s
Τι διεκδικούμε σήμερα?
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Σήμερα ένας Καλλικράτης, χθες πολιτικα παιχνίδια που καθοδηγούσαν στο σήμερα γιατί όλα είναι μελετημένα καλα ,αύριο κάτι άλλο που ούτε οι ανώτερες δυνάμεις συτού του σύμπαντος δεν πρόκειται να μας λυπηθούν σε ότι επέρχεται .
    Βάλανε τα χεράκια τους και μας βγάζουνε τα ματάκια μας .
    Ηρθε η σαβούρα στην επιφάνεια που την κρυβανε τόσο καιρό και όλα καλά και ωραία ήρθε λοιπόν η στιγμή οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη να υλοποιήσουν το πολιτικό τους σχέδιο .
    Τι κάνουμε εμείς τώρα ?
    Καθόμαστε και τους κοιτάμε ?
    Η αλήθεια ειναι πως ναι .....Η τροφή μας είναι μεταλλαγμένη , το νερό μολυσμένο ,η παραπληροφόρηση μεγάλη ,η ρουφιανά και σε αυτη έχουμε γίνει πρωταθλητές ,το κόστος ζωης μεγάλο ,βάλαμε ενέχυρο και την υπόλοπη ζωη μας και ζήσαμε εμείς καλα και αυτή καλύτερα.....?!!!?
    Και τι απομένει: να αλλάξουμε μυαλά ?,ποιός απο όλους θα τα αλλάξει αυτός που μπορεί και εκμεταλευεται κάποιον άλλον ή αυτός που αφήνει να τον εκμεταλεύονται ?
    Στο κόσμο που πατώ εσύ ,εγώ και ό τρίτος κλπ όλα είναι δοσμένα για όλους και σε αφθονία .Η πρώτη ύλη είναι υλικό που του δίνει κανείς μορφή γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται την εξέλιξη και αυτή ειναι η βαθυτερη ανάγκη της ύπαρξης του ,να στοχεύει να δίνει μορφή και να εκπληρώνει το σκοπό του ,τον ύψιστο σκοπό που έχει ο καθένας .Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μέσα προς εκπλήρωση .
    Σκέφτομαι πως το μόνο πράγμα που θα κουβαλώ σε όλη μου τη ζωή ,είναι τις πράξεις μου ,τα λόγια μου ,τις πραξεις και τα λόγια των άλλων, τίποτε άλλο και μια σάρκα που αποτελεί όχημα που με βοηθά να τις κουβαλήσω .
    Τα φάρμακα πρέπει να είναι δωρεάν
    Τα τρόφιμα πρεπει να είναι δωρεάν
    Δεν έχω να αγοράσω ενα φάρμακο που κάνει ούτε 10 όυτε 80 ευρω όπως μου ζητήθηκε μια απο αυτές τις μερες ,γιατί πολύ απλά δεν είχα λεφτά .Είμαι 22 χρονών και παλεύω και πρέπει να παλέψω γ έναν Καλλίκράτη που μου στερεί πολλά εργασιακά δικαιώματα το κάνει και θα το κάνει πολύ περισσοτερο στο αυριο .Γιατί αυτά τα ρεμαλια με τις κουστουμιές και τις γραβάτες πίσω απο τα πολιτικά τους γραφεία απόφασισαν και επειδή αποφάσισαν είναι νόμος και μετά από ένα λεπτο ο νομός αυτός αναιρέιται γτ δεν ικανοποιει τα συμφεροντα τους και εγώ πρεπει να τρέχω και να υπακούω ,όχι ρε παιδιά για καθίστε λίγο .
    Ο νόμος του φακελώματος όλοι τον γνωρίζετε :είναι ο νόμος που απαιτεί όλοι να δηλώσουν τα καρτοκινητά τους στο όνομα της τρομοκρατίας (σαφώς και δεν πρόκειται να δηλώσω το κιν. μου ) δε με πειράζει ίσως να με αγχωνει λιγότερο πια και να μην τρωω και ακτινοβολία (και να μην παρακολουθούμαι) ,θα μου πειτε πως είμαστε φακελωμενοι απο χίλιες δυο μερίες ,θα συμφωνήσω ,αλλά δεν θα υπακούσω σε ένα νόμο που σου ζητά να δώσεις κανονικά τον εαυτό σου ,ούτε σε χίλιουσ δύο άλλους νόμους σαν και αυτούς (αποφάσισα να πάρω καρτα θαλάμου και να μιλάω από εκεί ).
    Στις 5 5 2010 Τεταρτη συνελήφθη ένας συμμαθητής μου στη συγκέντρωση .Στο περιπολικό φορτώσαν τη τσάντα του με πέτρες και τον κατηγόρησαν οτι έσπρωξε δυο αστυνομικούς σε μοτοσυκλέτα ,τον χτύπησαν πολύ άσχημα και τον βγάζανε φωτογραφίες με τις οποίες γελάγανε ,σαφώς ο συμμαθητής μου είναι αθώος διότι ούτε έσπρωξε κανένα αστυνομικό αλλά όυτε και πέταξε πέτρες .Αυτο το γεγονός θέλω κ πρέπει να το καταγγείλω ακο΄μα και εδώ που τα θέματα στο σαιτ αυτό δεν έχουν να κάνουν με πολιτική παρα στο ελάχιστο

    Και δεν είναι μόνο αυτός ό νόμος είναι πολλοι οι νόμοι .
    Τι διεκδικούμαι σήμερα όταν έχουμε ήδη φορέσει την αλυσίδα στο λαιμό που μας δώσανε πριν πολύ καιρό ?.Τι προσπαθούμε να βγάλουμε τώρα από πάνω μας ?Μήπως είναι συνείδηση αυτό που βαραίνει ή που μας φορέσανε άλλοι με το έτσι θέλω μια θηλιά? .
    Είμαστε νέοι απαιτείται να αντιδρούμε σε αυτές τις καταστάσεις αλλιώς τι νόημα έχει να είσαι νέος ?Ξεχάστε τους γονείς ότι κάνανε κάνανε και τα κάνανε και έτσι όπως τα κάνανε .Κάποτε ο Ιούλιος Βερν έγραφε για ταξείδια στο διάστημα και αυτο ηταν επιστημονική φαντασία τώρα είναι πραγματικότητα κομμάτι της καθημερινότητας μας, να ακούμε γ αυτά .
    Όταν ήμασταν παιδιά θέλαμε να αλλάξουμε τον κόσμο και μας έλεγαν οι γονείς μας πως αυτο είναι γελοίο παρ οτι όλα υποκεινται σε μια αλλαγή συνεχή κάτω από την ανθρώπινη επίδραση ,αυτό το θέλω ενός παιδού δεν είναι όνειρο είναι πραγματικότητα γιατί γ να το εκφράζει σημαίνει πως έχει μια βάση .Μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση ?΄όχι μόνο μια πολλές και όλα βαίνουν σε μια αλυσιδωτή αντίδραση που επηρεαζούν εμένα και εσάς .Γιατί στα πλάσματα ανάμεσα μας υπάρχει μια δυναμική που ανακυκλώνεται μέσα μας φέυγει από μας και παει στο καθένα ,ο καθένας θα λάβει κατι διαφορετικό ,ακόμα και μια αντίδραση σημαίνει πως αυτή η δυναμική έχει ενεργοποιηθεί ,κυλαει αναμέσα μας ,κάπως έστι πρέπει να γίνουν και οι αλλάγες που χρειάζεται να γίνουν απο νέους για τους νέους .
    Η εκκλησία μαχαιρώνει αιώνες τώρα την πλάτη των πιστών της και πόσα αιματοκυλίσματα για χάρη του ψεύδους .Αντι να αγαπούμε τον άνθρωπο προσκυνούμε με δέος κάποιους που δεν γνωρίσαμε ποτέ που δεν γνωρίζουμε ποιοι στα αλήθεια ήταν .Ο άγιος πετρος ήταν ο μεγαλυτεροσ μισογύνης ,θεωρούσε πως η γυναίκα είναι σκεύος ηδονής και αν υπάρχει υπάρχει γ να μας συμαζεύει εμάς τους άνδρες για να μην δημιουργηθεί χάος και ακολασία γ αυτο και τις φόρεσε και μαντίλα για να μην σκανδαλίζει εμας τους άνδρες και πρέπει ο άνδρας και μόνο να μεσολαβεί γ να μεταφέρει το μνμ της στο θεό .Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα , η γυναίκα μας γεννά ,μας φέρνει στον κόσμό ,μας μεγαλώνει αν μπορεί κάποιος να επικοινωνεί με το θεο είναι η ίδια η γυναίκα που έχει αυτό το εκπληκτικο ΄χαρισμα να μπορεί να γεννά τη ζωή.
    Επιπλέον δεν χρειάζονται εικόνες γ να εκφράσουν μια πίστη , όλο το δυναμικό είναι μέσα μας .Στις πιο κρίσιμες στιγμές τις ζωή μας επικεντρωθηκαμε σε αυτό που θέλαμε να γίνει εκείνη τη στιγμή και έγινε για τι είναι από τις λίγες φορές που επικεντρωθήκαμε σε αυτό που πραγματικα θελαμε και ήταν μεγάλης σημασίας,εμείς δημιουργούμε τις κατάλληλεσ συνθήκες γ το οτιδήποτε .Κανένασ άγιος και καμιά εικόνα .Μόνο η θέληση μας μόνο αυτή αυτή είναι η ανώτερη δύναμη έπι της γης και αν καμια φορά μας εκπλήσει το δυναμικό της είναι επειδή δεν γνωρίζουμε τα όρια της ,δεν υπάρχουνε όρια σε αυτη τη δύναμη .
    Δεν βρίσκω λόγο να υπάρχει εκκλησία ,δεν βρίσκω λόγο να πρεπει να δίνουμε το δικαιωμα σε κάποιον να μας δίνει άφεση την ίδια στιγμή που θα μπορούσαμε να ξανασκεφτούμε τις πράξεις μας και να μην τις επαναλάβουμε και αν ακόμα ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω υπάρχει τρόπος κανείς να επανορθώσει εξάλλου η ίδια η ζωή έχει αποδείξει πως αργά η γρήγορα το μάθημα μας θα το παάρουμε .
    Οτι έσπειρεσ αυτο θα θερίσεις δε λέγανε ?

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ αλλα πως ρει ?
    Με τους δικούς μας κανόνες πια, σαφώς εκφρασμένοι και αποδεκτοι από όλους ,χωρίς κυβερνήσεις και κόμματα χωρίς μπαμπούλες και προστάτες .

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    49 N 25 08 E 43
    Posts
    123

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Καλημέρα,

    ποτέ δεν ήμουν οπαδός του μηδενισμού ούτε απολαμβάνω ιδιαίτερα να ισοπεδώνω τα πάντα. Αφενός. Αφετέρου δεν βλέπω οποιοδήποτε αστρολογικό συσχετισμό, εκτός και αν δεν τον βλέπω γιατί είναι πολύ πρωΐ ακόμη και δεν ήπια (όλον) τον καφέ μου.

    Φιλικά

    super_lela

  3. #3

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Quote Originally Posted by super_lela View Post
    Καλημέρα,

    ποτέ δεν ήμουν οπαδός του μηδενισμού ούτε απολαμβάνω ιδιαίτερα να ισοπεδώνω τα πάντα. Αφενός. Αφετέρου δεν βλέπω οποιοδήποτε αστρολογικό συσχετισμό, εκτός και αν δεν τον βλέπω γιατί είναι πολύ πρωΐ ακόμη και δεν ήπια (όλον) τον καφέ μου.

    Φιλικά

    super_lela
    Καλημέρα, μηδενισμό δεν βλέπω.... τον αναβρασμό της επαναστατικής αλλαγής διαβλέπω και μια φωνή αγωνίας.... πώς να γίνει αυτή η αλλαγή, που όλοι οι ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ προβλέπουν.... καλές οι προβλέψεις αλλά κάποιες ψυχές έχουν και να τις υλοποιήσουν και προετοιμάζονται πνευματικά πώς να τις σκουντήσουν αυτές τις κοσμοϊστορικές αλλαγές.... Γνώμη μου και με κίνδυνο να τα ακούσουμε πρωϊνιάτικα ότι το γυρίσαμε εδώ σε τσατ... Κι αν δεν πούμε και τη γνώμη μας σαν νοήμονες άνθρωποι, τα σκέτα αστρολογικά δεδομένα τι να τα κάνουμε, πώς να τα αξιολογήσουμε, πώς να ενθαρρύνουμε ή να αποθαρρύνουμε..... Καλημέρα
    Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    49 N 25 08 E 43
    Posts
    123

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Καλημέρα,

    εγώ βλέπω έναν μηδενισμό όταν λέμε ότι όλοι τους είναι σκάρτοι (μην σου πώ και δύο ). Αν όντως μας ενοχλεί αυτό και πιστεύουμε ότι κανένας δεν μας αντιπροσωπεύει, τότε να έχουμε το θάρρος να κατέβουμε οι ίδιοι στις επόμενες εκλογές για να κάνουμε επιτέλους την αλλαγή και να μην φωνάζουμε υπέρ τις ισοπέδωσης όλων.

    Βλέπω και μια εντονότατη πολιτική χροιά. Τώρα το να είναι το φαγητό δωρεάν και τα φάρμακα δεν είναι σοβαρές προτάσεις. Κάτι τέτοια μέτρα εφαρμόστηκαν (και αυτό με ένα τεράστιο ερωτηματικό) κατά καιρούς σε κοινωνίες, οι οποίες μετά κατέρρευσαν. Και το να μην βλέπει κάποιος τον λόγο να υπάρχει εκκλησία το αντιλαμβάνομαι επίσης ως αστείο. Η ανάγκη άλλων ανθρώπων να καταφεύγουν σε αυτήν, αρκεί και με το παραπάνω για να μην την θέτουμε καν σε αμφισβήτηση. Δεν ζούμε μόνοι μας στον κόσμο. Συνυπάρχουμε και για αυτό οφείλουμε να σεβόμαστε τους άλλους και τις ανάγκες τους.

    Αλλά όπως και να έχει είναι λάθος φόρουμ για να συζητηθούν όλα αυτά. Και επιμένω ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αστρολογική αναφορά.

    Όλοι μας έχουμε ψυχολογικά, να τα έχουμε να τα χαιρόμαστε, όπως έχει πει πολύ επιτυχημένα μια φίλη μου.

    Πάντα φιλικά

    super_lela

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Όνομα:
    Από τους 45 ένας.
    Location
    Αθήνα - Κρήτη
    Posts
    794

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Noμίζω ότι καλό είναι να συνδέουμε τα θέματα που δημοσιεύουμε στο φόρουμ με την αστρολογία - εάν και όσο μπορούμε. Δεν παραγνωρίζω την ενδελεχή σύνδεση των πάντων με τον ουρανό και τις κινήσεις του - ακόμα και αυτό το μήνυμά μου θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν καρμικό - όμως ζητάμε κάτι σαφέστερο.. Από την άλλη υπάρχει ένας πλέον κατάλληλος χώρος για να μπαίνουν οι προβληματισμοί μας, να συζητούνται και να αναλύονται ελεύθερα.

    Αστρολογία για όλους - Blogs


    .
    Mind over matter.

    .
    .
    > >

  6. #6

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Quote Originally Posted by super_lela View Post
    Καλημέρα,
    εγώ βλέπω έναν μηδενισμό όταν λέμε ότι όλοι τους είναι σκάρτοι (μην σου πώ και δύο ). Αν όντως μας ενοχλεί αυτό και πιστεύουμε ότι κανένας δεν μας αντιπροσωπεύει, τότε να έχουμε το θάρρος να κατέβουμε οι ίδιοι στις επόμενες εκλογές για να κάνουμε επιτέλους την αλλαγή και να μην φωνάζουμε υπέρ τις ισοπέδωσης όλων.
    Βλέπω και μια εντονότατη πολιτική χροιά. Τώρα το να είναι το φαγητό δωρεάν και τα φάρμακα δεν είναι σοβαρές προτάσεις. Κάτι τέτοια μέτρα εφαρμόστηκαν (και αυτό με ένα τεράστιο ερωτηματικό) κατά καιρούς σε κοινωνίες, οι οποίες μετά κατέρρευσαν. Και το να μην βλέπει κάποιος τον λόγο να υπάρχει εκκλησία το αντιλαμβάνομαι επίσης ως αστείο. ...........
    Αλλά όπως και να έχει είναι λάθος φόρουμ για να συζητηθούν όλα αυτά. Και επιμένω ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αστρολογική αναφορά.
    ......................
    Πάντα φιλικά
    super_lela
    Quote Originally Posted by Δείμων View Post
    Noμίζω ότι καλό είναι να συνδέουμε τα θέματα που δημοσιεύουμε στο φόρουμ με την αστρολογία - εάν και όσο μπορούμε. Δεν παραγνωρίζω την ενδελεχή σύνδεση των πάντων με τον ουρανό και τις κινήσεις του - ακόμα και αυτό το μήνυμά μου θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν καρμικό - όμως ζητάμε κάτι σαφέστερο.. Από την άλλη υπάρχει ένας πλέον κατάλληλος χώρος για να μπαίνουν οι προβληματισμοί μας, να συζητούνται και να αναλύονται ελεύθερα.
    Αστρολογία για όλους - Blogs
    Με όλο το θάρρος και χωρίς καμιά διάθεση να καπελώσω οποιονδήποτε, εκτιμώ ότι το κείμενο του φίλου μας melchiar είναι κατεξοχήν αστρολογικό, πλην όμως ημιτελές, καθώς αντικατοπτρίζει και μια ολόκληρη γενιά και τον ίδιο τον γράφοντα, χωρίς όμως να αναφέρει τις αστρολογικές ενδείξεις. Και εξηγούμαι:

    Ο φίλος μας έχει γεννηθεί με τον Ήλιο στο όριο του 1ου Δεκαημέρου προς το 2ο του Τοξότη, το 1988. Μάνι μάνι έχουμε έναν τύπο πολύ αυθόρμητο, αυθεντικό, κατά βάθος πολύ αισιόδοξο, όσο και αν άλλες όψεις μπορεί να υποδεικνύουν το αντίθετο, ευθαρσή και με έντονο το στοιχείο της αναζήτησης, ανεξάρτητο.

    Οι Κρόνος-Ποσειδώνας του βρίσκονται σε σύνοδο στο ζώδιο του Αιγόκερου και ο Ουρανός του παρά μια τρίχα στο ίδιο (29η και 57΄ του Τοξότη) σε ασύμβατη σχέση με αυτούς. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, ισχυρός, δίνει υπομονή και περιορίζει τις παρορμητικές κινήσεις, τονίζει τη φιλαλήθεια, τη θέληση, την αντοχή και την υπερηφάνεια, αναζητά την ποιότητα στις κοινωνικές συναναστροφές, ενίοτε δίνει υλιστική θεώρηση των πραγμάτων, αποστασιοποίηση.
    Αγκαλίτσα με τον Ποσειδώνα ίσως χρωματίζει πιο έντονα τα υποβόσκοντα «φθινοπωρινά» συναισθήματα και τις τάσεις αποστασιοποίησης, αλλά στρέφει τη φαντασία σε ατραπούς που έχουν πρακτική εφαρμογή, δεν αποδέχεται το δογματικό εκκλησιαστικό πλαίσιο της όποιας θρησκείας, χωρίς όμως να απορρίπτει το θρησκευτικό συναίσθημα. Δίνει ιδεαλιστές που έχουν σαν βάση τους τη λογική, άτομα που δεν μπορείς εύκολα να εξαπατήσεις, τουλάχιστον όχι για πολύ...
    Δίνει άτομα που δεν θα διστάσουν να προτάξουν εαυτούς για την προστασία είτε των ιδεών τους είτε των συνανθρώπων τους.

    Το στοιχείο της προβοκατόρικης έκφρασης το δίνει ο Ουρανός από τον Τοξότη, όπως και την ανάγκη να αλλάξουν πολλά προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη. Μπορεί σε πολλούς οι ιδέες ενός ατόμου με τον Ουρανό στον Τοξότη να φαίνονται υπέρ το δέον ρηξικέλευθες, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι χωρίς σπασμένα αβγά ομελέτα δεν γίνεται και, στο κάτω κάτω της γραφής, είναι αποδεδειγμένο ότι είναι προτιμότερη η αντάρα από τη σιγή του νεκροταφείου.

    Φυσικά, το τετράγωνο του ¶ρη του, ο οποίος είναι εξίσου ισχυρός από τον Κριό, με τον Ποσειδώνα μπορεί να φέρνει απογοητεύσεις και εσωτερικές συγκρούσεις που κατά καιρούς να οδηγούν σε τάσεις παραίτησης και αίσθησης ότι τίποτε δεν γίνεται, ή να οδηγούν σε πιο ανορθόδοξες αναζητήσεις στο ιδεολογικό-φιλοσοφικό πεδίο, ακόμα και σε πρακτικό επίπεδο. Το τρίγωνό του όμως με τον Ήλιο του τονώνει την αυτοπεποίθηση, πιθανότατα περιορίζει αρκετά τα αρνητικά (σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και κατ΄επεκταση και πνευματικής) του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και δυναμώνει το περί δικαίου αίσθημα.

    Δεν βρίσκω καθόλου περίεργο ένα άτομο με αυτούς του συνδυασμούς να αισθάνεται ότι όλα πρέπει να μπούνε σε διαφορετική βάση, καθώς όλα, αποδεδειγμένα πλέον, είναι διεφθαρμένα και υποτελή σε διαπλοκές και εξαρτήσεις.
    Αν δεν είναι όλο το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, πώς και φτάσαμε έως εδώ;
    Αν υπάρχουν αδιάφθοροι πολιτικοί (από αυτούς που συμμετείχαν στα κόμματα εξουσίας) για ποιον λόγο δεν διαφοροποίησαν έμπρακτα (και όχι με άσφαιρες καταγγελίες) τη στάση τους από τους άλλους, τους διεφθαρμένους;
    Και αυτά ισχύουν όχι μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και για κάθε άλλη κοινωνική ομάδα. Γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, ταρίφες, αρχιτέκτονες, περιπτεράδες, μοδίστρες, παπάδες και ό,τι άλλο θέλετε.

    Δεν περνάει πια το «μα δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν μπορεί οι λίγοι κακοί να αμαυρώνουν το σύνολο του κλάδου μας». Όχι, φίλοι μου. Αν υπάρχουν κακοί σε έναν κλάδο, είναι υποχρέωση αυτών που δεν είναι σαν και αυτούς να τους εξοβελίσουν, να τους περιορίσουν, να τους αποτάξουν από τον κλάδο τους. Αν δεν το κάνουν, είναι συνένοχοι. Και η σιωπή, συνενοχή είναι. Στην περίπτωση δε που δεν είχαν καταλάβει τι γίνεται, τότε είναι ηλίθιοι –άρα και πιο επικίνδυνοι από τους συνένοχους. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να φύγουν, καθώς αποδεδειγμένα και οι ίδιοι και η φιλοσοφία ζωής τους και η πρακτική τους έχουν αποτύχει. Αν μείνουν (που σίγουρα θα το προσπαθήσουν, δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε και στο ελάχιστο) τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Το έχουμε πολλές φορές ξαναπεί: με φθαρμένα υλικά, γερό σπίτι δεν χτίζεις.

    Και επειδή οι ίδιοι μας φτάσαν εδώ που φτάσαμε, πρέπει να φύγουν τελείως και με οποιονδήποτε τρόπο θα υποδείξουν οι καταστάσεις και οι ιστορικές συνθήκες που τώρα δημιουργούνται. Εγγυώνται για αυτό ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, ο Ουρανός από τον Κριό (περισσότερο αυτοί οι δύο) και ο Κρόνος από τον Ζυγό.

    Όσοι χοντρά χοντρά είμαστε πάνω από 20 χρονών είναι κομματάκι δύσκολο να καταλάβουμε και να αποδεχθούμε αυτού του είδους τις «αναγκαστικές» μεταβολές. Και είναι απλό: εμείς όλο και κάτι έχουμε να χάσουμε, όλο και κάτι θα θέλουμε να διατηρήσουμε, αποτελούμε τμήματα του χθες και, λίγο ή πολύ, με κάποιον τρόπο θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, επιλέγοντας ακόμα και τη λογική της μεταρρύθμισης απέναντι στη λογική της άμεσης και ριζικής αλλαγής που αρχίζει να ξεπροβάλλει σιγά σιγά. Μια ριζική αλλαγή που θα γίνει από αυτούς που έχουν τους πλανήτες γενεών στον Αιγόκερω. Αυτούς που τώρα είναι από 20 χρονών και κάτω...

    Αυτοί έχουν καταλάβει ότι οι ουσιαστικές αλλαγές δεν έρχονται με τη συμμετοχή στις παράτες που λέγονται εκλογές. Εκλεγμένοι «με δημοκρατικό τρόπο» ήταν και αυτοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Όπως λένε από παλιά άλλωστε, αν οι εκλογές φέρναν την αλλαγή, θα ήταν παράνομες! Και αν κάπου και κάποτε υπήρξε στρεβλή εφαρμογή κάποιων κοινωνιστικών μοντέλων, αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα για να μην υπάρξουν άλλες προσπάθειες, οι οποίες θα αποτελούν τον συγκερασμό, τη σύνθεση των άκρων που πήγαν να επιβληθούν. ¶λλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο: η εναρμόνιση μέσω της ισορροπίας των αντιθέτων.

    Σε εμάς μπορεί να φαντάζουν «μηδενιστικές» ή «ισοπεδωτικές» κάποιες προσεγγίσεις. Η λογική όμως λέει ότι για να έρθει το καινούργιο, πρέπει να φύγει το παλιό. Το χωράφι πρέπει να καεί και να ξανασκαφτεί προκειμένου να πάρει αέρα το χώμα, να αφρατέψει και να έχει χώρο ο καινούργιος σπόρος. Πρέπει, εν ολίγοις, να «μηδενίσουμε» το κοντέρ, όσο και αν «μας πονάει».
    Και επειδή οι αλλαγές του Πλούτωνα δεν είναι από αυτές που επιδέχονται τροποποιήσεις ή βελτιώσεις, όσο πιο γρήγορα τις αποδεχθούμε, τόσο το καλύτερο θα είναι για εμάς, τόσο λιγότερο θα μας "πονέσει".

    (μην πείτε, είχε και αστρολογικές παραμέτρους το ποστ )
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Δίπλα σας...
    Posts
    817

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Με όλο το θάρρος και χωρίς καμιά διάθεση να καπελώσω οποιονδήποτε, εκτιμώ ότι το κείμενο του φίλου μας melchiar είναι κατεξοχήν αστρολογικό, πλην όμως ημιτελές, καθώς αντικατοπτρίζει και μια ολόκληρη γενιά και τον ίδιο τον γράφοντα, χωρίς όμως να αναφέρει τις αστρολογικές ενδείξεις. Και εξηγούμαι:

    Ο φίλος μας έχει γεννηθεί με τον Ήλιο στο όριο του 1ου Δεκαημέρου προς το 2ο του Τοξότη, το 1988. Μάνι μάνι έχουμε έναν τύπο πολύ αυθόρμητο, αυθεντικό, κατά βάθος πολύ αισιόδοξο, όσο και αν άλλες όψεις μπορεί να υποδεικνύουν το αντίθετο, ευθαρσή και με έντονο το στοιχείο της αναζήτησης, ανεξάρτητο.

    Οι Κρόνος-Ποσειδώνας του βρίσκονται σε σύνοδο στο ζώδιο του Αιγόκερου και ο Ουρανός του παρά μια τρίχα στο ίδιο (29η και 57΄ του Τοξότη) σε ασύμβατη σχέση με αυτούς. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, ισχυρός, δίνει υπομονή και περιορίζει τις παρορμητικές κινήσεις, τονίζει τη φιλαλήθεια, τη θέληση, την αντοχή και την υπερηφάνεια, αναζητά την ποιότητα στις κοινωνικές συναναστροφές, ενίοτε δίνει υλιστική θεώρηση των πραγμάτων, αποστασιοποίηση.
    Αγκαλίτσα με τον Ποσειδώνα ίσως χρωματίζει πιο έντονα τα υποβόσκοντα «φθινοπωρινά» συναισθήματα και τις τάσεις αποστασιοποίησης, αλλά στρέφει τη φαντασία σε ατραπούς που έχουν πρακτική εφαρμογή, δεν αποδέχεται το δογματικό εκκλησιαστικό πλαίσιο της όποιας θρησκείας, χωρίς όμως να απορρίπτει το θρησκευτικό συναίσθημα. Δίνει ιδεαλιστές που έχουν σαν βάση τους τη λογική, άτομα που δεν μπορείς εύκολα να εξαπατήσεις, τουλάχιστον όχι για πολύ...
    Δίνει άτομα που δεν θα διστάσουν να προτάξουν εαυτούς για την προστασία είτε των ιδεών τους είτε των συνανθρώπων τους.

    Το στοιχείο της προβοκατόρικης έκφρασης το δίνει ο Ουρανός από τον Τοξότη, όπως και την ανάγκη να αλλάξουν πολλά προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη. Μπορεί σε πολλούς οι ιδέες ενός ατόμου με τον Ουρανό στον Τοξότη να φαίνονται υπέρ το δέον ρηξικέλευθες, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι χωρίς σπασμένα αβγά ομελέτα δεν γίνεται και, στο κάτω κάτω της γραφής, είναι αποδεδειγμένο ότι είναι προτιμότερη η αντάρα από τη σιγή του νεκροταφείου.

    Φυσικά, το τετράγωνο του ¶ρη του, ο οποίος είναι εξίσου ισχυρός από τον Κριό, με τον Ποσειδώνα μπορεί να φέρνει απογοητεύσεις και εσωτερικές συγκρούσεις που κατά καιρούς να οδηγούν σε τάσεις παραίτησης και αίσθησης ότι τίποτε δεν γίνεται, ή να οδηγούν σε πιο ανορθόδοξες αναζητήσεις στο ιδεολογικό-φιλοσοφικό πεδίο, ακόμα και σε πρακτικό επίπεδο. Το τρίγωνό του όμως με τον Ήλιο του τονώνει την αυτοπεποίθηση, πιθανότατα περιορίζει αρκετά τα αρνητικά (σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και κατ΄επεκταση και πνευματικής) του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και δυναμώνει το περί δικαίου αίσθημα.

    Δεν βρίσκω καθόλου περίεργο ένα άτομο με αυτούς του συνδυασμούς να αισθάνεται ότι όλα πρέπει να μπούνε σε διαφορετική βάση, καθώς όλα, αποδεδειγμένα πλέον, είναι διεφθαρμένα και υποτελή σε διαπλοκές και εξαρτήσεις.
    Αν δεν είναι όλο το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, πώς και φτάσαμε έως εδώ;
    Αν υπάρχουν αδιάφθοροι πολιτικοί (από αυτούς που συμμετείχαν στα κόμματα εξουσίας) για ποιον λόγο δεν διαφοροποίησαν έμπρακτα (και όχι με άσφαιρες καταγγελίες) τη στάση τους από τους άλλους, τους διεφθαρμένους;
    Και αυτά ισχύουν όχι μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και για κάθε άλλη κοινωνική ομάδα. Γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, ταρίφες, αρχιτέκτονες, περιπτεράδες, μοδίστρες, παπάδες και ό,τι άλλο θέλετε.

    Δεν περνάει πια το «μα δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν μπορεί οι λίγοι κακοί να αμαυρώνουν το σύνολο του κλάδου μας». Όχι, φίλοι μου. Αν υπάρχουν κακοί σε έναν κλάδο, είναι υποχρέωση αυτών που δεν είναι σαν και αυτούς να τους εξοβελίσουν, να τους περιορίσουν, να τους αποτάξουν από τον κλάδο τους. Αν δεν το κάνουν, είναι συνένοχοι. Και η σιωπή, συνενοχή είναι. Στην περίπτωση δε που δεν είχαν καταλάβει τι γίνεται, τότε είναι ηλίθιοι –άρα και πιο επικίνδυνοι από τους συνένοχους. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να φύγουν, καθώς αποδεδειγμένα και οι ίδιοι και η φιλοσοφία ζωής τους και η πρακτική τους έχουν αποτύχει. Αν μείνουν (που σίγουρα θα το προσπαθήσουν, δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε και στο ελάχιστο) τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Το έχουμε πολλές φορές ξαναπεί: με φθαρμένα υλικά, γερό σπίτι δεν χτίζεις.

    Και επειδή οι ίδιοι μας φτάσαν εδώ που φτάσαμε, πρέπει να φύγουν τελείως και με οποιονδήποτε τρόπο θα υποδείξουν οι καταστάσεις και οι ιστορικές συνθήκες που τώρα δημιουργούνται. Εγγυώνται για αυτό ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, ο Ουρανός από τον Κριό (περισσότερο αυτοί οι δύο) και ο Κρόνος από τον Ζυγό.

    Όσοι χοντρά χοντρά είμαστε πάνω από 20 χρονών είναι κομματάκι δύσκολο να καταλάβουμε και να αποδεχθούμε αυτού του είδους τις «αναγκαστικές» μεταβολές. Και είναι απλό: εμείς όλο και κάτι έχουμε να χάσουμε, όλο και κάτι θα θέλουμε να διατηρήσουμε, αποτελούμε τμήματα του χθες και, λίγο ή πολύ, με κάποιον τρόπο θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, επιλέγοντας ακόμα και τη λογική της μεταρρύθμισης απέναντι στη λογική της άμεσης και ριζικής αλλαγής που αρχίζει να ξεπροβάλλει σιγά σιγά. Μια ριζική αλλαγή που θα γίνει από αυτούς που έχουν τους πλανήτες γενεών στον Αιγόκερω. Αυτούς που τώρα είναι από 20 χρονών και κάτω...

    Αυτοί έχουν καταλάβει ότι οι ουσιαστικές αλλαγές δεν έρχονται με τη συμμετοχή στις παράτες που λέγονται εκλογές. Εκλεγμένοι «με δημοκρατικό τρόπο» ήταν και αυτοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Όπως λένε από παλιά άλλωστε, αν οι εκλογές φέρναν την αλλαγή, θα ήταν παράνομες! Και αν κάπου και κάποτε υπήρξε στρεβλή εφαρμογή κάποιων κοινωνιστικών μοντέλων, αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα για να μην υπάρξουν άλλες προσπάθειες, οι οποίες θα αποτελούν τον συγκερασμό, τη σύνθεση των άκρων που πήγαν να επιβληθούν. ¶λλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο: η εναρμόνιση μέσω της ισορροπίας των αντιθέτων.

    Σε εμάς μπορεί να φαντάζουν «μηδενιστικές» ή «ισοπεδωτικές» κάποιες προσεγγίσεις. Η λογική όμως λέει ότι για να έρθει το καινούργιο, πρέπει να φύγει το παλιό. Το χωράφι πρέπει να καεί και να ξανασκαφτεί προκειμένου να πάρει αέρα το χώμα, να αφρατέψει και να έχει χώρο ο καινούργιος σπόρος. Πρέπει, εν ολίγοις, να «μηδενίσουμε» το κοντέρ, όσο και αν «μας πονάει».
    Και επειδή οι αλλαγές του Πλούτωνα δεν είναι από αυτές που επιδέχονται τροποποιήσεις ή βελτιώσεις, όσο πιο γρήγορα τις αποδεχθούμε, τόσο το καλύτερο θα είναι για εμάς, τόσο λιγότερο θα μας "πονέσει".

    (μην πείτε, είχε και αστρολογικές παραμέτρους το ποστ )
    Με αφορμή τα τελευταία τεκταινόμενα στο χώρο της "μεταναστευτικής πολιτικής" και της "άδολης ανθρωπιστικής διάθεσης" μερικών, (Ήλιος/¶ρης παρείτσα στον Υδροχόο), θα ήθελα να κι εγώ να λάβω θέση στα ανωτέρω γραφόμενα.

    Χωρίς γκρέμισμα του σάπιου, δεν στεριώνεις τίποτε σε γερά θεμέλια,
    Το άσχημο όμως είναι πως αυτή η νέα θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, φέρνει εκκαθαρίσεις, αλλά φέρνει και κάτι άλλο, τραγικό κατά τη γνώμη μου: Τη συγκέντρωση όλο και περισσότερων εξουσιών, στα χέρια όλο και λιγότερων ανθρώπων.

    Οι μικρές κοινωνίες-με την τοπική έννοια της μικρής γειτονιάς ή του χωριού οδηγούνται σε ΜΑΡΑΣΜΟ (καρκίνος, Ν.Δεσμός Σελήνης σε αντίθεση με Πλούτωνα στον Αιγόκερω)

    Η μικρή τοπική αγορά, πεθαίνει, η μικρή ατομική αγροτική παραγωγή πεθαίνει επίσης καθώς το κόστος εκμετάλλευσης των αγροτικών προιόντων, (λιπάσματα, σπόροι, φάρμακα κλπ) όλο και αυξάνεται. Ήταν κι αυτό ένα "δωράκι" του Κρόνου, όσο βολτάριζε στην Παρθένο. Βέβαια, με την παραμονή του εκεί, ευαισθητοποίησε το κοινό αίσθημα της οικολογίας, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό τελικά...

    Οι πανεπιστημιακές σχολές κλείνουν, και συρρικνώνονται τα τμήματα, δήθεν για το καλό της νεολαίας.
    Οι πόλεις που φιλοξενούν τις σχολές, μαραζώνουν κι αυτές οικονομικά σιγά σιγά.

    Οι δημόσιες υπηρεσίες, αρχίζουν -ευτυχώς- να συμμαζεύονται, αλλά και πάλι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τις μικρές κοινωνίες. Τα δημοτικά σχολεία κλείνουν, τα αγροτικά ιατρεία κλείνουν, οι αστυνομικοί σταθμοί με τα 2-3 άτομα, κλείνουν. Ένα διοικητικό διαμέρισμα που αποτελείται από 5-6 χωριά, αφήνεται στο έλεος της απομόνωσης, χωρίς αγορά, παιδεία,περίθαλψη, ασφάλεια.

    Ο Καλλικράτης λοιπόν, εξαπλώνεται παντού.
    Φορά το προσωπείο του εκσυγχρονισμού, της εκκαθάρισης, της οικονομίας. Παπαγαλίζει συνθήματα όπως "στο πλευρό του πολίτη", "πρώτα ο πολίτης", "για το καλό της νεολαίας", "αναβάθμιση παιδείας"
    , "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και διάφορα άλλα όμορφα λόγια, με διφορούμενη σημασία.
    Δυστυχώς η ευτυχώς όταν ο George Orwell έγραφε πως οι λέξεις θα χάσουν την πραγματική τους σημασία και διάσταση, κανείς τότε δεν μπήκε στον κόπο να καταλάβει τι "λέει ο ποιητής".

    Και για να μην μακρηγορούμε, ο Καλλικράτης, αστρολογικά ήταν αναπόφευκτος. Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό, μοιάζει με το βαρύ χέρι της μοίρας, που ετοιμάζει βαθιές αλλαγές στις συνήθειες των κοινωνιών (καρκίνος).

  8. #8
    Join Date
    Sep 2006
    Όνομα:
    Μαρία
    Location
    ο βυθός..
    Posts
    278

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Με όλους σας συμφωνώ και επαυξάνω,όλα γύρω μας είναι απελπισία,χωρίς να θέλω να κλαφτώ.Να κάνεις παιδιά?Μπαααα..Να κάνεις μια δική σου επιχείρηση,κάτι που πάντα ονειρευόσουν?Δύσκολο..Σε χτυπάνε αλύπητα από παντού.Ο τουρισμός μας?Εδώ στην Κρήτη κάποτε γινόταν χαμός.Τώρα όλοι παίρνουν δάνεια για να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους και μείνουν στον άσο.Και φυσικά ελέγχονται οι μικρομεσαίοι στα πάντα και μεγάλοι σε τπτ.Εχουν χτιστεί εδώ ξενοδοχεία κατά μήκος της παραλίας,κι αν θες να πας βόλτα στη θάλασσα πρέπει να περάσεις από μέσα απ'τα ξενοδοχεία,δεν έχει δρόμο,τον τρώνε!
    Να πεις τι στα νέα παιδιά?Τα όνειρα τους μάλλον όνειρα θα παραμείνουν όπως πάει.Και κάθεται η γενιά των πατεράδων μας και αρχίζει"..εγώ στην ηλικια σου..."κλπ,κλπ.Τη γενιά των 60ρηδων εγώ τη λέω"η γενιά της μπουγάδας".
    Η εκκλησία?Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?Ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στην Ελλάδα είναι "αυτοί".Οι εκπρόσωποι της που θεωρούνται και πληρώνονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι για ένα έργο καθαρά πνευματικό,αν γινόταν σωστά.Που είναι πιο ανήθικοι κι από μαφιόζους,βιάζουν,εκβιάζου ν,εξευτελίζουν.Παιδιά,νέου ,και πάνω απ'όλα τις καημένες τις γριούλες,που τ'αφήνουν όλα στην εκκλησία.Αν πεθάνεις,χαρτζηλικώνεις τον παπά,αν βαφτίσεις το ίδιο,αν παντρευτείς εννοείται.Αν έχεις κάνει πολιτικό γάμο,δε σου βαφτίζουν το παιδί.Φακελάκια στην εκκλησία δλδ!Μετά φταίνε οι αστρολόγοι του σατανά που έλεγε κι η Λουκά,που τουλάχιστον αυτοί σου δίνουν απαντήσεις.Βέβαια σε σχέση με το Βατικανό υστερούμε,εκείνοι έχουν μεγαλύτερη μπίζνα.Μια φορά βρέθηκε ένα χειρόγραφο,ίσως το μόνο του Ιησού,και το θεώρησαν αιρετικό.Ξέρετε τι έγραφε μέσα?ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΥ,ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟ ΧΩΜΑ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ,ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.Μην πάνε τσάμπα τα παλάτια..Καλά αυτό με τη θρησκεία είναι παγκόσμιο,και για να ελέγχει τον κόσμο,δεν είναι μόνο εδώ.Αραγε όλες οι εκκλησίες που υπάρχουν στην Ελλάδα,χρειάζονται όλες?Κάθε 10 μέτρα μία,στα βουνά,στις θάλασσες,παντού!Στο Αγιο Ορος έχει λέει 2300 μοναχούς,και 8 ώρες τη μέρα προσεύχονται.Κανονικά,με τη δύναμη της σκέψης τους η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πολύ μπροστά.Που να βρουν μετά τα κορίτσια αγόρια?Αφού φυτεύουν χασισάκια στα μοναστήρια,αλλά εμείς δεν το ξέρουμε,υπάρχει το άβατο.Οπου άβατο γράψε και παρανομία.
    Πολύ μακριά πάει η κουβέντα,και ενδιαφέρει όλους μας,καλό είναι αυτό.κλείνω την απεριόριστη όρεξή μου για χώσιμο αφιερώνοντας στο φίλο μας τον Τοξότη...
    "πριν κατηγορήσεις τη νέα γενιά,σκέψου ποιος τη μεγάλωσε.."

  9. #9

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Quote Originally Posted by taurine View Post
    Χωρίς γκρέμισμα του σάπιου, δεν στεριώνεις τίποτε σε γερά θεμέλια,
    Το άσχημο όμως είναι πως αυτή η νέα θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, φέρνει εκκαθαρίσεις, αλλά φέρνει και κάτι άλλο, τραγικό κατά τη γνώμη μου: Τη συγκέντρωση όλο και περισσότερων εξουσιών, στα χέρια όλο και λιγότερων ανθρώπων.

    .................
    Ο πλουτώνιος μετασχηματισμός είναι ριζικός και απόλυτος, για αυτό και χαρακτηρίζεται αναγεννησιακός. Δεν αφήνει τίποτε σάπιο να μείνει.

    Φαντάσου ένα δένδρο. Θα αρχίσει να το τρώει από τις σάπιες ρίζες του, θα του στερήσει τη δυνατότητα να τρέφεται, άρα και να αναπτύσσεται, σιγά σιγά τα φύλλα του θα πέσουν, θα χάσει την αναπαραγωγική του ικανότητα, τα κλαριά του αρχικά θα ξεραθούν, για να ακολουθήσει και ο κορμός.

    Και όταν οι ρίζες νεκρωθούν και ο κορμός χάσει τους ζωτικούς οπούς του, θα χάσει και το βάρος του. Πριν συμβεί αυτό όμως, θα υπάρξει μια τελείως φυσική αντίδραση: το δένδρο θα προσπαθήσει να σωθεί, συγκεντρώνοντας δυνάμεις στον κορμό του, στο κυρίως σώμα του δηλαδή, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, πετώντας όσα θεωρεί άχρηστα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η αδυναμία τροφοδότησης με ζωτικά στοιχεία όμως,νομοτελειακά θα το οδηγήσει σε μαρασμό.

    Χωρίς ρίζες και χωρίς ουσία,λοιπόν, αβαρές, και με έναν απλώς δυνατό αέρα μπορεί να πάει στο διάολο. Και αν δεν υπάρξει ο αέρας, θα μείνει εκεί, ένα απλό κουφάρι χωρίς ζωή, που δεν απορροφά θρεπτικά στοιχεία για την πάρτη του, επιτρέποντας έτσι σε άλλα φυτά να αναπτυχθούν.

    Όσοι συνθέταν τα κύτταρα των μικρών και τοπικών κοινωνιών που ανέφερες, είτε επαγγελματικών είτε θεσμικών είτε γενικότερα κοινωνικών, δεν είναι άμοιροι ευθυνών.
    Είτε στεκόμενοι χωρίς αξιοπρέπεια έξω από το γραφείο ενός πολιτικού παρακαλώντας τον για διορισμό, ενώ γνωρίζαν ότι ουσιαστικά παρασιτικά θα λειτουργούσαν.

    Είτε κερδοσκοπώντας εις βάρος των πελατών τους.

    Είτε κλέβοντας αγροτικές επιδοτήσεις, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία και θεωρώντας τις επιδοτήσεις "μισθό" που θα πέφτει κανονικά και με ρυθμό, και αναπτύσσοντας έτσι μια δυσαρμονική σχέση με τη γη τους, καθώς επιζητούσαν το μέγιστο της απόδοσης με το μίνιμουμ της προσπάθειας.

    Είτε δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις με τους καθηγητές τους, προωθώντας ιδιοτελή συμφέροντα και όχι τη γνώση, όπως και θα έπρεπε.

    Είτε ήταν ολόκληρες πόλεις που βλέπανε τους φοιτητές ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης μόνο, παραγνωρίζοντας και θέτοντας όχι απλώς σε δεύτερη μοίρα αλλά σε τελευταία τις δυνατότητες πνευματικής και πολιτισμικής ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει ένα μελίσσι νέων και δραστήριων ανθρώπων σε μια μικρή κοινωνία.

    Είτε ήταν στον τουρισμό και βλέπανε τον ξένο σαν μια γελάδα για άρμεγμα, παρέχοντας κάκιστες υπηρεσίες έναντι τεράστιας αμοιβής, πιστεύοντας κοντόφθαλμα ότι έχουν την αποκλειστικότητα σε ήλιο και θάλασσα.

    Με αυτά και άλλα πολλά, οι περισσότεροι από αυτούς που τώρα μιξοκλαίγονται συμβάλλανε στη διαμόρφωση μιας σάπιας κοινωνίας, που δεν σέβεται τους γέρους και την ιστορία, τους αδύναμους και τους αξιοπρεπείς. Δημιούργησαν μια κοινωνία παρτάκηδων και λαμόγιων. Δεν γίνεται να χαρακτηριστεί κάποιος διεφθαρμένος, αν δεν υπάρχει και κάποιος απέναντί του που να αποδέχεται ή και να συμμετέχει στη διαφθορά. Η κατάσταση που χαρακτηρίζεται διεφθαρμένη απαιτεί δύο πλευρές.

    Έτσι λοιπόν, η εκκαθάριση θα αρχίσει από τις ρίζες, από αυτούς δηλαδή που τροφοδοτούν τη σαπίλα. Και σου αρέσει δεν σου αρέσει, ρίζες στην προκειμένη είναι τα κύτταρα της κοινωνίας. Αυτά θα δεχθούν (και δέχονται) πρώτα το πλήγμα, προκειμένου να στερηθεί ο "κορμός" τη δυνατότητα ζωής. Και όσο ο "κορμός" διαπιστώνει το τέλος να πλησιάζει, τόσο και θα συγκεντρώνει εξουσίες και θα λειτουργεί αυταρχικά, δεσποτικά, μέχρι να τινάξει τα πέταλα.

    Δυστυχώς, η μπάλα θα πάρει και τις ρίζες και τα φύλλα του που δεν έχουν προλάβει να σαπίσουν, αλλά είχαν την ατυχία να αποτελούν τμήματα μιας σάπιας κατάστασης, έστω και αν δεν το θέλανε.
    Quote Originally Posted by maria76 View Post
    .................
    ......................
    Πολύ μακριά πάει η κουβέντα,και ενδιαφέρει όλους μας,καλό είναι αυτό.κλείνω την απεριόριστη όρεξή μου για χώσιμο αφιερώνοντας στο φίλο μας τον Τοξότη...
    "πριν κατηγορήσεις τη νέα γενιά,σκέψου ποιος τη μεγάλωσε.."
    Ορθόν...

    :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2008
    Όνομα:
    Δεσποινα
    Location
    πειραιας
    Posts
    2,354

    Re: Τι διεκδικούμε σήμερα?

    Δημητρη μου ησουν απολυτα ουσιαστικος
    1000 θενκς !



    Με αγαπη :bigsmile:
    κουκι


    Υ.Γ
    χαχαχα !αγωνιστης του φακε-μπουκ
    τωρα το ειδα!!
    Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
    Δ.Κ

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads