s
ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Καλημέρα. Σκέφτομαι πως εκτός από συναστρία μεταξύ συντρόφων,φίλων κτλ. ότι μπορεί να γίνει και συναστρία μεταξύ γονιού και παιδιού και ότι ίσως θα ήταν καλή ιδέα να δοθούν κάποιες πληροφορίες για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις σχέσεις μας με τα παιδιά, να τα βοηθήσουμε, ακόμα και για να γίνουμε και εμείς καλύτεροι. Ξέρω αρκετούς που συμβουλεύονται ψυχολόγους για αυτό το θέμα αλλά διαβάζοντας στο βιβλίο της κα Ντάκου'' ....μόνο που ο ψυχολόγος δεν έχει αντικειμένικα στοιχεία........,.....πάντα σκέφτομαι πως θα έπρεπε η ψυχολογία και η αστρολογία να συνεργαστούν......'''', σκέφτομαι μήπως τελικά θα έπρεπε να εξετάσουμε και αυτή την εκδοχή.
    σας ευχαριστώ

Re: ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Quote Originally Posted by ouranos76 View Post
    Καλημέρα. Σκέφτομαι πως εκτός από συναστρία μεταξύ συντρόφων,φίλων κτλ. ότι μπορεί να γίνει και συναστρία μεταξύ γονιού και παιδιού και ότι ίσως θα ήταν καλή ιδέα να δοθούν κάποιες πληροφορίες για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις σχέσεις μας με τα παιδιά, να τα βοηθήσουμε, ακόμα και για να γίνουμε και εμείς καλύτεροι. Ξέρω αρκετούς που συμβουλεύονται ψυχολόγους για αυτό το θέμα αλλά διαβάζοντας στο βιβλίο της κα Ντάκου'' ....μόνο που ο ψυχολόγος δεν έχει αντικειμένικα στοιχεία........,.....πάντα σκέφτομαι πως θα έπρεπε η ψυχολογία και η αστρολογία να συνεργαστούν......'''', σκέφτομαι μήπως τελικά θα έπρεπε να εξετάσουμε και αυτή την εκδοχή.
    σας ευχαριστώ
    Καλημέρα! Τώρα τελευταία περίπου το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ. Δηλαδή τη συναστρία μεταξύ του γονέα και του παιδιού. Σίγουρα από αυτή την συναστρία βλέπουμε τα σημεία που είναι προβληματικά και χρειάζονται προσπάθεια για να βελτιωθούν και από τις δύο πλευρές κατά τη γνωμή μου. Αλλά και τα σημεία που είναι θετικά και πρέπει να ενισχυθούν. Όσον αφορά το θέμα για τον αν ο ψυχολόγος πρέπει να συμβουλεύεται την αστρολογία νομίζω πως θα ήταν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για αυτόν αλλά που πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σύνεση και καλή πρόθεση. Οπότε η συνεργασία μεταξύ ψυχολογίας και αστρολογίας κατά την άποψη μου ευνοείται και θα ευνοηθεί στο μέλλον. Βασικά δεν γνωρίζω περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Γενικά η επιστήμη ήταν, είναι και θα είναι πάντα δύσπιστη σχετικά με την αστρολογία επειδή αυτός είναι ο ρόλος της να αμφισβητεί κάτι μέχρι να αποδειχθεί με πράξεις, με πειράματα και γεγονότα. Αυτό παρόλο που είναι εμπόδιο για την αστρολογία θα την βοηθήσει να εξελιχτεί και να γίνει καλύτερη στα θέματα της. ΄

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by pigasos View Post
    ...
    Όσον αφορά το θέμα για τον αν ο ψυχολόγος πρέπει να συμβουλεύεται την αστρολογία νομίζω πως θα ήταν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για αυτόν αλλά που πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σύνεση και καλή πρόθεση. Οπότε η συνεργασία μεταξύ ψυχολογίας και αστρολογίας κατά την άποψη μου ευνοείται και θα ευνοηθεί στο μέλλον. Βασικά δεν γνωρίζω περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Γενικά η επιστήμη ήταν, είναι και θα είναι πάντα δύσπιστη σχετικά με την αστρολογία επειδή αυτός είναι ο ρόλος της να αμφισβητεί κάτι μέχρι να αποδειχθεί με πράξεις, με πειράματα και γεγονότα. Αυτό παρόλο που είναι εμπόδιο για την αστρολογία θα την βοηθήσει να εξελιχτεί και να γίνει καλύτερη στα θέματα της. ΄
    Σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό συνεργάζονται οι δύο επιστήμες, όπου η αστρολογία εκπροσωπείται από επίσημα όργανα. Αλλά εδώ τα πράγματα έρχονται με (μεγάλη) καθυστέρηση, όπως πάντα.

Γενικά η επιστήμη ήταν, είναι και θα είναι πάντα δύσπιστη σχετικά με την αστρολογία επειδή αυτός είναι ο ρόλος της να αμφισβητεί κάτι μέχρι να αποδειχθεί με πράξεις, με πειράματα και γεγονότα. Αυτό παρόλο που είναι εμπόδιο για την αστρολογία θα την βοηθήσει να εξελιχτεί και να γίνει καλύτερη στα θέματα της. ΄
    Καλό είναι η κάθε επιστήμη να αμφισβητεί θέματα του τομέα της. ¶λλωστε η αστρολογία, ως ανθρωποκεντρική επιστήμη (όπως είναι η ψυχολογία και η ψυχιατρική) και ως η αρχαιότερη, έχει αποδείξει με το παραπάνω ότι λειτουργεί και δεν χρειάζεται τύπους και εξισώσεις.

Πρόσφατα που έχω έρθει σε επαφή με ψυχίατρο, διαπίστωσα ότι εκδηλώνει ενδιαφέρον για το πώς λειτουργεί η αστρολογία, αλλά αυτό δεν αρκεί, ιδιαίτερα όσο υπάρχουν άνθρωποι που τη διασύρουν.

Συγνώμη για το fftopic: Εννοείται ότι η συναστρία δεν είναι μόνο για γκομενικά.:bigsmile:
    Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητά μέλη

Η αστρολογία έχει συνδυαστεί με γνώσεις ψυχολογίας κυρίως στο εξωτερικό. Εκεί σημαντικοί κλινικοί ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές έχουν συνδυάσει τις επιστημονικές τους γνώσεις με την πληροφόρηση μέσω του γενέθλιου χάρτη. Ο Γκλεν Πέρρυ είναι ένας από αυτούς και έχουμε φιλοξενήσει άρθρα του στο φόρουμ. Γνωρίζω κάποιους ανθρώπους στην Ελλάδα που ήδη αποδέχονται την σχέση αυτή, αλλά το σύστημα είναι και δυσκίνητο και δεν ευνοούν οι συνθήκες να καλλιεργηθεί ομαλά μία τέτοια γνώση.

Η Ψυχολογική Αστρολογία όμως είναι ένας κλάδος σαφής και δίνει στήριξη στην αυτο-γνωσία και την αυτο-βελτίωση. Οι Κένταυροι είναι ένα μέρος αυτής της γνώσης. Φέρνουν στην επιφάνεια, κυρίως μέσω του Χείρωνα, τα προβλήματα που δημιουργούν οι οικογενειακές σχέσεις.

Συμφωνώ με την άποψη πως η συναστρία είναι κάτι πολύ ευρύτερο από τις σχέσεις ερωτικού ενδιφέροντος, αφορά τους συγγενείς, τους συνεργάτες, τους φίλους, τους προϊσταμένους, ακόμη και ένα δάσκαλο που μας εμπνέει.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

[QUOTE=leoma;67537]
    Καλό είναι η κάθε επιστήμη να αμφισβητεί θέματα του τομέα της. ¶λλωστε η αστρολογία, ως ανθρωποκεντρική επιστήμη (όπως είναι η ψυχολογία και η ψυχιατρική) και ως η αρχαιότερη, έχει αποδείξει με το παραπάνω ότι λειτουργεί και δεν χρειάζεται τύπους και εξισώσεις.
    [QUOTE]

Μπορεί η αστρολογία να αφορά τον άνθρωπο αλλά δεν είναι μέχρι στιγμής επιστήμη. Δεν έχει αναγνωριστεί ως επιστήμη και οπότε δεν μπορείς να πεις ότι είναι, μόνο να το θεωρείς(υποθέτεις). Η αστρολογία κατά την προσωπική μου άποψη είναι μία από τις αρχαιότερες και ωραιότερες τέχνες που είναι διαχρονική. Για να γίνει επιστήμη θα πρέπει από τη θεωρία να πάει στην πράξη, στο πείραμα και στα γεγονότα με τη βοήθεια αποδείξεων και λογικών επιχειρημάτων. Στην πραγματικότητα η αστρολογία χρησιμοποιεί επιστήμες όπως η στατιστική, αστρονομία, φυσική, ψυχολογία για να βγάλει συμπεράσματα. :toung:

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by pigasos View Post
    Μπορεί η αστρολογία να αφορά τον άνθρωπο αλλά δεν είναι μέχρι στιγμής επιστήμη. Δεν έχει αναγνωριστεί ως επιστήμη και οπότε δεν μπορείς να πεις ότι είναι, μόνο να το θεωρείς(υποθέτεις). Η αστρολογία κατά την προσωπική μου άποψη είναι μία από τις αρχαιότερες και ωραιότερες τέχνες που είναι διαχρονική. Για να γίνει επιστήμη θα πρέπει από τη θεωρία να πάει στην πράξη, στο πείραμα και στα γεγονότα με τη βοήθεια αποδείξεων και λογικών επιχειρημάτων. Στην πραγματικότητα η αστρολογία χρησιμοποιεί επιστήμες όπως η στατιστική, αστρονομία, φυσική, ψυχολογία για να βγάλει συμπεράσματα. :toung:
    Μα, σε πείσμα των "επιστημόνων" τη θεωρώ επιστήμη εφόσον σε μένα έχει αποδείξει ότι λειτουργεί ως τέτοια. Όσο εξελίσσονται οι άνθρωποι, εξελίσσεται κι αυτή μαζί τους και το ίδιο ισχύει για τις αναγνωρισμένες ανθρωποκεντρικές (ψχ). Στο κάτω κάτω, όλες οι άλλες "αναγνωρισμένες" επιστήμες έχουν αναιρέσει παλαιότερα "τεκμηριωμένα" συμπεράσματά τους υπό το φως νέων ανακαλύψεων.

Πάλι fftopic:
    Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.

Quote Originally Posted by leoma View Post
    Μα, σε πείσμα των "επιστημόνων" τη θεωρώ επιστήμη εφόσον σε μένα έχει αποδείξει ότι λειτουργεί ως τέτοια. Όσο εξελίσσονται οι άνθρωποι, εξελίσσεται κι αυτή μαζί τους και το ίδιο ισχύει για τις αναγνωρισμένες ανθρωποκεντρικές (ψχ). Στο κάτω κάτω, όλες οι άλλες "αναγνωρισμένες" επιστήμες έχουν αναιρέσει παλαιότερα "τεκμηριωμένα" συμπεράσματά τους υπό το φως νέων ανακαλύψεων.

Πάλι fftopic:
    Δεν ξέρω leoma μου φαίνεται ότι αυτό είναι το θέμα:unsure:

Αν μου επιτρέπετε, θα δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα από τον επαγγελματικό μου χώρο. Η μουσικοθεραπεία, καθώς και η γενικότερη αξιοποίηση των Καλών Τεχνών στη θεραπεία, επανένταξη και κοινωνικοποίηση, θεωρείται τομέας της Ψυχολογίας αφού, για να πάρει κανείς πτυχίο, πρέπει να σπουδάσει εξίσου και τους δύο τομείς (Τέχνη επιλογής και Ψυχολογία -Παιδαγωγική Ψυχολογία στη δική μου περίπτωση).
    Τον καιρό που σπούδαζα έγιναν διαλέξεις/παρουσιάσεις τόσο στο Academy of Arts του San Francisco όσο και στο UCLA για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Αστρολογία στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών και τα παραπάνω πανεπιστήμια, αν μη τι άλλο, θεωρούνται έγκυρα:toung:
    Είτε λοιπόν ονομάζεται επιστήμη η Αστρολογία είτε όχι, εμένα προσωπικά, η μελέτη γενεθλίων χαρτών των ατόμων που προσπαθώ να βοηθήσω μ’ έχει διευκολύνει αφάνταστα στην κατανόηση και στην επικοινωνία, καθώς και στη συνεννόηση με τους γονείς

...αν βγήκε όντως εκτός το θέμα, συγνώμη:embarrest

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητά μέλη

Ούτε η ψυχολογία έγινε εύκολα αποδεκτή στην επιστημονική κοινότητα, ακριβώς γιατί δεν μπορεί η ψυχή να μπει σε εργαστήρια. Δεν είναι υλική η ψυχή. Εξ άλλου τα επιστημονικά εργαστήρια συνέχεια αναιρούν παλιά συμπεράσματα για νέα, μετά από νέες ανακαλύψεις.

Οι ανθρωποκεντρικές επιστήμες έχουν μελετήσει μετά από παρατηρήσεις και στατιστική τα φαινόμενα και έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα. Παράλληλο τρόπο διερεύνησης έχει και η αστρολογία. Κάποτε μαζί με την αστρονομία ήταν μία και μόνη γνώση για τους επιστήμονες άλλων εποχών.

Αλλά νομίζω πως δεν μπορεί κάποιος παρά μετά από μελέτες στατιστικής προσέγγισης να έρθει σε βασικά συμπεράσματα. Αυτό συνέβη με το ζεύγος Γκωγκελέν που ξεκίνησαν να αποδείξουν επιστημονικά ότι δεν λειτουργεί η αστρολογία (όντας κλασικοί επιστήμονες της Σορβόννης) και σήμερα θεωρούνται από τους σημαντικότερους στην στατιστική απόδειξη της ύπαρξης των δεδομένων της αστρολογίας!

Θα έλεγα πως δεν χρειάζεται να αναλώνεται κάποιος με αντιπαραθέσεις επιστημονικού τύπου εργαστηρίων, αφού μιλάμε για εσωτερικές δονήσεις, ψυχολογικές αντιδράσεις και άσκηση εσωτερική για να εξελιχθεί μία ψυχή, ή να παραμείνει απαίδευτη.
    Η αστρολογία μοιάζει με τις άυλες δονήσεις της μουσικής που αγγίζουν και ταξιδεύουν την ψυχή, ενώ κάποιοι προσπαθούν μάταια να κάνουν ανάλυση του ήχου μέσα από ένα μάθημα Φυσικής.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Γιάννα

Εχω ενα προσωπικο παραδειγμα. Μια φιλη μου με ηλιο συνοδο ερμη(ιδιομοιρια!) στους διδυμους και αντιθεση της συνοδου με αναδρομο ποσειδωνα στον 4 και τετραγωνο με σεληνη μετα απο ενα πολυ δυσκολο διαστημα αποφασησε να παει σε ψυχολογο.Ενα χρονο μετα τα αποτελεσματα ειναι δισοιωνα αφου συνεχιζει να παραμυθιαζει τον εαυτο της μαζι με τον ψυχολογο που ο ανθρωπο πιστευει ολα τα φανταστηκα γεγονοτα που λεει η φιλη μου.Αν ο ψυχολογος μπορουσε μεσα απο την αστρολογια να δει ολο τον φανταστικο κοσμο της φιλης μου θα την ειχε ηδη βοηθησει!!!!
    Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
    ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.

καλημέρα και πάλι.Συμφωνώ με όσα είπατε για αυτό και άλλωστε άνοιξα αυτό το θέμα. Σαν νέα μητέρα που ενδιαφέρομαι για το καλύτερο των παιδιών μου προσπαθώ να ενημερωθώ έτσι ώστε να γίνω καλύτερος γονιός και άνθρωπος. Έχω παρακολουθήσει 'την σχολή γονέων' με ψυχολόγο από το σχολείο των παιδιών,διαβάζω και αντλώ πληροφορίες από την αστρολογία και όλα αυτά για ένα σκοπό, για να προλάβω πιθανές άσχημες καταστάσεις και να κατανοήσω το μεγάλο κεφάλαιο που λέγετε ¶νθρωπος-παιδί.
    Η όποια πληροφορία σχετικά με την συναστρία γονιού-παιδιού θα ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστώ

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)