s
Το ηλιοσεληνιακό δίπολο στις σχέσεις (2)
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Join Date
    Jul 2005
    Όνομα:
    Χρήστος
    Location
    Αθήνα
    Posts
    962

    Το ηλιοσεληνιακό δίπολο στις σχέσεις (2)

    Όπως και σε έναν απλό χάρτη έτσι και στην ανάλυση μεταξύ δύο ανθρώπων ή περισσότερων εύρεση και η κατανόηση της λειτουργίας του ηλιοσεληνιακού διπόλου καθώς και ο τρόπος που σχετίζεται αυτό με το ηλιοσεληνιακό δίπολο ενός άλλου ατόμου είναι πρωτεύουσας σημασίας. Ο λόγος είναι γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να καταλάβουμε τι αναζητά και τι θέλει το άτομο σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο. Αν ο Ήλιος (η πρωταρχική μας δηλαδή ενέργεια) και η Σελήνη (ο πλανήτης που συμβολίζει τις ψυχολογικές ανάγκες μας) δεν είναι σε καλή σχέση με τον Ήλιο και τη Σελήνη ενός άλλου ατόμου, τότε σε ένα μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε προσπάθεια για συνεννόηση και κατανόηση είναι αποτυχημένη.


    Στο πρώτο μέρος του άρθρου μας εξετάσαμε τον Ήλιο και τη Σελήνη στα ζώδια. Συνεχίζουμε με τα φώτα στους Οίκους.

    ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ:

    1ο Οίκο: Με τον Ήλιο στον 1ο έχουμε άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα. Έτσι, συνήθως είναι οι άνθρωποι που δεν κάνουν υποχωρήσεις στις βασικές απαιτήσεις του Εγώ τους, οπότε και είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορέσουν να μπουν σε μία ισορροπημένη σχέση.

    2ο Οίκο: Πρόκειται για άτομα που έχουν συνήθως βαθύτερα ζητήματα αυτοπεποίθησης οπότε και χρειάζεται από μέρους των συντρόφων τους μια συνεχής στήριξη προς αυτά, κυρίως δείχνοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις και στα πιστεύω τους.

    3ο Οίκο: Είναι άτομα ιδιαίτερα επικοινωνιακά οπότε και αναζητούν βασικά έναν σύντροφο που να θέλει να επικοινωνεί και κυρίως να θέλει να ανταλλάσσει ιδέες και παραστάσεις. Δεν αποκλείεται τα άτομα να προβάλλουν στις σχέσεις τους τις σχέσεις τους με τα αδέλφια τους, αν έχουν.

    4ο Οίκο: Εδώ έχουμε άτομα που κυρίως θέλουν να νιώθουν ασφάλεια. Απαιτούν, λοιπόν, από τους άλλους να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευτικοί και να μην δημιουργούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ίδιο τους το σπίτι. Συνήθως δεν τους αρέσουν οι αλλαγές.

    5ο Οίκο: Τους ενδιαφέρει πολύ σε μία σχέση να μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, μια σχέση που πραγματικά να τους καλύπτει και να μην είναι απλά για να περνούν την ώρα τους. Επίσης προτιμούν σχέσεις οι οποίες έχουν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα παρά τυπικό.

    6ο Οίκο: Εδώ οι άνθρωποι θέλουν μία σταθερή σχέση και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό είναι τα άτομα που θέλουν να είναι καλά στο εργασιακό τους περιβάλλον. Οι μεταβολές στην καθημερινότητά τους τούς ενοχλούν αφάνταστα.

    7ο Οίκο: Εδώ έχουμε άτομα που θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία στη σχέση και στο σύντροφο. Ο σύντροφός τους θα πρέπει να μην είναι ιδιαίτερα εγωιστής ώστε να μπορεί να τους στηρίζει. Επειδή είναι αρκετά εξωστρεφή άτομα χρειάζεται αρκετή προσοχή ώστε να μην χάσουν την ταυτότητα τους μέσα από μια σχέση.

    8ο Οίκο: Αυτά τα άτομα θέλουν πάνω από όλα να ξέρουν και να νιώθουν ότι η σχέση τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν θα μπορούσαν να είναι σε μία σχέση απλή, χωρίς έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, επιδιώκουν να εισέλθουν σε όσο γίνεται πιο βαθιά σημεία της, και ενίοτε μέσω αυτής μεταλλάσσονται ριζικά.

    9ο Οίκο: Τα άτομα με αυτόν τον Ήλιο θέλουν πάνω από όλα να νιώσουν ότι η σχέση θα μπορεί να τους ανοίξει νέους ορίζοντες. Αν νιώσουν ότι έχουν μία σχέση που τους καταπιέζει το πιο πιθανό είναι να μείνουν στο τέλος μόνοι τους.

    10ο Οίκο: Απαιτούν από τη σχέση τους πολλές φορές να έχει έναν κοινωνικό χαρακτήρα. Πολλές φορές αποζητούν να εκφράζει κάποιο συγκεκριμένο ύφος ή να έχει τη μορφή μιας πολύ πετυχημένης life- style σχέσης. Μέσα από τη σχέση τους αυτοί οι άνθρωποι επιβεβαιώνονται ως προς την κοινωνική τους εικόνα.

    11ο Οίκο: Εδώ τα άτομα προτιμούν η σχέση τους να είναι φιλική και ανοιχτή στις επαφές της με άλλους ανθρώπους. Τους ενδιαφέρει η συμμετοχή μαζί με το σύντροφό τους σε διάφορες εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες και οι δύο θα μπορέσουν να εξελιχθούν.

    12ο Οίκο: Εδώ τα άτομα αγαπούν βαθιά αλλά προτιμούν μία σχέση με πολύ κλειστό χαρακτήρα. Οι σύντροφοί τους πρέπει να είναι πολύ υποστηρικτικοί και να τους δείχνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ότι τους καταλαβαίνουν, ότι τους νιώθουν, γιατί αυτό που τους λείπει κυρίως είναι η κατανόηση της μοναξιάς που νιώθουν στη ζωή τους.



    Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ:

    Στον 1ο: Τους ενδιαφέρει κυρίως να νιώσουν και να καταλάβουν τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι σε μία σχέση τούς είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουν τις ανάγκες των άλλων εκτός και αν τους έχουν οι σύντροφοί τους σε πρώτη προτεραιότητα.

    Στον 2ο: Με τη Σελήνη σε αυτόν τον οίκο υπάρχει μεγάλη δυνατότητα οι άνθρωποι να δώσουν από τον συναισθηματικό τους κόσμο στους άλλους, να τους προσφέρουν αγάπη και συναισθήματα. Απλώς δεν πρέπει να είναι αυτοί που θα διαχειρίζονται τα οικονομικά...

    Στον 3ο: Εδώ έχουμε άτομα με αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Θα μπορέσουν να εμπιστευτούν κάποιον μόνο όταν νιώσουν ότι είναι πραγματικά κοντά τους. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι πρόκειται για άτομα που λειτουργούν εγκεφαλικά και όχι συναισθηματικά, οπότε και καλύτερα να τους μιλάνε με τη λογική.

    Στον 4ο: Άνθρωποι ιδιαίτερα ευαίσθητοι αλλά μεταφέρουν τα ζητήματα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος στη σχέση τους. Αυτό σημαίνει ότι αν η οικογενειακή τους κατάσταση να είναι άσχημη, σίγουρα θα ταλαιπωρηθούν και οι σύντροφοί τους, εκτός αν αυτοί παίζουν τον ρόλο του κακού γονέα, οπότε θα τον ταλαιπωρήσουν αυτοί...

    Στον 5ο: Έχουμε περίπτωση ανθρώπων που σκοπός τους είναι να προσφέρουν αγάπη. Σε οποιοδήποτε ζώδιο και αν είναι, πρόκειται για ανθρώπους που σκοπός τους είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κάποιες φορές είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα άρα και υπερβολικοί στην έκφρασή του.

    Στον 6ο: Εδώ είναι τα άτομα που έχουν μάθει να υπηρετούν τους ανθρώπους γύρω τους. Πολλές φορές δεν είναι οι άνθρωποι που θα πουν τον καλό λόγο μιας και επιμένουν να κινούνται μέσω των πράξεων. Χρειάζεται σε ένα βαθμό να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους και σε αυτό χρειάζεται η υποστήριξη του συντρόφου.

    Στον 7ο: Είναι από τους ανθρώπους που προσφέρουν τα πάντα στους συντρόφους τους αλλά πολλές φορές δεν παίρνουν κάτι από τη σχέση, είτε επειδή δεν το ζητάνε, είτε επειδή δεν τους το δίνουν. Αρκετοί με αυτό το συνδυασμό παντρεύονται την εικόνα της μητέρας τους.

    Στον 8ο: Είναι ένας οίκος που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Επειδή τα άτομα με Σελήνη στον 8ο βιώνουν τα πάντα με ιδιαίτερο συναισθηματικό πάθος και ένταση πολλές φορές μπορεί να κάνουν το λάθος να γεμίσουν με ιδιαίτερους φόβους και απαιτήσεις τον σύντροφό τους, κάτι που θα τους οδηγήσει εύκολα στο χωρισμό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει οι σύντροφοί τους να δείχνουν όσο το δυνατόν περισσότερη κατανόηση.

    Στον 9ο Οίκο: Εδώ είναι οι άνθρωποι που θα αγαπήσουν πάνω από όλα την δυνατότητα να ανακαλύψουν τον συναισθηματικό κόσμο των άλλων. Ένας κλειστός άνθρωπος δεν είναι για αυτούς, μιας και έχουν συνηθίσει να εκφράζονται ελεύθερα οπότε και περιμένουν κάτι αντίστοιχο και από τους άλλους. Συνήθως είναι τα άτομα που βιώνουν πιο όμορφα μία σχέση γιατί της δίνουν ανάλαφρο χαρακτήρα.

    Στον 10ο οίκο: Συνήθως Σελήνη στον 10ο έχουν τα άτομα που προβάλλουν στον σύντροφό τους το πατρικό πρότυπο ή συνδέονται με σύντροφο που έχει τα χαρακτηριστικά του πατέρα τους. Εκφράζουν περισσότερο τις αδυναμίες τους από την παιδική τους ηλικία παρά τα τωρινά τους συναισθήματα. Με τη Σελήνη εδώ, υπάρχει πάντα το κίνητρο να κάνουνε σχέσεις κοινωνική προβολής.

    Στον 11ο οίκο: Και εδώ έχουμε άτομα που προσφέρουν συναισθηματικά πάρα πολύ. Αναζητούν και θέλουν να έχουν ένα σύντροφο όσο το δυνατόν πιο φιλικό. Προσπαθούν να είναι πιο καλοί και πιο εξυπηρετικοί από αυτόν. Αρνούνται παρ’ όλα αυτά να απεμπολήσουν τα ιδεώδη τους οπότε και αυτός είναι ένας τομέας εντάσεων στη ζωή τους.

    Στον 12ο Οίκο: Συνήθως είναι άνθρωποι συναισθηματικά απομακρυσμένοι από τους άλλους. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που δεν θέλουν να είναι μόνοι τους αλλά έχουν και τις στιγμές κατά τις οποίες προτιμούν να είναι μόνοι, και είναι περισσότερες. Όσοι έχουν σχέση με ένα τέτοιο άτομο θα έχουν πάντα κάποιον να τους αγαπά αλλά ποτέ δεν θα τον νιώσουν απόλυτα δικό τους.

    Το ηλιοσεληνιακό δίπολο στους οίκους του άλλου ατόμου
    Πολύ σημαντικό είναι να δούμε το άτομο που μας ενδιαφέρει σε ποιους δικούς μας οίκους έχει το ηλιοσεληνιακό του δίπολο.

    • 1) Όταν και τα δύο τα Φώτα ή ένα από τα δύο είναι στους οίκους «ζωής» ( 1 - 5 -9)
    • Σε αυτή την περίπτωση το άτομο που τα Φώτα του μπαίνουν σε αυτούς τους οίκους μας, θα ενδυναμώσει την προσωπικότητά μας και τον τρόπο ζωής μας. Θα αλλάξει ριζικά την θεώρηση που έχουμε για τη ζωή ανοίγοντάς μας νέες δυνατότητες και δρόμους. Πολλές φορές με αυτή τη συνθήκη να ισχύει, μπορεί να καταφέρουμε να κάνουμε ένα μεγάλο μας όνειρο πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη που θα μας παρέχει το άλλο άτομο. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε πάρα πολύ μήπως σε αυτούς τους οίκους μας το άλλο πρόσωπο ρίχνει και κακεργέτες πλανήτες γιατί τότε οι αλλαγές μπορεί να υπάρξουν αλλά να είναι δυσάρεστες.
    • 2) Όταν και τα δύο Φώτα ή ένα από τα δύο είναι στους οίκους «ουσίας» ( 2 -6 -10)
    • Σε αυτή την περίπτωση το άτομο που τα Φώτα του μπαίνουν στους οίκους αλλάζει την οικονομική ή εργασιακή ζωή μας και βέβαια την καθημερινότητά μας. Τα άτομα που εισβάλλουν στη ζωή μας με αυτή τη συνθήκη είναι τα άτομα που σκοπό τους πάντα έχουν την αλλαγή των παραπάνω τομέων της ζωής μας. Πολλές φορές μπορεί να έχουμε και μία διαφοροποίηση αξιών που βέβαια θα μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπαμε τα πράγματα μέχρι τώρα. Σε αρνητική έκφραση αυτό μπορεί να σημάνει ένα άτομο που θα μας χρησιμοποιήσει και θα μας πετάξει στη συνέχεια όταν ολοκληρώσει τους σκοπούς του.
    • 3) Όταν και τα δύο τα Φώτα ή ένα από τα δύο είναι στους οίκους «επικοινωνίας» (3-7-11)
    • Στην περίπτωση που κάποιος μας ρίχνει το δίπολό του στους οίκους επικοινωνίας έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή σχέση, γιατί θα υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία και κυρίως θα μπορούμε να ξεπεράσουμε πολύ εύκολα τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουμε. Επίσης θα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός κατανόησης και συναισθηματικής ικανοποίησης. Παρ’ όλα αυτά η σχέση κινδυνεύει πάρα πολύ να μετακυλήσει σε ένα πολύ φιλικό κλίμα οπότε και να χάσει την κανονική της διάσταση. Με αυτό τον τρόπο χάνεται το συναισθηματικό δέσιμο και στο τέλος αδυνατούμε να βιώσουμε συναισθήματα όπως το πάθος και ο έρωτας.
    • 4) Όταν και τα δύο τα Φώτα ή ένα από τα δύο είναι στους οίκους «τέλους» ( 4-8 -12)
    • Σε αυτούς του οίκους κυριαρχούν συναισθήματα. Με τα Φώτα σε αυτούς τους οίκους δημιουργούνται σχέσεις που κρατούν πολλά χρόνια γιατί ο ένας αγαπά πολύ δυνατά τον άλλον. Οι άνθρωποι δημιουργούν μία βαθιά και δυνατή σχέση, με αισθήματα αλληλοεκτίμησης και ουσιαστικής αγάπης. Παρ’ όλα αυτά όμως, επειδή ο ένας ψάχνει πάρα πολύ εσώτερο ψυχισμό του άλλου (και πολύ περισσότερο ο κάτοχος των Φώτων) μπορεί να υπάρξουν έντονα προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι θα ενεργοποιούνται φόβοι οι οποίοι δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να περιοριστούν καθώς θα είναι σε ένα ασυνείδητο επίπεδο.



    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	l_s2.jpg 
Views:	6657 
Size:	18.0 KB 
ID:	3399  

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads