- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 40
-
06-09-2011, 06:16 PM #1
«Έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας»
Κάθε αστρολογική απόπειρα προσέγγισης του έρωτα, είναι «καταδικασμένη» να καταλήξει στα πονετικά και λατρεμένα δίχτυα του άρχοντα των θαλασσών και των υδάτων, τον Ποσειδώνα. Συχνά θα έχετε διαβάσει ότι ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης που τις αποδίδονται οι αισθηματικές υποθέσεις. Η επιστήμη, εξηγώντας και υπεραναλύοντας τον έρωτα, τον αποδίδει σε ένα σορό ψυχικές διεργασίες που περιέχουν ψυχολογικούς μηχανισμούς, όπως η προβολή, η μεταβίβαση, η επένδυση και η υπεραναπλήρωση. Ακούσιες διαδικασίες όλες, με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα.
Από μια αλληγορική ματιά, πράγματι ο Ποσειδώνας είναι σαν να μαζεύει όλα τα δάκρυα των απόλυτων ερώτων του και να μας τα επιστρέφει, θάλασσες να τις ταξιδεύουμε, να τις κάνουμε ποιήματα και τραγούδια αγάπης, αποκυήματα της μαγικής του μέθεξης. Και είναι ο συμβολισμός του απέραντου των θαλασσών που αγαπήθηκε και υμνήθηκε τόσο πολύ από την ανθρώπινη φύση. Ένα απέραντο, ικανό να χωρέσει στην περιγραφή του τα πιο συγκινητικά αισθήματά μας, εκείνα που βιώνονται ως τόσο απέραντα, όσο η θάλασσα.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: «Έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας»« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
06-09-2011, 07:22 PM #2
Re: «Έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας»
Καταπληκτικο (και ποια το λεει ε ? Εγω !
). Αλλα μου θυμησες ,την εποχη που το διαβαζα ενα χειμωνα κοντα στην σομπα που ειχα παρει σβαρνα ολα τα βιβλια με "πονεμενους" ερωτες.Ερωτας στα χρονια της χολερας,Ανεμοδαρμενα υψη,Αννα Καρενινα κ.λ.π.
Βεβαια με μια τοξοτισια Αφροδιτη σε συνοδο με ουρανο και ποσειδωνα και εναν αρη σε τετραγωνο με τον πλουτωνα αλιμονο αμα δεν μου αρεσε αυτο το αρθρο σου :embarrest.
-
06-09-2011, 07:44 PM #3
-
06-09-2011, 08:45 PM #4
Αχ Κατια μου, ενα χειμωνιατικο βραδυ μου θυμισες και μενα, που το διαβασα μονορουφι ως τα χαραματα.
Υπεροχη ιδεα η αναλυση του χαρτη του συγγραφεα σε σχεση με το βιβλιο και τον ηρωα του.
Και τι αναλυση! Με γραφη ποιητικη, οπως ακριβως αρμοζει στο θεμα που επελεξες.
Σ ευχαριστουμε παρα πολυ.
-
06-09-2011, 11:43 PM #5
Κάτια όντως πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, ιδίως για όσους έχουν διαβάσει βιβλία του! Κατανοείς καλύτερα τον άνθρωπο πίσω απο τα βιβλία...
Μια μικρή αποριούλα όμως, τι μανία σε έχει πιάσει με τον 12ο οίκο?:toung: Το λέω, επειδή συνέχεια εκεί αναφέρεσαι... ¶στον αυτόν, οι υπόλοιποι 11 δεν αξίζουν μια αγκαλιά????? :bigsmile:
Πλάκα κάνω, είναι μυστήριος ο 12ος, όπως και η θάλασσα, όσο σε ιντριγκάρει τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει...
-
06-09-2011, 11:53 PM #6
SAGIVI \Έφη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.
Κωστή μου πράγματι! Περνάω τις φάσεις μου. Είναι σαν τις τριλογίες ταινιών. Την μπλε, την λευκή και την κόκκινη. Νομίζω ότι με αυτό το άρθρο έκλεισα. … :embarrest Μπορείτε να πάτε για ύπνο ήσυχα. :toung:« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
07-09-2011, 12:04 AM #7
Όχι βρε μην σταματήσεις τα άρθρα, μας αρέσουν όσα γράφεις!:bigsmile:
Συγκεκριμένα η εν λόγω τριλογία που αναφέρεις είναι μια απο τις αγαπημένες μου εδώ και χρόνια!!!:bigsmile:
-
07-09-2011, 12:19 AM #8
Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.
-
07-09-2011, 12:25 AM #9
Πολυ καλο το αρθρο με την αναφορα στον 12ο οικο! Περιμενουμε κ αλλα!
-
07-09-2011, 12:57 AM #10
Ερχεται και η εποχη οπου ο ποσειδωνας θα περασει στους ιχθυες οποτε ο 12 οικος θα πρεπει να εχει την τιμητικη του
.
Εβαλες ψηλα τον πηχη Κατια! Εχει ενδιαφερον να μας ξετυλιγεις τα "προσωπα" του 12ου.
Αληθεια να περιμενουμε απο σενα και κανενα αρθρο για τις αλλαγες που θα φερει ο ποσειδωνας στους ιχθυες?
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.