s
Ανάδρομος Δίας
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Post Ανάδρομος Δίας

    Λέγεται πως ο Δίας είναι ένας «μικρός Ήλιος». Έχει μέσα του λοιπόν, την φωτεινότητα και την λάμψη, είναι αυτός που εξαπλώνει, αναπτύσσει, όπως το σύστημά μας έχει ανάγκη τον Ήλιο για να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί..

    Μέσα στην ανάδρομη πορεία του, ωστόσο, η ανάπτυξη αυτή γίνεται λιγότερο ορατή, αλλά είναι περισσότερο ουσιαστική. Έχουμε την ευκαιρία να βρούμε τον εσωτερικό μας Δάσκαλο και να αγγίξουμε την εσωτερική μας φλόγα.
    Αλλά, αν έχουμε ανάδρομο τον Δία στη γέννησή μας, τα στοιχεία φέρουν και ένα καρμικό νόημα, όπως θα εξηγηθεί στη συνέχεια.
    Αν ο Δίας είναι ανάδρομος για ένα συγκεκριμένο διάστημα και επηρεάζει τον προσωπικό μας χάρτη, εκείνη την περίοδο, πάντα στους τομείς που μας αγγίζει και μπορούμε να στραφούμε πιο εσωτερικά και να διορθώσουμε τα λάθη μας.

    Οι ιδέες εκείνου που έχει τον Δία ανάδρομο, είναι γνώσεις για το καλό και το κακό, για την ηθική και δεν επηρεάζονται από την γνώμη που έχουν οι άλλοι. Προσπαθεί να είναι δίκαιος, και σε αυτή την προσπάθεια αναπτύσσει ένα δικό του μοναδικό σύνολο κριτηρίων. Τα κριτήρια αυτά συνήθως εμπέονται από παλιές εμπειρίες καταγεγραμμένες στο υποσυνείδητο και πιθανώς να μην αντανακλούν αναγκαστικά τις αντιλήψεις του υπόλοιπου κόσμου.

    Συνειδητοποιεί μέσα στην ίδια του τη σκέψη διαφορετικά επίπεδα. Αιώνιος μελετητής του Νου, επιδιώκει να βιώσει ένα πλούτο εμπειριών που ελπίζει ότι τελικά θα τον βοηθήσει να καλύψει όλες τις δυνατότητες που του ανοίγονται. Αυτό όμως του προκαλεί ενδεχομένως και κάποια εσωτερική ανησυχία. Συλλαμβάνει μια ιδέα και συσχετίζεται με την σπουδαιότητα αυτής της ιδέας παρά με τις λεπτομέρειες, που δίχως αυτές, δεν είναι δυνατόν αυτή να υλοποιηθεί πρακτικά.

    Στην θετική του έκφραση :
    Μπορεί να διαθέτει ισχυρή προσωπική πρωτοβουλία και κίνητρα που να το δραστηριοποιούν. Ομως δεν πρέπει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
    Ελεύθερο πνεύμα. Μπορεί να συμορφώνεται με τα ιδανικά της κοινωνίας όταν αυτό το βοηθά, αλλά γενικά προσπαθεί να διατηρεί την αίσθηση της ατομικότητάς του.
    Ενδέχεται να έχει αρκετή σοφία. Ησυχο που συνήθως δεν μιλά αν δεν του απυθύνουν τον λόγο. Με λίγα λόγια μπορεί αν συνοψίσει την ουσία πολύπλοκων θεμάτων. Διαθέτει μία έμφυτη ειλικρίνεια.

    Στην αρνητική του έκφραση :
    Μπορεί να μνησικακεί για πράγματα που έχουν συμβεί παλιά και να θέλει να ανταποδώσει σε άλλους που συναντά στο δρόμο του. Αυτό συμβαίνει σε ακραίες περιπτώσεις, γιατί συνήθως βλέπει τον εαυτό του μέσα από τον ανώτερο νου του. Οταν το κάνει αυτό, ένα μέρος από την εμπλοκή του εαυτού του στα προσωπικά θέματα υποχωρεί και δίνει τη θέση του σε μια πιο απρόσωπη κατανόηση των πραγμάτων. Η ανάπτυξη του εσωτερικού πλούτου τελικά αποκτά μεγαλύτερη σπουδαιότητα από την επιθυμία να αποκτήσει υλικά πλούτη.

    Κάθε ανάδρομος πλανήτης αποκτά και καρμική σημασία. Είτε σαν διέλευση, οπότε και συσσωρεύουμε κάρμα καθώς αγγίζει σημεία του χάρτη μας, είτε σαν γενέθλιος, οπότε εξηγεί τι κουβαλάμε από το παρελθόν.
    Ο Δίας, καρμικά, μας δείχνει ότι οι δοκιμασίες της ζωής συνήθως σχετίζονται με την ενδοσκόπιση μέσα από τον ανώτερο νου. Μπορεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του στον εαυτό του, για να μπορέσει να νιώσει ότι αξίζει αληθινά τον σεβασμό και την τιμή. Ισως έχει παλιές εμπειρίες όπου έχαιρε σεβασμού για κάποια θρησκευτική ή πνευματική αρχή την οποία είδε να παραβιάζεται. Έτσι, σήμερα, υπογραμμίζει και πάλι αυτή την αξία.
    Καλό είναι να αποφεύγει να κρίνει τους άλλους βλέποντας τους να λειτουργούν με τρόπο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Πρέπει να δείχνει την υπομονή με όλους αν θέλει να τους κάνει ν' ακούσουν την έκφραση των εσωτερικών αληθειών που αισθάνεται μέσα του.

    Σε ένα επίπεδο, προκαλούνται εμπειρίες «ντεζά βυ», εμπειρίες δηλαδή που νιώθει πως τις έχει ξαναβιώσει. Ολες αυτές οι εντυπώσεις αναμιγνύονται στο παρόν. Με αποτέλεσμα η συνειδητότητά του να επεκτείνεται συχνά σε δύο διαστάσεις ταυτόχρονα και ίσως να δυσκολεύεται να την εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να εστιάζεται στο εδώ και τώρα. Χρειάζεται ενδεχόμενα να ασκηθεί στην αυτοσυγκέντρωση.

    Είναι ωστόσο, πιθανόν, αν το σύνολο του χάρτη του δηλώνει, ο ανάδρομος Δίας να δηλώνει ένα γεννημένο για να διδάξει σε αυτή τη ζωή, καθώς κατέχει την γνώση κι ίσως δεν την διέδωσε ως όφειλε επαρκώς σε κάποια προηγούμενη ενσάρκωση.
    Αν συναντήσετε κάποιο Δάσκαλο με ανάδρομο Δία, μπορεί να διαπιστώσετε πως οι γνώσεις του είναι πέρα των τετριμμένων, πως δεν της έχει αντλήσει καθ' ολοκληρίαν από τυπικές τωρινές σπουδές, αλλά προέρχονται από κάπου «αλλού». Πολλές φορές, είναι ένας χαρισματικός Δάσκαλος.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Όνομα:
    Βασίλης
    Location
    Αθήνα - Ελλάδα
    Posts
    1,897

    Re: Ανάδρομος Δίας

    Κυρία Σίμου, καλή σας ημέρα...

    τι μπορούμε να συμπεράνουμε όταν ο Δίας είναι ανάδρομος κατά τη στιγμή της γέννησης, αλλά έρχεται σε ορθή φορά στο προοδευτικό ωροσκόπιο μετά από κάποια χρόνια; Σύμφωνα με το άρθρο σας θα τολμούσα να κάνω μία υπόθεση ότι έχει εξαντλήσει πλέον κάποιο χρωστούμενο κάρμα και συνεχίζει πλέον από νέες βάσεις τη ζωή του. Είναι έτσι;

    Με εκτίμηση,
    Βασίλης Παπαδολιάς
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Δυτικές Συνοικίες
    Posts
    159

    Re: Ανάδρομος Δίας

    Ο Δίας στο γενεθλιακό ωροσκόπιο κατευθύνει να βρούμε πως, που και πότε θα τύχουμε μιας ιδιαίτερης εύνοιας. Και με τον τρόπο λειτουργίας κάθε ζωδίου και από τον τομέα που αντιπροσωπεύει ο οίκος ο καθένας αισιοδοξεί ότι εκεί θα του χαμογελάσει η ζωή.
    Όταν όμως ο γενέθλιος Δίας είναι ανάδρομος τα παραπάνω έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο άνθρωπος ίσως νιώθει ότι η σωματική του ύπαρξη δεν είναι παρά μια μεταβατική φάση στην εξέλιξη της ψυχής και έτσι αρχίζει να αναζητά τη γνώση. Έχει το χάρισμα να ξέρει ότι η αλήθεια βρίσκεται μέσα του στο επίπεδο του ασυνείδητού του. Και επίσης τη δυνατότητα και "κατέβει" στα άδυτα της ψυχής παραβλέποντας το χωρόχρονο και όλα του τα όρια.

    Για να φτάσει όμως κάποιος στα παραπάνω πρέπει να ερευνηθεί όλο το ωροσκόπιό του. Και επιπλέον να ερευνηθεί η αιτία που το άτομο επιδιώκει την οποιαδήποτε ανακάλυψη. Μέσα στο κύτταρό του φέρει αναμνήσεις προγενέστερων εμπειριών. Όταν σε κάποιες περιπτώσεις αρχίσει να ακούγεται η φωνή της αιτίας και του αιτιατού (ο νόμος του Κάρμα) ίσως υπάρξουν απρόβλεπτα αποτελέσματα.

    Όταν ο Δίας κάνει το ανάδρομο ταξίδι του μπορεί να διαρκέσει περίπου 120 χρόνια, Συνεπώς ο άνθρωπος που γεννιέται στην αρχή της ανάδρομης φοράς του Δία συμπεριφέρεται περίπου με τον τρόπο της εσωτερικής πάλης ανάμεσα στη γνώση και τον υλισμό.
    Αν η ανάδρομη φορά ξεκινήσει κάποια χρόνια αργότερα από το χρονο γέννησης σταδιακά θα αλλάζει τη συμπεριφορά του προς τα υλικά αγαθά. Αυτή η αλλαγή μπορεί να έχει φυσικά και τα μειονεκτήματά της. Ένα από αυτά μπορεί να θεωρηθεί η έλλειψη πρακτικότητας και οι ανεύθυνοι επαγγελματικοί χειρισμοί.

    Σε καρμικό επίπεδο η αλλαγή πορείας του Δία προς τα πίσω σημαίνει ότι από αυτή την ηλικία το άτομο μπορεί να διαφοροποιηθεί γύρω από τη θρησκεία, την πολιτική και την επιστήμη.
    Αν κατά τη γέννηση ο Δίας ήταν ανάδρομος και μετά από κάποια χρόνια επέστρεψε σε ορθή φορά σημαίνει ότι ο άνθρωπος σε αυτή τη φάση θα εκδηλώσει και θα χρησιμοποιήσει τις δικές του εσωτερικές δυνάμεις γνώσης για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

    Αυτή η μετάβαση από τη μια φάση στην άλλη, μοιάζει με το τέλος της "Θείας Κωμωδίας" του Δάντη που βλέπει τα μεμονωμένα μέρη του σύμπαντος να ενώνονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο. Δίνοντας την αντίληψη της ίδιας της πραγματικότητας που διαποτίζει τα πάντα. Η ενότητα που έγινε γνωστή βγαίνει στα "ανοιχτά" και φανερώνεται με ορθόδρομο τον Δία πλέον.
    Αν μάλιστα το άτομο έχει γευθεί την πρώτη επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του (περίπου 27-30 ετών) αυτή η συνειδητοποίηση είναι ακόμη πιο εμφανής.
    MAY THE FORCE BE WITH ...ME ... IN THIS STRANGE AND BEAUTIFUL WORLD OF ASTROLOGY...!

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Re: Ανάδρομος Δίας

    Αγαπητέ κ. Παπαδολιά,

    Η απάντηση του μέλους μας retrorade είναι ενδιαφέρουσα και φιλοσοφημένη προσέγγιση.
    Σε ΄κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω σ' αυτό που με ρωτάτε, όντως θεωρείται στην καρμική αστρολογία, πως όταν προοδευτικά (με τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις) ο ανάδρομος γυρίζει σε ορθή πορεία, δεν ζούμε με τις προδιαγραφές του προηγούμενου κάρμα πλέον. Αλλά χτίζουμε απελευθερωμένοι την αυριανή μας πορεία. Η χρονιά της αλλαγής, σημειοδοτεί εσωτερικές αλλαγές, που θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

    φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Aθηνα-GR&Αιγυπτος
    Posts
    51

    Re: Ανάδρομος Δίας

    πως μπορω να μαθω, αν ενας αναδρομος στο γενεθλιο χαρτη μου ,μπορει αργοτερα να γινει ορθοδρομος?
    Ο κοσμος κρεμεται-εντελως ιδιαιτερα σημερα-απο μια λεπτη κλωστη, κι αυτη η κλωστη ειναι η ψυχη του ανθρωπου.(Καρλ Γκουσταφ Γιουνγκ)

  6. #6
    Join Date
    Jun 2006
    Όνομα:
    Βασίλης
    Location
    Αθήνα - Ελλάδα
    Posts
    1,897

    Re: Ανάδρομος Δίας

    Quote Originally Posted by medousa View Post
    πως μπορω να μαθω, αν ενας αναδρομος στο γενεθλιο χαρτη μου ,μπορει αργοτερα να γινει ορθοδρομος?
    Ένας τρόπος νομίζω είναι με το να παρακολουθείτε το προοδευτικό σας ωροσκόπιο. Πρόκειται για το ωροσκόπιο που δείχνει τις τάσεις τις ζωής σας βασισμένη στη θεωρία ότι κάθε επόμενη ημέρα από τη γέννηση σας και το ωροσκόπιο της δείχνει τάσεις για ένα έτος της ζωής σας. Το προοδευτικό σας ωροσκόπιο μπορείτε να το βλέπετε σε site όπως το www.astro.com, τα οποία έχουν ενσωματωμένα προγράμματα Η/Υ που παράγουν τέτοια ωροσκόπια.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Aθηνα-GR&Αιγυπτος
    Posts
    51

    Re: Ανάδρομος Δίας

    Quote Originally Posted by Vassilis13 View Post
    Ένας τρόπος νομίζω είναι με το να παρακολουθείτε το προοδευτικό σας ωροσκόπιο. Πρόκειται για το ωροσκόπιο που δείχνει τις τάσεις τις ζωής σας βασισμένη στη θεωρία ότι κάθε επόμενη ημέρα από τη γέννηση σας και το ωροσκόπιο της δείχνει τάσεις για ένα έτος της ζωής σας. Το προοδευτικό σας ωροσκόπιο μπορείτε να το βλέπετε σε site όπως το www.astro.com, τα οποία έχουν ενσωματωμένα προγράμματα Η/Υ που παράγουν τέτοια ωροσκόπια.
    Ευχαριστω πολυ Βασιλη!!
    Ο κοσμος κρεμεται-εντελως ιδιαιτερα σημερα-απο μια λεπτη κλωστη, κι αυτη η κλωστη ειναι η ψυχη του ανθρωπου.(Καρλ Γκουσταφ Γιουνγκ)

  8. #8

    Re: Ανάδρομος Δίας

    !!!!!!!!!!
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

  9. #9

    Re: Ανάδρομος Δίας

    "Λέγεται πως ο Δίας είναι ένας «μικρός Ήλιος». "

    Σαν "επαγγελματίας" θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι ο Δίας, δεν εχει καμμία σχέση με τον Ηλιο, δεν εκπέμπει κανένα φως απο μόνος του, παρά μόνο αυτό που αντανακλά απο τον Ηλιο, επίσης δεν "λέγεται" οτι είναι ενας μικρός ήλιος, αλλα ενας αποτυχημένος ήλιος, επειδή η μάζα του δεν έφτασε ποτέ στο κρίσιμο σημείο, ωστε να ξεκινήσουν οι θερμοπυρηνικές αντιδράσεις, και να καταλήξει σε ήλιο..
    θα έπρεπε να ξέρετε το γεγονός αυτό, και οχι να ξέρετε τι "λέγεται" γύρω απο τον Δία

  10. #10
    Join Date
    Mar 2005
    Όνομα:
    Ιουλία
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,101

    Re: Ανάδρομος Δίας

    Quote Originally Posted by Draculas View Post
    "Λέγεται πως ο Δίας είναι ένας «μικρός Ήλιος». "

    Σαν "επαγγελματίας" θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι ο Δίας, δεν εχει καμμία σχέση με τον Ηλιο, δεν εκπέμπει κανένα φως απο μόνος του, παρά μόνο αυτό που αντανακλά απο τον Ηλιο, επίσης δεν "λέγεται" οτι είναι ενας μικρός ήλιος, αλλα ενας αποτυχημένος ήλιος, επειδή η μάζα του δεν έφτασε ποτέ στο κρίσιμο σημείο, ωστε να ξεκινήσουν οι θερμοπυρηνικές αντιδράσεις, και να καταλήξει σε ήλιο..
    θα έπρεπε να ξέρετε το γεγονός αυτό, και οχι να ξέρετε τι "λέγεται" γύρω απο τον Δία
    Αγαπητέ Dracula,

    ειναι ευρέως γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι ο Δίας κρύβει μέσα του ένα μικρό Ήλιο. Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές δίνει θετικά χαρακτηριστικά στους ανθρώπους που έχουν έντονο το Δία στο χάρτη τους.
    Η κυρία Σίμου, λοιπόν, αναφέρεται στον Δία από αστρολογικής και μόνο πλευράς.

    Φιλικά
    Ιουλία
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire


 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads