s
Επικίνδυνες σχέσεις
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Join Date
    Jul 2005
    Όνομα:
    Χρήστος
    Location
    Αθήνα
    Posts
    962

    Επικίνδυνες σχέσεις

    Με την επικεφαλίδα επικίνδυνες σχέσεις ήθελα να δώσω σε όλους την δυνατότητα να κατανοήσουν την σπουδαιότητα αλλά και τη σημασία που θα πρέπει να δώσει ο καθένας από εμάς. Μερικοί κρίνουν της επικίνδυνες σχέσεις ανάλογα με τη βιαιότητα τους, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο βίαιο από το να ζήσεις όλη σου τη ζωή και τελικά να περάσει ο χρόνος και το άτομο δίπλα σου να είναι χειρότερο και από ξένος.

    Στο Α μέρος (Οι 14 επικίνδυνοι τύποι ανδρών) δείξαμε τους 14 επικίνδυνους τύπους που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από τον αντικατοπτρισμό των 14 επικίνδυνων τύπων των γυναικών, έτσι τελειώσαμε το Α μέρος του άρθρου λέγοντας ότι κάθε γυναίκα έχει και αυτή κάποιο ζήτημα- πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σκοπός αυτού του θέματος δεν είναι να δείξουμε την ταυτότητα των θυμάτων και των θυτών ούτε και βέβαια να ονομάσουμε τις γυναίκες όπως συνήθως γίνετε τελευταία, τα αιώνια και αδύναμα θύματα, μία αρκετά κατά την άποψη μου χαζή και άκρως φεμινιστική (και λανθασμένη) θεωρία αλλά ούτε και να πούμε για μια ακόμη φορά ότι «ναι είναι άνδρας οπότε δικαιολογείται για αυτό, εκείνο και το άλλο» (το ότι είναι άνδρας δεν σημαίνει ότι είναι και ζώο παραμένει να λειτουργεί σε ένα πολιτισμό).

    Εξάλλου θέλοντας να προκαλέσω και λίγο, τι πιο σημαντικό ότι πολλές φορές αυτά που κάνουν οι άνδρες είναι απλά ο ψυχικός αντικατοπτρισμός των ίδιων των γυναικών γιατί όταν η μητέρα συμβουλεύει το παιδί της να πηγαίνει από τη μια στην άλλη και να της παρατάει και τα τόσα άλλα που έχουν ακούσει όλοι οι γιοι της ανθρωπότητας απλά αυτό που κάνει είναι να προπονεί τον γιο της να πληγώσει της υπόλοιπες γυναίκες (μήπως λοιπόν βρισκόμαστε σε ένα γυναικείο εμφύλιο προκαλούμενο εν μέρει από την καταπίεση της πατριαρχικής κοινωνίας των τελευταίων χιλιετιών αλλά και την κατάρρευση των συμβόλων της μεγάλης μητέρας από την αυγή του πολιτισμού και έπειτα; ) Παρόλα αυτά και τα δύο φύλα αρέσκονται να απαριθμούν τις διαφορές τους και το μεγαλείο του μυστηρίου τους και φτάσαμε πια στο 2006 να μιλάμε για άνδρες από τον Άρη και γυναίκες από την Αφροδίτη. Στην ουσία δηλαδή ότι τα δύο φύλα είναι τόσο ξένα που τελικά είναι εξωγήινοι. Οι σχέσεις δεν γίνονται με το να λέμε κοίταξε με πόσο διαφορετικός είμαι από εσένα. Το άσπρο και το μαύρο είναι η φιλοσοφία των αδαών.

    Στο Β μέρος δεν θα βγάλουμε καν συμπεράσματα διότι τα συμπεράσματα περικόπτουν και αποκεφαλίζουν την αίσθηση της ολότητας. Απλά θα λεχθούν 6 ιστορίες με τα αστρολογικά τους στοιχεία και την ανάλυση τους και ας αφήσουμε τον καθένα από εμάς να σκεφτεί πάνω σε αυτά. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν θα λυθούν ποτέ μέσω φιλοσοφικών ιδεολογημάτων παρά με ενσυναίσθηση ότι και οι δυο μας είμαστε από το ίδιο υλικό πολλοί διαφορετικοί μεν αλλά και τόσο όμοιοι από την άλλη. Παρόλο που στην μόδα είναι ο Βουδισμός και γενικότερα όλες οι ανατολικές θρησκείες εάν κοιτάξουμε την κάθε αυτού χριστιανική διδασκαλία και πετάξουμε από αυτή το καταστροφικό για την ίδια την Θρησκεία ιερατείο, θα δούμε ότι τα λόγια του χριστιανικού θεού ήταν τα πιο σοφά και ο μύθος της Εύας και του Αδάμ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ισότητας των φύλων, τώρα από εκεί και πέρα μπαίνουν διάφορες Ιουδαϊκές υστερίες και Πατριαρχικοί κανόνες που τελικά διαστρεβλώνουν το πραγματικό νόημα του χριστιανισμού. Τέλος προτού πάμε στο κύριο μέρος του άρθρου αυτού θα ζητήσω από όλους εσάς να ξεχάσετε για λίγο της προσωπικές σας ιστορίες και μνήμες και να δείτε σαν απλοί θεατές και τίποτα παραπάνω. Τα ονόματα δεν είναι αληθινά και για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται τα δεδομένα γεννήσεως του καθένα παρά μόνο παρουσιάζετε ο χάρτης του καθενός, οι ιστορίες είναι πραγματικές και είναι κάτω από την έγκριση βέβαια των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν και για αυτό και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, οι διάλογοι δεν θα παρουσιαστούν τελικά γιατί το θεώρησα βαρύγδουπο και κυρίως θα φορτίσει συναισθηματικά τον κόσμο και σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να γίνει σελίδα από αρλεκίν αλλά βοήθεια για όλους μας σε κρίσιμες στιγμές.

    Θα ήθελα επίσης συμπληρωματικά να κοιτάξετε και το άρθρο μου που αναφέρεται εν μέρει σε επικίνδυνες σχέσεις: «Αποκαλύπτοντας τις καρμικές σχέσεις».


    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
    «Τον θέλω πάρα πολύ, με αυτόν τον άνθρωπο ένιωθα ότι πραγματικά είμαστε ο ένας φτιαγμένοι για τον άλλο.»
    Αυτά είναι τα λόγια που άκουγα σχεδόν κάθε στιγμή από το στόμα της Μερόπης η οποία μου έδινε να καταλάβω σε κάθε στιγμή πόσο σημαντικός είναι αυτός ο άνθρωπος για τη ζωή της. Λίγο πολύ όλοι έχουμε περάσει από εκείνη τη στιγμή που το ταβάνι στο κρεβάτι μας με δάκρυα στα μάτια έχει τόσα πολλά να μας πει. Όταν το κορμί μας είναι άδειο και όλα μέσα μας είναι νεκρά. Ακόμη και η ίδια η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο από θάνατο. Το πάθος, αυτή η καταστροφική πολλές φορές μας ενέργεια που έχουμε για κάποιο πρόσωπο δεν θα μπορέσει να την εξηγήσει ποτέ ο άνθρωπος με τη λογική του για αυτό και προσπαθεί τις περισσότερες φορές του να μην δώσει την σημασία στα συναισθήματα του. ’λλοι το ονομάζουν τρέλα η εμμονή εγώ απλά το λέω ανθρώπινο.


    Η Μερόπη ήταν από τα άτομα που με συγκίνησαν από την αρχή γιατί ήταν τόσο αληθινά με τα συναισθήματα τους μα πάνω από όλα είχαν αρκετή ενέργεια και πάθος ώστε να μην μου επιτρέψει ούτε μία στιγμή να τη λυπηθώ. Το βαθύτερο ζήτημα όμως στην παραπάνω κατάσταση είναι ότι αυτή η γυναίκα είχε να μιλήσει μαζί του πάνω από ένα χρόνο, όταν την ρώτησα πόσο καιρό είχαν να μιλήσουν, να έχουν έστω να πουν ένα γεια. Η απάντησή της ήταν πολύπλοκη στην αρχή, τα λόγια της δεν τα πολυθυμάμαι αλλά σίγουρα δεν ήταν έτοιμη ακόμη και η ίδια να πει πόσο καιρό έχουν να τα πουν. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ.

    Η Μερόπη δεν είχε πραγματικά κατανοήσει το πόσο χρόνος είχε περάσει γιατί πολύ απλά είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου. Η ίδια είχε κολλήσει εκείνη την στιγμή που είχαν χωρίσει τα δύο αυτά άτομα και δεν μπορούσε να προχωρήσει. Το σταμάτημα του χρόνου είναι βασικό συστατικό Ποσειδώνιας κατάστασης, μπορεί να μην μπορείτε να καταλάβετε σε ποιο τομέα ήταν παρών ο Ποσειδώνας πάντως ξέραμε ότι βρισκόταν κάπου εκεί και επηρέασε δυναμικά το ωροσκόπιο της. Όταν κατάφερε πια και μου απάντησε οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν περίμενα να είχε περάσει ένας χρόνος από τότε που μίλησαν τελευταία φορά και πως δεν της έδινε σημασία και το ακόμη χειρότερο, ότι αυτή ήταν ακόμη εκεί σε εκείνη την μέρα και δεν είχε ξεκολλήσει το μυαλό της δευτερόλεπτο. Σίγουρα η κοινή λογική θα απαντούσε απλά και στεγνά ότι δεν υπήρχε περίπτωση αυτός ο άνθρωπος να ξαναγυρίσει κοντά της και πώς θα έπρεπε να αλλάξει πορεία. Από την άλλη ήταν νωρίς ακόμη να φτάσω στο στάδιο της πρόβλεψης. Το ενδιαφέρον μου και μπορεί και η λύση του προβλήματος να μην βρισκόταν στο μέλλον αλλά στο παρελθόν. Στην εικόνα 1 σας παρουσιάζω το ωροσκόπιο της ‘ΜΕΡΟΠΗΣ΄ το οποίο βέβαια όπως είπαμε και πιο πάνω δεν είναι το πραγματικό όνομα αλλά έχώ διαγράψει και τα δεδομένα γεννήσεως για ευνόητους λόγους.

    Η Μερόπη είναι ένας Λέοντας με Σελήνη στον Ιχθύ αρκετά συναισθηματική και ευαίσθητη κάτι που ενισχύετε από την Αφροδίτη στον Καρκίνο στον 12ο οίκο, μία οικοθεσία αρκετά δύσκολη για τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα. Η βαθιά συναισθηματικότητα της Μερόπης η οποία είναι έντονη και σε υλικό επίπεδο μιας και ο Κυβερνήτης του 7ου είναι στον 1ο οπότε υπάρχει και ένα τεράστιο ενδιαφέρον για την ίδια να πετύχει να κάνει μία σωστή σχέση. Σίγουρα με τέτοια χαρακτηριστικά μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι σχέσεις θα είναι κάτι που θα την απασχολούν αλλά θα έχει και δυσκολίες ενώ και ο ’ρης είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα που φανερώνει δυσκολίες έκφρασης στον συναισθηματικό και ερωτικό τομέα. Τέλος ο Κρόνος στον 5ο ηλιακό οίκο μία δύσκολη θέση απαιτητική και σημαντική για τις επιλογές ιδιαίτερα μιας γυναίκας που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη μιας και ο Κρόνος είναι και χωρίς όψεις οπότε και κάνει ολοφάνερο το ότι η συγκεκριμένη κοπέλα κάποια στιγμή θα πονέσει θα βυθιστεί στη θλίψη, θα μου πείτε πως τολμάς και λες ότι ένα τέτοιο ωροσκόπιο λέει κάτι τέτοιο, μα είναι φυσικό κάτω από τα δεδομένα κοινωνικής συμπεριφοράς και πολιτισμού αυτό το ωροσκόπιο να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο.

    Η σημασία που δίνεται αυτή την εποχή πάντως στον Ποσειδώνα δεν είναι η πρέπουσα, οι περισσότεροι από εμάς περιοριζόμαστε στο να αναλύουμε τον Ποσειδώνα είτε σαν κάτι Μεταφυσικό είτε σαν αρχηγό του ψεύδους. Οι πόρτες όμως που μπορεί να ανοίξει ο συγκεκριμένος Πλανήτης είναι πάρα πολλές, Θα πρέπει να προσέξουμε στον Ποσειδώνα σε ποιόν οίκο είναι δηλαδή ποιο είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο όνειρο αυτού του ατόμου. Αν μη τι άλλο εάν το απλουστεύσουμε ο Ποσειδώνας στην ακμή του 4ου σε όψη ακριβείας αν μη τι άλλο σημαίνει και μία ανάγκη του ατόμου να κάνει το δικό του σπίτι και τη δική του ζωή. Παρατηρώντας τα μεσοδιαστήματα όπου ο Ποσειδώνας = Ήλιος/ Δίας , Ποσειδώνας = Ήλιος / Β.Δ και Ποσειδώνας = Αφροδίτη/ Χείρωνας καταλαβαίνουμε ότι το άτομο έχει μία μεγάλη ανάγκη προσφοράς αγάπης αλλά και μίας δυσκολίας να μπορέσει να χειριστεί με ρεαλιστικό και κυρίως εποικοδομητικό τρόπο αυτή την αγάπη. Εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο κάνουν ίσως την μεγαλύτερη για εμένα αμαρτία, έχουν τόση αγάπη να δώσουν και αυτή πάει χαμένη. Θα πρέπει να σημειώσουμε προτού συνεχίσουμε στο κάθε αυτό γεγονός μιας και εδώ ο σκοπός μας δεν είναι η ανάλυση του γενέθλιου χάρτη αλλά η κατανόηση μας στης λανθασμένες σχέσεις, ότι η Μερόπη έχει και ένα πολύ δυναμικό τετράγωνο του Άρη με τον Ήλιο και τον Ουρανό που από τη μία της δίνει αρκετή ενέργεια από την άλλη πολύ δύσκολα θα μπορέσει να χειριστεί αυτή την ενέργεια και σε συνδυασμό με τον συναισθηματισμό που αναλύσαμε παραπάνω είναι κατανοητό ότι το κύκλωμα να βραχυκυκλώνει.

    Η εποχή που έγινε ο χωρισμός με το άτομο που την απασχολούσε συνέβη έγινε κοντά στης 30/3/04 (δεν αναφέρουμε ακριβές γεγονός για λόγους προφύλαξης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων) και από τότε δεν κατάφερε να προχωρήσει στη ζωή της. Ο Ποσειδώνας μας υποδηλώνει για το είδος της σχέσης που βίωνε εκείνο τον Καιρό αφού είναι σε σύνοδο με το Κατερχόμενο μία όψη που έχει ταλαιπωρήσει αρκετούς ωροσκόπους στον Λέοντα γιατί γενικότερα η φύση του Δίπολου Λέοντα- Υδροχόου δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά τη σημασία του Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας εκείνη την περίοδο βέβαια ήταν σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Ουρανό ενώ το παλαιότερα σχηματισμένο τετράγωνο του με τον Άρη μπορεί να μας βοηθήσει και για την γενικότερη στα προηγούμενα χρόνια ερωτική και σεξουαλική κατάσταση του υποκειμένου. Ο Χωρισμός βέβαια δεν προκλήθηκε από τον Ποσειδώνα ο οποίος συνήθως συντηρεί αλλά από τον Κρόνο ο οποίος σαν την σκανδάλη εκπυρσοκρότησε την Αφροδίτη της κοπέλας και δημιούργησε το Χάος που συνέβη μετά. Η σχέση με αυτόν τον άνθρωπο ήταν πάντα σε πλατωνικό επίπεδο, παλιότερα η κοπέλα είχε μία σχέση με κάποιον που την έκανε να αισθάνεται άσχημα και να σιχαίνεται το σεξ ( Ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον Άρη) στο τέλος τον Μάρτιο κοντά του 2004 ο άνθρωπος που ήθελε, κόβει της αλυσίδες με τη γυναίκα αυτή και διακόπτει. Οπωσδήποτε ο χωρισμός φαίνεται και από άλλα επίπεδα αλλά όπως είπαμε ο σκοπός δεν είναι η εκμάθηση πρόβλεψης γεγονότων αλλά η κατανόηση των σχέσεων μεταξύ των ατόμων που για εμένα τουλάχιστον είναι κατά πολύ ανώτερη γνώση από το να προβλέπεις.


    Θα ήθελα να δούμε λίγο τον χάρτη του άνδρα ο οποίος ονομάζετε Κώστας. Ο Κώστας έχει ένα ωροσκόπιο όπου ο ιδεαλισμός και τα Ποσειδώνια χαρακτηριστικά δεν είναι αρκετά δυνατά, ο ιδεαλισμός με την γενικότερη έννοια του να κυνηγήσεις το Όνειρο σου υπάρχει αλλά είναι εδώ εκφρασμένο μέσα από τον Αιγόκερω κάτι πολύ μακριά από τον Καρκίνο της Μερόπης ή τον έντονο Ποσειδώνα της. Η έλξη μεταξύ τους έγινε λόγω της αντίθεσης του ωροσκόπου -ήλιου-ουρανού της Μερόπης με τον Ήλιο- Σελήνη του Κώστα ο οποίος βέβαια ήταν ότι καλύτερο συμπαντικά για να εκφράσει τον Ποσειδώνα στον 7ο οίκο της Μερόπης. Εάν όμως για την Μερόπη ήταν ένα πολύ όμορφο και Ρομαντικό ειδύλλιο που ακόμη το κυνηγά και προσπαθεί να το βιώσει για τον Κώστα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, ήταν μία σχέση πόνου και πιθανώς και δυστυχίας, σημαντικών αλλαγών στη ζωή του και μάλιστα στο πώς πρέπει να λειτουργεί στης σχέσεις του και τελικά μία περίοδος ωρίμασης η οποία έπρεπε να γίνει νωρίτερα ίσως. Βέβαια και σε αυτόν ο Ποσειδώνας ήταν ενεργός σε σύνοδο με τον Ήλιο και τη Σελήνη του αλλά εδώ δεν ήταν μία προβολή σε ένα άλλο άτομο αλλά μία προβολή στον ίδιο του τον εαυτό. Για εμένα είναι πολύ πιθανό το άτομο αυτό να είχε χάσει να το πούμε λαϊκά τον μπούσουλα εκείνη την περίοδο. Εκτός από την γενικότερη αίσθηση ότι δεν ήταν ο εαυτός του, ο Κρόνος που είναι και ο σημαντικότερος πλανήτης του μιας και δεν έχει όψεις γενέθλια ήταν σε σύνοδο με τον Ουρανό transit που σημαίνει ότι έπρεπε να σπάσει τα όρια του σε πολλά σημεία της ζωής του (και στον σεξουαλικό τομέα υπάρχει αλλαγή εάν δούμε ότι ο Κρόνος κυβερνά τον 8ο οίκο του). Η πιο σημαντική όμως επιρροή που δέχεται δεν είναι άλλη από τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο του. Μπορεί για την Μερόπη να ήταν ένας άδικος χωρισμός για τον Κώστα όμως ήταν το γκρέμισμα των σάπιων καταστάσεων και τη δημιουργία μιας νέας ζωής πολύ πιο υγιούς.


    Το σημαντικό όμως δεν είναι όπως είπα τόσο η πρόβλεψή, μπορεί μόνο μέσα από τις διελεύσεις να καταλαβαίναμε τι θα συνέβαινε αλλά και οι γενέθλιοι χάρτες τους το δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η σχέση μόνο πόνο μπορεί να προκαλέσει. Αν δούμε στο σχήμα 4 της συναστριακές όψεις μεταξύ των δύο ανθρώπων θα καταλάβουμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει ένας τέτοιος δεσμός, τα τετράγωνα, ημιτετράγωνα και οι αντιθέσεις κυριαρχούν στο σύνολο του χάρτη δηλώνοντας τεράστια ένταση και συγκρούσεις, τελικά έγινε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης στη συνέχεια και δεν είναι η στιγμή να συζητήσουμε το γιατί αστρολογικά, αλλά όταν πέρασε οριστικά ο Κρόνος από τον Ερμή και την Αφροδίτη του Κώστα τελικά η σχέση τερματίστηκε με ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.



    επικίνδυνη σχέση Νο1: Στις ακμές του 7ου οίκου και των δύο ατόμων υπάρχουν εξωκρόνιοι πλανήτες από διέλευση. Αυτός είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός και για εμένα προσωπικά είναι ο χειρότερος γιατί και οι δύο βρίσκονται εξελικτικά σε πολύ επικίνδυνες περιόδους στη ζωή τους οπότε και δεν μπορεί να λειτουργήσει λογικά το ζευγάρι ούτε και να κατανοήσει την πραγματικότητα των καταστάσεων. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι εκτός από τον Ουρανό τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα πρέπει να βλέπουμε τον Χείρωνα την Σέντνα και την Ζήνα όταν περνάει από το κατερχόμενο. Για όσους δεν γνωρίζετε ο Χείρωνας είναι στης αρχές του Υδροχόου η Σέντνα στης 18 μοίρες του Ταύρου ενώ η Ζήνα στα μέσα του Κριού.


    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
    Το επόμενο παράδειγμα είναι αρκετά πιο εύκολο και δεν βασίζετε στα μελλοντικά σχήματα αλλά ουσιαστικά και αυτό στον εγγενή χαρακτήρα των ανθρώπων. Την γυναίκα θα την ονομάσουμε Γεωργία και το άνδρα Βαγγέλη. Η κοπέλα όταν είχε έρθει στο γραφείο μου ήταν σε κατάσταση νευρικής κρίσεως, ήταν ένα ραντεβού που είχε γίνει την τελευταία στιγμή σε πολύ ακατάλληλες ώρες αλλά όταν ακούς έναν άνθρωπο να κλαίει και να σου ζητάει βοήθεια δεν πιστεύω ότι ο αστρολόγος τουλάχιστον μπορεί να πει όχι. Είχαν μόλις χωρίσει και βέβαια ή Μαρία δεν ήταν και πολύ ψύχραιμη ο λόγος ήταν ότι η ίδια μετά από μία αρκετά σοβαρή σχέση ήθελε να παντρευτεί, βέβαια πριν από αυτόν το χωρισμό είχαν προηγηθεί χιλιάδες επικοί τσακωμοί και καταστάσεις που είχαν οδηγήσει στο χωρισμό αλλά αυτός φαινόταν ότι θα ήταν ο τελειωτικός.

    Στην Αγγλία όταν σπούδαζα θυμάμαι τα λόγια του καθηγητή μου και θεωρώ ότι ήταν ότι πιο σημαντικό έχω ακούσει. «Μην προσπαθείτε ποτέ να αλλάξετε ένα άνθρωπο» αυτό εάν μπορούσαμε να το δεχτούμε θα ήμασταν όλοι πολλοί πιο ευτυχισμένοι και ήρεμοι. Πόσες φορές σπάσαμε τα μούτρα μας προσπαθώντας να αλλάξουμε τα δεδομένα και τελικά οι μόνοι που αλλάξαμε ήμασταν εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος. Ίσως αυτή η ανάγκη να αλλάξουμε τους γύρω μας να είναι ουσιαστικά μία προσπάθεια να αλλάξουμε τους εαυτούς μας αλλά εάν το καταλάβουμε θα μπορέσουμε να το κάνουμε ίσως πολύ πιο πετυχημένα.

    Η Γεωργία είναι μία γοητευτικότατη γυναίκα, πανέμορφη επαγγελματικά πετυχημένη και έξυπνη ουσιαστικά λοιπόν δεν της έλειπε τίποτα, άλλες γυναίκες με τα μισά προσόντα από αυτή έχουν παντρευτεί και έχουν γίνει και ευτυχισμένες, σε αυτές τις περιπτώσεις η γυναίκα αρχίζει να κατηγορεί τον εαυτό της που δεν μπορεί να την αγαπήσει και να την παντρευτεί ο καλός της. Εκτός βέβαια του ότι το θέμα του θεσμού του γάμου θέλει πολύ συζήτηση και σε κοινωνιολογικό και φιλοσοφικό επίπεδο θα πρέπει ίσως να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, ο γάμος δεν είναι για όλους. Δεν θα βάλω άλλους χάρτες και στοιχεία παρά μόνο τον χάρτη του Βαγγέλη.

    Ακόμη και οι πρωτοετής στις αστρολογικές γνώσεις κατανοούν ότι ο γάμος είναι ένα μεγάλο ζήτημα για αυτόν τον άνθρωπο. Για μένα το δύσκολο δεν είναι απλός ο γάμος αλλά και η σταθερότητα σε μία σχέση, Ερμής Δίας Ήλιος Ωροσκόπος και Αφροδίτη στους Διδύμους είναι σίγουρα ένας συνδυασμός που δεν υπόσχεται τίποτα το σταθερό. Θα μπορούσε να είναι ένας ανεπτυγμένος Δίδυμος ο οποίος να μπορεί να λειτουργήσει σε μία σχέση η και να παντρευτεί εύκολα, αλλά τα τετράγωνα που δέχεται αυτό το σμήνος πλανητών με Κρόνο -Χείρωνα- Δήμητρα από τους Ιχθύες και Ουρανό- Πλούτωνα - Άρη ( δηλαδή στην ουσία οι πλανήτες στον Δίδυμο είναι το κέντρο ενός Τεταμένου Ταυ- Τετραγώνου.) δεν υπόσχονται καλές στιγμές στην αισθηματική ζωή. Η Μαρία εάν μπορούσε να καταλάβει ουσιαστικά τον Βαγγέλη θα κατανοούσε ότι δεν υπάρχει γυναίκα να μπορεί να τον πείσει να πάνε σε γάμο, για αυτόν ο γάμος είναι σαν τη φυλακή και ακόμη χειρότερα. Δυστυχώς τα προσωπικά μας πάθη και εγωισμοί δεν μπορούν να αποδεχτούν την πραγματικότητα και στον μικρόκοσμο που ζούμε μας είναι αδύνατον να δούμε την αλήθεια. Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο εκατομμύρια κοπέλες έχουν χάσει πολύτιμα χρόνια από τη ζωή τους και άνδρες ζουν δυστυχισμένοι γιατί και αυτοί με τη σειρά τους δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τις γυναίκας που έχουν δίπλα τους.

    Επικίνδυνη σχέση Νο2: Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον κόσμο.
    Ποτέ ένας Καρκίνος δεν θα ξεπεράσει την τάση του να μένει σπίτι ούτε ένας Τοξότης να περιοριστεί σε 4 τοίχους καθώς και ένας Ζυγός να ζήσει σε μία σχέση χωρίς επικοινωνία. Μην προσπαθείτε άδικα να αλλάξετε τον κόσμο δείτε τον χάρτη του ατόμου που σας αφορά η συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και ανακαλύψτε τον άνθρωπο που είναι δίπλα σας έχοντας τη συνείδηση ότι μπορεί αυτός που αγαπάτε να μην είναι ταυτόχρονα και αυτός που ταιριάζετε και μην προσπαθείτε να τον αλλάξετε γιατί αυτό που πιστεύετε εσείς καλό μπορεί για τον άλλο να είναι η καταστροφή του.



    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3
    Συνήθως τα μεγάλα σε ηλικία ζευγάρια έχουν πολλά προβλήματα γιατί ουσιαστικά η σχέση πια δεν είναι όπως το παρελθόν. Το βασικότερο πρόβλημα δεν είναι άλλο από την αποχή από τον έρωτα με πολλά προβλήματα συνεπαγόμενα βέβαια μετά. Το ζευγάρι αυτή της περίπτωσης θα το ονομάσουμε Δήμητρα και Ζήση. Το χαρακτηριστικό αυτής της σχέσης εκτός του ότι είναι πολλά χρόνια μαζί είναι και το ότι τα άτομα έχουν μία επαναστατική διαφορά ηλικίας, για τα κοινωνικά δεδομένα, 10 ετών όπου η γυναίκα είναι μεγαλύτερη (ουσιαστικά όπου υπάρχει έρωτας δεν θα πρέπει να υπάρχει ντροπή αλλά δεν τα φτιάχνω εγώ τα κοινωνικά δεδομένα).


    Εικόνα 6 - Αριστερά Ζήσης, δεξιά Δήμητρα


    Το χαρακτηριστικό αυτής της περίπτωσης είναι ότι και τα 2 άτομα είχαν έρθει για να μπορέσουμε να αναλύσουμε και να χαρτογραφήσουμε το μέλλον, κάτι που μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως αυτό το θέμα είναι πολύ θαμμένο σε ένα ζευγάρι και πολλές φορές ακόμη και αν το βλέπουμε οι αστρολόγοι μας το αρνούνται γιατί το θεωρούν taboo. Αφού κάναμε συζητήσεις για διάφορα πράγματα εκτός από την αισθηματική ζωή του ζευγαριού το επόμενο ήταν να μιλήσουμε για τα συναισθηματικά. Η σχέση ως προς την ιστορία της τυπική για τα ελληνικά δεδομένα. Η γυναίκα λόγω της διαφοράς ηλικίας είχε δεχτεί ένα τεράστιο πόλεμο από την οικογένεια και τους γνωστούς του Ζήση ενώ ο ίδιος ήταν μάλλον το άτομο που δεν έκανε τίποτα συντηρώντας έτσι μέσω της ανασφάλειας και αναποφασιστικότητας του μία κατάσταση τεταμένη. Για να λέμε βέβαια και αλήθειες όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας είτε είναι ο άνδρας ο μεγαλύτερος είτε η γυναίκα πάντα έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα μητέρας η πατέρα. Στο 99% των περιπτώσεων υπάρχει μία τέτοια επαφή όσο και αν κάποιοι θέλουν να το αρνηθούν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Στον συγκεκριμένο χάρτη είναι ξεκάθαρο από την Σελήνη της Δήμητρας που βρίσκετε ακριβώς στον άξονα Κρόνου -Σελήνης του Ζήση πράγμα που μας αποκαλύπτει ότι η σχέση εν μέρει με τη Δήμητρα δεν είναι μόνο ερωτική αλλά και μία διέξοδος έντασης από το οικογενειακό περιβάλλον του Ζήση. Πέρα από τα λογικά πλαίσια που λειτουργούσε αυτή η σχέση, το πρόβλημα ήταν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε αποχή από τον ερωτικό τομέα.

    Στη συζήτηση με τον Ζήση τα συμπεράσματα που έβγαλα ήταν πολύ λίγα, ο ωροσκόπος Σκορπιός με τον Ήλιο στον Ταύρο δεν μου επέτρεψε να μπορέσω να έχω μία επικοινωνία σε βάθος αφού βρισκόταν σε αμυντική θέση αν και κάτι προσωπικά δεν μου πήγαινε καλά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα και των δύο απλά και οι δυο τους είχαν χάσει τη διάθεση τους για έρωτα και ο Ζήσης μάλλον έπρεπε να πάει σε κάποιον ειδικό, εγώ προσωπικά στα μέσα του 2004 δεν έβλεπα κάποια όψη που να δείχνει πρόβλημα στην ερωτική ζωή του Ζήση και ούτε μπορούσα να πειστώ για αυτό. Αυτό που φάνηκε ήταν μία Δήμητρα να είναι υπέρ του δέοντος κριτική και στην ουσία ο άνδρας της οικογένειας αυτής, ενώ ο Ζήσης να έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του, ακόμη και στην συζήτηση αυτός που μιλούσε και έλεγε τα περισσότερα συμπεράσματα ήταν η Δήμητρα. Ρώτησα και τον Ζήση εάν είχε πάρει κιλά τον τελευταίο καιρό και είχα δίκιο ήταν υπέρβαρος αλλά δεν ήταν πάντα έτσι, τα κιλά τα πήρε το τελευταίο 4μηνο ενώ επαγγελματικά η Καριέρα του κατέρρεε.


    Εκείνη την περίοδο ο Κρόνος ήταν σε θέση ενεργοποίησης ξανά του άξονα Κρόνου -Σελήνης που υπάρχει στους γενέθλιους χάρτες σίγουρα κάτι συνέβαινε αλλα οι άνθρωποι όσο λέμε ότι αγαπάμε την αλήθεια άλλο τόσο την κουκουλώνουμε και δεν την αφήνουμε να βγει έξω ίσως γιατί προτιμούμε να ζούμε το μαρτύριο παρά την ελευθερία τη δική μας ή του άλλου προσώπου. Ο Ποσειδώνας και αυτός ήταν σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο του Ζήση μέσα στο 4ο σπίτι του ενεργοποιώντας συνειδησιακά τα θέματα του πρώιμου οικογενειακού του περιβάλλοντος και ήδη ο Ουρανός έκανε σύνοδο με τον Χείρωνα και αντίθεση με τον Πλούτωνα πάλι στο 4ο σπίτι του. Ήταν λοιπόν μία εποχή που μάλλον τα πράγματα θα άλλαζαν, να σημειώσουμε ότι ο Κρόνος έκανε και σύνοδο με την Αφροδίτη της Δήμητρας μία περίοδο ωρίμανσης η χωρισμού. Το σίγουρο ήταν ότι ωροσκοπιακά αυτή την εποχή όλα λειτουργούσαν προς ένα τέλος είτε της σχέσης είτε του πώς εκφραζόταν η σχέση. Η πραγματικότητα ήρθε εκεί ακριβώς που το υποψιαζόμουν ο Ζήσης είχε σχέση με μία άλλη γυναίκα (δεν είναι επί του θέματος να αναλύσουμε αστρολογικά αυτό πως φαίνεται) μεγαλύτερη σε ηλικία από τη Δήμητρα και ήταν μάλιστα πολύ καλά. Τα αποτελέσματα λίγες μέρες μετά ήταν ξεκάθαρα ο Ζήσης χώρισε την Δήμητρα και διάλεξε τη νέα γυναίκα, ο λόγος που υπήρχε πρόβλημα ήταν ότι η Δήμητρα δεν ταίριαζε με τον Ζήση τον καταπίεζε και του μείωνε την προσωπικότητα, πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος και αντί να είναι σύντροφοι γίνονται προστάτες ή και μαμάδες των ανθρώπων που είναι μαζί κάτι καταστροφικό γιατί ο έρωτας δεν θέλει τέτοιους ρόλους. Οφείλω να παραδεχτώ ότι η συζήτηση που είχαμε κάνει και για τους δύο τους είχε ανοίξει τα μάτια και οι δύο μετά το χωρισμό δεν στάθηκαν στο παρελθόν αλλά στο μέλλον, η Δήμητρα δεν έψαχνε αυτόν τον άνδρα και ο Ζήσης δεν ήθελε τη Δήμητρα, με πολύ χαρά να πω ότι και οι δυο τους τον Ιανουάριο του 2006 που γράφω αυτό το άρθρο έχουν βρει ξανά τη ζωή τους και αντιμετωπίζουν με ευτυχία το μέλλον.

    Επικίνδυνη σχέση Νο3: Η Σελήνη και ο Κρόνος πολύ έντονα συνδεδεμένοι στο γενέθλιο και στο συναστριακό επίπεδο. Όπως και στο παράδειγμά μας όταν συμβαίνει το παραπάνω τα άτομα αργά η γρήγορα θα ψυχραθούν και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για σχέσεις με διαφορά ηλικίας, τότε αυτό που μπορεί να συνδέει τα δύο άτομα δεν είναι η αγάπη αλλά το αρρωστημένο παρελθόν. Ο Ζήσης τα έχει με μία γυναίκα μεγαλύτερη ακόμη και από την Δήμητρα αλλά δεν είναι ενεργοποιημένος σε αυτή ο άξονας Κρόνου- Σελήνης για αυτό και μπορούν να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν. Ακόμη και στις σχέσεις με όχι μεγάλη διαφορά ηλικίας ο Κρόνος σε έντονη σχέση με τη Σελήνη φέρνει ψυχρότητα και άσχημες καταστάσεις.


    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4
    Η 4η περίπτωση είναι πολύ δύσκολη γιατί έχει να κάνει σχέση κυρίως με το τι επιτρέπει η κάθε γυναίκα και πώς αντιδρά ο άνδρας. Βέβαια αυτή είναι μία πολύ προχωρημένη περίπτωση και την διάλεξα για αυτόν ακριβώς το λόγο. Αυτό το ζευγάρι θα το ονομάσουμε Κατερίνα και ’γγελο.

    Ας αναλύσουμε πρώτα την Κατερίνα
    Όπως φαίνεται και από την Εικόνα 8 πρόκειται για μία Ζυγό με Ήλιο -Αφροδίτη στον 5ο μία ρομαντική θέση, βαθύτερα προβλήματα η τάση του ατόμου να είναι αναποφάσιστο και να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις, πολύ ρομαντική και βέβαια ως συνήθως να κάνει όπισθεν σε πολλά ζητήματα που να την αφορούν. Η σύνοδος Ποσειδώνα -Ερμή και Σελήνης στον Σκορπιό μας λέει ακόμη πιο πολλά για την έντονη συναισθηματικότητα της αλλά και την δεδομένη ανασφάλεια και δυσκολία της στον χειρισμό των σχέσεων. Η αντίθεση της γενιάς του 60 με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με Ουρανό και αντίθεση με τον Κρόνο -Χείρωνα χαρακτηριστική των κρίσεων που έχει φέρει σε πολλά άτομα εκείνης της δεκαετίας είναι στον άξονα του 5ου -11ου ακριβώς δηλαδή στον άγονα του Δίνω και παίρνω αγάπη οπότε και εκεί έγκειται η μεγαλύτερη της ανασφάλεια. Η Σελήνη κυβερνήτης του 2ου οίκου της προσωπικής μας αυτοπεποίθησης είναι όπως είπαμε στη σύνοδο Ερμή -Ποσειδώνα και Σελήνης που μας κάνει ξεκάθαρο ότι έχει έλλειψη κατανόησης της προσωπικής της αξίας. Που μπορεί να οδηγήσει ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων;



    Ας δούμε λίγο και τον Άγγελο
    Η μεγάλη αντίθεση της δεκαετίας του 60 σε αυτό τον χάρτη είναι στον 1ο και 7ο οίκο, τονίζοντας της ανασφάλειες στον τομέα των σχέσεων, εκτός από την Σελήνη τον Ποσειδώνα και τον Άρη όλο το ωροσκόπιο είναι καρφιτσωμένο σε ένα θέμα: τις σχέσεις. Ο έντονος Κριός είναι συνήθως δείγμα έντονων σχέσεων αλλά σε ένα άνδρα πολλές φορές μπορεί να φέρει έναν οξύθυμο άνθρωπο που με βάση την τεράστια αντίθεση που υπάρχει στο χάρτη πάει πακέτο με κρίσεις ζήλιας και κτητικότητας βασισμένες και αυτές σε τεράστιες ανασφάλειες που έχει το άτομο. Δεν θα αναλύσουμε τους λόγους που βρέθηκαν μαζί μιας και είναι κάτι οφθαλμοφανές. Η σχέση σύμφωνα με όσα λέχθηκαν ήταν πολύ καλή, παντρεύτηκαν το 2001, μετά από 4 χρόνια σφοδρού έρωτα και πάθους αποφάσισαν να παντρευτούν και να κάνουν τη ζωή τους. Αρχικά όλα ήταν καλά μέχρι που ξαφνικά άρχισε ο Άγγελος να έχει κρίσεις ζήλιας και κτητικότητας, αρχικά ήταν μόνο σε επίπεδο φωνών και σπασιμάτων διαφόρων αντικειμένων, στη συνέχεια όμως άρχισε και το ξύλο, η Κατερίνα παρόλα αυτά συνέχισε να είναι σε αυτή τη σχέση γιατί το ωροσκόπιο της δεν είναι από αυτά που εύκολα θα πάρουν την απόφαση να χωρίσουν, έτσι συνέχισε η κατάσταση να χειροτερεύει και να φτάνει η κατάσταση μέχρι και στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά. Συνήθως οι άνδρες όταν βιαιοπραγούν το κάνουν γιατί έχουν χαμένο τον έλεγχο και την αξιοπρέπεια τους και έτσι με αυτόν τον τρόπο νομίζουν ότι παίρνουν τον έλεγχο. Όμως αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ίσχυε από τα γεγονότα ο Άγγελος είχε ένα τεράστιο μένος εναντίον της που έφτανε το μίσος και πολύ κοντά το θάνατο, τίποτα λογικό δεν μπορούσε να το εξηγήσει έστω και ψυχολογικά. Καθημερινά στο σπίτι είχαμε σκηνές τρέλας και παρόλα αυτά η Κατερίνα δεν προχωρούσε στο χωρισμό παρέμενε να υπομένει την κατάσταση. Τελικά τη λύση δεν την έδωσε η Κατερίνα αλλά η ίδια η μοίρα, ο Άγγελος πέρσι πέθανε από εγκεφαλικό και η Κατερίνα έμεινε χήρα παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα δείχνει να αγαπάει τον άνδρα της και να τον σκέφτεται ακόμη και μετά από τόσα δεινά. Να σημειώσουμε ότι όταν Παντρεύτηκαν λίγο μετά ο Πλούτωνας μπήκε στον 7ο ηλιακό της οίκο ενώ ακριβώς στην ακμή του 7ου ηλιακού της οίκου βρίσκεται ο ’ρης του Άγγελου που είναι γενέθλια σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα της Κατερίνας. Ο Άγγελος πέθανε όταν υπήρχαν αμοιβαία τετράγωνα του Κρόνου και αντιθέσεις του Δία.

    Επικίνδυνη σχέση Νο4: Στη συναστρία ο Πλούτωνας και ο Άρης είναι δυνατά συνδεδεμένοι και ο Πλούτωνας επηρεάζει από transit και τα δύο ωροσκόπια κάποια δεδομένη στιγμή. Σε σχέσεις που ο Άρης με τον Πλούτωνα έχουν πολύ δυνατή παρουσία και τα άτομα μπορούν να χαρακτηριστούν Αριανά η Πλουτώνια και υπάρχει μετέπειτα ένας transit Πλούτωνας να επηρεάζει της καταστάσεις οδηγούμαστε σε βίαια περιστατικά και δύσκολες καταστάσεις για να μπορέσουμε να τις χειριστούμε. Τα παιχνίδια εξουσίας και οι μάχες μέσα στη σχέση είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και πολύ έντονο. Πολλές φορές το άτομο που είναι το Θύμα ωροσκοπιακά κεντρίζει τον θύτη, για παράδειγμα ο Άγγελος στο παρελθόν με άλλες σχέσεις του δεν είχε δείξει σημάδια βιαιότητας ενώ εάν μπορούσαμε να αναλύσουμε περαιτέρω τα ωροσκόπια θα βλέπαμε ότι ακόμη και ο Θάνατος του ανθρώπου αυτού είναι αποτέλεσμα της χημείας αυτών των δύο ανθρώπων.


    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 5
    Αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη περίπτωση που δυστυχώς όσο και συχνά και αν συμβαίνει δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Τα άτομα αυτής της σχέσης θα τα ονομάσουμε Γιάννη και Ανίτα. Τον Γιάννη δεν τον γνώρισα όσο υπήρχε η σχέση αλλά όταν τελείωσε. Τα είχε με την Ανίτα για περίπου 3 χρόνια και 6 μήνες πριν τον γάμο όπως είχαν αποφασίσει τον παράτησε και δεν θέλησε να του μιλήσει ποτέ ξανά. Να σημειώσουμε ότι η Ανίτα δεν τα έφτιαξε με άλλον αλλά τον άφησε προτιμώντας τη μοναξιά της και την ελπίδα να βρεί κάτι άλλο στη συνέχεια. Ο Γιάννης βέβαια δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς έγινε και για ποιο λόγο τον παράτησε τη στιγμή που όλα ήταν μια χαρά και είχαν αποφασίσει για το γάμο. Η Ανίτα μετά τον χωρισμό δεν ήθελε καν να τον ακούσει ενώ ο Γιάννης απελπισμένα έκανε κινήσεις να την πλησιάσει αλλά κάθε προσπάθεια του συνοδευόταν από ένα ακόμη μεγαλύτερο όχι από μέρους της. Η μεγαλύτερη δυσκολία του ήταν να καταλάβει και η επαναλαμβανόμενη φράση του ήταν το «Δεν υπήρχε λόγος». Ειλικρινά πίστευε ότι ακόμη τον αγαπούσε και πως μπορεί να μπήκαν άλλα άτομα στη ζωή της ή να την επηρέασαν άλλοι αρνητικά εναντίον του και για αυτό το λόγο και έφυγε οπότε προσπάθησε να τη μεταπείσει. Ας δούμε τα δύο ωροσκόπια μαζί με της συναστριακές όψεις τους.


    Εικόνα 10 - Αριστερά Γιάννης, δεξιά Ανίτα

    Τι μπορεί να έφταιξε και η γυναίκα αυτή έφυγε από τη ζωή αυτού του ατόμου χωρίς δεύτερη κουβέντα; Κάπου έγινε λάθος κάπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά και μάλιστα ο Γιάννης δεν πήρε χαμπάρι. Η Ανίτα είναι μία Ιχθύς με την Σελήνη της στον Σκορπιό, συναισθηματική από την μία αλλά έχει μία Αφροδίτη και Ερμή στον Υδροχόο που σημαίνει ότι μέσα της αν μη τι άλλο έχει μία αντίφαση, από τη μία θέλει συναισθηματική σταθερότητα από την άλλη θέλει την ελευθερία του να μπορεί να εκφραστεί και να νιώσει πολύ διαφορετική από ότι τα υπόλοιπα ζώδια. Μπορεί ο Γιάννης να ικανοποιήσει αυτή την κοπέλα; Το μεγάλο τρίγωνο της Φωτιάς του δίνει τον ενθουσιασμό και το πάθος που θα μπορούσε να την ανεβάσει με κύριο χαρακτηριστικό την Σελήνη του στον Λέοντα, αυτός ο συνδυασμός είναι όμως ελεγχόμενος και αυτό γιατί τις τρεις ακμές του τριγώνου της ελέγχει ο Κρόνος από τους Διδύμους οπότε αυτός ο ενθουσιασμός και η ενέργεια δεν θα περάσει ποτέ τα όρια που θέτει ο εγκεφαλικός αυτός Κρόνος στους Διδύμους που είναι και ο κυρίαρχος του Ήλιου του που είναι και αυτός στον Αιγόκερω. Το χαρακτηριστικό στην συναστρία αυτή είναι ότι ο μόνος πλανήτης στο Νερό του Γιάννη είναι ο ’ρης στον Σκορπιό χωρίς όψεις, μία υδάτινη όψη που δεν ταιριάζει με το Ηλιοσεληνιακό υδάτινο δυναμικό της Ανίτας. Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι επίσης ότι γενικότερα τα στοιχεία που αποτελούν κυρίως τη ψυχοσύνθεση της Ανίτας είναι το Νερό και ο Αέρας ενώ του Γιάννη η Γη και η Φωτιά και μπορεί να λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται μπορεί να ισχύει σε θέμα πάθους αλλά για μακροχρόνιες σχέσεις κατανόησης αυτό δεν ισχύει. Τα δύο αυτά άτομα δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, ο Γιάννης με το έντονο Κρόνιο τρόπο λειτουργίας του και τη φωτιά δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι δεν κάλυπτε τις συναισθηματικές ανασφάλειες της Ανίτας και μπορεί ο αέρας της κοπέλας να την κέντριζε, το νερό της όμως δεν άντεχε αυτή τη σχέση.

    Ο Γιάννης ούτε και αυτός ήταν ικανοποιημένος από τη σχέση αλλά ο γάμος τους θα ήταν κάτι πολύ καλό και για την καριέρα του και για την φήμη του και για την κοινή οικονομική τους κατάσταση κάτι που πιστεύω ότι ένα ζώδιο της φωτιάς και της Γης μπορεί να δεχτεί και να κάνει θυσίες. Τα άτομα του νερού με το ιδεολογικό περιεχόμενο του Υδροχόου δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτούν ένα τέτοιο συμβιβασμό. Έτσι λοιπόν υπήρξε μία τεράστια κρίση στοιχείων στην παρούσα κατάσταση που οδήγησε τον πιο συναισθηματικό να φύγει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρέπει να κάνουμε και άλλη μία παρατήρηση, ο Γιάννης έχει χωρίς Πτολεμαικές όψεις δύο πλανήτες τον Ουρανό και τον ’ρη και η Ανίτα έχει ένα πλανήτη χωρίς Πτολεμαική όψη που είναι ο Χείρωνας. ¨Όταν παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο και οι δύο δηλαδή έχουν πλανήτες χωρίς όψεις και οι πλανήτες τους αυτοί είναι δυσαρμονικοί μεταξύ τους τότε είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση ( ο Χείρωνας με τον Ουρανό αλλά και τον ’ρη δεν είναι φιλικοί πλανήτες).

    Επικίνδυνη σχέση Νο5: Διαφορές στης στοιχειακές ποιότητες μεταξύ των ατόμων σε συνδυασμό με δυσαρμονικούς μεταξύ τους χωρίς όψεις πλανητών. Τότε παρατηρείται μία ασυμφωνία μεταξύ των ανθρώπων που δεν μπορούν να συνεννοηθούν και μπορεί πολλές φορές να υπάρχει αυτό ανεκδήλωτο με αποτέλεσμα να δημιουργείτε τεράστια σύγκρουση στο τέλος. Αυτές οι σχέσεις είναι χαρακτηριστικές γιατί πάντοτε στο τέλος ο ένας από τους δύο δεν κατανοεί συνήθως τους λόγους που έφυγε ο ένας από τον άλλο ενώ όταν φεύγει το ερωτικό πάθος τελικά μένει μόνο η συνήθεια και δεν αναπληρώνεται το πάθος από την αγάπη.


    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 6
    Αυτή είναι μία τυπική σχέση μεταξύ 2 ατόμων που είναι παντρεμένα και έχουν διάφορα προβλήματα μεταξύ τους με την Ευαγγελία να προσπαθεί να συνεχίσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή τη σχέση και τον Στέλιο να μην δίνει πολύ μεγάλη σημασία. Η Ευαγγελία είναι σε αδιέξοδο από τη μία είναι με ένα άνδρα που δεν τον αγαπάει πια και δεν της δίνει και αυτός πολύ σημασία. Νιώθει παραγκωνισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι γερασμένη και κουρασμένη και ψυχολογικά έχει στοιχεία κατάθλιψης. Ανήμπορη βέβαια να μπορέσει να χειριστεί αυτή την κατάσταση ακολούθησε και αυτή την εύκολη λύση που δεν είναι άλλη από το να βρει κάποιο άτομο έξω από το γάμο να της δώσει λίγες και ίσως και ψεύτικες αναμνήσεις για να μπορέσει να αντέξει από τη δύσκολη πραγματικότητα. Ο Στέλιος από την άλλη ένας πολύ ζωντανός άνθρωπος, σεξουαλικά με τη γυναίκα του απέχει, έχοντας χάσει την αυτοπεποίθηση του και την όρεξη του ψάχνει αλλού να μπορέσει να νιώσει κυνηγός και ξανά ζωντανός. Η σχέση έγινε μέσα σε επαγγελματικό χώρο και ένα ακόμη εμπόδιο για την ανάπτυξη αυτού του ειδυλλίου είναι ότι πρέπει να είναι σοβαροί στη δουλειά τους. Το συγκλονιστικό είναι ότι ενώ στην αρχή η Ευαγγελία είναι αυτή που πρόσεχε τελικά τώρα πια στην δουλειά ο Στέλιος είναι αυτός που κρατά τις αποστάσεις και είναι σχεδόν παγωμένος πια.


    Εικόνα 10 - Αριστερά Στέλιος, δεξιά Ευαγγελία

    Εικόνα 13 (εξωτερικός κύκλος είναι τα transit για 1.10.05)
    Η κρίση στο γάμο της Ευαγγελίας ξεκίνησε όταν ο Πλούτωνας με τον Κρόνο πέρασε από τον άξονα του 1ου και 7ου οίκου της. Η σχέση της με τον Στέλιο είχε κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα αλλά τον Οκτώβριο έφτασε στο τέλος και βέβαια αυτό οδήγησε και σε τεράστιο πόνο. Η σχέση αυτή έχει πολλά στοιχεία από τις προηγούμενες περιπτώσεις που αναλύσαμε, το Σεληνιακό -Κρόνιο στοιχείο είναι έντονο και η σχέση ξεκίνησε σε περίοδο όπου ο άξονας του 1ου 7ου και στους δύο είχε την επιρροή ενός εξωκρόνιου πλανήτη. Το τελευταίο βέβαια υποδηλώνει και το ότι η σχέση αυτή ξεκίνησε από την αμοιβαία δυσαρέσκεια και των δύο επάνω στο θέμα των γάμων τους. Η σχέση σιγά και σταδιακά σοβάρεψε και οι δύο προκάλεσαν μια ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να είναι μαζί, βέβαια η γυναίκα σε αυτή την περίπτωση ερωτεύτηκε αυτόν τον άνθρωπο και άρχισε σταδιακά και σιγά να έχει όνειρα ότι μπορεί να χωρίσει τον τύραννο άνδρα της και να παντρευτεί το πριγκιπόπουλο. Η ίδια ήταν σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα έδιωχνε από τη ζωή του Στέλιου τη γυναίκα του και σταδιακά έκανε συζητήσεις για διαζύγια. Εδώ θα χρειαστεί η γνώση της ψυχολογίας σύμφωνα με την έρευνα του john Wiley από το Janus report on Sexual behavior όπου σύμφωνα με την έρευνα, στις εξωσυζυγικές σχέσεις το 80% των γυναικών ερωτεύονται τον παράνομο σύντροφό τους ενώ μόνο το 5% των ανδρών ερωτεύονται τις παράνομες ερωμένες τους. Ταυτόχρονα μόνο το 18% των παράνομων ζευγαριών ( άνδρες και γυναίκες ) έχουν καλή σεξουαλική ζωή με τον παράνομο σύντροφό τους ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν με κανένα ( είτε τον παράνομο σύντροφο είτε τον νόμιμο). Αυτό σημαίνει ότι ο κανόνας λέει ότι η γυναίκα ερωτεύεται τον παράνομο εραστή της και τον βλέπει σαν τον σωτήρα της τη στιγμή που ο άνδρας τη βλέπει σαν μία διέξοδο και συχνά αποτυχημένη για να βρει τον χαμένο του εαυτό ( wakening the hunter - George McAllister greenwood publ). Η ακόμη βαθύτερη πραγματικότητα είναι ότι οι άνδρες αγαπούν τις γυναίκες τους και οι ερωμένες νομίζουν ότι δεν αγαπούν τον άνδρα τους και ότι ο άνδρας που είναι φτιαγμένος για τη μοίρα τους είναι ο ερωμένος τους («Παρεκκλίνουσα συμπεριφορά» Εκδόσεις Έλλην του Alex Thio). Όταν χώρισαν Κρόνος Ουρανός και Πλούτωνας επηρέασαν την Ευαγγελία και ο Στέλιος είχε Δια Ουρανό και Πλούτωνα να τερματίζει μια και καλή την κατάσταση που υπήρχε μεταξύ τους. Δεν θα αναλύσω παραπάνω τη σχέση γιατί χώρισαν η γιατί τα έφτιαξαν γιατί πολύ απλά η σχέση μεταξύ δυο παντρεμένων είναι επικίνδυνη και αυτό είναι κατανοητό από τον οποιοδήποτε.

    Επικίνδυνη σχέση 6: Αυτή η σχέση δεν χαρακτηρίζετε από τους αστρολογικούς παράγοντες αλλά από της συνθήκες που γεννάται και μία σχέση που είναι ανάμεσα σε 2 παντρεμένους ελλοχεύει πολλούς κινδύνους αλλά ακόμη και η ίδια αυτή σχέση είναι κατάθεση ότι οι γάμοι τους είναι σε επικίνδυνη κατάσταση που πρέπει να προσέξουν. Ένας Κρόνος ένας Ουρανός, Ποσειδώνας η Πλούτωνας ακόμη και ο Δίας είναι ικανός να δώσει την εναρκτήρια φάση μιας τέτοιας επικίνδυνης σχέσης που θέλει πολύ προσοχή.

    Τέλος θα ήθελα να πω ότι προσπάθησα όσο το δυνατόν περισσότερο να μην γίνω κουραστικός με λεπτομέρειες γύρω από τις κάθε αυτού συναστρίες και υποθέσεις και επίσης να συμπληρώσω ότι όσοι από εσάς έχετε παρόμοιες υποθέσεις δεν σημαίνει ότι θα έχετε και το ίδιο αποτέλεσμα.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	l_dd.jpg 
Views:	19509 
Size:	22.1 KB 
ID:	3513  

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads