- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 29
Thread: Απορία για ερμηνεία 7ου οίκου.
-
04-01-2008, 02:13 PM #1
Απορία για ερμηνεία 7ου οίκου.
Εμένα με ξεχάσατε στη σελίδα 4.....
Ξέρετε τι δεν έχω καταλάβει εγώ? Εντάξει το ότι αναζητάμε σύντροφο με χαρακτηριστικά σύμφωνα με αυτά της ακμής του 7ου και το ότι οι πλανήτες στον
7ο δείχνουν την κατάσταση στο γάμο ή πώς θα θέλαμε να προβάλλουμε εμείς τον εαυτό μας στους άλλους..
Αλλά οι όψεις που σχηματίζει ο κυβερνήτης του 7ου και οι πλανήτες στον 7ο τι δείχνουν και πώς τις προσεγγίζουμε ερμηνευτικά? Εκεί θέλω να καταλάβω λίγο το σκεπτικό...Δείχνουν κάποια καλά στοιχεία μες στο γάμο ή καποιες αδυναμίες?
Εμένα η ακμή του 7ου είναι σε Παρθένο και ο ερμής (σε 2ο οίκο) κάνει τρίγωνο με Ποσειδώνα σε 10 οίκο, αλλά αντίθεση με Δία σε 8ο οίκο και Πλούτωνα σε 8ο.
Τέλος Ο άρης και ο Κρόνος είναι ανάδρομοι σε 7ο οίκο και ο Κρόνος κάνει τρίγωνο με Σελήνη σε Υδροχόο και 12ο οίκο και ο άρης τετράγωνο με Ποσειδώνα. έχω μπερδευτεί για το πώς προσεγγίζουμε αυτές τις όψεις, τισυνπεράσματα βγαίνουν...
Σας παρακαλώ όποιος επιθυμεί ας μου δώσει τα φώτα του μέρες που είναι και πλησιάζοντας τη γνωστή γιορτή!!
Φιλιά
-
04-01-2008, 06:11 PM #2
Re: Απορία για ερμηνεία 7ου οίκου.
Λοιπόν, στηριζόμενη στις απόψεις κάποιων αστρολόγων ας προσπαθήσω μια περιληπτική ανάλυση::embarrest
H ακμή του 7ου οίκου στην Παρθένο δείχνει ότι πρόκειται για εργατικό άτομο που αρέσκεται να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Αναζητά έναν σύντροφο που λειτουργεί και εκείνος βάσει προγράμματος καθώς δεν συμμερίζεται καθόλου τις εκπλήξεις και τις ξαφνικές αλλαγές. Το άτομο αυτό επιζητά έναν σύντροφο που θα του προσφέρει τα στέρεα θεμέλια που έχει ανάγκη για να υλοποιήσει τα όνειρα του.
Ο ¶ρης στον 7ο ανάδρομος δείχνει ότι το άτομο αυτό δυσκολεύεται να εκφράσει τη δυναμικότητα του κατά την προσέγγιση συντρόφων και συνεργατών. Πρόκειται για μια προσωπικότητα που δεν μπορεί να εκφραστεί όσο έντονα θα ήθελε. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλώνει μια παθητικότητα απέναντι στο σύντροφο του. Το τετράγωνο του ¶ρη με τον Ποσειδώνα δείχνει πως το συγκεκριμένο άτομο έχει μια τάση να επαναστατεί σε ό,τι θεωρεί ότι δεν του αρμόζει, αν και είναι κάπως σπάνιες αυτές οι περιστάσεις. Όταν, όμως, αποφασίσει να το κάνει, το κάνει με απρόβλεπτο και έντονο τρόπο με αποτέλεσμα να φέρεται εριστικά. Μπορεί η όψη αυτή να υποδηλώνει και κάποια πιθανώς καταπιεσμένη και ακραία μορφή σεξουαλικότητας.
Ο Κρόνος ανάδρομος στον 7ο οίκο δείχνει πως το άτομο έχει μια τάση παρόλο που επιθυμεί τη σταθερότητα να παρασύρεται σε επιφανειακές σχέσεις με άτομα που δεν μπορούν να του προσφέρουν την επιθυμητή ασφάλεια. Εμπιστεύεται συνήθως τα λάθος άτομα με αποτέλεσμα να καταλήγει σε σχέσεις που το πληγώνουν. Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο δείχνει πως το άτομο αυτό αν και είναι πρόθυμο να αναλαμβάνει νέες ευθύνες πολλές φορές δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, οπότε και περνά κρίση η αξιοπιστία του. Η Σελήνη στον Υδροχόο δείχνει μια πιθανή δυσκολία του ατόμου να δεσμευτεί συναισθηματικά καθώς γιΆ αυτό προέχει η ανεξαρτησία. Θεωρεί, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντική τη φιλία! Ούσα δε στον 12ο οίκο δείχνει πως πιθανώς το άτομο να έχει και κάποιες τάσεις μοναχικότητας προκειμένου να ονειροπολεί.
Ο Ερμής στον 2ο οίκο πιθανώς να υποδεικνύει ένα άτομο με επιχειρηματικό μυαλό που μπορεί να χρησιμοποιήσει επιτυχώς την ευστροφία του στο εμπόριο. Ο Ποσειδώνας από την άλλη στον 10ο οίκο της καριέρας δείχνει ένα άτομο που επιθυμεί να κάνει σαφές το κοινωνικό στάτους του και να ξεπεράσει το πατρικό πρότυπο με το οποίο μεγάλωσε. Μένει δε σταθερό στο στόχο του. Το τρίγωνο, λοιπόν, Ερμή και Ποσειδώνα δείχνει μια ευαισθησία που μπορεί να οδηγήσει το άτομο στην αναζήτηση μέσα από τις τέχνες αλλά και το μυστικισμό, εκεί θα εκμεταλλευτεί (πιθανώς και επί χρήμασι) τον οξύνοια του.
Ο Δίας στον 8ο οίκο δείχνει πως το άτομο αρέσκεται να κάνει ενδοσκόπηση και να αναζητά το κρυφό νόημα της ζωής. Αυτά είναι που του δίνουν ασφάλεια και κάποια πνευματική ισορροπία. Η αντίθεση Δία και Ερμή, όμως, υποδηλώνει πως πολλές φορές το άτομο αυτό εκφράζεται υπερβολικά και με τρόπο απόλυτο που δύσκολα γίνεται αποδεκτός από τους άλλους και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει και κάποια νομικά προβλήματα.
Ο Πλούτωνας όντας στον 8ο οίκο δείχνει ένα άτομο με αρκετά δυνατή προσωπικότητα με σιγουριά για τις κινήσεις του και για τις αντιλήψεις του. Η αντίθεση του Πλούτωνα με τον Ερμή δείχνει πως το άτομο αυτό έχει κάποιες μεταπτώσεις στη διάθεση του και πέφτει σε μελαγχολία. Φανατίζεται υπέρ των ιδέων του και διατηρώντας προκλητική στάση πολλές φορές βρίσκεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον του.
-
05-01-2008, 11:49 AM #3
Στο μεγαλύτερο μέρος με κάλυψες kiarra και συμφωνώ:bigsmile:
Το τετράγωνο του ¶ρη με τον Ποσειδώνα δείχνει πως το συγκεκριμένο άτομο έχει μια τάση να επαναστατεί σε ό,τι θεωρεί ότι δεν του αρμόζει, αν και είναι κάπως σπάνιες αυτές οι περιστάσεις. Όταν, όμως, αποφασίσει να το κάνει, το κάνει με απρόβλεπτο και έντονο τρόπο με αποτέλεσμα να φέρεται εριστικά. Μπορεί η όψη αυτή να υποδηλώνει και κάποια πιθανώς καταπιεσμένη και ακραία μορφή σεξουαλικότητας.
Θεωρώ επίσης οτι μια άλλη έκφραση του τετραγώνου αυτού είναι οτι το ατομο έχει την δυνατότητα να "πλαθει" τον εαυτό του ετσι ωστε να δείχνει οτι η συμπεριφορά του ταιριάζει με τις απαιτήσεις του εκάστοτε συντρόφου.Σε βαθος χρόνου όμως είτε το ατομο κουράζεται είτε αρχίζει να φέρεται σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες με αποτέλεσμα πάλι την ανατροπη στην σχέση.
Θα κανω κι εγώ μια προσπάθεια :embarrest
Η σελήνη στον Υδροχόο συμπληρωματικά, δείχνει την ανάγκη της μή άμεσης δέσμευσης αλλά της φιλίας σε ευρύτερο επίπεδο. Σε συνδυασμό με το τρίγωνο με Κρόνο, δείχνει οτι το άτομο μπορεί να ελέγξει τον συναισθηματικό του κόσμο ή την ροπή του να επαναστατεί σε θέματα δέσμευσης ,αλλά από την άλλη ο συναισθηματικός κόσμος θα έχει να κάνει περισσότερο με την λογική παρά με το ατόφιο συναίσθημα.
Από την άλλη η υπαρξη ¶ρη και Κρόνου στον 7ο,σε εναν γωνιακό οίκο δείχνει ότι οι σχέσεις με τους άλλους είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ψυχοδομής του ατόμου και θα διοχετευει αρκετή ενέργεια και χρόνο στο να τις οικοδομεί. Όμως μια και ο άρης είναι ανάδρομος ίσως τις περισσοτερες φορές υιοθετείται μια σχετικά παθητική στάση,ή μια αδράνεια που σε συνδυασμό με την ακμή στην παρθένο δείχνει να οφείλεται στην υπερβολική ανάλυση, που έχει ως αποτέλεσμα να εξαντλείται ψυχολογικά και στο τέλος να μην πράττει ή να μπερδεύεται και να μην μπορεί να ξεχωρίσει ποιά είναι η σωστή αντίδραση σε μια κατάσταση (λόγω τετραγωνου αρη-ποσειδώνα).επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
05-01-2008, 04:05 PM #4
Θα συμφωνήσω στο μεγαλύτερο μέρος με τα κορίτσια αλλά θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο. :bigsmile:
"Εμένα η ακμή του 7ου είναι σε Παρθένο και ο ερμής (σε 2ο οίκο) κάνει τρίγωνο με Ποσειδώνα σε 10 οίκο."
Έπειδή ο 7ος οίκος είναι γενικά ο οίκος των συνεργασιών (και όχι μόνο του γάμου), βλέποντας τον κυβερνήτη (Ερμής) στον 2ο οίκο, δλδ των υλικών αποκτημάτων (& συναισθηματικών) και ενα τριγωνο του Ερμή με τον ποσειδώνα στον 10ο, πιστεύω ότι μπορεί το άτομο να ακολουθήσει κάποιο επάγγελμα που έχει σχέση και με τους άλλους (7ος οίκος). Το τρίγωνο Ερμή Ποσειδώνα (δεν θυμάμαι τι έγραψε η Αγγελική) είναι δίνει στα άτομα την ικανότητα να περιγράφουν μια εικόνα η να αναπαριστάνουν μια σκηνή, μια κατάσταση πάρα πολύ καλά, για αυτό και λένε ότι αυτή η όψη δίνει καλούς συγγραφείς.
¶ρα, αντιλαμβάνομαι ότι το επάγγελμα (2ος) και τα χρηματα αλλά και η άνοδος (10ος) που θα έχει το άτομο εξαρτάται και από τους τρίτους (7ος).
"Εμένα η ακμή του 7ου είναι σε Παρθένο και ο ερμής (σε 2ο οίκο) κάνει τρίγωνο με Ποσειδώνα σε 10 οίκο, αλλά αντίθεση με Δία σε 8ο οίκο και Πλούτωνα σε 8ο. Τέλος Ο άρης και ο Κρόνος είναι ανάδρομοι σε 7ο οίκο και ο Κρόνος κάνει τρίγωνο με Σελήνη σε Υδροχόο και 12ο οίκο και ο άρης τετράγωνο με Ποσειδώνα. έχω μπερδευτεί για το πώς προσεγγίζουμε αυτές τις όψεις, τισυνπεράσματα βγαίνουν... "
Συναισθηματικά τώρα, ¶ρης τετράγωνο Ποσειδώνας: δύσκολη όψη καθώς το άτομο τείνει να είναι παρορμητικό, με τάση αυτοκαταστροφής (βέβαια ο Αρης είναι στην Παρθένο, άρα ίσως και να συγκρατεί λίγο την κατασταση), ασυναίσθητα μπλέκει σε περίεργες καταστάσεις και παρασύρεται εύκολα από τους άλλους. Βέβαια, δεν ξέρω αν ο Αρης με τον Κρόνο κάνουν κάποια όψη συνόδου μεταξύ τους. Ο Κρόνος στην Παρθένο λειτουργεί καλά, αλλά πέφτει πολύ σκέψη και ανάλυση!!! Μήπως είσαι πολύ αυστηρή με τους άλλους και να εναντιώνεσαι σε πράγματα μικρής αξίας και να προσπερνάς τα σοβαρά? Ξέρεις με τον ¶ρη στην Παρθένο είναι αυτό που λέμε "η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει ... και κόκαλα τσακίζει"!
Η Σελήνη είναι στον Υδροχόο και σε ποιόν οίκο? Στον 12ο? Αφού ο Κρόνος είναι στον 7ο πως κάνει τρίγωνο με την Σελήνη στον 12ο? Τι δεν έχω καταλάβει σωστά?
Υ.Γ. Οι πλανήτες στον 7ο οίκο και ειδικά ανάδρομοι, δείχνουν συχνά ότι επιστρέφουν παλιές αγάπες. Ή εκείνοι αντιλαμβάνονται τα λάθη και ξαναγυρνάνε, ή εσύ -μετά από εναν χωρισμό- αναπολείς παλιούς έρωτες.
Ελπίζω να βοήθησα :bigsmile:,
Φιλικά
ΙουλίαI disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
Voltaire
-
05-01-2008, 10:37 PM #5
Kiarra, Roadrunner και Panther σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και την ανάλυσή σας!!!
Πέφτει μέσα σε πολλά πράγματα και είναι πραγματικά πολύ βοηθητική και κατατοπιστικότατη αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι και πολύ ευοίωνα όλα αυτά! Δείχνουν αρκετές δυσκολίες.... Είχα απλά την εντύπωση ότι οι όψεις που σχηματίζει ο κυβερνήτης του 7ου δείχνουν την κατάσταση στο γάμο και οι πλανήτες σε 7ο και οι όψεις τους σκιαγραφούν το προφίλ του / της συζύγου, μάλλον θα μπερδεύτηκα, ε?
Όπως και να έχει χίλια ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σας και την ενδιαφέρουσα ανάλυσή σας! Να είστε πάντα καλά!!
GEN Y
-
08-01-2008, 03:09 AM #6
Εγω εχω τον Ουρανο και το/η Βεστα στον 7 ο οικο στο Ζυγο.Το Βεστα τι ειδος πλανιτη ειναι η που μπορω να μαθω γιαυτο?Ειμαι παντρεμενη με ενα Ζυγο.Αλλα αυτος εχει την ακμη του 7 ο οικο στους Διδυμους και κανενα πλανιτη στον 7ο.Εδω στο site σας το γεννεθλειο χαρτη του βγαζει οτι εχει ενα πλανιτη,το Juno ston 7o oiko και παλι στο Διδυμο.Τι πλανιτη ειναι αυτο,η που μπορω να μαθω γιαυτο?Αυτος εχει κανει και αλλο γαμο πριν απο μενα με μια Υδροχοος.Τι σειμενουν ολα αυτα τελικα?Θα κανει και 3 ο γαμο με μια Διδυμυ τελικα η τι γεινετε με αυτο το Διδυμο που εχει στον 7ο οικο του?Εγω εχω τον 3ο οικο στους Διδυμους και το Κρονο.Σειμενει κατι?Ευχαρηστω και συγγνομη αν σας κουρασα.
-
11-01-2008, 01:30 AM #7
Καλησπερα σας.Εχω μια απορια πολυ μεγαλη τωρα:unsure:.Εχω ενα βιβλιο της αστρολογιας και λεει για τον Ουρανο στον 7ο οικο δειχνει τασεις χωρισμου.Οτι εχουν την ταση να διαλυουν τη σχεση τους ξαφνικα και αναπαντεχα.Και γραφει οτι αυτα τα ατομα δεν εχουν καμια προθεση να παντρευτουν <<με παπα και με κουμπαρο>>.Εγω παντρευτηκα και το ειθελα και παρα πολυ με παπα και κουμπαρο:bigsmile:.Αλλα οτι εχω την τασει να τελειοσω μια σχεση ξαφνικα,ετσι ειναι.Και γραφει οτι αυτα τα ατομα ειναι ασυμβιβαστα,για να μπορεσουν να λειτουρησουν σε μια σχεση νιωθουν την ανανγκη να ειναι απολυτα ελευθερα.Ετσι νιωθω και εγω.Και κατι αλλο και πολυ αληθεια:toung:,η πιο σταθερη σχεση τους ειναι αυτη που εκφραζεται με το γνωτο << αγαπιομαστε απο μακρια>>.Εχω τον Ουρανο στο Ζυγο στης 27*10'.Τι λετε ?
-
11-01-2008, 03:54 AM #8
Αυτό το κομμάτι μου κάνει σαν να υπερ-δραματοποιούμε την επίδραση ενός πλανήτη. Ο Ουρανός όντως κινείται πιο δραστικά αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Για να διαλυθεί μια σχέση πολλά έχουν να κάνουν και το ίδιο και αναφορικά με το θέμα του γάμου. Δεν είναι μόνο τα άτομα με Ουρανό στον 7ο που παντρεύονται με παπά και με κουμπάρο. Οπότε μην το βλέπεις τόσο τραγικά αυτό περί Ουρανού. Μιας και ο έβδομος οίκος αφορά και τις επαγγελματικές συνεργασίες μπορεί κάλλιστα ο Ουρανός να δείχνει άτομο που κινείται με πρωτοποριακό τρόπο στις εργασιακές του σχέσεις.:bigsmile:
-
11-01-2008, 10:46 AM #9
Οντος δουλεβω μαζι με των αντρα μου,που ειναι ζυγος:toung:,και νιωθει οτι ειμαι η καλητερη βωηθος:bigsmile: που ειχε ποτε΄.
Ειχα γραψει προχτες για το δικο του 7ο οικο οτι δεν εχει κανενα πλανιτη,και περιμενω ακομα την απαντισει.Ευχαρηστω και καλη σας μερα.
-
11-01-2008, 12:35 PM #10
Αλήθεια λέει το βιβλίο, ειδικά για το τελευταίο (αλήθεια ποιό είναι Ο Ουρανός στον 7ο λέει : Νοιώθουμε σαν φυλακή το γάμο όχι μόνο με τη σύζυγο, αλλά και με οποιοδήποτε άνθρωπο, όπως συνέταιρο, αφού πρώτα προσδιορίσουμε ότι γάμος για μας δεν σημαίνει η Εκκλησία και το δημαρχείο, γι'αυτό και δεν μας χωνεύουν που δεν υποτασσόμεθα στο κοινωνικό συμβόλαιο, και αγαπούμε τα ελεύθερα μοντέλα σχέσεων που δεν έχουν ρουτίνα, μαμά, μπαμπά, συγγενολόι και παντόφλα. Και πως να αποδεχθούμε τον γάμο, το φριχτό αυτό κοινωνικό συμβάν που από μόνη η λέξη του είναι ασύμβατη με τον Ουρανό, αφού σημαίνει υπό+ανδρών (υπανδρεύομαι) και ο Ουρανός είναι το πιο αντισυμβατικό σύμβολο και το πιο απελευθερωμένο ; Απρόσωπος δε πολύ συχνά και ψυχρός ο εκπρόσωπος του Ουρανού σε αντιδιαστολή με το ζώδιο της καρδιάς που βρίσκεται απέναντί του, τον Λέοντα, γιατί ανάβει και θερμαίνεται μόνο μέσα από το εκκεντρικό, την καλώς νοοούμενη τρέλλα, κι έτσι ο γάμος που θα αποφασίσει - αν ποτέ αποφασίσει - θα είναι με ένα άτομο τετοιο, που δεν νοιάζεται για γάμους και τακτοποιήσεις. Αλλιώς, θα δυστυχήσει και έναν συνηθισμένο συμβατικό γάμο θα τον ακολουθήσει πιθανόν ένας χωρισμός.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.