s
Αστρολογία και Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast
Results 1 to 10 of 47
    Όνομα:
    Βασίλης

Αστρολογία και Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες

Με αφορμή μια συζήτηση που έχουμε πιάσει στα blogs θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Υπάρχουν αστρολογικές μελέτες που να αφορούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (νοητική καθυστέρηση, δυσλεξία, ψυχολογικά θέματα, αυτισμός); Δεν εννοώ βεβαίως ενδείξεις στο χάρτη που να δείχνουν τέτοια προβλήματα. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική, αγγίζουμε προβλήματα υγείας που έχουμε πει ότι είναι εκτός κανόνων αλλά επιπλέον έχουμε τον κίνδυνο να κάνουμε μερικές δεκάδες ανθρώπους να νομίζουν ότι είναι προβληματικοί.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν έχουν γίνει μελέτες από αστρολόγους - θεραπευτές που προσπάθησαν μελετώντας το ωροσκόπιο αυτών των ανθρώπων να βρουν τα μπλοκαρίσματα τους και να τους βοηθήσουν να τα ξεπεράσουν. Έχουν πέσει στην αντίληψη σας τέτοιες μελέτες;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Μαρία

Re: Αστρολογία και Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες

Μία παρατήρηση μόνο Βασίλη. Η νοητική καθυστέρηση ή ο αυτισμός δεν είναι μαθησιακές διαταραχές/ δυσκολίες.

Όνομα:
    Λίλιαν

Υπάρχουν διάφορες μελέτες στο εξωτερικό, από ομάδες αστρολόγων που ασχολούνται με την ψυχολογική αστρολογία και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Εδώ είναι απίθανο να τις βρείτε όμως, γιατί είναι εξειδικευμένα θέματα και σπάνια ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό. Πολλές φορές είναι δυσνόητα και για ειδικούς αναγνώστες χωρίς γνώσεις ψυχολογίας και άλλων συναφών επιστημών.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by DrMaroulita View Post
    Μία παρατήρηση μόνο Βασίλη. Η νοητική καθυστέρηση ή ο αυτισμός δεν είναι μαθησιακές διαταραχές/ δυσκολίες.
    Έχεις δίκιο... Πώς θα μπορούσαμε να το πούμε; Με ειδικές ανάγκες; Δε μου αρέσει και πολύ γι' αυτό δεν το είπα.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Αντωνία

Στον μεγάλο μου γιό, έκανα πρόσφατα το τέστ δυσλεξίας με την μέθοδο Παυλίδη. Τρείς ώρες τον εξετάζανε και μια ώρα απάνταγα σε ερωτήσεις για να έχουν πλήρη ιστορικό.
    Από το νήπιο σχεδόν κατάλαβα ότι ...χάνεται...τον αφήνεις να γράψει 2 σειρές και αυτόν κοιτάει το κουνούπι στο ταβάνι, το πουλάκι στο παράθυρο, τον αέρα που φυσάει, και οτιδήποτε άλλο εκτός από την εργασία του.

Στο δημοτικό άρχισαν τα προβλήματα. Στην αρχή λες ότι είναι μουλάρι και θέλει απλά να περάσει το δικό του, απλά δεν θέλει να διαβάσει, δεν τον ενδιαφέρει το θέμα σχολείο. Δυό τρείς φορές τον έπιασα από τα μαλλιά και τον κουτούλαγα στον τοίχο από τα νεύρα μου. Με έβλεπε να περνάω και έτρεμε. Τότε ξύπνησα μόνο. Λέω, πάει έχασα το παιδί μου. Είχα κάνει την ζωή του κόλαση. Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι νωρίς, και μπήκα στην διαδικασία να χωνέψω πως το παιδί μου δεν έπερνε τα γράμματα και αφού δεν θα άλλαζε αυτό, γιατί να χαλάσω την ζωή όλων μας? Εκεί πάνω και με αυτό το ερώτημα πήγα στην πρώτη αστρολόγο.
    Το παιδί σου είναι μια χαρά, απλά ναι, δεν είναι για σπουδές. Δεν έχει κάτι που να σε φοβίζει. Απλά χρειάζεται την βοήθειά σου, μα δεν σε βλέπω να έχεις την δύναμη να του την προσφέρεις όπως πρέπει.
    Πράγματι, με σελήνη στον κριό και σε τετράγωνο με άρη, που να βρω την υπομονή που χρειάζεται. θα αρρωστήσω εγώ μετά....

Το άφησα έτσι, απλά μιλώντας με τις δασκάλες που του βάζαν λιγότερα να μαθαίνει, και από την τρίτη δημοτικού έχει βοήθεια από ιδιέτερα και σε κέντρο μελέτης. Πολύ γρήγορα κέρδισα την απόσταση που είχα με το παιδί μου, απλά γιατί άλλαξα ΕΓΩ. Τώρα είναι το δεξί μου χέρι σε όλα, έχει λύσεις για όλα, πάει καλύτερα στο σχολείο και όχι από θαυμα, μα επειδή άλλαξε η ψυχολογία του και γιατί πάντα του λέω μπράβο για την προσπάθεια ακόμα και στα 4 άρια του γυμνασίου...
    Ελπίζω με το χαρτί που έχω από ιδιωτικό φορέα για την διάγνωση δυσλεξίας να αρκεί για να είναι λίγο πιο ελαστικοί οι καθηγητές, μιας και το επίσημο κρατικό χαρτί θα αργίσει....2-3 χρόνια έχει αναμονή....έτσι ακούω...
    Με το επίσημο θα τον εξετάζουν μόνο προφορικά νομιζω...???

Το μόνο που βλέπω στον χάρτη του -από αυτά που μπορώ να δω εγώ φυσικά- είναι ότι ο ερμής από τις 20 ζυγού στον 12ο τραγωνίζει τον ποσειδώνα στον 3ο του οίκο. και μόνο αυτό αρκεί, ε??

Κα τα άλλα το διπλό μου σκορπιουδάκι πάει για....ντέντεκτιβ...Νικολούλ πότε είπαμε παίρνεις σύνταξη ???? χχχ

ΥΓ. Μέχρι να μας καλέσουν από το υπουργείο για εξέταση-του αγίου τάδε-
    δεν θα μπορέσω να συνεχίσω όμως να δίνω 60 ευρώ για την κάθε μια ώρα αντιμετώπισης. Αυτό το πράγμα δεν είναι αντιβίωση, το πήρες και έγινες καλά.
    Τώρα είμαι αποφασισμένη να τον σταματίσω από τις συνεδρίες του, για να μην αναγκαστώ να τον σταματίσω από την μελέτη.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα, ζουν καλά μόνο τα λαμόγια. Για τους υπόλοιπους ας ανοίξουν τον κιάδα, ώρα είναι....
    Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )

Όνομα:
    Βασίλης

Δεν έχω μελετήσει το θέμα - γι' αυτό ζήτησα και απόψεις, αλλά ένα μπράβο σε σένα, ρε συ Αντωνία, για το θάρρος που έχεις να μιλάς για τα προσωπικά σου βιώματα. Όσο για το χάρτη του παιδιού σου... υποθέτω κάποιος αστρολόγος αν τον έβλεπε εδώ ίσως να είχε άποψη και να έλεγε κάτι, αλλά αυτά είναι και προσωπικά δεδομένα και πρέπει να δείχνουμε και κάποια ευαισθησία.

Και πάλι μπράβο.

Quote Originally Posted by sagimoon View Post
    Στον μεγάλο μου γιό, έκανα πρόσφατα το τέστ δυσλεξίας με την μέθοδο Παυλίδη. Τρείς ώρες τον εξετάζανε και μια ώρα απάνταγα σε ερωτήσεις για να έχουν πλήρη ιστορικό.
    Από το νήπιο σχεδόν κατάλαβα ότι ...χάνεται...τον αφήνεις να γράψει 2 σειρές και αυτόν κοιτάει το κουνούπι στο ταβάνι, το πουλάκι στο παράθυρο, τον αέρα που φυσάει, και οτιδήποτε άλλο εκτός από την εργασία του.

Στο δημοτικό άρχισαν τα προβλήματα. Στην αρχή λες ότι είναι μουλάρι και θέλει απλά να περάσει το δικό του, απλά δεν θέλει να διαβάσει, δεν τον ενδιαφέρει το θέμα σχολείο. Δυό τρείς φορές τον έπιασα από τα μαλλιά και τον κουτούλαγα στον τοίχο από τα νεύρα μου. Με έβλεπε να περνάω και έτρεμε. Τότε ξύπνησα μόνο. Λέω, πάει έχασα το παιδί μου. Είχα κάνει την ζωή του κόλαση. Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι νωρίς, και μπήκα στην διαδικασία να χωνέψω πως το παιδί μου δεν έπερνε τα γράμματα και αφού δεν θα άλλαζε αυτό, γιατί να χαλάσω την ζωή όλων μας? Εκεί πάνω και με αυτό το ερώτημα πήγα στην πρώτη αστρολόγο.
    Το παιδί σου είναι μια χαρά, απλά ναι, δεν είναι για σπουδές. Δεν έχει κάτι που να σε φοβίζει. Απλά χρειάζεται την βοήθειά σου, μα δεν σε βλέπω να έχεις την δύναμη να του την προσφέρεις όπως πρέπει.
    Πράγματι, με σελήνη στον κριό και σε τετράγωνο με άρη, που να βρω την υπομονή που χρειάζεται. θα αρρωστήσω εγώ μετά....

Το άφησα έτσι, απλά μιλώντας με τις δασκάλες που του βάζαν λιγότερα να μαθαίνει, και από την τρίτη δημοτικού έχει βοήθεια από ιδιέτερα και σε κέντρο μελέτης. Πολύ γρήγορα κέρδισα την απόσταση που είχα με το παιδί μου, απλά γιατί άλλαξα ΕΓΩ. Τώρα είναι το δεξί μου χέρι σε όλα, έχει λύσεις για όλα, πάει καλύτερα στο σχολείο και όχι από θαυμα, μα επειδή άλλαξε η ψυχολογία του και γιατί πάντα του λέω μπράβο για την προσπάθεια ακόμα και στα 4 άρια του γυμνασίου...
    Ελπίζω με το χαρτί που έχω από ιδιωτικό φορέα για την διάγνωση δυσλεξίας να αρκεί για να είναι λίγο πιο ελαστικοί οι καθηγητές, μιας και το επίσημο κρατικό χαρτί θα αργίσει....2-3 χρόνια έχει αναμονή....έτσι ακούω...

Το μόνο που βλέπω στον χάρτη του -από αυτά που μπορώ να δω εγώ φυσικά- είναι ότι ο ερμής από τις 20 ζυγού στον 12ο τραγωνίζει τον ποσειδώνα στον 3ο του οίκο. και μόνο αυτό αρκεί, ε??

Κα τα άλλα το διπλό μου σκορπιουδάκι πάει για....ντέντεκτιβ...Νικολούλ πότε είπαμε παίρνεις σύνταξη ???? χχχ

δεν θα μπορέσω να συνεχίσω όμως να δίνω 60 ευρώ για την κάθε μια ώρα αντιμετώπισης. Αυτό το πράγμα δεν είναι αντιβίωση, το πήρες και έγινες καλά.
    Τώρα είμαι αποφασισμένη να τον σταματίσω από τις συνεδρίες του, για να μην αναγκαστώ να τον σταματίσω από την μελέτη.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα, ζουν καλά μόνο τα λαμόγια. Για τους υπόλοιπους ας ανοίξουν τον κιάδα, ώρα είναι....

Ειναι πολυ κριμα να τον σταματησεις προσπαθησε να κανεις οτι μπορεις ωστε να φτασει σε σημειο το προβλημα αυτο να μη του βαζει εμποδια, ρωτα και σε κρατικους-δημοσιους οργανισμους, το χαρτι απο μονο του δε βοηθαει τη κατασταση. Μπες στο Blog περι δυσλεξιας αλλα και στο μπλοκ με τα σεμιναρια για μαθησιακες δυσκολιες, εχω γραψει και κει κατι περι αυτου. Εχω παραδειγμα ατομου που ειχε πολλες δυσκολιες με το θεμα αυτο κι ομως με την επιμονη της μητερας του στα σχολικα του χρονια το ξεπερασε και τωρα κανει μεταπτυχιακο και το μελλον του προδιαγραφεται πολυ καλο
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Quote Originally Posted by sagimoon View Post

το παιδί σου όχι μόνο είναι μια χαρά αλλά ναι, είναι και για σπουδές αμα θελήσει...το χαρτί βοηθάει...

Νομίζω πως η όψη που ανέφερες είναι μια ένδειξη...σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες

Καλή συνέχεια...

Όνομα:
    Αντωνία

Το μέλλον είναι ένα δέντρο με πολλά κλαδιά. Οι σπουδές είναι ένα μόνο κλαδί.
    Του γιού μου του αρέσουν τα λίγο πιο τεχνικά θέματα. πχ Πέρυσι έκανα μαθήματα κοσμήματος όσο ήμουν άνεργη και τον είδα και είχε πολύ ενδιαφέρον για να ασχοληθεί.¨΄Εμαθε να ξεχωρίζει τους ημιπολύτιμους, να κάνει σκουλαρίκια, βραχιόλια, και όλο μου έλεγε, μαμά πότε θα πάμε να φτιάξουμε κοσμήματα? φτιάξαμε ένα χώρο σαν εργαστήρι, βλέπεις. Κόβει μέταλλα, τα γυαλίζει, κλπ...

Δεν νομίζω να του ταιριάζουν οι σπουδές. Σαν διπλός σκορπιός του αρέσει να...πουλάει. Μια μέρα πήρε κάτι κομάτια στο σχολείο-στην έκτη ήταν - και έφερε
    71 ευρω...να δεις την χαρά του.

Δεν θα τον εμποδίσω σε ότι κι αν αποφασίσει και...βλέποντας και κάνοντας.
    Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )

Σωστα συμφωνω απολυτα δεν ειναι απαραιτητο ολοι να σπουδαζουν σε πανεπιστημια, υπαρχουν κι αλλα πραγματα που μπορεις να εξειδικευτεις και πολλες φορες με καλυτερες αποδοχες και υπο καλυτερες συνθηκες... Ειναι καλο ο καθενας να κανει αυτο που του αρεσει και ισως που του ταιριαζει καλυτερα...Απλα ειναι καλο να του δινουμε επιλογες με ισους ορους ωστε να μπορει ουσιαστικα να επιλεξει...
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)