s
Λιάνα Κανέλλη. Η sui generis του Κοινοβουλίου!
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Όνομα:
    Ζωή & Ζώδια
    Location
    Κυκλοφορώ πανελλαδικά
    Posts
    800

    Λιάνα Κανέλλη. Η sui generis του Κοινοβουλίου!

    Η περίπτωση της Λιάνας Κανέλλη είναι ιδιαίτερα προκλητική για έναν αστρολόγο, διότι η δημόσια εικόνα της είναι ευρέως συνδεδεμένη με το ωροσκόπιό της. Θέλω να πω δηλαδή ότι η ιδιόρρυθμη και απρόβλεπτη προσωπικότητα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας είναι απολύτως συνεπής προς τον αστρολογικό της χάρτη! Από όποια οπτική γωνία και να δει κανείς τη βουλευτίνα του Κ.Κ.Ε. το βέβαιο είναι ότι δεν θα του είναι αδιάφορη.
    Από τον Βίκτωρα Γεράρδο


    Τελείωσε τη Νομική της Αθήνας και το κολέγιο Pierce, είναι γλωσσομαθής (μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά) και παρά το γεγονός ότι είχε αποκτήσει την ειδικότητα του δικηγόρου, το ενδιαφέρον της στράφηκε από νωρίς στη μαχητική δημοσιογραφία και όχι στην δικηγορία. Οι πιο παλιοί την θυμούνται ως την πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια τηλεοπτικών ειδήσεων, το μακρινό 1976, στην κρατική τηλεόραση.

    Από εκεί και μετά, η παρορμητική της φύση και η εκρηκτικότητα του χαρακτήρα της την οδήγησαν σε πολλά δημοσιογραφικά μετερίζια, είτε από τη θέση του συντάκτη, είτε από του ραδιοφωνικού παραγωγού, είτε από αυτήν του εκδότη περιοδικού, του πολεμικού ανταποκριτή, έως και του παρουσιαστή τηλεοπτικών παιχνιδιών γνώσης, ακόμα και του διδάσκοντα δημοσιογραφία. Παράλληλα με τη δημοσιογραφία, μάλλον αθόρυβα ξεδίπλωνε και το λογοτεχνικό της ταλέντο, εκδίδοντας τα βιβλία «Στοχασμοί», «Λειτουργία των Όρκων» και «Ρουάντα, ο Ρους του Κάτω Κόσμου», αλλά και το εικαστικό, καθώς παρά το ερασιτεχνικό στοιχείο της ενασχόλησής της με τη ζωγραφική της δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσει έργα της και σε ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις.

    Στο αρχικό στάδιο της καριέρας της δεν απέφυγε την συμμετοχή του ονόματός της σε σχόλια κοινωνικής κριτικής, με αφορμή τη φημολογούμενη ιδιαίτερη σχέση της με ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά και κάποιες επαγγελματικές αστοχίες, αναφορικά με την υπευθυνότητα που πρέπει να έχει ο δημοσιογράφος, με βασικότερη την συνέντευξη που πήρε από τον τότε πρόεδρο της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.

    Η έντονη κοινωνικοποίησή της και η προώθηση θεμάτων που απασχολούν διάφορες κοινωνικές ομάδες της προσφέραν διάφορες τιμητικές διακρίσεις, όπως από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας το βραβείο «Παύλος Παλαιολόγος», το βραβείο «Ιπεκτσί», το οποίο δίνεται σε αναγνώριση των προσπαθειών για την ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας, αλλά και πολλά άλλα.

    Δεν είναι απλώς ο δυναμισμός, το καυστικό της χιούμορ και η «γλώσσα της που πάει ροδάνι», είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων την καθιστά μοναδική. Δεν έχεις απέναντί σου έναν ρουτινιάρη πολιτικό, που ξέρεις τι θα πει πριν ανοίξει το στόμα του. Μπορεί το περιεχόμενο του λόγου της ή το συνήθως επιθετικό ύφος να μην σου αρέσουνε, σίγουρα όμως δεν θα την προσπεράσεις βαριεστημένα!

    Γιατί λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά;
    Ας προσπαθήσουμε να δούμε το αστρολογικό προφίλ της δημοσιογράφου και πολιτικού.


    Μια «ουράνια» προσωπικότητα




    Ξεκινάμε με τις όψεις του Ήλιου, δηλαδή τα τετράγωνα που κάνει με τον ¶ρη και τον Δία και το τρίγωνο με τον Ουρανό, άσχετα αν αγγίζουν τα όρια της ανοχής. Εδώ εντοπίζονται τα πρώτα έντονα συμπτώματα του παρορμητισμού, της νευρικής υπερέντασης, της συγκρουσιακής διάθεσης μιας υπερβολικής στον τρόπο που εκφράζεται ιδιοσυγκρασίας, που ακόμα και η επιπολαιότητά της δεν την κάνει αντιπαθή. Απεναντίας, ο ριζοσπαστικός τρόπος συμπεριφοράς ενώ παντρεύεται με τον ακραίο τρόπο σκέψης και την λεκτική παραδοξολογία (και έχουμε μπει ήδη στις όψεις του Ερμή) ωστόσο «φιλτράρεται» από μία «τετράγωνη» λογική που προσδίδει κύρος στα λεγόμενα του προσώπου και που «σε υποχρεώνει» να παρακολουθήσεις το νήμα της σκέψης της, ακόμα και αν σου είναι απολύτως ανοίκεια αυτή η σκέψη.

    Δεν είναι λοιπόν τυχαία η σταθερή δημοφιλία της κ. Κανέλλη, όπως δεν είναι τυχαίος και ο τελείως απρόβλεπτος χαρακτήρας. Αφενός λόγω του πολύ έντονου Ουρανού (Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ουρανό, Ερμής σε ενάμιση τετράγωνο με τον Ουρανό, Αφροδίτη σε ανοιχτό τετράγωνο με τον Ουρανό, και ¶ρης χιαστί πάλι με Ουρανό) και αφετέρου λόγω του τονισμένου Ποσειδώνα (¶ρης ανοιχτό εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Δίας σε ανοιχτό τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, Ποσειδώνας κυβερνήτης του Ήλιου της) που τροφοδοτεί τον χαρακτήρα της με ιδεαλισμό, συναίσθημα και τρυφερότητα.

    Φυσικά αυτό το υπερβολικό μεσογειακό ταπεραμέντο και η οξύτητα που πολλές φορές ξεχειλίζει από τον κανέλλειο στοχασμό μπορεί να την καθιστούν για μερίδα του κοινού ενοχλητική. Ωστόσο, εάν κάποιος νουνεχής και σώφρων χαρακτήρας την συμβούλευε να μετριάσει το πάθος της εν ονόματι του πολιτικού καθωσπρεπισμού, νομίζω ότι θα ματαιοπονούσε! Το πείσμα της Λιάνας δεν αρκεί που γονιμοποιείται αέναα από τον σούπερ έντονο ¶ρη της, παρά «εμβολιάζεται» κιόλας από τον Πλούτωνα, ούτως ώστε ακόμα και εάν ήθελε να χαμηλώσει τους τόνους, αμφιβάλλω για το κατά πόσον θα το μπορούσε.

    ¶λλωστε εχθροί και φίλοι της επιφανούς κομμουνίστριας θα συμφωνήσουν ότι Κανέλλη χωρίς αιχμηρό λόγο ισούται με σκορδαλιά χωρίς σκόρδο!
    Θα σταθούμε λίγο ακόμα στον ρόλο που παίζει ο Ουρανός στον χαρακτήρα και τις επιλογές της κ. Κανέλλη. Και εννοώ φυσικά τις επιλογές που αφορούν την δημόσια εικόνα της, διότι τις ιδιωτικές ούτε τις γνωρίζουμε ούτε και μας πέφτει λόγος να τις μάθουμε.

    Είπαμε ότι ο Ουρανός πολλές φορές κάνει τον άνθρωπο απρόβλεπτο στη συμπεριφορά του και ακραίο στις πεποιθήσεις του. Όσοι και όσες θυμόσαστε τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία θα θυμόσαστε ίσως ότι υπήρξε υπεύθυνη του γραφείου τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εθεωρείτο δε μάλλον συντηρητικών πεποιθήσεων, ενώ για ένα διάστημα πέρασε και από το αλήστου μνήμης ΚΟΔΗΣΟ.

    Αργότερα δε υπήρξε στενή φίλη της τότε πρωθυπουργικής συζύγου Δήμητρας Λιάνη και η αίσθηση που υπήρχε από τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης είναι ότι έπαιζε έναν ρόλο άτυπης δημοσιογραφικής συμβούλου της εν λόγω κυρίας. Τα έφερε όμως έτσι το πλήρωμα του χρόνου και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, που η καλή δημοσιογράφος προσχώρησε ψυχή τε και σώματι στις απόψεις του Κ.Ε.Ε. τις οποίες και υποστηρίζει με το γνωστό της σθένος. Αυτή λοιπόν η μάλλον ασυνήθιστη πολιτική διαδρομή φέρει τη σφραγίδα του πλανήτη Ουρανού με την έννοια ακριβώς του ότι είναι αρκούντως ιδιόρρυθμη και απρόβλεπτη. Και διευκρινίζω ότι ακριβώς επειδή είναι ουράνιας έμπνευσης είναι, κατά τη γνώμη μου και απολύτως ειλικρινής.

    Πιστεύω δηλαδή ότι στο διάβα των χρόνων η γνωστή δημοσιογράφος άλλαξε πολιτικές απόψεις και ιδεολογία, και βρήκε έναν χώρο που της ταιριάζει. Πιστεύω συνεπώς ότι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αλλάζει το διεκδίκησε και το κατάκτησε με το σπαθί της, διότι όντας δημόσιο πρόσωπο εκτέθηκε και κέρδισε την αποδοχή της κοινής γνώμης και οπωσδήποτε των χιλιάδων ψηφοφόρων της.

    Αυτήν την περίοδο ο διελαύνων Ουρανός βρίσκεται σε ακριβή σύνοδο με τον Ήλιο της, πράγμα που σημαίνει πως η δυναμική αυτή προσωπικότητα εδώ και λίγο καιρό, αλλά και για κάποιους μήνες ακόμα, θα νιώθει ξανά έντονη την ανάγκη για κάποιες αλλαγές, ενώ παράλληλα θα διαπιστώνει ότι κάποιες ήδη γίνονται, ανεξάρτητα από τη βούλησή της και χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης.

    Λογικό είναι λοιπόν να αναζητήσει μια πιο σταθερή πορεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες. Ένας «σύμμαχός» της σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ο Κρόνος, ο οποίος, σχηματίζοντας ευνοϊκή όψη με τον γενέθλιο Δία της, δημιουργεί αναχώματα στον εξτρεμισμό του Ουρανού, αναδεικνύει τη χρησιμότητα παλαιότερων σχεδίων και φροντίζει για την υλοποίησή τους μέσα σε πιο ευνοϊκές συνθήκες. Έτερος υποστηρικτής είναι και ο διελαύνων Πλούτωνας, που με το παρατεταμένο του εξάγωνο προς τον γενέθλιο Κρόνο της ενισχύει την εφαρμογή σχεδίων που περίμεναν καρτερικά την υλοποίησή τους, υποδεικνύει αναγνώριση επίμονων προσπαθειών, αλλά και την πιθανότητα να υπερβεί κάποια όρια σε σχέση με τις ικανότητές της.

    Αναφορικά με το τελευταίο, ίσως θα έπρεπε να είναι και κάπως πιο προσεκτική και να ακολουθήσει τη νομιμότητα όσον αφορά το αρειμάνιο κάπνισμα, καθώς η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό συνδέεται και με καρδιολογικά προβλήματα και το τετράγωνο του Δία με τον γενέθλιο Ουρανό της δεν αργεί να έρθει και η αψηφισιά δεν είναι καλό πράγμα.
    Ζωή & Ζώδια

    Όπως πάνω, έτσι και κάτω

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Δίπλα σας...
    Posts
    817

    Re: Λιάνα Κανέλλη. Η sui generis του Κοινοβουλίου!

    Μπράβο για το άρθρο!
    Μ,ακάρι να είχαμε ακριβή στοιχεία ώρας γέννησης !
    Κι αν μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, Υ Π Ε Ρ Ο Χ Η !!!
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

  3. #3
    Join Date
    Jan 2011
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Location
    Πειραιας
    Posts
    21

    Re: Λιάνα Κανέλλη. Η sui generis του Κοινοβουλίου!

    Kαλησπέρα σας,

    Απ'ότι θυμάμαι σε παλιότερη συνέντευξη της Λιάνας Κάνελλη στον ¶ντέννα είχε πει η ίδια ότι έχει Ωροσκόπο Λέων, και το βρίσκω πολύ πιθανό αν κρίνω από την γενικότερη έκφραση της, και την Πλουτώνια εμπάθεια που κατα καιρούς επιδεικνύει με λιονταρίσια επιβλητικότητα.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: Λιάνα Κανέλλη. Η sui generis του Κοινοβουλίου!

    Quote Originally Posted by PALLADIOS View Post
    Kαλησπέρα σας,

    Απ'ότι θυμάμαι σε παλιότερη συνέντευξη της Λιάνας Κάνελλη στον ¶ντέννα είχε πει η ίδια ότι έχει Ωροσκόπο Λέων, και το βρίσκω πολύ πιθανό αν κρίνω από την γενικότερη έκφραση της, και την Πλουτώνια εμπάθεια που κατα καιρούς επιδεικνύει με λιονταρίσια επιβλητικότητα.
    Μμμμμ..:idea: Δεν φαίνεται απίθανο αν δούμε τον Κρόνο στον 3ο σε τρίγωνο με τον Ερμή (συνήθως ξέρει τι λέει και τα λέει και τσεκουράτα) και από την άλλη να δούμε την αντίθεση Σελήνης \Αδροδίτης στον 2ο\8ο (για γνωστούς λόγους..) και τον Δία στον 11ο της πολιτικής σε αντίθεση με τον ¶ρη στον 5ο , μια και είναι επίσης γνωστό ότι η Λιάνα ήθελε πολύ ένα παιδί και έχει ένα γιο που δεν είναι βιολογικό της παιδί.

    Υποθέσεις πρωινού καφέ κάνω ... Έστω ότι... :embarrest
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads