s
[Συζήτηση] H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Όνομα:
    Βασίλης
    Location
    Αθήνα - Ελλάδα
    Posts
    1,897

    H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Εισαγωγή - Ιστορική εξέταση

    Η Ιστορία αποκαλύπτει ότι τις προηγούμενες φορές που ο Ποσειδώνας μπήκε στους Ιχθείς υπήρξαν εξελίξεις που θα μπορούσε να αποδειχθεί παρόμοιες με σύγχρονες εξελίξεις. Για παράδειγμα, μια από τις φορές ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς ήταν η εποχή των σταυροφοριών (1192 - 1307) μια εποχή, όπου το όνειρο των ανθρώπων (Ποσειδώνας) ήταν να πολεμούν για τη θρησκεία σας (Ιχθύς) ή να πάνε στην Ιερουσαλήμ για να επισκεφθούν τον τόπο του μαρτυρίου του Χριστού. Ο κόσμος χωρίστηκε τότε με βάση τη θρησκεία και οι μεγάλες συμμαχίες πραγματοποιήθηκαν με βάση τέτοια κριτήρια. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έγιναν πιο συνειδητοί από αυτή τη διαίρεση και έμπαιναν στη σειρά για να μαρτυρήσουν για την πίστη τους.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν συνδεδεμένη με τη θάλασσα, όπως και οι κατακτήσεις έγιναν δια θαλάσσης. Η θάλασσα και τα πλοία ήταν τα μέσα μαζικής μετακίνησης της εποχής, αυτά που χρειάζονταν για να σας πάνε στην Ιερουσαλήμ, για να πάνε τα στρατεύματα εκεί, για να κάνουν τον πόλεμο και για να κάνουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Ναυτικές δυνάμεις όπως η Γένοβα και τη Βενετία εμφανίζονταν εκείνη την εποχή και συγκέντρωναν οικονομική δύναμη («ροή» του χρήματος ή σε επιχειρηματικούς όρους «των ταμειακών ροών»).


    Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Καλημέρα Βασίλη και σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον άρθρο σου σχετικά με τον Ποσειδώνα. Για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη , μια και σε αυτό το φόρουμ έχω την ρετσινιά της Ποσειδωνόπληκτης.

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στην σύνδεση που κάνεις μεταξύ Ποσειδώνα και «πλούτου» , ένα γεγονός που το συνδέω με τις ιδιότητες του πλανήτη ως ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης. Σαφώς και ευθύνεται για αμύθητα ποσά και θρυλικούς μεγιστάνες, αλλά θα διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό του «βιαστικού ή εύκολου και ευκαιριακού» πλουτισμού. Θα τοποθετήσω αυτές τις παράπλευρες απόλυες στο επίπεδο που αναλογεί στις δύο πλευρές του νομίσματος. Τα κοιτάσματα χρυσού για παράδειγμα, ήταν πράγματι μια πηγή εύκολου πλουτισμού, αλλά το παιχνίδι που έστηναν γύρω από την χρυσοθηρία οι επιτήδειοι, δεν ήταν αυτό καθαυτό το έργο του Ποσειδώνα. Αντίθετα, επειδή ο Ποσειδώνας σχετίζεται με την χειραγώγηση της μάζας, δείχνει ότι κάποιοι μπορούν να πλουτίσουν από την χειραγώγησή της. Δείχνει την δυνατότητα, αλλά δεν καθορίζει το «καλό» ή το «κακό». Αυτό ήταν πάντα στο χέρι της ανθρώπινης βούλησης. Η χρυσοθηρία είχε ανάγκη από εργατικά χέρια (Ποσειδώνας στους Ιχθείς, απέναντι από το ζώδιο των εργατών , που είναι η Παρθένος και στην πολιτική αστρολογία ο στρατός κτλ). Έτσι, δεν μου κάνουν εντύπωση οι σταυροφορίες όπου κάποιοι πολεμούσαν για την θρησκεία τους , ενώ η αλήθεια είναι ότι πολεμούσαν για την εξουσία και την υπερίσχυση «κάποιων». Κάποιοι ξεκινούσαν για άγνωστα μέρη με την ελπίδα να σώσουν τις οικογένειές τους από την ανείπωτη φτώχια , ενώ στην ουσία ήταν τα εργατικά χέρια των επιτήδειων. Ο Τσάρλι Τσάπλιν κινηματογράφησε μια σχετική ταινία («ο χρυσοθήρας» 1925)που αποτελεί κορυφαίο δείγμα σάτιρας.
    Η σύνδεση του Ποσειδώνα με τις μάζες , την διαφήμιση και τον κινηματογράφο, είναι το πιο κοντινό επιχείρημα του μηνύματος της θέσης κυριαρχίας του στους Ιχθείς και η διαμετρική θέση προς την Παρθένο του φυσικού 6ου (καταπιεσμένες μάζες).

    Σχετικά με το παράδειγμα του Αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, δεν θέλω να σου χαλάσω το ιδεολογικά ευαίσθητο πιστεύω σου, αλλά ούτε ένας βόρειος δεν πολέμησε για την απελευθέρωση των σκλάβων. Ούτε ένας! Απόδειξη, ότι στον υποτιθέμενο φιλελεύθερο βορά, οι κοινόχρηστοι χώροι λευκών και μαύρων , άρχισαν να επιτρέπονται σταδιακά από τα μέσα τις δεκαετίας του 60! Είναι αστείο να πιστεύουμε υπήρξε έστω και ένας βόρειος στρατιώτης που πολέμησε για τους σκλάβους. Ο πόλεμος έγινε μόνο γιατί ο Νότος ανθούσε οικονομικά λόγω των τζάμπα εργατικών χεριών. Οι απελευθέρωση των σκλάβων και η μετακίνησή τους σε όλη την Αμερική, σήμαινε φθηνά εργατικά χέρια για όλους.
    Τυχαίνει να έχω μελετήσει σε βάθος τον συγκεκριμένο εμφύλιο και αυτό που έχω να σου πω, είναι ότι μεγάλος αριθμός σκλάβων πολεμούσε στο πλευρό των νότιων αφεντικών τους, ενάντια των βόρειων «απελευθερωτών» τους.
    Θα επαναλάβω ότι κατά την γνώμη μου ο Ποσειδώνας συνδέεται με το όφελος από την χειραγώγηση της μάζας και όχι με το βιαστικό ή ευκαιριακό πλουτισμό.

    Το άρθρο σου και η ενδιαφέρουσα οπτική σου, μου δίνει την δυνατότητα να εκθέσω μια ακόμα προσωπική μου άποψη που σχετίζεται με όλα αυτά. Θεωρώ ότι μία από τις παράπλευρες απόλυες της καινούργιας θέσης του Ποσειδώνα, απέναντι από την Παρθένο και τον φυσικό 6ο , θα είναι ένα εχθρικό κύμα προς τους ξένους, όχι ως φυσική θέση Τοξότη και κυβερνήτη Δία, αλλά ως καταπιεσμένη μάζα και εργατικό δυναμικό . Η κρίση και η οικονομική εξαθλίωση, μαζί με την πρωτοφανή ενεργεία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ρατσιστικά δόγματα των οποίων θα ηγούνται αμφίβολες μορφές (Ποσειδώνας).
    Ο μόνος τρόπος για να χειραγωγηθούν οι εξαγριωμένες μάζες και να μην προσκολληθούν σε επικίνδυνα για την δημόσια τάξη δόγματα, είναι οι διαφημιστικές καμπάνιες , η τηλεόραση και ο κινηματογράφος που προάγουν «λειτουργικές» αξίες για το σύστημα.

    Το άρθρο σου το χάρηκα, γιατί η φύση του πλανήτη είναι τόσο δύσκολο να εμπεδωθεί και να διατυπωθεί, που τελικά υπάρχουν διάφορες εκδοχές και ερμηνείες, από τις οποίες δεν έχουμε παρά να κρατήσουμε τα ουσιώδη και να κατανοήσουμε τον πλανήτη με έναν προσωπικό και εσωτερικό τρόπο, όπως ακριβώς και η φύση του.

    Να ‘σαι καλά για την αφορμή που μου έδωσες να σκεφτώ λίγο ακόμα.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  3. #3

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Βασίλη, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου και κρύβει πολλή δουλειά και έρευνα. Ευχαριστούμε.

    Μια μικρή παρατήρηση, στον χάρτη της Ελλάδας για την είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, ο Ποσειδώνας δεν σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο αλλά τρίγωνο.

    Ο Ποσειδώνας δεν κυβερνά το πετρέλαιο αλλά το φυσικό αέριο. Αυτό που μπορεί να δείξει ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς είναι ότι τώρα με την σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας (Πλούτωνας), αυτή θα αντικατασταθεί από την χρήση του φυσικού αερίου. Επομένως θα έχουμε μια άνοδο της χρήσης του φυσικού αερίου ως πηγής ενέργειας.

    Θα συμφωνήσω με την Κάτια ότι ο Ποσειδώνας σημειοδοτεί παραπλανητικές ιδεολογίες και χειραγώγηση των μαζών. Για τον αμερικανικό εμφύλιο δεν έχω να προσθέσω τίποτα σ' αυτά που είπε η Κάτια. Σχετικά με τις σταυροφορίες όμως, πρέπει να πω ότι δεν διαχώρισαν τους χριστιανούς από τους μουσουλμάνους αλλά οι χριστιανοί στράφηκαν και εναντίον των χριστιανών αφού τα κίνητρα των σταυροφοριών δεν ήταν θρησκευτικά και ιδεολογικά αλλά οικονομικά. Η τεράστια απληστία των υποκινητών των σταυροφοριών οδήγησε στην κατάληψη και εκμετάλλευση του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης κι αυτό είναι η βασική αιτία της πτώσης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και της άλωσης της από τους Τούρκους. Οι σταυροφόροι προκάλεσαν την πτώση της.

    Ένα άλλο σημείο με το οποίο διαφωνώ είναι ότι ο Ποσειδώνας σημειοδοτεί τον κομμουνισμό. Ο Ουρανός σχετίζεται με τον κομμουνισμό και ο Ποσειδώνας με τον σοσιαλισμό. Επομένως, δεν θα μου φαινόταν περίεργη μια άνοδος του σοσιαλισμού μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Το 1846 - 1860 είχαμε ένα νέο καλλιτεχνικό ρεύμα, τον ρομαντισμό, που σάρωσε τον νεοκλασικισμό και κάθε μορφή ισορροπίας και αρμονίας. Αν εμφανιστεί τώρα ένα νέο αισθητικό κίνημα στην Τέχνη θα περίμενα περισσότερο να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά: στροφή μ' ένα υποκειμενικό και αποσπασματικό τρόπο στο παρελθόν και την ιστορία, υπερβολή στο συναίσθημα και την φαντασία, στροφή στην νύχτα, το σκοτάδι και το ασυνείδητο και τα σύμβολα του.

    Στα μέσα του 19ου αιώνα, υπήρχε μια πολύ πλούσια τάξη ανθρώπων, οι γεωκτήμονες και η νέα αστική τάξη των βιομηχάνων, μεγαλοεμπόρων και εφοπλιστών. Ο υπόλοιπος λαός ζούσε μέσα σε πολύ άθλιες συνθήκες και πέθαινε στους δρόμους. Την τελευταία φορά που ο Ποσειδώνας ήταν στους Ιχθείς άρχισε για πρώτη φορά να δημιουργείται κοινωνική και φιλανθρωπική συνείδηση και να υπάρχει δημόσιο ενδιαφέρον για την ευημερία των φτωχών. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν ιδρύματα (νοσοκομεία, γηροκομεία κ.λπ) για την περίθαλψη των φτωχών και άπορων. Δημιουργήθηκε η ανάγκη κράτους πρόνοιας.

    Μήπως τώρα, που με την παγκόσμια οικονομική κρίση έχει δημιουργηθεί μια τεράστια τάξη άπορων, ακόμα και άστεγων ανθρώπων, δημιουργηθεί και πάλι η ανάγκη κοινωνικής συνείδησης;

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Όνομα:
    Χρυσάνθη
    Posts
    602

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Καλησπέρα σε όλους σας,

    Αν κρίνω από τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά, ευτυχώς η κοινωνική συνείδηση υπέρ των αδυνάτων έχει ήδη ξεκινήσει.

    Η νεότερη πληροφορία που είχα είναι ότι εν τω μεταξύ δημιουργήθηκε το σαιτ "ΚΑΛΑ ΝΕΑ".

    Οποιος αισθάνεται έτοιμος ή νιώθει την ανάγκη να συμβάλει με κάποιο τρόπο υπέρ των αδυνάτων μπορεί μέσα από αυτό το σαιτ να βρει πολλές και ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

    Φυσικά δεν είναι το μοναδικό, αλλά αυτό ήταν που εμένα τουλάχιστον με εξυπηρετεί ως προς τις αποστάσεις.

    Οσο για όλα οσα εκθέσατε και εσείς κ. Μόζορα, αλλά και η Κάτια, συμφωνώ στο έπακρο.

    Στο μόνο το οποίο δεν συμφωνώ Κάτια μου είναι ότι έχεις την αποκλειστικότητα -και δη κατηγορείσαι για αυτό - της Ποσειδωνόπληκτης. Λυπάμαι αν με τη παρούσα δήλωση μου θα σου αφαιρέσω -χαριτολογώντας το λέω φυσικά - την πρωτοκαθεδρία.

    Πάντως αν και θέλει τις μερούλες του ακόμα για να κάνει το γκελ του, τουλάχιστον σε εμένα άρχισε να δείχνει από ιατρικής, συμπαντικής και συναινετικής όπως και κοινωνικής πλευράς το καλύτερο του πρόσωπο. Μιας και ο Αρης μου κατασπαράζει τα έντερα.

    Επιτέλους. Εύχομαι και για το περισσότερο κόσμο να αρθούν στιγμές ανθρωπιάς, σύμπνοιας, αγάπης.

    Φιλικά και καλή βαρδιά εύχομαι σε όλους σας

    Χρυσάνθη

  5. #5

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Μακάρι να γίνει αυτό να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο!!Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς σίγουρα θα αφυπνίσει όλη την ανθρωπότητα!

    Πιστεύω πως θα μας κάνει να στραφούμε εσωτερικά και να ξαναβρούμε τις διαχρονικές αξίες που δεν έχουν τιμή γιατί είναι ανεκτίμητες και δεν μπορούν να παιχτούν σε κανένα "Χρηματιστήριο αξιών" ούτε να τις επηρεάσουν οι "αγορές" και οι "οίκοι αξιολόγησης".

    Αξίες που η Ελλάδα σαν χώρα τις έδωσε σε όλη την ανθρωπότητα χωρίς κανένα αντάλλαγμα!!

    Και όταν οι λαοί ξαναβρούν αυτές τις αξίες, τότε οι " τιμές" αυτών που τους εξουσιάζουν, θα πέσουν αυτόματα και επειδή οι "τιμές" είναι το ένδυμα τους και όχι οι αξίες τους, θα βρεθούν γυμνοί μπροστά στους λαούς τους ντροπιασμένοι και θα τρέχουν να κρυφτούν!

  6. #6
    Join Date
    Jan 2012
    Όνομα:
    Αντωνης
    Location
    Αγια Σοφια
    Posts
    30

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Μια και μιλησαμε για συνδεση ποσειδωνα-σταυροφοριων , το επικεντρο του Ελληνισμου τοτε ηταν η Κωνσταντινουπολη , σημερα ειναι η Αθηνα , λετε να ζησουμε ενα καινουργιο 1204 ? μηπως το ζουμε ηδη με την τροικα ? . Οσον αφορα τα πετρελαιοειδη προτεινω να δειτε στο youtube το φιλμακι collaps.gr περιγραφει ουτε λιγο ουτε πολυ την σταδιακη καταρευση του πολιτισμου του πετρελαιου στον οποιο στηριζομαστε μεχρι τωρα , εξηγει τις πραγματικες αιτιες του πολεμου στο Ιρακ και υποψιαζει για μελοντικες συγκρουσεις και καταστασεις . λετε ο ποσειδωνας στους Ιχθεις σε συνδιασμο με τον ουρανο στον κριο(και το τετραγωνο αυτου με τον πλουτωνα στον αιγοκερο ) να επαληθεψουν πανηγυρικα τις προφητειες του πατρος Παισιου?
    Last edited by sior; 29-01-2012 at 06:26 PM.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Δίπλα σας...
    Posts
    817

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Βαλε κι εναν αναδρομο Αρη στην Παρθενο, θελουμε δεν θελουμε, το ενεργειακό-πετρελαικο ζήτημα, θα τεθεί επί ταπητος.
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

  8. #8

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Μετά τα ατυχήματα στα πυρηνικά εργοστάσια στο Τσέρνομπιλ και την Φουκοσίμα πολλές χώρες έχουν προγραμματίσει να κλείσουν τα πυρηνικά τους εργοστάσια, με πρώτη την Γερμανία. Οι χώρες αυτές υπολογίζουν να αντικαταστήσουν την ενέργεια αυτή με το φυσικό αέριο.

    Sior, τι λένε οι προφητείες του πατρός Παϊσιου;

  9. #9
    Join Date
    Jan 2012
    Όνομα:
    Αντωνης
    Location
    Αγια Σοφια
    Posts
    30

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    δεν γνωριζω αν ο ποσειδωνας τωρα η ο πλουτωνας το 2024 στον υδροχοο θα σηματοδοτησουν την εισοδο σε καινουργιες πηγες ενεργειας και τροπους χειρισμου αυτης (π.χ. αιολικη , ηλιακη ενεργεια , μηχανες υδρολυσης κ.λ.π.) η τεχνολογια υπαρχει , αυτο που λειπει ειναι η πολιτικη βουληση μεχρι να αντιληφθουν επιτελους καποιοι που κινουν τα υνια οτι πριονιζουν το κλαδι στο οποιο καθονται , γιατι οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα αν δεν κανεις τιποτα η φωτια αργα η γρηγορα θα φθασει και στο δικο σου

  10. #10

    Re: H είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

    Απ' όσο ξέρω, ο λόγος που δεν επεκτείνεται η χρήση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας δεν είναι γιατί λείπει η πολιτική βούληση αλλά γιατί έχουν μεγαλύτερο κόστος από τις συμβατικές πηγές ενέργειας. Στον βαθμό που χρησιμοποιούνται τώρα οι εναλλακτικές πηγές είναι γιατί χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιβαλλοντικούς λόγους.

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads