s
Οι παλίρροιες της γης - επιδράσεις στη ζωή μας
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Όνομα:
    Kων/νος
    Posts
    3

    Οι παλίρροιες της γης - επιδράσεις στη ζωή μας

    Υπάρχουν 3 κύκλοι που συνδέονται άμεσα με τη ζωή του ανθρώπου και μπορούν, αν έχει γνώση αυτών, να τον βοηθήσουν στην πλήρη ανάπτυξη του δυναμικού του. Αυτοί είναι:
    • Ο Ετήσιος κύκλος του Ήλιου
    • Ο Μηνιαίος κύκλος της Σελήνης
    • Η ημερησία κίνηση της Γης γύρω από τον άξονα της.

    Με βάση αυτούς τους κύκλους αναπτύχθηκε ο αστρολογικός ζωδιακός καθώς και πολλές παρατηρήσεις που χρησιμοποιούμε στη σύγχρονη αστρολογία. Το κείμενο αυτό αναφέρεται στον ημερήσιο κύκλο της Γης. Ο κύκλος της Ημέρας μπορεί να διαιρεθεί σε 5 περιόδους με κάθε μια περίοδο να έχει τη δική της ποιότητα. Τα χαρακτηριστικά κάθε περιόδου συνδέονται με τις πέντε στοιχειακές ενέργειες, τον Αέρα, τη Φωτιά, το Νερό, τη Γη και τον Αιθέρα. Ο Αιθέρας δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ξεχωριστό στοιχείο αλλά είναι η σύνθεση των τεσσάρων άλλων. Με την ανατολή του Ήλιου ξεκινά η περίοδος της ημέρας που συνδέεται με το στοιχείο του Αέρα, με την μεσημβρία επικρατεί η ποιότητα της Φωτιάς, με την Δύση ξεκινά η περίοδος του Νερού. Γύρω από τα μεσάνυχτα το στοιχείο της Γης είναι πιο δυνατό ενώ λίγες ώρες πριν το ξημέρωμα ξεκινά η περίοδος του Αιθέρα.

    Πιο αναλυτικά η περίοδος της ημέρας που αντιστοιχεί στο στοιχείο του Αέρα είναι πιο δυνατή μια περίπου ώρα μετά την ανατολή του Ήλιου και ολοκληρώνεται με τη μεσημβρία. Είναι η πιο ενεργά δημιουργική περίοδος της ημέρας. Το στοιχείο του Αέρα είναι το πιο ισορροπημένο από τα αλλά τρία και έχει πολλά κοινά με την μεταβλητή ποιότητα των ζωδίων. Αυτές τις ώρες επεξεργαζόμαστε νοητικά τις εργασίες που έχουμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και αρχίζουμε ενεργά να τις εκτελούμε. Είναι η καλύτερη περίοδος της ημέρας για να κάνουμε οποιοδήποτε εποικοδομητικό έργο.

    Με τη μεσημβρία ξεκινά η περίοδος που κυριαρχεί το στοιχείο της Φωτιάς. Η περίοδος αυτή είναι πιο δυνατή λίγο μετά το μεσουράνημα του Ήλιου και αρχίζει να φθίνει όσο πλησιάζουμε στη δύση. Αυτές είναι οι ποιο ζεστές ώρες της ημέρας και είναι καλές για να ολοκληρώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει τις πρωινές ώρες της ημέρας ή να κάνουμε μια διακοπή από τις εργασίες μας. Μπορούμε ακόμη να τσεκάρουμε ότι έχουμε κτίσει κατά τη διάρκεια των ωρών του Αέρα. Για παράδειγμα αν κάποιος ασχολείται με το γράψιμο μπορεί κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών να εξετάσει προσεκτικά ή να διορθώσει ένα κείμενο που ξεκίνησε να γράφει κατά τη διάρκεια της περιόδου του Αέρα. Οι ώρες τις Φωτιάς είναι οι πιο δύσκολες της ημέρας και είναι πολύ συχνό να νιώθουμε κουρασμένοι, γι’ αυτό είναι καλό να κάνουμε μια μικρή διακοπή στην εργασία μας. Η περίοδος της Φωτιάς τελειώνει με το ηλιοβασίλεμα.

    Με το ηλιοβασίλεμα ξεκινά να ρέει καθαρά η περίοδος του Νερού, η οποία είναι πιο δυνατή μια με δυο ώρες μετά την δύση και φθίνει όσο πλησιάζουμε προς τη μεσάνυχτα. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για διαλογισμό, αναλογισμό όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και γενικά για οποιαδήποτε ήσυχη δραστηριότητα. Το στοιχείο του Νερού είναι δεκτικό, παθητικό και έτσι αυτές οι ώρες είναι ιδανικές για μελέτη, διάβασμα και για κοινωνικές δραστηριότητες ειδικά με φίλους και μέλη της οικογενείας μας. Έχει παρατηρηθεί πως οι ώρες μετά το ηλιοβασίλεμα είναι οι καλύτερες στιγμές της ώρας για να αφομοιώσει ο εγκέφαλος καινούργιες πληροφορίες.

    Όσο προχωρούμε προς τα μεσάνυχτα αυξάνει σε ισχύ η ποιότητα του στοιχείου της Γης. Η περίοδος αυτή είναι πιο δυνατή στο διάστημα που ξεκινά μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα και διατηρεί τη μεγίστη επιρροή της μια ώρα μετά. Οι ώρες της Γης είναι οι ποιο βαρείες της ημέρας και είναι καλύτερο να ξοδεύονται σε ξεκούραση και ύπνο. Η φύση βρίσκεται σε ησυχία αυτή τη περίοδο και αν βρισκόμαστε μακριά από ένα αστικό περιβάλλον αυτές τις ώρες θα ακούγαμε ελαχίστους ήχους. Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα και καθώς πλησιάζουμε στο ξημέρωμα η επιρροή του στοιχείου της Γης φθίνει και ξεκινά μια περίοδος που εσωτερικά αντιστοιχεί στο Αιθέρα. Οι ώρες πριν το ξημέρωμα είναι οι πιο θεραπευτικές της ημέρας. Έχει παρατηρηθεί πως αυτές τις ώρες το σώμα αποτοξινώνεται σε όλα τα επίπεδα. Στο φυσικό επίπεδο αυτή την περίοδο το σώμα αποβάλλει τοξίνες ενώ στο συναισθηματικό/νοητικό επίπεδο αυτό το διάστημα αποβάλλεται το στρες συνήθως μέσω ονείρων που αυτές τις ώρες είναι πιο έντονα. Εσωτερικές παραδόσεις πιστεύουν πως αυτές τις ώρες ερχόμαστε σε επαφή με τον ουσιώδη Εαυτό μας από όπου αντλούμε ενέργεια για την επόμενη ημέρα.

    Έχοντας υπόψη αυτές τις περιόδους μπορούμε να προγραμματίσουμε τις εργασίες μας τόσο τις εξωτερικές όσο και τις εσωτερικές για να έχουμε τα καλύτερα οφέλη από αυτές. Για παράδειγμα μπορούμε να προγραμματίσουμε τα γεύματα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται η μεγίστη πέψη και αφομοίωση των τροφών. Αφού το σώμα μας κατά τη διάρκεια της πέψης καταναλώνει αρκετή ενεργεία συμφωνά με τα παραπάνω θα ήταν καλύτερα να τρώμε τις ώρες του Αέρα ή της Φωτιάς που υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα και θα αποφεύγαμε μεγάλα γεύματα κατά τη διάρκεια του Νερού ή της Γης, στοιχεία παθητικά και όπως είδαμε αυτές οι ώρες προσφέρονται ποιο πολύ για ξεκούραση.

    Έχει βρεθεί πως κατά τη Μεσημβρία το στομάχι εκκρίνει τη μεγαλύτερη ποσότητα υδροχλωρικού οξέως απαραίτητο για την πέψη των τροφών. Έτσι κατά τη διάρκεια των ωρών της Φωτιάς μπορούμε να έχουμε το κύριο γεύμα μας αφού ξεκινήσουμε με ένα μικρό γεύμα κατά τη διάρκεια της περιόδου του Αέρα που θα μας δώσει την ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα. Όσο προχωρούμε προς τις ώρες του Νερού και της Γης θα πρέπει να έχουμε πολύ μικρά ή και καθόλου γεύματα γιατί εκείνες τις ώρες σωματικά ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε οι διαδικασίες της πέψης αρχίζουν να σταματούν. Ειδικά στις ‘Γήινες’ ώρες δε θα πρέπει να έχουμε κανένα γεύμα για να δώσουμε άνεση στο σώμα να αποτοξινωθεί και να αναγεννηθεί μέσα από τις ώρες της Γης και του Αιθέρα.

    Επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω αλλά και από την προσωπική μας εμπειρία ξέρουμε πόσο κουρασμένοι η κακοδιάθετοι μπορούμε να ξυπνήσουμε το πρωί αν το προηγούμενο βραδύ έχουμε καταναλώσει ένα βαρύ γεύμα.


    Υπολογισμός και διάρκεια των στοιχειακών ωρών

    Η διάρκεια κάθε στοιχειακής ώρας εξαρτάται κάθε φορά από το πόσο διαρκεί η μέρα και η νύχτα σε έναν τόπο. Το διάστημα της ημέρας διαφέρει ανάλογα με την εποχή που διανύουμε. Έτσι το καλοκαίρι η περίοδος από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από ότι είναι η περίοδος από την δύση στην ανατολή. Για αυτό και οι στοιχειακές ώρες διαφέρουν από εποχή σε εποχή και από τόπο σε τόπο.

    Με τη βοήθεια του σχήματος μπορούμε να καταλάβουμε πως ρέουν οι περίοδοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στον εσωτερικό κύκλο του σχήματος βρίσκεται ο ισοσκελής σταυρός που είναι το σύμβολο της Γης. Στις τέσσερις άκρες του σταυρού είναι τοποθετημένες οι τέσσερις ημερήσιες στάσεις του Ήλιου. Αυτές είναι η Ανατολή, η Μεσημβρία, η Δύση και τα Μεσάνυχτα. Στον εξωτερικό κύκλο φαίνεται ποτέ ξεκινά μια περίοδος, πώς ανέρχεται, πώς αργότερα φθίνει και πότε ξεκινά η επόμενη. Παρατηρούμε πως η περίοδος ενός στοιχείου αρχίζει καθώς το προηγούμενο έχει φτάσει στο μέγιστο της επιρροής του και αρχίζει να φθίνει.


    Για να υπολογίσουμε με ακρίβεια τις ώρες που ξεκινά κάθε περίοδος θα πρέπει να γνωρίζουμε την ακριβή ώρα της Ανατολής και Δύσης του Ήλιου. Μπορεί ωστόσο κάποιος να θεωρήσει χοντρικά την Ανατολή όπως θα συνέβαινε αν βρισκόμασταν σε κάποια ισημερία όπου η μέρα και η νύχτα είναι όσες σε διάρκεια. Ο Ήλιος τότε θα ανέτειλε στις 6 το πρωί και τότε ξεκινά η ώρα του Αέρα η οποία θα φτάσει στο μέγιστο της 2 ώρες μετά. Τότε ξεκινά η περίοδος τη φωτιάς ενώ η περίοδος του Αέρα αρχίζει να φθίνει. Δύο ώρες περίπου μετά τις 12 μμ η Φωτιά θα έφτανε στο μέγιστο της επιρροής της και θα ξεκινούσε η περίοδος του Νερού. Στη δύση του Ήλιου δηλαδή στις 6 το απόγευμα σταματά η περίοδος της Φωτιάς και η ποιότητα του στοιχείου του Νερού επικρατεί καθαρή. Δυο ώρες μετά την δύση η περίοδος του Νερού φτάνει στο μέγιστο της και αρχίζει να ανεβαίνει σε επιρροή το στοιχειό της Γης που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση του 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Τότε ξεκινά η περίοδος του Αιθέρα που σαν επιρροή επικρατεί καθαρή κατά τις 4 τα ξημερώματα και φθάνει στο μέγιστο της με την ανατολή του Ήλιου στις 6 από όπου και ξεκινά πάλι να ανέρχεται η περίοδος του Αέρα.

    Οι στοιχειακές περίοδοι για τις 21 Μάιου στην Ελλάδα είναι υπολογισμένες με ακρίβεια παρακάτω:


    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δυστυχώς μας δημιουργεί δυσκολίες στο να εκμεταλλευτούμε τις ‘παλίρροιες της γης‘ όπως ονομάζονται οι παραπάνω περίοδοι σε μια εσωτερική παράδοση. Ωστόσο όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι το σώμα μας εκτελεί κάποιες εργασίες καλύτερα ορισμένες ώρες επιβεβαιώνοντας τις στοιχειακές περιόδους της ημέρας. Το παράδειγμα με τα γεύματα δεν είναι παρά μόνο μια εφαρμογή στη καθημερινή ζωή μας. Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουμε συνήθειες χρόνων και ίσως είναι αδύνατο λόγω των υποχρεώσεων μας να εφαρμόσουμε όλες τις εργασίες μας σύμφωνα με αυτό το πλάνο, μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε αυτή τη γνώση όσο περισσότερο μπορούμε. Οι περίοδοι αυτοί υπάρχουν σαν ένα εργαλείο που με τη σωστή χρήση μας βοηθούν να ζήσουμε πιο αρμονικά και να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε κοινωνία με το Σύμπαν και όχι ξέχωρα από αυτό.

    Κωνσταντίνος Κασσανής
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	rth.jpg 
Views:	6660 
Size:	10.8 KB 
ID:	4030  

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads