s
Αιτιότητα ή συγχρονικότητα: Απόψεις
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 62

Αιτιότητα ή συγχρονικότητα: Απόψεις

Quote Originally Posted by Κασσιόπη View Post
    Συνεπώς, δέχομαι μόνο οτιδήποτε μπορεί να έχει "φυσική" ερμηνεία. Η επιρροή των όψεων, κάλλιστα μπορεί να έχει μια τέτοια. Στα των οίκων επικρατεί μια λίγο μεγαλύτερη ασάφεια, αλλά κι αυτά νομίζω πως με μερικές διορθωτικές μετατροπές, θα μας οδηγήσουν κάποια στιγμή στην αιτιοκρατική αλήθεια.

Αν τώρα εσείς θέλετε να ασπαστείτε το προοδευτικό, καθόλου κακό για αλλαγή. Γενικώς όμως νομίζω πως το προοδευτικό ωροσκόπιο δεν έχει να πει και πολλά. Προδιαγράφει πορεία. Σαν να σου λέει: "Πάνω από όλα είσαι ελεύθερος να διαμορφώσεις το χαρακτήρα σου, αλλά στην ηλικία τάδε, θα είσαι κάπως έτσι και θα έχεις αυτές τις τάσεις, διότι οι γενέθλιες επιρροές θα έχουν οδηγηθεί προς τα εκεί. Αλλά, πάνω από όλα, είναι στο χέρι σου το πως θα διαμορφώσεις το ωροσκόπιό σου."

Είναι λιγάκι αντιφατικό, δεν βρίσκετε;:bigsmile:
    Μα αυτά για το προοδευτικό τα έχω γράψει κι εγώ χθες. Δεν διαφωνώ. Είπαμε για αλλαγή (smile). Αυτά για την ''φυσική'' ερμηνεία όμως δεν νομίζετε ότι έρχονται σε αντίφαση με την αγάπη σας στους οίκους που εγώ και όλοι οι καλοί γερμαναράδες υποτιμούμε ; Αυτή η παράγραφός σας, η παραπάνω, είναι λες και διαβάζεις απόσπασμα από μανιφέστο των Κοσμοβιολόγων. 'Αρα ; Μήπως ο αγώνας (μου/μας/τους) τώρα δικαιώνεται ; Αν το σκεφτούμε καλά, οι οίκοι είναι φαντασιοκόπημα, καθόλου φυσικό σώμα, μια επινόηση του ανθρώπινου νου. Μην περιμένετε να βρείτε στους οίκους ''φυσική'' ερμηνεία. Απο΄τη στιγμή που δέχεστε τους οίκους, αυτόματα αποδέχεστε και τη μεταφυσική πλευρά της Αστρολογίας. Χαιρετώ προς το παρόν, τα λέμε..

Re: Γυναικεία σεξουαλική αύρα: πώς εκφράζεται ζωδιακά;

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Μα αυτά για το προοδευτικό τα έχω γράψει κι εγώ χθες. Δεν διαφωνώ. Είπαμε για αλλαγή (smile). Αυτά για την ''φυσική'' ερμηνεία όμως δεν νομίζετε ότι έρχονται σε αντίφαση με την αγάπη σας στους οίκους που εγώ και όλοι οι καλοί γερμαναράδες υποτιμούμε ; Αυτή η παράγραφός σας, η παραπάνω, είναι λες και διαβάζεις απόσπασμα από μανιφέστο των Κοσμοβιολόγων. 'Αρα ; Μήπως ο αγώνας (μου/μας/τους) τώρα δικαιώνεται ; Αν το σκεφτούμε καλά, οι οίκοι είναι φαντασιοκόπημα, καθόλου φυσικό σώμα, μια επινόηση του ανθρώπινου νου. Μην περιμένετε να βρείτε στους οίκους ''φυσική'' ερμηνεία. Απο΄τη στιγμή που δέχεστε τους οίκους, αυτόματα αποδέχεστε και τη μεταφυσική πλευρά της Αστρολογίας. Χαιρετώ προς το παρόν, τα λέμε..
    Μη βιάζεστε να θριαμβολογήσετε. :bigsmile:

Το έγραψα και παραπάνω, πως σχετικά με τους οίκους τα πράγματα είναι ασαφή, ωστόσο με μερικές διοθωτικές μετατροπές ίσως βρεθούμε πιο κοντά στην αιτιοκρατική αλήθεια.

Το γεγονός πως οι οίκοι είναι φαντασιοκόπημα του νου, δεν σημαίνει πως η χρήση τους σημαίνει αποδοχή της μεταφυσικής. Και τα όρια στα μαθηματικά είναι επινόηση του νου, αλλά χρησιμοποιούνται. Δεν σημαίνει ότι όποιος αποδέχεται τα όρια, αποδέχεται και τη μεταφυσική.

Κι εγώ στην αστρολογία θεωρώ τους οίκους κάτι σαν τα όρια. :bigsmile:

Οπότε, μη μου φορτώνετε αποδοχή της μεταφυσικής στην αστρολογία. Δεν ισχύει αυτό που λέτε και δυστυχώς, ο αγώνας σας δεν έχει δικαιωθεί ακόμη...:bigsmile:

Σχετικά με το προοδευτικό, αφού ούτε κι εσάς σας πολυπείθει, τι το αναμοχλεύετε όλη την ώρα;

Καλό απόγευμα :bigsmile:

Σχετικά με το προοδευτικό, αφού ούτε κι εσάς σας πολυπείθει, τι το αναμοχλεύετε όλη την ώρα;
    Για να ξεχάσω τι με περιμένει με τον Κρόνο. Είναι κι αυτό ένα κόλπο να ξεφύγω από τη μοίρα μου. (ακόμα δεν μπαίνουν τα smilies, προβοκάτσια απ'την Κασσιόπη, την καταγγέλω δημόσια χαχα).

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Για να ξεχάσω τι με περιμένει με τον Κρόνο. Είναι κι αυτό ένα κόλπο να ξεφύγω από τη μοίρα μου. (ακόμα δεν μπαίνουν τα smilies, προβοκάτσια απ'την Κασσιόπη, την καταγγέλω δημόσια χαχα).
    Καλά, εσείς δεν είστε που σε προηγούμενες δημοσιεύσεις διατυμπανίζατε την άποψη πως τελικώς από τον Κρόνο δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτε;; :blink:

Από τη μοίρα;;; Εδώ είμαστε! Το ομολογεί επιτέλους!

Ναι, εγώ φταίω για τα smilies, το έκανα για σπάσιμο, ώστε να αποδείξω πως τα πράγματα στραβώνουν ενώ δεν είναι ανάδρομος ο Ερμής!

Καλά, εσείς δεν είστε που σε προηγούμενες δημοσιεύσεις διατυμπανίζατε την άποψη πως τελικώς από τον Κρόνο δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτε;; :blink:

Από τη μοίρα;;; Εδώ είμαστε! Το ομολογεί επιτέλους!
    Ααα θα με αφήσετε να σηκωθώ από το pc ; Ομολογώ ομολογώ, εγώ τον σκότωσα. Για τον Κρόνο το 'πα από συμπαράσταση για τους Κρονόπληκτους, για να είμαι και γω λίγο μέσα στο trendy της ψυχολογικής σχολής.

Ναι, εγώ φταίω για τα smilies, το έκανα για σπάσιμο, ώστε να αποδείξω πως τα πράγματα στραβώνουν ενώ δεν είναι ανάδρομος ο Ερμής!
    Αυτό θα το δούμε μελλοντικά όταν θα αρχίσει το γλέντι της αναδρομής πάλι. Ο καιρός γαρ εγγύς. Το'πε ο γέροντας !

Όνομα:
    Βασίλης

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πραγματάκια: Δεν πιστεύω σε οποιαδήποτε μεταφυσική. Επομένως, απορρίπτω όλες τις έννοιες της αστρολογίας που σχετίζονται αμιγώς με μεταφυσική (π.χ. κάρμα, βόρειους δεσμούς, ανάδρομους πλανήτες, τωρινά/ παρελθοντικά μονοπάτια ή λεωφόροι και λοιπά παρεμφερή). Επιπλέον, οποιαδήποτε άλλη έννοια πατάει με το ένα πόδι στη μεταφυσική και το άλλο στην απλή παρατήρηση, της βάζω και τα δύο πόδια στο επίπεδο της απλής παρατήρησης.

Συνεπώς, δέχομαι μόνο οτιδήποτε μπορεί να έχει "φυσική" ερμηνεία. Η επιρροή των όψεων, κάλλιστα μπορεί να έχει μια τέτοια. Στα των οίκων επικρατεί μια λίγο μεγαλύτερη ασάφεια, αλλά κι αυτά νομίζω πως με μερικές διορθωτικές μετατροπές, θα μας οδηγήσουν κάποια στιγμή στην αιτιοκρατική αλήθεια.

Αν τώρα εσείς θέλετε να ασπαστείτε το προοδευτικό, καθόλου κακό για αλλαγή. Γενικώς όμως νομίζω πως το προοδευτικό ωροσκόπιο δεν έχει να πει και πολλά. Προδιαγράφει πορεία. Σαν να σου λέει: "Πάνω από όλα είσαι ελεύθερος να διαμορφώσεις το χαρακτήρα σου, αλλά στην ηλικία τάδε, θα είσαι κάπως έτσι και θα έχεις αυτές τις τάσεις, διότι οι γενέθλιες επιρροές θα έχουν οδηγηθεί προς τα εκεί. Αλλά, πάνω από όλα, είναι στο χέρι σου το πως θα διαμορφώσεις το ωροσκόπιό σου."

Είναι λιγάκι αντιφατικό, δεν βρίσκετε;:bigsmile:
    Χμ, μήπως είναι αυθαίρετη η επιλεκτικότητα που παρατηρείται εδώ; Επιλέγουμε ποια σημεία θα αποδεχτούμε εξαιτίας της ερμηνείας που έχει ως την ώρα δοθεί σε αυτά; Δηλαδή απορρίπτουμε τον ανάδρομο Ερμή, επειδή κάποιοι τον συνδέεουν με παλιό κάρμα; Απορρίπτουμε τους δεσμούς, επειδή στην ερμηνεία συνδέονται με το παλιό κάρμα;

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το σωστό δε θα ήταν να αποδεχτούμε όλα τα σημεία με βάση το αν έχουν όντως παρατηρήσιμα αποτελέσματα; Και στη συνέχεια, αν δε μας αρέσει η μεταφυσική ερμηνεία να βρούμε ένα τρόπο να τα εξηγήσουμε;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Re: Απόψεις περί ερμηνείας 1ου - 7ου οίκου.

Ας σηκωθούμε αμφότεροι από το pc. :bigsmile:

Η συνέχεια της μονομαχίας αφότου παραδώσω την εργασία μου και εκπληρώσει κι ο Αργοναύτης τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.:bigsmile:

Μείνετε συντονισμένοι στους δέκτες σας. :bigsmile:

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Χμ, μήπως είναι αυθαίρετη η επιλεκτικότητα που παρατηρείται εδώ; Επιλέγουμε ποια σημεία θα αποδεχτούμε εξαιτίας της ερμηνείας που έχει ως την ώρα δοθεί σε αυτά; Δηλαδή απορρίπτουμε τον ανάδρομο Ερμή, επειδή κάποιοι τον συνδέεουν με παλιό κάρμα; Απορρίπτουμε τους δεσμούς, επειδή στην ερμηνεία συνδέονται με το παλιό κάρμα;

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το σωστό δε θα ήταν να αποδεχτούμε όλα τα σημεία με βάση το αν έχουν όντως παρατηρήσιμα αποτελέσματα; Και στη συνέχεια, αν δε μας αρέσει η μεταφυσική ερμηνεία να βρούμε ένα τρόπο να τα εξηγήσουμε;
    Τι εννοείς ως παρατηρήσιμα αποτελέσματα;

(Πάει, δε θα σηκωθώ από τον υπολογιστή...)

Όνομα:
    Βασίλης

Re: Απόψεις περί ερμηνείας 1ου - 7ου οίκου.

Επί του θέματος (κι ας αφήσουμε τις μονομαχίες) νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο 7ος σχετίζεται με πλευρές που δε θέλουμε να αποδεχτούμε. Κάνω μία παραπομπή στην εργασία Ψυχολογία και Αστρολογία. Είχαμε πει για τον 5ο οίκο κάπου φευγαλέα... Στην ίδια εργασία (που ΘΑ δημοσιευτεί, μην τα ξαναλέμε) ο 7ος συνδέεται με αυτό που ο Γιουνγκ ονομάζει Σκιά. Το κομμάτι μέσα μας που ...

α) ξέρουμε ότι ποτέ δε θα γίνουμε
    β) γι' αυτό το θαυμάζουμε
    γ) γι' αυτό το μισούμε...

Ανάλογα με το πώς τοποθετείται κανείς απέναντι στην ίδια του τη Σκιά, αποδέχεται καλύτερα ή χειρότερα τους εκπροσώπους του 7ου οίκου... Σημασία έχει επίσης και το πώς τοποθετείται απέναντι στο δικό του ωροσκόπο και ζώδιο... Σε πολλές περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να εκφράσει με ευκολία τον ωροσκόπο του δείχνει τάσεις να υιοθετήσει χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου. Έτσι σα σκιά βλέπει πια όχι τον 7ο οίκο του, αλλά τον ίδιο τον Ωροσκόπο του...

Η όλη διεργασία είναι αρκετά ψυχολογική, συνεπώς όχι μετρήσιμη, όχι αιτιοκρατική, όχι μαθηματική. Χαίρομαι που το λέω αυτό γιατί με κάνει να αισθάνομαι τελείως ξένος μία ιδέα στεγνής, καθαρά υπολογιστικής, σχεδόν κομπιουτερίστικης αστρολογίας...

Φιλικά,

ΒΠ
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Τι εννοείς ως παρατηρήσιμα αποτελέσματα;

(Πάει, δε θα σηκωθώ από τον υπολογιστή...)
    (Εϊναι η εκδίκηση, που δεν άφηνες τον άνθρωπο να σηκωθεί ως τώρα)...

Παρατηρήσιμα, σημαίνει έχουν γίνει παρατηρήσεις και έχουν καταγραφεί πραγματικά αποτελέσματα. Π.χ. σε περιόδους ανάδρομου Ερμή έχουμε περισσότερες περιπτώσεις βλαβών σε καλώδια τηλεπικοινωνίας... αλλά και σε μικρότερη κλίμακα χάνω πιο εύκολα τα πράγματα μου ή μου χαλάει το αυτοκίνητο...

Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)