s
Ανάδρομος Βόρειος Δεσμός
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 10 of 31

Ανάδρομος Βόρειος Δεσμός

Χαιρετώ σας.

Ασχολούμενη με τη σύνθεση και την ανάλυση του ωροσκοπίου μου,παρατήρησα ότι ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης μου,εμφανίζεται να είναι ανάδρομος.
    Είναι πράγματι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν ναι ,ποιά είναι η σημασία του;

Καταλαβαίνω βεβαίως ότι ένα θέμα σαν κι αυτό,έχει αρκετό ενδιαφέρον και πιθανώς να χρειάζεται να αναλυθεί εκτενώς σε κάποιο άρθρο.Προσωπικά ,ελπίζω εφόσον το επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι γνώσεις μου ,να συλλέξω τόσα στοιχεία όσα χρειάζονται ώστε να προχωρήσω αναλόγως.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

(Το θέμα όφειλε να βρίσκεται στη θεματική ενότητα των ερωτήσεων και αποριών.Προφανώς έγινε κάποιο λάθος,λυπάμαι..)

Όνομα:
    Μελέτης

Re: Ανάδρομος Βόρειος Δεσμός

Αγαπητή φίλη, οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι αστρικά σώματα ούτε πλανήτες. Είναι απλά αστρονομικά σημεία, που φανερώνουν μιά καρμική περισσότερο στην φύση της πορεία. Και βέβαια είναι ΠΑΝΤΑ ανάδρομοι σε ένα ωροσκόπιο.

"Εκεί που δυό δεν περπατούν και τρεις δεν κουβεντιάζουν...

Σωστά γράφτηκε ότι οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι πλανήτες. Δεν είναι καν υλικά αντικείμενα. Είναι απλά δύο σημεία στο διάστημα που η τροχιά της Σελήνης συναντά ή τέμνει την τροχιά της Γης. Παρ’ όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία στην αστρολογία και αναφέρονται από αρχαιοτάτων χρόνων ως πολύ ισχυρά σημεία, επειδή δείχνουν τη βασική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το άτομο για να αναπτυχθεί, να προοδεύσει και να εξελιχθεί.

Ο Βόρειος Δεσμός θεωρείται τυχερός, ενώ ο Νότιος άτυχος, αλλά αυτή είναι μια χοντροκομμένη προσέγγιση. Για να καταλάβουμε καλύτερα τι ρόλο παίζουν οι Δεσμοί της Σελήνης στο ωροσκόπιο ενός ατόμου, ας φανταστούμε το νεογέννητο άτομο σαν το σπόρο ενός φυτού. Ο σπόρος προέρχεται από ένα δέντρο που έχει καρποφορήσει, το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο κατά την ώρα της σύλληψης του ατόμου κατά την ερωτική πράξη. Η γυναίκα συλλαμβάνει το σπόρο του μελλοντικού ανθρώπου και τον κυοφορεί για 9 μήνες. Κατά τον ίδιο τρόπο, αφού πάρουμε το σπόρο ενός φυτού, τον τοποθετούμε στο χώμα για να αναπτυχθεί και να βλαστήσει. Όλη αυτή η περίοδος και η πράξη, αντιστοιχεί στο Νότιο Δεσμό της Σελήνης, που δείχνει θα λέγαμε τις ρίζες του κάθε ατόμου. Από τη στιγμή που ο σπόρος ξεπετάγεται από τη γη ή ο άνθρωπος βγαίνει από την κοιλιά της μητέρας του κατά τη γέννηση, αρχίζει η μάχη της ανάπτυξης και της εξέλιξης. Αυτή η περίoδος αντιστοιχεί στο Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.

Έτσι ανάλογα σε ποιo ζώδιο και οίκο βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός ενός ατόμου, μαθαίνουμε για τις ρίζες του, το παρελθόν του πριν από τη γέννησή του, το κάρμα που κουβαλάει η ψυχή του με άλλα λόγια. Αντίστοιχα, ανάλογα το ζώδιο, τον οίκο και τις όψεις του Βόρειου Δεσμού, μαθαίνουμε το βασικό πεδίο, στο οποίο πρέπει να αγωνιστεί αυτό το άτομο για να προοδεύσει και να εξελιχθεί.

Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν άνετα στα πεδία που φανερώνονται από το Νότιο Δεσμό, δηλαδή τις ρίζες, και επαναπαύονται, αλλά αν μείνουν για πολύ εκεί, η ζωή τους βαλτώνει γρήγορα και σπάνια ευτυχούνε. Αν μάλιστα κάποιος πλανήτης κάνει όψη ακριβείας (έως 2 μοίρες περίπου) με το Νότιο Δεσμό η επίδραση αυτή μεγαλώνει κατά πολύ.

Μόνο όταν αρχίσετε να προσπαθείτε να λειτουργείτε στα πεδία που φανερώνονται από το Βόρειο Δεσμό, θα αρχίσει η ζωή σας να αποκτά νόημα και βαρύτητα και όταν κυριαρχήσετε σε αυτά τα πεδία, θα λάβετε και τη χαρά να απολαύσετε πραγματικά και τα πεδία που υποδηλώνονται και από το Νότιο Δεσμό.
    Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...
    Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...
    Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

Quote Originally Posted by βήτα
    Χαιρετώ σας.

Ασχολούμενη με τη σύνθεση και την ανάλυση του ωροσκοπίου μου,παρατήρησα ότι ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης μου,εμφανίζεται να είναι ανάδρομος.
    Είναι πράγματι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν ναι ,ποιά είναι η σημασία του;

Καταλαβαίνω βεβαίως ότι ένα θέμα σαν κι αυτό,έχει αρκετό ενδιαφέρον και πιθανώς να χρειάζεται να αναλυθεί εκτενώς σε κάποιο άρθρο.Προσωπικά ,ελπίζω εφόσον το επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι γνώσεις μου ,να συλλέξω τόσα στοιχεία όσα χρειάζονται ώστε να προχωρήσω αναλόγως.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

(Το θέμα όφειλε να βρίσκεται στη θεματική ενότητα των ερωτήσεων και αποριών.Προφανώς έγινε κάποιο λάθος,λυπάμαι..)
    Αγαπητή φίλη,
    συμφωνώ απόλυτα με το chiron σε αυτά που σας έγραψε,απλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι υπάρχουν διαστήματα που οι δεσμοί της σελήνης γυρίζουν ορθόδρομοι για λίγες μέρες και αμέσως μετά επιστρέφουν στην ανάδρομη φορά τους.Η πλειοψηφία των ωροσκοπίων είναι με ανάδρομη φορά, παρά ταύτα.
    Φιλικά
    Βασιλική Κόντη
    Αστρολόγος

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητό μας μέλος

Βλέπω πως έχετε απορίες για τους Δεσμούς της Σελήνης. Θα παραθέσω κι εγώ σαν επιπρόσθετη πληροφόρηση, στα όσα ωραία ελέχθησαν έως τώρα, για να σας βοηθήσω.
    Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι συχνά ανάδρομοι και λιγότερο συχνά ορθόδρομοι. Όταν είναι ανάδρομοι, είναι πιο εύκολο για μας να συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες της καρμικής μας διαδρομής. Όσα άτομα έχουν ορθόδρομους τους Δεσμούς, δεν είναι τόσο προσιτό το νόημά τους. Αλλά αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς δεν παραμένουν για πολύ ορθόδρομοι και στη πορεία της ζωής τους θα γυρίσουν σίγουρα ανάδρομοι. Εξ άλλου οι Δεσμοί δεν είναι το μόνο στοιχείο καρμικής προσέγγισης στον χάρτη.
    Επίσης, μία πληροφορία για σας, είναι ότι οι Δεσμοί δεν προχωρούν αριστερόστροφα όπως οι πλανήτες, αλλά δεξιόστροφα, δείχνοντας ακριβώς την εσωτερίκή διάσταση της ύπαρξης, που οδεύει διαφορετικά από την εξωτερική.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Παρά τις ελλιπείς γνώσεις που έχω στα θέματα της αστρολογίας, μου είναι γνωστό πως οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι πλανήτες ή πλανητοειδή,όπως επίσης και ο ρόλος που έχουν σε ένα ωροσκόπιο.Ασφαλώς όπως προσέξατε δε γνώριζα ότι συνήθως είναι ανάδρομοι.
    Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα ,όλους, για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας.

Πράγματι έχω αρκετές απορίες και επιθυμία (ποιός όχι άλλωστε...),να αποκρυπτογραφήσω καλύτερα το μήνυμα τους.
    Τα άρθρα σας εδώ είναι αρκετά κατατοπιστικά και χρήσιμα.

Σας χαιρετώ ,με τις ευχαριστίες μου και πάλι.

Γεια σας και απο μενα. Θα ηθελα να κανω μια διευκρινιστικη ερωτηση πανω σε κατι που διατυπωσε ο Chiron:
    Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν άνετα στα πεδία που φανερώνονται από το Νότιο Δεσμό, δηλαδή τις ρίζες, και επαναπαύονται, αλλά αν μείνουν για πολύ εκεί, η ζωή τους βαλτώνει γρήγορα και σπάνια ευτυχούνε. Αν μάλιστα κάποιος πλανήτης κάνει όψη ακριβείας (έως 2 μοίρες περίπου) με το Νότιο Δεσμό η επίδραση αυτή μεγαλώνει κατά πολύ.
    Σε μενα ο Ουρανος ειναι πανω στο Νοτιο Δεσμο μου (0 μοιρες και 40 πρωτα). Να διευκρινησω οτι ο Νοτιος Δεσμος μου ειναι στον 9ο Οικο μου και στον Τοξοτη. Απ'οτι διαβασα στο προηγουμενο κειμενο αυτο δειχνει μια ταση για ελλειψη ευτυχιας;;

Όνομα:
    ΑΚΗΣ

Quote Originally Posted by astral_dreamer
    Γεια σας και απο μενα. Θα ηθελα να κανω μια διευκρινιστικη ερωτηση πανω σε κατι που διατυπωσε ο Chiron:
    Σε μενα ο Ουρανος ειναι πανω στο Νοτιο Δεσμο μου (0 μοιρες και 40 πρωτα). Να διευκρινησω οτι ο Νοτιος Δεσμος μου ειναι στον 9ο Οικο μου και στον Τοξοτη. Απ'οτι διαβασα στο προηγουμενο κειμενο αυτο δειχνει μια ταση για ελλειψη ευτυχιας;;

Αυτο απο μονο του δεν δινει μια σαφη εικονα. Απο ποιον οικο ''ερχεται ΄΄ ο Ουρανος και τι οψεις κανει? Μηπως δεν σπουδασες αυτο που επιθυμουσες?? Μηπως ειναι και η ενασχοληση σου με την αστρολογια? Κατι τετοιο παιζει αλλα στο ξαναλεω, και ισως να γινομαι κουραστικος, δεν εχουμε σαφη εικονα απο ενα και μονο στοιχειο.

Ακης Αντωνιου
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

Quote Originally Posted by Άκης Αντωνίου
    Αυτο απο μονο του δεν δινει μια σαφη εικονα. Απο ποιον οικο ''ερχεται ΄΄ ο Ουρανος και τι οψεις κανει? Μηπως δεν σπουδασες αυτο που επιθυμουσες?? Μηπως ειναι και η ενασχοληση σου με την αστρολογια? Κατι τετοιο παιζει αλλα στο ξαναλεω, και ισως να γινομαι κουραστικος, δεν εχουμε σαφη εικονα απο ενα και μονο στοιχειο.

Ακης Αντωνιου
    Τι εννοειτε απο ποιον οικο ερχεται; Βρισκεται στον 9ο οικο, στον Τοξοτη (στις 12 μοιρες και 50' περιπου). Γεννηθηκα 6-2-84, 9:00 π.μ(+- 5 λεπτα) στην Αθηνα. Οι (κυριες) οψεις του Ουρανου ειναι: εξαγωνο με Ηλιο (~3 και 51'), τριγωνο με Σεληνη(Κριο) (~9 και 24'), τετραγωνο με Ωροσκοπο(Ιχθυ) (~7 και 51'). Η αληθεια ειναι οτι τα κριτηρια αυτου που διαλεξα να σπουδασω ειχαν(;; ξεφτισει λιγο πιο παλια αλλα μετα το αλλαξα και επανηλθα στο αρχικο.. Ομιχλωδεις επαγγελματικα (οπως λεει και ο Ποσειδωνας στο 10ο οικο...).
    Μπορειτε να προσφερετε δωρεαν φαγητο σε απορα παιδακια: http://www.thehungersite.com

- Η αστρολογια σου λεει οτι εξω βρεχει... Αν εσυ βγεις εξω γυμνος ή πολυ καλα ντυμενος με ομπρελλα ειναι δικη σου επιλογη...

- Η ζωη ειναι μια αυτοεκπληρουμενη προφητεια...

Όνομα:
    Γεωργία - Μαρία

Ερώτηση σχετικά με μέρος δημοσίευσης της κ. Λίλιαν Σίμου
    Όσα άτομα έχουν ορθόδρομους τους Δεσμούς, δεν είναι τόσο προσιτό το νόημά τους. Αλλά αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς δεν παραμένουν για πολύ ορθόδρομοι και στη πορεία της ζωής τους θα γυρίσουν σίγουρα ανάδρομοι.
    Θα ήθελα να ρωτήσω τί ακριβώς σημαίνει : "στην πορεία της ζωής τους θα γυρίσουν σίγουρα ανάδρομοι", εφόσον συζητάμε για στοιχεία του γενέθλιου χάρτη, ο οποίος καθορίζεται από τη στιγμή της γέννησης, ενώ η κίνηση πλανητών σημείων κλπ. ερμηνεύεται για κάθε άτομο ξεχωριστά ως διέλευση στο χάρτη του ο οποίος είναι σταθερός. Εγώ π.χ. που έχω γενέθλιο χάρτη με ορθόδομους δεσμούς θα έχω χάρτη με ανάδρομους από κάποιο σημείο στην πορεία της ζωής μου και μετά;

Ευχαριστώ

Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)