s
Αιθέρας & Τσι κοινός τόπος
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Όνομα:
    Ζωή & Ζώδια
    Location
    Κυκλοφορώ πανελλαδικά
    Posts
    800

    Post Αιθέρας & Τσι κοινός τόπος

    Όλοι λίγο πολύ έχουμε κάποιες πληροφορίες γύρω από το Feng Shui. Καταγωγή του είναι το Vastu Vindia ή το Vastu Sastra όπως λέγεται στις Ινδίες.
    Της Αθηνάς Σαλωνίδου


    Οι κινέζοι το πήραν πριν 3000 χρόνια και το διαμόρφωσαν σύμφωνα με την δική τους παράδοση. Στην κυριολεξία σημαίνει ¶νεμος- Νερό. Το κινέζικο Feng Shui απευθύνεται στην κινέζικη κουλτούρα και δεν είναι εφικτό να εφαρμοσθεί στον δυτικό πολιτισμό. Η Δύση (και ειδικά η Ελλάδα), έχει να αντιπαραθέσει τον δικό της πολιτισμό, που μέσα σε αυτόν βρίσκουμε όλα τα στοιχεία του αντίστοιχου Feng Shui των Κινέζων. Η διαφορά του αρχαιοελληνικού με το κινέζικο, έγκειται στην στην ανθρωποκεντρική μορφή του ελληνικού. Οι Έλληνες μελετώντας το σύμπαν, την φύση, είχαν κεντρικό άξονα τον άνθρωπο. Το δικό μας λοιπόν σύστημα το ονομάζουμε Οικοδύναμη. Κοινή φιλοσοφία των Κινέζων και των αρχαίων Ελλήνων ήταν η καλή ροή του Τσί ή Αιθέρα και η ισορροπία των ενεργειών Γιν-Γιανγκ.

    Τον Αιθέρα τον αναφέρουν ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Ευριππίδης, ο Εμπεδοκλής. Θαυμάσια δείγματα εφαρμογής της οικοδύναμης, έχουμε στο κτίσιμο πόλεων, όπως της Αθήνας και άλλων, τους χώρους λατρείας (Παρθενώνας, Δήλος), τα Ασκληπιεία, τα θέατρα, τις οικίες. Οι πρόγονοί μας διέθεταν κύριο χαρακτηριστικό την ελευθερία του πνεύματος, χωρίς προκαταλήψεις και δεσμευτικά δόγματα. Η Οικοδύναμη είναι η αρμονία, ο τρόπος εφαρμογής του Ευ Ζείν.

    Αναφορικά με το Feng Shui υπάρχουν πολλές σχολές. Δύο είναι οι πιο σημαντικές και γνωστές:
    1) Η σχολή της πυξίδας, η οποία χρησιμοποιεί την πυξίδα για την εφαρμογή του Baqua ή αλλιώς Χάρτη Ενεργειών.
    2) Η σχολή της μορφής, η οποία ήλθε στην Δύση από τον Lin Yun με τα ίδια αποτελέσματα, της εφαρμογής της πυξίδας αλλά με μια πιο ανθρωποκεντρική διεργασία. Εδώ χρησιμοποιούμε σαν σημείο αναφοράς, για την εφαρμογή του Χάρτη Ενεργειών την κυρία είσοδο του χώρου. Σκοπός εφαρμογής του Χάρτη Ενεργειών, είναι η ομαλή ροή ενέργειας του Τσι ή Αιθέρα. Ο Αιθέρας ρέει κατά μήκος των δρόμων, παίρνει το σχήμα των αντικειμένων, επιταχύνεται ή ανακόπτεται ανάλογα με το τι συναντά μπροστά του. Όπου είναι στάσιμος, τίποτα δεν κινείται και τίποτα δεν συμβαίνει. Όταν ρέει υπερβολικά, παρασύρει στο πέρασμά του τις ευκαιρίες πριν προλάβουν να παρουσιασθούν.

    Με την Οικοδύναμη μπορούμε να πετύχουμε ομαλή ροή της ενέργειας, είτε ανακόπτοντάς την, είτε δραστηριοποιώντας την και να επαναφέρουμε την ισορροπία των δυνάμεων.


    Σηματοδοτεί την ιδανική κάτοψη του χώρου. Χωρίζεται σε 9 ίσα μέρη και το καθένα από αυτά αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας και στο είδος που τον εκπροσωπεί και τον επηρεάζει. Ο Χάρτης Ενεργειών τοποθετείται επάνω στην κάτοψη του χώρου μας, έτσι ώστε η κυρία είσοδος να βρίσκεται σε ένα από τα τρία κάτω τμήματα του χάρτη, δηλαδή ή στο τμήμα του Διαλογισμού (8), ή στο τμήμα της Σταδιοδρομίας (1), ή στον τομέα των Φίλων που Βοηθούν (6).


    Οι εννέα τομείς του Χάρτη Ενεργειών
    1. Σταδιοδρομία - πορεία ζωής
    Στοιχείο Νερό
    Ο πρώτος τομέας του χάρτη ενεργειών είναι η Σταδιοδρομία. Ο τομέας αυτός έχει σχέση με τα επαγγελματικά μας ενδιαφέροντα. Αν είμαστε ευχαριστημένοι ή αν μας καλύπτει αυτό με το οποίο ασχολούμαστε επαγγελματικά στην ζωή μας.

    2. Σχέσεις - γάμος
    Στοιχείο Γη
    Ο τομέας αυτός αφορά τις προσωπικές μας σχέσεις. Αν είμαστε καλά με τον/την σύντροφό μας, αν έχουμε καλή οικογενειακή ζωή ή αν ο γάμος μας περνά κρίση.

    3. Πρεσβύτεροι - παρελθόν
    Στοιχείο Ξύλο
    Αυτός ο τομέας αφορά τις σχέσεις μας με τους πρεσβυτέρους της οικογένειάς μας, τους γονείς μας. Αν η επικοινωνία μαζί τους είναι καλή, αν υπάρχει κατανόηση και καλή σχέση μεταξύ μας.

    4. Τύχη - ευημερία
    Στοιχείο Αέρας
    Ο τομέας αυτός έχει σχέση με τα οικονομικά μας, με την τύχη και γενικότερα με τον πλούτο στην ζωή μας.

    5. Υγεία
    Στοιχείο Γη
    Ο τομέας αυτός διέπει την υγεία μας, την ψυχική και την σωματική.

    6. Φίλοι που βοηθούν
    Στοιχείο Μέταλλο
    Ο τομέας που αφορά τις φιλικές μας σχέσεις, αυτούς που είναι κοντά μας στις ευχάριστες αλλά κυρίως στις στιγμές που έχουμε την ανάγκη των φίλων μας. Επίσης αφορά αυτά που δίνουμε στους άλλους, τον εθελοντισμό μας, την προσφορά μας προς την κοινωνία.

    7. Μέλλον - δημιουργία - παιδιά
    Στοιχείο Μέταλλο
    Ο τομέας που αφορά την δημιουργικότητά μας, τα παιδιά, τον ελεύθερο χρόνο μας για την δημιουργία ευχάριστων προσωπικών ενασχολήσεων.

    8. Διαλογισμός - Γνώση - Σοφία
    Στοιχείο Γη
    Αφορά την σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό, τις προσωπικές μας εσωτερικές αναζητήσεις, την γαλήνη και την ψυχική μας ηρεμία.

    9. Αναγνώριση - Φώτιση
    Στοιχείο Φωτιά
    Αφορά την αναγνώρισή μας από τους άλλους και την διαμόρφωση της γνώμης των άλλων για μας.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    208

    Re: Αιθέρας & Τσι κοινός τόπος

    Quote Originally Posted by Ζωή και Ζώδια View Post
    Οι Έλληνες μελετώντας το σύμπαν, την φύση, είχαν κεντρικό άξονα τον άνθρωπο. Το δικό μας λοιπόν σύστημα το ονομάζουμε Οικοδύναμη. Κοινή φιλοσοφία των Κινέζων και των αρχαίων Ελλήνων ήταν η καλή ροή του Τσί ή Αιθέρα και η ισορροπία των ενεργειών Γιν-Γιανγκ.
    Μπράβο για το πολύ ωραίο άρθρο.
    Συνήθως -και λόγω μόδας- δεν αναφέρεται ότι οι Έλληνες ακολουθούσαν κάποιους βασικούς κανόνες και για την οικοδόμιση των κτιρίων αλλά και για την διακόσμηση ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ροή ενέργειας. Υπάρχουν και κάποιοι κοινοί τρόποι μεταξύ των δύο πολιτισμών (Κινέζοι-Έλληνες), όπως το τρεχούμενο καθαρό νερό, η χρήση διαφόρων συμβόλων με την μορφή διακοσμητικών κ.α., που χρησιμοποιούνταν για καλοτυχία, υγεία, καθαρότητα πνεύματος κ.τ.λ. Οι Έλληνες μάλιστα δεν έκτιζαν οπουδήποτε, αλλά φρόντιζαν από πριν να διαπιστώνουν αν ο χώρος έχει αρνητική ή θετική ενέργεια.
    Συγχαρητήρια και πάλι για το άρθρο.:bigsmile:
    Προσπαθώ να βγω απ' το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Όνομα:
    Ζωή & Ζώδια
    Location
    Κυκλοφορώ πανελλαδικά
    Posts
    800

    Re: Αιθέρας & Τσι κοινός τόπος

    Quote Originally Posted by Marina 7771 View Post
    Μπράβο για το πολύ ωραίο άρθρο.
    Συνήθως -και λόγω μόδας- δεν αναφέρεται ότι οι Έλληνες ακολουθούσαν κάποιους βασικούς κανόνες και για την οικοδόμιση των κτιρίων αλλά και για την διακόσμηση ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ροή ενέργειας. Υπάρχουν και κάποιοι κοινοί τρόποι μεταξύ των δύο πολιτισμών (Κινέζοι-Έλληνες), όπως το τρεχούμενο καθαρό νερό, η χρήση διαφόρων συμβόλων με την μορφή διακοσμητικών κ.α., που χρησιμοποιούνταν για καλοτυχία, υγεία, καθαρότητα πνεύματος κ.τ.λ. Οι Έλληνες μάλιστα δεν έκτιζαν οπουδήποτε, αλλά φρόντιζαν από πριν να διαπιστώνουν αν ο χώρος έχει αρνητική ή θετική ενέργεια.
    Συγχαρητήρια και πάλι για το άρθρο.:bigsmile:
    Να συμπληρώσουμε ότι όχι μόνον ακολουθούσαν κάποιους βασικούς κανόνες, αλλά δεν προχωρούσαν στην οικοδόμηση οικίας, ή στην ίδρυση πόλεως, ή ακόμα και στην στρατοπέδευση, αν δεν διαπίστωναν την δυνατότητα εφαρμογής αυτών των κανόνων. Βασικά στοιχεία ήταν η κατεύθυνση των ανέμων και η κάλυψη που παρείχε το φυσικό περιβάλλον, τα πηγαία νερά κ.ά. Απόφευγαν δε συστηματικά περιοχές με βασικό άνεμο τον νοτιά .

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τοποθεσία που ιδρύθηκε η πόλη των Αθηνών: από τον βορρά έχει το υψηλότερο βουνό, την Πάρνηθα, που προφυλάσσει από τους δυνατούς βοριάδες, το ύψος του Υμηττού από ανατολικά έχει το ιδανικότερο ύψος για την ανατολή του Ήλιου, το όρος Αιγάλεω από δυτικά είναι το χαμηλότερο οπότε εξασφάλιζε την μεγαλύτερη δυνατή φωτεινότητα έως αργά. Από τα ανοίγματα μεταξύ της Πάρνηθας και Πεντέλης και Πεντέλης-Υμηττού οι βόρειοι άνεμοι φρεσκάραν την ατμόσφαιρα, ενώ το νοτιαδάκι μετά το μεσημέρι από το Φάληρο εξασφάλιζε ένα φυσικότατο κύκλωμα ανανέωσης. Το Λεκανοπέδιο σχηματίζει ένα ενεργειακό "πέταλο" με κέντρο την Ακρόπολη, ότι και αν σήμαινε αυτό, η δε περιοχή πέριξ της Ακροπόλεως είναι από τις πλέον ανθεκτικές στους σεισμούς σε μια ευρύτερη περιοχή που διακρίνεται για τους σεισμούς της, τα ποτάμια που κυλούσαν (7 στον αριθμό) προσφέραν τα απαραίτητα για την καθαριότητα και την πόση αλλά και στην χλωρίδα της περιοχής. Αυτά και άλλα πολλά σε συνδυασμό με τις γενικότερες κλιματολογικές συνθήκες συμβάλλαν στον χαρακτηρισμό της περιοχής ως της καλύτερης για εγκατάσταση ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο!

    Φυσικά τα πιο πάνω ισχύαν έως και τις αρχές του 1900 (εκτός της αντισεισμικότητας βέβαια) γιατί μετά τις ...εικαστικές και πολεοδομικές παρεμβάσεις των νεοελλήνων έχουμε τα χάλια που καθημερινά διαπιστώνουμε όσοι ζούμε στην Αττική
    Ζωή & Ζώδια

    Όπως πάνω, έτσι και κάτω

  4. #4

    Re: Αιθέρας & Τσι κοινός τόπος

    Quote Originally Posted by Ζωή και Ζώδια View Post
    Κοινή φιλοσοφία των Κινέζων και των αρχαίων Ελλήνων ήταν η καλή ροή του Τσί ή Αιθέρα και η ισορροπία των ενεργειών Γιν-Γιανγκ.

    Τον Αιθέρα τον αναφέρουν ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Ευριππίδης, ο Εμπεδοκλής.
    Και κάποιοι κύκλοι φυσικών παραδέχονται ξανά την ύπαρξη του αιθέρα. Είναι η οργόνη του Βίλχελμ Ράιχ, η πράνα των Ινδών. Ο 'Ομηρος στην Ιλιάδα λέει ότι ο Αιθέρας βρισκόταν πάνω από την ατμόσφαιρα όπου έμεναν ο Δίας και οι θεοί.
    Ο Πλάτων γράφει ότι ήταν αναγκαίο να κάνουν τους πολίτες να μην απομακρυνθούν από τη γεωμετρία, που είναι απαραίτητη στην διατήρηση της ομαλής ροής ενέργειας. Με ειδικές συσκευές και γνώσεις γεωμετρίας και χωροθεσίας σήμερα γίνονται πειράματα και λέγεται ότι ακόμα μπορεί να φτάσουμε μελλοντικά σε σημείο να επηρρεάζουμε τις καιρικές συνθήκες. Η λέξη ''θέωμε'' σημαίνει μια δύναμη που κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό μήπως δεν είναι ο αιθέρας ; Μια ενέργεια με ορμή που για να κινείται ελεύθερα δεν πρέπει να συναντά εμπόδια. Μήπως τελικά είναι κάτι θεικό αυτή η ενέργεια ; Μια κοσμική πνοή και ενέργεια, σ'αυτή την γνώση βασίζεται και το Φενγκ σουί ή Οικοδύναμη ή όπως θέλετε πείτε το. Ο χώρος καθαρίζεται από αρνητικές ενέργειες και μπλοκαρίσματα.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads