Εν όψει του καύσωνα, τα προεόρτια του οποίου ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους από πολύ νωρίς, οι εκρηκτικές αστρολογικές όψεις του Ιουλίου αλλά και του Αυγούστου επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πρόκειται να έχουμε ένα πολύ καυτό καλοκαίρι.
Η σύνοδος του ¶ρη με τον Κρόνο που σχηματίζεται στις 10/7 μόνο προάγγελος δυσάρεστων γεγονότων μπορεί να είναι, καθώς η όψη αυτή έχει συνδεθεί με βία, πολέμους και τρομοκρατικές ενέργειες.
Για να πάρουμε μια ιδέα του τι πρόκειται να συμβεί θα πρέπει να επεξεργαστούμε τις έννοιες που αποδίδονται στους δυο αυτούς πλανήτες:
¶ρης = δραστηριότητα - Κρόνος = φρένο, ¶ρης = δύναμη – Κρόνος = Νόμος (κυβέρνηση), ¶ρης = πρωτοβουλία – Κρόνος = προσοχή, ¶ρης = φωτιά – Κρόνος = αέρας.

Είναι και άλλες πολλές οι έννοιες αλλά προς το παρόν ας σταθούμε σΆ αυτές. Η σύνοδος ¶ρη Κρόνου θα σημάνει την αρχή νέων πολέμων, στρατιωτικών επιθέσεων, περισσότερης βίας και εγκληματικότητας. Πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές θα έχουν ως αποτέλεσμα μαζικές απώλειες. ¶λλωστε έχει προηγηθεί στις 5/7 το τετράγωνο Ερμή – Ουρανού, ενώ την ίδια μέρα (10/7) σχηματίζουν αντίθεση ο Ερμής με τον Πλούτωνα. Η Μαύρη Σελήνη έχει περάσει στον Τοξότη που είναι ο άξονας που σχετίζεται με ατυχήματα, αθλητισμό, ανώτατη εκπαίδευση, ενώ και ο Πλούτωνας έχει ήδη γυρίσει στον Τοξότη για να αποτελειώσει το έργο του.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Κρόνος είναι πιο ισχυρός στο γήινο ζώδιο της Παρθένου, πράγμα που σημαίνει πως η ενέργεια του Κρόνου θα υπερισχύσει αυτής του ¶ρη. Με λίγα λόγια η δύναμη της εξουσίας και του Νόμου (Κρόνος) θα κατευνάσει και θα υποστείλει κάθε επαναστατική διάθεση, εξέγερση και απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε περιπτώσεις όμως πολέμων ή στρατιωτικών επιθέσεων, τις αποφάσεις τις παίρνουν εκείνοι που κρατούν τα ηνία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι εάν έχουν τροχοδρομήσει τέτοιου είδους θέματα θα τα πραγματοποιήσουν.

Ο ¶ρης σαν πυροδότης πλανήτης σχετίζεται άμεσα με την φωτιά και σε συνδυασμό με τον Κρόνο (αέρας) θα μπορούσε να προκαλέσει μια θλιβερή επανάληψη όσων ζήσαμε το καλοκαίρι του 2007.
Συνδέοντας με έναν απλό παραλληλισμό το ζώδιο της Παρθένου με την θεότητα της Δήμητρας (γη, σπαρτά, χλωρίδα) η παρουσία του ¶ρη στο συγκεκριμένο ζώδιο σε σύνοδο με τον Κρόνο, σίγουρα δεν προϊδεάζει για κάτι καλό στα θέματα που βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Παρθένου. Στην δικαιοδοσία της Δήμητρας – Παρθένου είναι οι τομείς της διατροφής (Δήμητρα = δημητριακά), της υγείας και του κλάδου των εργαζομένων. ΣΆ αυτούς λοιπόν τους τομείς θα υπάρξουν προβλήματα και δεν αποκλείεται να έχουμε πάλι ένα διατροφικό σκάνδαλο που θα αφορά μεγάλες ομάδες πληθυσμού.

Οι χώρες που θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από αυτά τα γεγονότα είναι αυτές που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου και μία από αυτές είναι και η Κίνα, η οποία ήδη έχει δοκιμαστεί και θα πρέπει να πάρει αυξημένα μέτρα προστασίας εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων.

Όσον αφορά το χάρτη της Ελλάδας η σύνοδος ¶ρη Κρόνου σχηματίζει δυο όψεις χιαστί, μία με τον Ουρανό (9ος οίκος) και μία με τον Πλούτωνα (11ος οίκος). Το θέμα του ονόματος των Σκοπίων που μπήκε για λίγο στην άκρη, θα επανέλθει στο προσκήνιο τον Ιούλιο και ίσως τα πράγματα ενταθούν ακόμα περισσότερο. Η όψη των 135ο που σχηματίζουν οι ¶ρης-Κρόνος με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι γίνονται κάποιες μυστικές συναντήσεις και συζητήσεις ή ότι γίνεται μια προσπάθεια «παραπλάνησης» εκ μέρους και των δυο πλευρών. Είναι σαφές ότι θα υπάρξει μια προσπάθεια «επικράτησης», ωστόσο το τρίγωνο που σχηματίζουν οι ¶ρης-Κρόνος με τον Δία της Ελλάδας θα αποδειχθεί σωτήριο έστω και την τελευταία στιγμή.

Σε προσωπικό επίπεδο, η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου θα ενεργοποιήσει διαφορετικούς τομείς στο κάθε ζώδιο. Περισσότερο αισθητή θα γίνει αυτή η όψη σε όσους έχουν τον Ήλιο τους (ή κάποιον άλλο πλανήτη) γύρω στις 5ο, ωστόσο όλοι λίγο – πολύ θα επηρεαστούν. Ας δούμε λοιπόν τι θα φέρει αυτή η όψη στο κάθε ζώδιο. Αν ξέρετε και τον ωροσκόπο σας διαβάστε κι αυτό το ζώδιο.

Κριός
Στην διάρκεια του Ιουλίου, η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου, θα καθορίσει την εξέλιξη πολλών γεγονότων που αφορούν την επαγγελματική σας ζωή. Θα αντιμετωπίσετε τόσες απαιτήσεις μέσα στον εργασιακό σας χώρο, που στην αρχή θα νομίσετε ότι η δύναμη και η αυτοπεποίθησή σας κινδυνεύουν να λυγίσουν, όμως αν τα αποθέματα της υπομονής και της αντοχής σας υπερισχύσουν, τότε θα καταφέρετε να ξεπεράσετε κάθε δύσκολη στιγμή και πρόκληση. Ναι μεν θα πολεμήσετε τις αντιξοότητες αλλά στο τέλος θα στρώσετε τον δρόμο σας χωρίς εμπόδια. Φροντίστε επίσης και την υγεία σας, μην αφήνοντας στην τύχη την όποια ενόχληση αισθανθείτε.

Ταύρος
Η πλανητική σύνοδος του ¶ρη-Κρόνου στον 5ο ηλιακό σας οίκο, θα επηρεάσει πρωταρχικά τον αισθηματικό σας τομέα. Οι ελεύθεροι δεν πρέπει να απορρίψετε με την πρώτη ματιά μια γνωριμία που θα κάνετε, γιατί ίσως χάσετε κάτι που αξίζει πραγματικά. Οι δεσμευμένοι θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, και ίσως κάποιες φορές να κάνετε τα «στραβά μάτια». Η επικοινωνία με τα παιδιά σας θα γίνει πιο ουσιαστική και πιο βαθιά αυτό το διάστημα. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες καλό θα είναι να κυνηγήσετε την σταθερότητα, ακολουθώντας παραδοσιακές τακτικές που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ασφαλείς.

Δίδυμοι
Στο τέταρτο ηλιακό σας σπίτι η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου θα ενεργοποιήσει αρκετά τον ψυχισμό σας, γύρω από θέματα οικογένειας και σπιτιού. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας για απόκτηση σπιτιού, κυρίως αν μέχρι τώρα έχετε οργανωθεί για κάτι τέτοιο. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα πρέπει να ξανοιχτείτε και να προβείτε σε δανεισμούς για τους οποίους δεν έχετε προετοιμαστεί. Το διάστημα αυτό προσφέρεται για να συσφίξετε τους οικογενειακούς δεσμούς και να έρθετε πιο κοντά με τα πρόσωπα που αγαπάτε, αναθεωρώντας και επανεξετάζοντας κάποιες επιλογές που κάνατε παλιότερα.

Καρκίνος
Ο ¶ρης και ο Κρόνος με την σύνοδο τους τον Ιούλιο κάνουν αισθητή την αστρική τους παρουσία στον τρίτο ηλιακό σας οίκο. Σας ευνοούν να γίνετε πιο ευθείς και να επικοινωνείτε πιο άμεσα αποκτώντας έτσι ιδιαίτερη σπουδαιότητα στα μάτια των άλλων. Μην παρασυρθείτε όμως από εγωκεντρισμό και αδιαλλαξία. Όσοι ασχολείστε με πωλήσεις, ταξίδια, διδασκαλία θα έχετε θετικές εξελίξεις. Στα συναισθηματικά σας πολλοί από σας θα αποφασίσετε να επισημοποιήσετε την σχέση σας και νΆ ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν είστε ήδη παντρεμένοι, θα έχετε σημαντικές και επωφελείς επαφές με τον σύντροφό σας για το καλό της σχέσης σας.

Λέων
Η σύνοδος του ¶ρη Κρόνου στον 2ο οίκο σας, θα γίνει αιτία να κατασταλάξετε στις επιδιώξεις και στις επιθυμίες που αργά και σταθερά «χτίζατε» μέσα σας. Ίσως κάνετε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, ή οργανώσετε τα οικονομικά σας πιο εμπεριστατωμένα ώστε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες βάσεις για την μελλοντική σας ασφάλεια. ΠαρΆ όλο που είστε εκ φύσεως ανοιχτοχέρηδες, θα πρέπει να θυμάστε ότι η κακή διαχείριση φέρνει πολλά δεινά, γιΆ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε αυτό το ευοίωνο διάστημα, ξεπληρώνοντας χρέη και «βουλώνοντας» κάθε οικονομική διαρροή. Στα αισθηματικά, ανάλογα με τις επιλογές και τις κινήσεις σας θα εισπράξετε το ανάλογο αποτέλεσμα. Αφήστε τους εγωισμούς και επιδιώξτε την ψυχική πληρότητα στην συντροφικότητα.

Παρθένος
Η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου που πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο, θα γίνει αιτία να διαφοροποιήσετε τις επιδιώξεις σας με τον δικό σας τρόπο. Αν είστε δεσμευμένοι θα περάσετε από το μικροσκόπιο την σχέση σας, καθώς θα θελήσετε να αξιολογήσετε την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και την θέση σας σΆ αυτήν. Ίσως νιώσετε ότι σηκώνετε μόνοι σας όλο το φορτίο της σχέσης σας και αισθανθείτε εγκλωβισμένοι, πράγμα που μπορεί να σας οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίησή σας. Αν είστε ελεύθεροι, θα θελήσετε να εξασφαλίσετε την σταθερότητα, πριν ενδώσετε σε οποιαδήποτε γνωριμία. Στον επαγγελματικό τομέα ίσως σας ανατεθούν περισσότερες υπευθυνότητες που όμως θα γίνουν αιτία να αυξήσετε τα οικονομικά σας και να μπορέσετε να προσφέρετε στον εαυτό σας ανέσεις και πολυτέλειες που είχατε στερηθεί.

Ζυγός
Η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου στον 12ο ηλιακό οίκο σας θα σας επιβάλλει να σκύψετε και να ασχοληθείτε με τον εσώτερο εαυτό σας και να κάνετε βαθύτερες ψυχικές διεργασίες ξεκαθαρίζοντας όσα είχατε κρυμμένα μέσα σας, με σκοπό να δημιουργήσετε νέες συνθήκες στις αισθηματικές και φιλικές σας σχέσεις. Θα πυροδοτηθεί η τάση σας προς την πνευματικότητα και αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε από άλλη σκοπιά και θέση τον κόσμο που κινείται γύρω σας καθώς και να ταξινομήσετε με σωστή προτεραιότητα τις επιθυμίες και τα πιστεύω σας. Η αναζήτηση μιας ουσιαστικής συντροφικότητας θα παίξει κύριο ρόλο στην ζωή σας αυτό το διάστημα.

Σκορπιός
Η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου πραγματοποιείται στον 11ο ηλιακό οίκο σας. Η διέλευση αυτή θα ρίξει φως σε κάποια γεγονότα, με σκοπό να γίνετε πιο επιλεκτικοί ως προς τους φίλους και τους συνεργάτες σας. Έτσι είναι πιθανό να συμβούν ανακατατάξεις σΆ αυτόν τον τομέα καθώς θα αποφασίσετε να κρατήσετε κοντά σας μόνο αυτούς που αξίζουν την φιλία και την υποστήριξή σας. Πολλοί θα ανακαινίσετε τον χώρο σας και θα είναι μια καλή ευκαιρία να το γιορτάσετε με φίλους και γνωστούς που έχετε καιρό να δείτε καθώς η νοσταλγία για τα παλιά θα είναι έντονη μέσα σας. Ίσως ακόμα θελήσετε να επισκεφτείτε κάποιο μέρος που έχετε να επισκεφτείτε καιρό και ξυπνήσουν μέσα σας αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων.

Τοξότης
Τον τομέα της καριέρας θα ενεργοποιήσει η σύνοδος του ¶ρη με τον Κρόνο περνώντας από τον 10ο οίκο σας τον Ιούλιο. Αν μέχρι τώρα είχατε δουλέψει σκληρά και χωρίς την αφαιρετική σας επιπολαιότητα, αυτό το διάστημα θα κριθείτε και θα ανταμειφθείτε με την αναγνώριση που σας αξίζει. Μην παραμελείτε να δείχνετε τις ικανότητές σας αρπάζοντας όλες τις ευκαιρίες. Οι επαγγελματίες θα εισπράξετε την καταξίωση στον χώρο σας. Όσοι αναζητάτε εργασία θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε και να εξετάσετε όλες τις προτάσεις ακόμα και αν δεν φαντάζουν ιδανικές στα μάτια σας. Το διάστημα αυτό θα σας απασχολήσουν εξίσου και οι σχέσεις σας, στις οποίες θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο, ή ίσως βάλετε στόχο να επεκτείνετε την οικογένειά σας.

Αιγόκερως
Η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου στον 9ο οίκο σας θα σας δημιουργήσει την διάθεση να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να ανεβάσετε το πνευματικό σας επίπεδο. Θα ενδιαφερθείτε να βελτιώσετε τις συνθήκες εργασίας σας και να βρεθείτε σε καλύτερη θέση. Έτσι παρακολουθώντας σεμινάρια και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας θα πετύχετε μονιμότητα και σταθερότητα. Θα έχετε την δυνατότητα να καλλιεργήσετε και να προβάλλετε τα έμφυτα ταλέντα σας πράγμα που θα συμβάλλει στο να πραγματοποιήσετε τις επιδιώξεις σας. Τυχόν διαφωνίες και προβλήματα που θα προκύψουν στο άμεσο περιβάλλον σας, θα λυθούν αν δείξετε και πείσετε πόσο ειλικρινή και φερέγγυα άτομα είστε.

Υδροχόος
Η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου στον 8ο οίκο σας απαιτεί να αναλάβετε τις ευθύνες σας γύρω από την οικονομική τακτοποίηση των υποχρεώσεων που έχετε τροχοδρομήσει από καιρό. Τα χρέη είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο που χρειάζεται διευθέτηση αυτό το διάστημα για να σας ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω επεκτάσεις. Είναι καιρός να απεξαρτηθείτε από νοσηρές καταστάσεις και επιλογές που σας δημιουργούν ψυχολογική φθορά. Μην διατηρείτε φθαρμένες σχέσεις και καταστάσεις που ουσιαστικά δεν έχουν τα περιθώρια και την ελπίδα της άνοιξης. Φροντίστε να αποκτήσετε την οικονομική αλλά και την συναισθηματική ασφάλεια μέσα από την εμπειρία των γεγονότων, εμπιστευόμενοι τα πρόσωπα που αξίζουν δίπλα σας.

Ιχθείς
Ο 7ος οίκος σας που αντιπροσωπεύει τις προσωπικές και κοινωνικές σας σχέσεις θα υποστεί σημαντικές εξελίξεις από την σύνοδο των ¶ρη-Κρόνου. Όλο το προηγούμενο διάστημα «σπουδάσατε» με ποιον τρόπο πρέπει να λειτουργείτε στις σχέσεις σας με τους άλλους. Τώρα θα διαπιστώσετε τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς σας και θα αντιληφθείτε σε τι βάσεις έχετε εδραιώσει σχέσεις και οράματα. Εάν είστε ελεύθεροι ακολουθήστε την καρδιά σας και τολμήστε να δεσμευτείτε σοβαρά με ένα πρόσωπο που αξίζει. Ίσως κάποιο άτομο από το παρελθόν αποφασίσει να ξαναμπεί στην ζωή σας, αλλά πριν προχωρήσετε θα πρέπει να μπορέσετε να αποκρυπτογραφήσετε τις πραγματικές του προθέσεις. Οι δεσμευμένοι θα επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας και θα βάλετε νέες βάσεις.