s
ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΑΖΙΜΙ
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
    Όνομα:
    Ράνια

ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΑΖΙΜΙ

Λοιπόν,βρήκα οτι όταν ένας πλανήτης έχει απόσταση 0 μοίρες και 17" απ'τον Ήλιο ή για κάποιους μισή μοίρα τότε λέγετε Καζίμι (Cazimi),Αραβικός τεχνικός όρος που σημαίνει "στην καρδιά του Ήλιου).Οι γνώμες διίστανται για το άν ο πλανήτης "καίγεται" ή ενδυναμώνεται.
    Το ερωτημά μου είναι τρισκελές:
    α) Αν π.χ. έχω Ήλιο στις 25 μοίρες ενα Καζίμι θα ήταν εντός των +,- 17" ή εντός των +,- 50" ;
    β) Σημαίνει αποδυναμωμένες ή ενδυναμωμένες ιδιότητες αυτού του πλανήτη;
    και τέλος,και αυτό με αφορά προσωπικά...
    γ) Ο όρος ισχύει μόνο για πλανήτες ή επίσης για απλανείς αστέρες και αστεροειδείς;

Re: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΑΖΙΜΙ

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Λοιπόν,βρήκα οτι όταν ένας πλανήτης έχει απόσταση 0 μοίρες και 17" απ'τον Ήλιο ή για κάποιους μισή μοίρα τότε λέγετε Καζίμι (Cazimi),Αραβικός τεχνικός όρος που σημαίνει "στην καρδιά του Ήλιου).Οι γνώμες διίστανται για το άν ο πλανήτης "καίγεται" ή ενδυναμώνεται.
    Το ερωτημά μου είναι τρισκελές:
    α) Αν π.χ. έχω Ήλιο στις 25 μοίρες ενα Καζίμι θα ήταν εντός των +,- 17" ή εντός των +,- 50" ;
    β) Σημαίνει αποδυναμωμένες ή ενδυναμωμένες ιδιότητες αυτού του πλανήτη;
    και τέλος,και αυτό με αφορά προσωπικά...
    γ) Ο όρος ισχύει μόνο για πλανήτες ή επίσης για απλανείς αστέρες και αστεροειδείς;
    Από ό,τι έχω διαβάσει (και θυμάμαι ) πρέπει να είναι ταμάμ 17'' η απόκλιση για να θεωρηθεί το άτομο και καλά διάνοια. Ελάχιστη διαφορά παραπάνω δίνει ...κάψιμο.
    Με τους άλλους πλανήτες δεν παίζει :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Σέβη

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Από ό,τι έχω διαβάσει (και θυμάμαι ) πρέπει να είναι ταμάμ 17'' η απόκλιση για να θεωρηθεί το άτομο και καλά διάνοια. Ελάχιστη διαφορά παραπάνω δίνει ...κάψιμο.
    Στον ερμή αναφέρεσαι.

Quote Originally Posted by colibri View Post
    Στον ερμή αναφέρεσαι.
    Ναι
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Nα σε διορθώσω... Από την αναζήτηση που έκανα για να βρω τον όρο Cazimi, η απόσταση είναι 17 λεπτά και όχι 17 δεύτερα που έχεις σημειώσει.
    Επίσης, διάβασα ότι χρησιμοποιείται περισσότερο στην ωριαία αστρολογία και στα περισσότερα αποτελέσματα, διάβασα ότι ο πλανήτης που σχηματίζει αυτή την όψη είναι ιδιαίτερα δυνατός.

Επίσης σε ένα παράδειγμα αναφέρει τα εξής :

A Planet is in the heart of the Sun, or in Cazimi, when he is not removed from him 17 min. or is within 17 min. forward or backward, as Sun in 15.30 Taurus, Mercury 15.25. of Taurus: here Mercury is in Cazimi, and all Authors do hold a Planet in Cazimi to be fortified thereby; you must observe all Planets may be in Combustion of the Sun, but he with none, and that Combustion can only be by personal conjunction in one Sign, not by any aspect, either Sextile, Square, Trine or Opposition, his Square or Opposite aspects are afflicting, but do not Combure or cause the Planet to be in Combustion.

Όνομα:
    Ράνια

Quote Originally Posted by kia View Post
    Nα σε διορθώσω... Από την αναζήτηση που έκανα για να βρω τον όρο Cazimi, η απόσταση είναι 17 λεπτά και όχι 17 δεύτερα που έχεις σημειώσει.
    Επίσης, διάβασα ότι χρησιμοποιείται περισσότερο στην ωριαία αστρολογία και στα περισσότερα αποτελέσματα, διάβασα ότι ο πλανήτης που σχηματίζει αυτή την όψη είναι ιδιαίτερα δυνατός.

Επίσης σε ένα παράδειγμα αναφέρει τα εξής :
    Ευχαριστώ για την διόρθωση,λεπτά εννοούσα...και για το κειμενάκι:bigsmile:

Όνομα:
    Ράνια

Σίγουρα όμως δεν παιζει με άλλους;Πουθενά δεν εχω βρεί αυτή τη διευκρίνηση...

Σίγουρα όμως δεν παιζει με άλλους;Πουθενά δεν εχω βρεί αυτή τη διευκρίνηση...
    Αν και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε και πάντα πρέπει να κρατάμε έστω και μικρές επιφυλάξεις, να είμαστε σε αναζήτηση δλδ και χωρίς άκρητη αποδοχή θεσφάτων, μάλλον ναι
    Ξαναρώτησα τους ...γέροντες που με καθοδηγούν και η απάντησή τους ήταν ότι η καζιμοφάση αφορά μόνο τον Ερμή, είναι πολύ παλιά άποψη και εξαιτίας των στεγανών που δημιουργούν στην μετάδοση της γνώσης οι αστρολόγοι αλλά και την απουσία συγκεκριμένων μελετών και εργασιών (ως συνήθως :toung: ) δεν πρόκειται να βρεις και πολλά πράγματα. Έτσι κι αλλιώς, άμα ο άλλος είναι σαΐνι θα έχει και άλλους δείκτες :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον

Όνομα:
    Ράνια

Αν και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε και πάντα πρέπει να κρατάμε έστω και μικρές επιφυλάξεις, να είμαστε σε αναζήτηση δλδ και χωρίς άκρητη αποδοχή θεσφάτων, μάλλον ναι
    Ξαναρώτησα τους ...γέροντες που με καθοδηγούν και η απάντησή τους ήταν ότι η καζιμοφάση αφορά μόνο τον Ερμή, είναι πολύ παλιά άποψη και εξαιτίας των στεγανών που δημιουργούν στην μετάδοση της γνώσης οι αστρολόγοι αλλά και την απουσία συγκεκριμένων μελετών και εργασιών (ως συνήθως :toung: ) δεν πρόκειται να βρεις και πολλά πράγματα. Έτσι κι αλλιώς, άμα ο άλλος είναι σαΐνι θα έχει και άλλους δείκτες :bigsmile:
    Eυχαριστώ Μητσάκο και πάλι!
    Οπότε στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου πλανήτη,αστεροειδή ή απλανούς αστέρα το πέρνουμε σαν απλή σύνοδο απ'οτι κατάλαβα :dizzy: ; Ενας ασρεροειδείς (που δείχνει καποια τέχνη) σ'αυτό το σημείο δεν θα μπορουσε να χαρακτηρήσει το ατομο ιδιοφυία στην συγκεκριμένη τέχνη(για να γίνω πιο συγκεκριμένη);

Eυχαριστώ Μητσάκο και πάλι!
    Οπότε στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου πλανήτη,αστεροειδή ή απλανούς αστέρα το πέρνουμε σαν απλή σύνοδο απ'οτι κατάλαβα :dizzy: ; Ενας ασρεροειδείς (που δείχνει καποια τέχνη) σ'αυτό το σημείο δεν θα μπορουσε να χαρακτηρήσει το ατομο ιδιοφυία στην συγκεκριμένη τέχνη(για να γίνω πιο συγκεκριμένη);
    Επειδή εγώ είμαι της φαταλιστικής (sic) και μου αρέσουν τα παραδοσιακά και επειδή αυτό που μου είπαν έρχονται σε αντίθεση με αυτά που παραθέτει η Kia (στην παράθεσή της παίζουν οι άλλοι πλανήτες [αν μετέφρασα σωστά] ενώ οι ινστρούχτορές μου λένε άλλα), θα σου πρότεινα να το ψάξεις περαιτέρω χαλαρά. Εδώ καλά καλά δεν κατανοούμε τη Σελήνη και τη φύση της, το βρίσκω υπερβολικό να ασχολούμαστε με ...καζίμια και αστεροειδείς που μέχρι πριν από 20 χρόνια δεν τους ήξερε ούτε το Χάος που τους γέννησε (αστρολογικά εννοώ)
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)