s
Μοίρα ή ελεύθερη βούληση ;
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Re: Ώρα να συστηθούμε!!!

Αγαπητοί συνταξιδιώτες γειά σας,
    Αυτή είναι η πρώτη φορά για μένα που επικοινωνώ μαζί σας, έτσι θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ θερμά για την ενδιαφέρον σελίδα σας.
    Βρίσκω πολύ ελκυστικό το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιους από τους μικρούς καθημερινούς προβληματισμούς μου. Ένα θέμα που με έχει προβληματίσει αρκετά είναι το κατα πόσο μπορεί ένα άτομο κατα την δειάρκεια της ζωής του να υπερβεί τις προδιαγεγραμένες τάσεις που εμφανίζει ο γενέθλιος χάρτης του? Μέχρι ποιό σημείο πιστεύετε ότι μπορεί η θέληση να δημιουργήσει? Ευχαριστώ!

Όνομα:
    Ιουλία

Quote Originally Posted by ΦΩΦΗ
    Αυτή είναι η πρώτη φορά για μένα που επικοινωνώ μαζί σας, έτσι θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ θερμά για την ενδιαφέρον σελίδα σας.
    Βρίσκω πολύ ελκυστικό το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιους από τους μικρούς καθημερινούς προβληματισμούς μου. Ένα θέμα που με έχει προβληματίσει αρκετά είναι το κατα πόσο μπορεί ένα άτομο κατα την δειάρκεια της ζωής του να υπερβεί τις προδιαγεγραμένες τάσεις που εμφανίζει ο γενέθλιος χάρτης του? Μέχρι ποιό σημείο πιστεύετε ότι μπορεί η θέληση να δημιουργήσει? Ευχαριστώ!

Αγαπητή Φώφη,

Καλωσήρθες στην παρέα μας και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
    Θα σου πρότεινα να άνοιγες ένα νέο θέμα και να εκθέσεις τους προβληματισμούς σου, έτσι ώστε όποιο μέλος γνωρίζει θα σου απαντήσει.

Φιλικά
    Ιουλία
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Όνομα:
    Κυριακή

Quote Originally Posted by ΦΩΦΗ
    Γεια σου Φωφη!
    Θεωρεις μικρο καθημερινο προβληματισμο την ερωτηση που κανεις; :nuts:
    Το πιθανοτερο ειναι να λαβεις απαντησεις απο μελη που ασχολουνται με την αστρολογια σε πολυ βαθυτερο επιπεδο απ οτι εγω, αλλα, θα σου θυμισω οτι η ελευθερια της βουλησης, ο ορισμος της μοιρας μας, και οι δυνατοτητες της θελησης μας, ειναι θεματα που απασχολησαν, χωρις οριστικες ή κοινως αποδεκτες απαντησεις, τους μεγαλυτερους φιλοσοφους ανα τους αιωνες!!!
    εσπευσμενα και φιλικα.......:bigsmile:
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Re: Μοίρα ή ελεύθερη βούληση ;

καλησπέρα, θα σας πω μια θεωρία ενός φίλου σχετικα με τη μοίρα-αστρολογία- θεός ...λέει λοιπόν αυτός ο φίλος μου ...
    ο Θεός προκειμένου να "ελέγχει" τα δημιουργήματα του ...το ελέγχει το εννοώ με την έννοια οτι όπως λένε οι παλιοί "αν θέλει ο Θεός θα σου δώσει παιδιά, όποτε θέλει ο Θεός θα σου αφαιρέσει τη ζωή ...κ.λ.π." σκεφτείται λοιπόν αυτο που θα σας γράψω ..αυτό που λέει ο φίλος μου!
    ο Θεός λοιπόν έβαλε τους πλανήτες να τον βοηθήσουν σε αυτο το έργο του ...κάθε φορά λοιπόν που γεννιέται ενα παιδί οι πλανήτες αναλαμβάνουν να καθοδηγούν τη ζωή του ...να φέρνουν δυσκολίες (δοκιμασίες) χαρές , θυσίες , θάνατο, ζωή....
    εγω είμαι της άποψης οτι όσο κι αν λειτουργεί η ανθρωπινη βούληση λειτουργεί προ τετελεσμένων γεγονοτων...πιστευω στη μοίρα και στην ανθρώπινη βούληση στο πώς θα αντιμετωπίσει αυτα που η μοίρα θα της καθορίσει ...

Όνομα:
    Φυλλένια

Αν μπορεί να υπερβεί τους περιορισμούς των κοινωνικών και ηθικών συμβάσεων στις οποίες έχει συναινέσει και ο ίδιος ο άνθρωπος, τότε μπορεί να υπερβεί και το υποθετικά προδιαγεγραμμένο πεπρωμένο του. Μόνο τότε η βούληση και η επιλογή είναι απολύτως ελεύθερες. Γιατί η έννοια της ελευθερίας δεν εμπεριέχει περιορισμούς. Είναι λίγο άτοπο λοιπόν να μιλάμε για ελεύθερη βούληση. Γι αυτό και δεν υπάρχει απόλυτη καθαρή γνώση, γιατί πάντα θα περιορίζεται από πρότερες προκαταλήψεις και θεωρίες. Φιλοσοφικά, όντως το ερώτημα είναι παλιό και παραμένει ανοικτό. Οι απόψεις συνδιαλέγονται στενά και διαπλέκονται επίσης με τις εκάστοτε κοινωνικο-πολιτισμικές συνθήκες.
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

Πιστευω οτι μιλαμε για ελευθερη βουληση, επειδη δεν γνωριζουμε αρκετα για να αντιληφθουμε τα ορια δρασης μας.Αυτο που λενε, οτι ολοι εχουμε τα ορια μας,θεωρω οτι ειναι αληθεια.Οι πλανητικες επιρροες καθοριζουν ανα περιπτωση αυτα τα ορια και η βουληση μας ειναι ελευθερη να κινηθει προς οποιαδηποτε κατευθυνση.Δεν υπαρχει κατι εξωτερικο πιστευω που μας καθοδηγει,αλλα εχουμε την ευχερεια κινησης,απολυτης ή σχετικης(αναλογως).

Εγω παλι γιατι πιστευω οτι μπορω να κανω τα παντα και οτι τιποτα δεν με σταματαει;
    Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω κατι στο μυαλο μου και να μην το πετυχω!!
    Μεσα στα ορια της νομιμοφροσυνης παντα και χωρις να παταω σε πτωματα!!:bigsmile:
    Μην με πετροβολησετε, αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχει τιποτε που δεν μπορω να καταφερω, αρκει να μ΄ενδιαφερει αρκετα! Αποδεδειγμενα και στην πραξη!!
    Τωρα, το αν χασω το ενδιαφερον μου και αλλαξω ροτα...ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο...
    Αχ αυτος ο ατιμος παρορμητισμος!!!:toung: :toung:
    Η αρχη ειναι το ημισυ του παντος....
    Σορρυ, αλλα εκνευριστηκα σημερα σε αφανταστο σημειο με μια μανα που δεν μπορει να ωθησει τον 10χρονο γιο της (ο οποιος εχει πολλα ενδιαφεροντα) σε οποιαδηποτε δημιουργικη δραστηριοτητα λογω της δικης ελλειψης ζωντανιας και ενθουσιασμου. Στην κυριολεξια, αντιπροσωπευει (η εν λογω μανα) σε ολο του το μεγαλειο αυτο που λεμε: ....βαριεμαι που ζω...!!!

Quote Originally Posted by Αγγελικη
    Εγω παλι γιατι πιστευω οτι μπορω να κανω τα παντα και οτι τιποτα δεν με σταματαει;
    Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω κατι στο μυαλο μου και να μην το πετυχω!!
    Μεσα στα ορια της νομιμοφροσυνης παντα και χωρις να παταω σε πτωματα!!:bigsmile:
    Μην με πετροβολησετε, αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχει τιποτε που δεν μπορω να καταφερω, αρκει να μ΄ενδιαφερει αρκετα! Αποδεδειγμενα και στην πραξη!!
    Τωρα, το αν χασω το ενδιαφερον μου και αλλαξω ροτα...ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο...
    Αχ αυτος ο ατιμος παρορμητισμος!!!:toung: :toung:
    Η αρχη ειναι το ημισυ του παντος....
    Σορρυ, αλλα εκνευριστηκα σημερα σε αφανταστο σημειο με μια μανα που δεν μπορει να ωθησει τον 10χρονο γιο της (ο οποιος εχει πολλα ενδιαφεροντα) σε οποιαδηποτε δημιουργικη δραστηριοτητα λογω της δικης ελλειψης ζωντανιας και ενθουσιασμου. Στην κυριολεξια, αντιπροσωπευει (η εν λογω μανα) σε ολο του το μεγαλειο αυτο που λεμε: ....βαριεμαι που ζω...!!!

Μην ανησυχεις και εγω συμφωνω οτι μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε.Τα ορια που ανεφερα πριν πιστευω οτι υπαρχουν επειδη μια ανωτερη δυναμη απο εμας κρατα το συμπαν σε ταξη.Αυτα τα ορια νομιζω οτι μας επηρεαζουν,αλλιως ειναι εξαιρετικα μοιρολατρικο και δεν μου ταιριαζει να πιστεψω οτι ολα ειναι προκαθορισμενα και εμεις ειμαστε μαριονετες σε ενα τεραστιο κουκλοθεατρο!

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητή ΦΩΦΗ

Η αστρολογία μας προσφέρει την φωτογραφία μίας προσωπικότητας. Αν την γνωρίζουμε σε βάθος, δηλώνει και τη βαθύτερη πλευρά μας. Εκείνο όμως που δεν κάνει, είναι να μας υποχρεώσει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις ή να κάνουμε επιλογές.
    Μέσα από την αστρολογία, γνωρίζουμε καλύτερα τις τάσεις μας, τις αδυναμίες και τα ταλέντα μας. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες και τις εύκολες περιόδους στη ζωή μας. Το μονοπάτι που θα διαβούμε, είναι όμως δική μας επιλογή. Η καλλιέργεια του εαυτού μας, επίσης.
    Σε άλλους αυτό μοιάζει πιο εύκολο, σε άλλους πιο δύσκολο. Ωστόσο, οι άνθρωποι με δυσκολίες στη πορεία τους, γίνονται πιο μαχητικοί και πετυχαίνουν περισσότερα.

Να θυμάστε τη ρήση:
    "Ο σοφός ξεπερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σε αυτά..."

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Εγώ πιστεύω ότι τα πάντα είναι στο χέρι μας….
    Όταν αλλάξουμε συμπεριφορά και τρόπο σκέψεις, αλλάξει και η μοίρα μας…
    Κανένας δεν κατάφερε κάτι μέσα σε μια νύκτα, αλλά ύστερα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια..
    Όπως πολύ σωστά έχει γράψει πιο πάνω η κ.Λίλιαν Σίμου ότι:

"Ο σοφός ξεπερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σε αυτά..."

Άρα ο χαρακτήρας μας και η συμπεριφοράς μας είναι το πεπρωμένο μας!!!!

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)