Φίλες και Φίλοι,

Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδας είναι μία καινούρια ένωση για την διάδοση της Αστρολογίας στην Ελλάδα. Σκοπός της να δημιουργηθεί ένας φορέας που να ασχολείται, να διαδίδει, να ερευνά και να μεταδίδει την αστρολογική γνώση με την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική της πλευρά. Προς το σκοπό υπάρχουν ήδη κάποιες τοπικές ομάδες Φίλων Αστρολογίας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στην Αθήνα και αλλού. Σκοπός του φορέα αυτού όμως είναι να υπάρχει μία ένωση που να λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα.

Η δημιουργία αυτής της ένωσης με το σκοπό της διάδοσης της ποιοτικής αστρολογίας συνεπάγεται κάποιες ευθύνες εκ μέρους όσων θελήσουν να συμμετάσχουν. Πιο συγκεκριμένα συνεπάγεται την ευθύνη για όσα θα προσπαθήσουν να διαδώσουν, να υποστηρίξουν και εν τέλει να μεταδώσουν, σε όλους όσους θα θελήσουν να έρθουν κοντά και μέσα από το ενδιαφέρον τους να γευτούν αυτήν την, όπως ονομαζόταν παλιά βασιλική τέχνη, η οποία σήμερα βρίσκεται λίγο πιο απομακρυσμένη από την θέση που θα έπρεπε να κατέχει απέναντι στον άνθρωπο και στην ζωή σαν σύνολο.

Η αστρολογία σαν επιστήμη (χωρίς αυτό σήμερα να μπορεί να υποστηριχτεί) εξετάζει την επίδραση των ουρανίων σωμάτων απέναντι στον πλανήτη, στην έννοια ζωή και τελικά απέναντι σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς με κυριότερο εκφραστή της και κατανοητή της τον άνθρωπο…

Εμείς λοιπόν σαν εραστές και φίλοι αυτής της αιωνίας τέχνης θέλουμε να την συνδέσουμε με τις φυσικές επιστήμες όπως η αστρονομία, τα μαθηματικά και την φυσική, αλλά και τις ανθρωπιστικές επιστήμες όπως η κοινωνιολογία, ψυχολογία, ανθρωπολογία και φιλοσοφία.

Ο σκοπός μας σαν ομάδα είναι καθαρά εκπαιδευτικός, ερευνητικός και μεταδοτικός, απέναντι σε μια πανάρχαια αλλά κατά τα άλλα εξελικτικής δύναμης τέχνη απέναντι στην θεώρηση της ζωής..

Πιστεύουμε ότι η αστρολογία μπορεί να παίξει έναν σπουδαίο ρόλο απέναντι στον ανθρώπινο μηχανισμό και στην πορεία του, ερμηνεύοντας τον..

Η βιωματική εμπειρία που έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτήν την πανάρχαια τέχνη μας έχει αποδείξει ότι αυτό το θεώρημα είναι ένα γεγονός..

Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να ξαναπάρει η αστρολογία την θέση που πραγματικά της αξίζει μέσα στην κοινωνία..

Αυτό είναι το όραμα μας και πάνω σ αυτό θα εργαστούμε..

Η αστρολογία παρέχει ένα πεδίο γνώσης το όποιο υφίσταται διαρκές αναθεωρήσεις μέσα στους αιώνες όπως και κάθε άλλη φυσική, ή ανθρωπιστική επιστήμη απ αυτές που περιγράψαμε παραπάνω και αυτό, γιατί ο εξελικτικός κύκλος της ζωής φροντίζει να κατανοούμε το νόημα της ζωής μέσα από την συνεχόμενη δημιουργία..

Έτσι λοιπόν ξεκινώντας αυτό το όραμα έχουμε σκοπό μέσα από διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες, μαθήματα και ότι άλλο προσφέρεται σαν μέσο διάδοσης να σας φέρουμε ξανά στην κατάσταση όπου η αστρολογία θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη σας, πρώτα στην καρδιά σας και μετά οπουδήποτε αλλού..

Όραμα μας είναι ακόμα η ομάδα των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος να έρθει σε επαφή ή δυνατόν και να συνδιαλλαγεί με άλλους αντίστοιχους φορείς που υπάρχουν σε σε όλο τον κόσμο και εκτός Ελλάδος...

Εφόσον έχετε ερωτήσεις, απορίες, κλπ, μπορείτε να έρθετε σε περαιτέρω επαφή με τους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους στο Facebook https://www.facebook.com/Filoi.Astrologias.Elladas