο Δείμων. Ανέφερε ότι "δύσκολη" όψη χιαστί είναι αυτή μεταξύ ασύμβατων στοιχείων όπως Γης - Φωτιάς ή Νερού - Αέρα. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνεται και μια όψη χιαστί με συνδυασμό Γης - Αέρα?
-
14-12-2008, 02:15 PM #7
Καλημερα, κρασακι μου δεν ειναι τοσο δυσκολο να βρεθει η ιδανικη συνσστρια, το δυσκολο ειναι, να ειναι η σχεση ιδανικη ακομα και οταν υπαρχει η ιδανικη συναστρια και αυτο γιατι βλεπουμε συναστριες που υπαρχουν για πχ.με πολλες ευνοικες οψεις και 4 με 5 δυσκολες και το ζευγαρι λειτουργει μονο τις αρνητικες με αποτελεσμα να εχουμε μαλλον μια δυσκολη σχεση.
Οσο για τις χιαστι θα της ερμηνευεις οπως τις δυσκολες οψεις με το σκεπτικο παντα της αναγκαστικης προσαρμογης.
Δηλ. χιαστι σεληνη Αφροδιτη σημαινει οτι τα ατομα πρεπει να προσαρμοσουν ο ενας τον ψυχισμο του σε σχεση με τον τροπο που μοιραζεται ο αλλος τον εαυτο του,ακομα και αν δεν το κανουν συνειδητα θα πρσαρμοζονται και ακριβως επειδη δεν θα ειναι συνειδητο θα δυσκολευονται αρκετα.
-
14-12-2008, 06:07 PM #8
Συμβατα στοιχεια ειναι η φωτια με τον αερα και αυτο γιατι ο αερας δυναμωνει την φωτια με αποτελεσμα να βγαινει πιο ευκολα η δυναμικη της, ενω το νερο για πχ.την σβηνει.
Και για τη γη συμβατο στοιχειο ειναι το νερο αφου την ξεδιψαει και την κανει να καρποφορει, ενω η φωτια την καιει με αποτελεσμα να καταστρεφεται.
Με αυτην την εννοια μιλαμε για συμβατοτητα Ζωδιων.
Οποτε με αυτην την λογικη η γη με τον αερα που αναφερεις δεν ειναι συμβατος συνδυασμος γιατι πολυ απλα ο αερας την αναστατωνει,την ξεσηκωνει αφηνοντας στον δρομο του "καταστροφες.
-
16-12-2008, 12:12 AM #9
Με τον Ήλιο χιαστί Αφροδίτη βλέπεις στον σύντροφό σου μία φρεσκάδα λόγω του διαφορετικού τρόπου που αγαπάει και το δείχνει. Aυτή όμως η διαφορετικότητα θα είναι και το στοιχείο που έλκει τον έναν στον άλλον, και που τελικά εάν δεν βρουν τα ανάλογα «μαξιλαράκια» να βάλουν αναμεταξύ τους σύντομα η έλξη θα καταλήξει σε σκληρή, επώδυνη σύγκρουση. Ενώ έχοντας βάλει έγκαιρα τα «μαξιλαράκια» σε ένα όμορφο, συμπληρωματικό αγκάλιασμα
Με τον Ήλιο χιαστί Ήλιο οι διαφορές είναι κάπως μεγαλύτερες άρα και χρειάζονται περισσότερη δουλειά, επειδή επικεντρώνονται σε βασικά θέματα προσωπικότητας. Τα μικρά, συμπαθητικά «ελαττωματάκια» που βρίσκαμε τόσο χαριτωμένα στην αρχή, με τον χρόνο μπορεί να καταντήσουν εκνευριστικά. Εάν δεν υπάρχουν άλλες ευνοϊκές όψεις στον χάρτη θα χρειαστεί να αφήσουμε αρκετό χώρο ο ένας στον άλλον, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η απόσταση.
Το χιαστί ¶ρη - Ήλιου είναι ένα φρένο στις ενέργειες του ζευγαριού. Χρειάζεται κόπος για να αρχίσουν ταυτόχρονα πράγματα και οι πράξεις τους δεν συντονίζονται εύκολα. Όταν θέλει να ξεκινήσει κάτι ο ένας, ο άλλος δεν είναι έτοιμος ακόμα. Καλή συζήτηση (π.χ. καλές όψεις Ερμή) εδώ βοηθάνε πολύ.
Το Χιαστί μεταξύ ¶ρη - Αφροδίτης φέρνει αυτόν τον αποσυντονισμό (χρονικό και πρακτικό) στην σεξουαλική έκφραση του ζευγαριού. Πρέπει και οι δύο να μάθουν να είναι πιο αργοί και πιο σαφείς στις εκδηλώσεις τους, ώστε να δώσουν χρόνο στον άλλον να ετοιμαστεί και να ανταποκριθεί. Τι καλύτερο από μια παρατεταμένη ερωτική απόλαυση? Το δώρο που παίρνουν όσοι παλέψουν και κερδίσουν την προκλητική αυτή όψη!!
. Mind over matter.
.
.
> >
-
18-12-2008, 03:20 AM #10
Λιγος ο καιρος που ανακαλυψα την οψη χιαστι και την ερμηνεια της....και ακομη λιγοτερος οτι ο χάρτης μου ειναι ο ορισμος του χιαστι παρακαλω δωστε φωτα
ΗΛΙΟΣχιαστιΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Κ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ
ΣΕΛΗΝΗχιαστιΚΡΟΝΟ Κ ΟΥΡΑΝΟ
ΕΡΜΗΣχιαστι ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
ΑΡΗΣχιαστιΠΛΟΥΤΩΝΑΣ Κ ΛΙΛΙΘ
ΔΙΑΣχιαστιΚΡΟΝΟΣ,ΟΥΡΑΝΟΣ,Π ΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
παρακαλω να παω βημα μπροστα στο χαρτη μου δινοντας μου τα φωτα σαςΜε αγάπη ανιδοτελή
Plutwnian
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.