s
Ποιο μονοπάτι οδηγεί στην Ευτυχία;;
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Ποιο μονοπάτι οδηγεί στην Ευτυχία;;

Τι σας κάνει ευτυχισμένους;
    Πως νιώθετε μέσα σας την ευτυχία; Τι χρώμα έχει για σας η ευτυχία;
    Χαμογελάτε συχνά και τι σας κάνει να χαμογελάτε;;
    Είστε ευτυχισμένοι;;

Η ευτυχία για μένα έχει το χρωμα του ουρανού λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος. Και στην Δύση του ήλιου οταν ανακατεύεται το κοκκινο με το βαθύ μπλε του ουρανού και ένα ελαφρυ αεράκι αγγιζει ελαφρα το πρόσωπο. Η ευτυχία είναι όταν νιώθουμε οτι δεν πατάμε στην γη οταν χαιρόμαστε την χαρά, η ευτυχία μας κάνει να νιώθουμε ελεύθερους. Πως την νιωθω;; Σαν ζεστασιά που κυκλώνει ολο μου το είναι!
    Δεν κρατάει πολυ γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να χαρούν, να ζησουν την στιγμη, φοβούνται να ζήσουν τα συναισθήματα τους, να πουν αυτο που νιώθουν. Βάζουν ένα αδιαπέραστο τείχος γύρω τους και δεν αφήνουν κανέναν να δεί τι κρύβουν μέσα τους...ακόμα και την ευτυχία δεν μπορούν να δεχτούν ή να την αναγνωρίσουν όταν έρχεται γι αυτους.

Νομίζω πως δεν υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην ευτυχία είναι πολλά μόνο που δεν τα βλέπουμε γιατι η μιζέρια μας και η αρνητική μας ενέργεια δεν μας αφήνουν να τα δούμε. Αν σκεφτόμαστε θετικά και δεν σκοτώσουμε την ελπίδα απο μεσα μας τότε κάτι καλό συντομα θα έρθει για να αλλάξει την ζωή μας τότε κανένα κακό δεν θα μπορεί να μας αγγίξει και η ευτυχία θα χτυπήσει και την πόρτα την δική μας ψυχής.

Όνομα:
    Φυλλένια

Re: Ποιο μονοπάτι οδηγεί στην Ευτυχία;;

Madcat,

Δύσκολο θέμα διάλεξες. Και αυτή την εποχή είμαι σε μεταβατική φάση.
    Προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω την "ευτυχία". Τελικά τι θέλω για να είμαι ευτυχισμένη. Ποιές είναι οι ανάγκες μου....

Νομίζω όμως πως η προσπάθεια για ατομική ολοκλήρωση οδηγεί στην ευτυχία. Και τα στοιχεία αυτά τα συναντάμε σε ό,τι συνιστά την καθημερινότητά μας. Οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι το μεγαλύτερο πεδίο.

Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

Και έγω περναω μια περίεργη φάση...(καλο ειναι γιατι οδηγεί στην ωρίμανση) και διαπιστώνω οτι στην ζωη δεν πρέπει να αγνοούμε τις μικρές ομορφες στιγμες. Προσπαθώ να τις κάνω να φαίνονται μεγάλες και σπουδαίες σαν το χρώμα της Ανατολής και της Δύσης του ήλιου που σας περιέγραψα. Δινουν μεγάλη δυναμη και γαλήνη στην ψυχή μας για να αντιμετωπίζουμε την πεζη καθημερινότητα.

Αυτό που πραγματικά θα με έκανε χαρούμενη και να χαρώ τη ζωή, θα ήτανε να έκανα ό,τι ήθελα, όπως το ήθελα, ό,τι ώρα το ήθελα χωρίς να υπάρχουν συνέπειες.
    Εννοώ πως θα ήθελα... να ακούω μουσική όλη μέρα (αυτό είναι το αγαπημένο μου χόμπι) παραμελώντας όλα τα άλλα που έχω να κάνω.
    Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον ο δρόμος της ευτυχίας είναι ο δρόμος της φυγής. Η μουσική μου δίνει φτερά και ξεχνώ κάθε έννοια και γίνομαι αυτό που θέλω, αυτό που μόνο στα κρυφά μου όνειρα μπορώ να πραγματοποιήσω.
    Ποιος δεν θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει αυτά που δεν έζησε; Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει χωρίς σταματημό και χωρίς επιβάρυνση ευθυνών;
    Άλλος μπορεί να πει πως η οικογένεια μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Να παίρνεις το παιδί σου αγκαλιά, να είσαι με τον άντρα της ζωής σου, αλλά και τα δύο αυτά πράγματα σε οδηγούν εκτός της μιζέριας και της πραγματικότητας, άρα στο δρόμο της φυγής.
    Ο δρόμος της φυγής είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε για να είμαστε ευχαριστημένοι.

Το μυστικό για την ευτυχία κρύβεται στον αυθορμητισμό και στην ειλικρίνεια, στη φαντασία και δημιουργικότητα, στο θάρρος για διεκδίκηση, στην ικανότητα να ζούμε για το σήμερα!
    Να ξέρουμε πως σε όλα μας τα χρόνια ζήσαμε συνειδητά και ουσιαστικά, πως δεν απορρίψαμε τα κομμάτια του εαυτού μας που θεωρήσαμε παιδιάστικα για να κατακτήσουμε την ωριμότητα.
    Πως αισθανθήκαμε τη χαρά της προσφοράς προς τους άλλους, της υποστήριξης, της αγάπης! Με λίγα λόγια πως κρατάμε λίγη από την παιδική μας αθωότητα ψυχής!

Όνομα:
    Παρασκευή

Δεν ξέρω πίο μυστικό οδηγεί στην Ευτυχία, ούτε αν έχει κάποιο χρώμα, προσπαθώ να κάνω τις μικρές στιγμές - μεγάλες, να τις γεμίζω ευχάριστα και να τις γεύομαι.

"Η ζωή είναι ντομάτα η την τρως σαλάτα η την τρως στην μάπα.!! " :tomato:
    Η ελπίδα είναι ένα όνειρο που ξυπνά. (Αριστοτέλης)

Καλο το θεμα σου φιλη μου και... επικαιρο!!!

Επικαιρο και για μενα! Τι ειναι ευτυχια ξερει κανεις μας? Τι ειναι αυτο που μας κανει ευτυχισμενους, ή τι ειναι αυτο που θα μας κανει ευτυχισμενους ξερει κανεις!!!! Ολοι μας σιγουρα εχουμε την δικη μας απαντηση αναλογα με το πως ζουμε, τι θελουμε απο την ζωη μας, τι ειναι αυτο που μας λειπει και τι ειναι αυτο που προσπαθουμε να βρουμε για να γινουμε ευτυχσμενοι!

Εαν βγεις εξω στον κοσμο και ρωτησεις εναν εναν "εαν ειναι ευτυχισμενος αυτη την στιγμη ή γενικα με την ζωη του", τοτε κανενας δεν θα σου απαντηση "ναι ειμαι πολυ ευτυχισμενος". Ολοι θα σου απαντησουν θα ειμουνα ευτυχισμενος εαν ειχα αυτο, το αλλο και το παραλλο! Δυστυχως ο κοσμος την σημερινη εποχη δεν ειναι ευχαριστημενος με τιποτα και για τιποτα!!!! Οτι εχει και οτι του δινουν δεν ειναι ποτε ευχαριστημενος! Θελει καθε φορα ολο και πιο πολλα για εκεινον! Κι ομως αυτο ειναι ενα λαθος που κανουμε ολοι μας! Φταιει φυσικοτατα η κοινωνια μας και οι ανθρωποι που ζουνε σε αυτην! Καταντησαμε να σκεφτομαστε μονο τα υλικα αγαθα και το χρημα! Κανενας μας ομως δεν νοιαζετε για την υγεια το και τον συνανθρωπο του! Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που θα σου απαντησουν οτι εκεινο που θελω να με κανει ευτυχισμενο ειναι η υγεια μου! Ναι, αλλα απο ποιους θα το ακουσεις? Απο εκεινους που πραγματικα εχουν σοβαρα προβληματα υγειας ειτε οι ιδιοι ειτε καποιος γνωστος του! Τοτε εκει λεμε "ναι" θα ειμαι ευτυχισμενος ΜΟΝΟ εαν εχω την υγεια μου!

Δεν ξερω εαν καταλαβατε γιατι τα γραφω ολα αυτα? Για να σας αναφερω οτι ενας ανθρωπος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ευτυχισμενος στην ζωη του και να μην ζηταει τιποτα περισσοτερο, αφου πρωτα απο ολα εχει την ΥΓΕΙΑ της οικογενειας του και του ιδιου του ευατου του! (δεν το παιζω φιλοσοφος, απλα λεω πραγματα που ζω και εζησα ειτε απο την ιδια μου την ζωη ειτε απο τους συνανθρωπους μου και βλεπω να γινονται γυρω μου).

Οπότε βρε παιδια ας μην γινομαστε εγωιστες και ας σκεφτουμε οτι η ζωη ειναι πολυ δυσκολη και πως ολοι μας λιγο πολυ ειμαστε δυστυχισμενοι (πότε πολυ πότε λιγο). Ετσι ειναι ομως η ζωη με τα δυσκολα της και ΟΧΙ με τα Ευκολα!

Και κατι αλλο που διαβασα και μου αρεσε παρα πολυ! Γιατι ενα βρεφος μολις γεννηθει κλαιει? Γιατι γνωριζει πως η ζωη του απο δω και περα θα ειναι δυσκολη με πολλα προβληματα και εμποδια και οχι οπως ητανε 9 μηνες μεσα στην κοιλια της μανας του! Εδω καταλαβαινει το βρεφος οτι αρχιζουνε τα δυσκολα και οτι δεν θα ειναι για παντα ευτυχισμενος!!!!

Φιλικα
    Sol_Luna

Όνομα:
    Τζένη

αγαπητη Sol Luna,
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. Η υγεία είναι το παν και όσοι την έχουμε θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες......
    Βέβαια μετά απο αυτο, η ευτυχία είναι και αλλού....
    Είναι στα απλά μικρά και καθημερινά πράγματα... Είναι σε μια αγκαλιά, σε ένα φιλί, στο γέλιο ένος μικρού παιδιού, στην προσωπική πληρότητα και επιτυχία.. στην θέα ένος όμορφου δειλινού παρέα με έναν φίλο, στην αίσθηση ότι κάποιος είναι εκει για σένα........
    Ενας συνειδητοποιημένος συμβιβασμός είναι καλύτερος από μια αναγκαστική υποχώρηση...Είναι μια έξυπνη τακτική που ενισχύει μια δυναμική επανατοποθέτηση.....

Όνομα:
    Παρασκευή

Αγαπητή Sol luna,

ναι μεν η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και δεν διαφωνεί κανένας μαζί σου αλλά θέτοντας στόχους ίσως βάζουμε ένα λιθαράκι στο να πλησιάσουμε την ευτυχία , όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται.
    Για μένα π.χ. ευτυχία θα ήταν αν μετά απο μερικά χρόνια έφευγα απο την Αθήνα και πήγαινα να ζήσω κάπου έξω απο αυτήν.(Βελτιωμένος τρόπος ζωής)!!!
    :flowers1:
    Η ελπίδα είναι ένα όνειρο που ξυπνά. (Αριστοτέλης)

Όνομα:
    Λίλιαν

Ευτυχία είναι να μην υπάρχει γύρω σου πόνος. Να ξεπεράσεις τις δοκιμασίες βγαίνοντας νικητής και να δείξεις τον τρόπο και σε άλλους να τις ξεπεράσουν.
    Ίσως η τύχη να βρεθούμε σε μία εποχή κι ένα κόσμο, όπως περιγράφει ο Ντήναχ στην "Κοιλάδα των ρόδων".

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)