s
[Συζήτηση] Ψυχολογική και Προγνωστική Αστρολογία
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 3 of 3

Ψυχολογική και Προγνωστική Αστρολογία

Μήπως η αληθινή αξία της αστρολογίας ενυπάρχει στην επίγνωση (διορατικότητα, διόραση, βαθιά αντίληψη) της ανθρώπινης συμπεριφοράς ή στην πρόγνωση του μέλλοντος; Tο ερώτημα αυτό έθεσε, πριν μερικά χρόνια, η Gloria Star, εκδότρια του AFAN Newsletter και ζήτησε από τα μέλη να στείλουν τις απόψεις τους. Σαν αστρολόγος και ψυχοθεραπευτής, επίσης, δεν θα έπρεπε να ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τάχθηκα (διακήρυξα) δυναμικά υπέρ της «επίγνωσης της ανθρώπινης συμπεριφοράς». Η προειδοποίηση, ωστόσο, είναι ότι η Προγνωστική Αστρολογία μπορεί να αξιοποιηθεί από την ψυχολογική διερεύνηση και πνευματική εξέλιξη.

Η διχοτόμηση (διαχωρισμός) μεταξύ της ψυχολογικής και προγνωστικής αστρολογίας δεν πρέπει να είναι απόλυτη. Πιστεύω, με θέρμη, ότι η μεγαλύτερη αξία της αστρολογίας έγκειται στην δυνατότητά της επίγνωσης (ενόρασης, διόρασης) της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Με τον όρο «insights»(επίγνωση) εννοώ τις πληροφορίες εκείνες που αποκαλύπτουν στο άτομο την βαθύτερη κατανόηση των δικών του ή των δικών της αναγκών και των βασικών του πεποιθήσεων, και (2) τα κατεστημένα πρότυπα σκέψης, αισθημάτων, και συμπεριφορών που απορρέουν από αυτές τις εσωτερικές δομές. Αλλά αυτή η «επίγνωση» μπορεί να ενσωματώσει τις διελεύσεις και προόδους και να προσφέρει διάφορες ευκαιρίες για εξέλιξη.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Ψυχολογική και Προγνωστική Αστρολογία

Ψυχολογική και προγνωστική αστρολογία

Εξαιρετικό άρθρο, ευχαριστούμε πολύ. Συνοψίζει ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αστρολογία.

Τόσο ο Glenn Perry όσο και ο Dennis Elwell είναι από τους κορυφαίους σύγχρονους αστρολόγους και έχουν συμβάλει πολύ στην διαμόρφωση της ουσίας και του νοήματος της σύγχρονης αστρολογίας. Και για τους δύο, η ουσία και το νόημα της αστρολογίας συμβαδίζουν με την ακρίβεια της τεχνικής. Ο Perry έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην προώθηση της προσωπικής ανάπτυξης και ελευθερίας της βούλησης μέσω της αστρολογίας και ο Elwell με την άποψη του για την κυκλική σχέση ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο έχει ενισχύσει την ελεύθερη βούληση και έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην μεταφυσική προοπτική της.

Και για τους δυο αυτούς αστρολόγους (άποψη με την οποία συμφωνώ πάρα πολύ) η έννοια του κάρμα και η καρμική αστρολογία είναι απλώς η σύγχρονη μεταμφίεση της παραδοσιακής/προγνωστικής αστρολογίας του πεπρωμένου και μπορεί να αποτελέσει παγίδα στην προσωπική ανάπτυξη και αυτενέργεια του ατόμου.

Εδώ στο myhoroscope υπάρχουν πολλά μεταφρασμένα άρθρα του Glenn Perry τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα τόσο στους σπουδαστές της αστρολογίας όσο και στον καθένα που ενδιαφέρεται σοβαρά για την σύγχρονη αστρολογία. Άρθρα του Elwell δεν έχω δει πουθενά στην Ελλάδα και το σάιτ μας θα έπρεπε ίσως να καλύψει αυτό το κενό.

Όνομα:
    Χρυσάνθη

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Συμφωνώ και επαυξάνω απόλυτα με το πλήρες περιεχόμενο του άρθρου Ψυχολογική και Προγνωστική Αστρολογία, αν και εγώ είμαι περισσότερο υπέρμαχη και σε αρκετά επίπεδα της Γερμανικής Σχολής.

Εκείνο όμως στο οποίο διαφωνώ εν μέρει σχετικά με κάποιες θέσεις του Elwell όσο και του Glenn Perry, είναι η τοποθέτηση τους σχετικά με τον ευρύτατα -δυστυχώς ακόμα και μέχρι σήμερα - διαδεδομένο τσαρλατανισμό την αισχρή και παραποιητική εκλαΐκευση της αστρολογίας από όπου και εάν αυτή προέρχεται και οιοσδήποτε είναι αυτός που την εξασκεί.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, αυτό στο οποίο διαφωνώ μαζί τους, δεν είναι ότι καυτηριάζουν - και ας τους έχει καλά ο Θεός που το κάνουν - τις επαίσχυντες αυτές τακτικές, αλλά στο γεγονός ότι δυστυχώς η προκατάληψη και η πλήρης άρνηση πολλών ανθρώπων να μην θέλουν τίποτε άλλο παρά έτοιμη μασημένη τροφή ουδόλως όμως να ακούσουν το παραμικρό για επίγνωση και αυτογνωσία, δεν είναι κάτι για το οποίο φταίνε αποκλειστικά οι αστρολόγοι αλλά αυτό καθεαυτό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αρέσκονται να βολεύονται και να κρύβονται πίσω από ένα υποτιθέμενο κακόβουλο σύμπαν.

Επί χρόνια ταξίδευα ανά το Πανελλήνιο αλλά και στην Γερμανία, δίνοντας διαλέξεις, σεμινάρια, και παρουσιάζοντας ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, έχοντας έρθει αντιμέτωπη στην δυσάρεστη κατάληξη των κατ'ιδίαν συνεδριών ακόμα και από επιστήμονες με το τελικό ερώτημα: μου έχουν κάνει μάγια, έτσι δεν είναι ;

Ίδιον της ευρύτατης αυτής αντίληψης πρωτίστως και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας τιμής του Χότζα ένεκεν στην Ξάνθη, και ναι μετά λύπης μου να το ομολογήσω και αυτό και της πατρίδας μου της Κέρκυρας, ώστε είναι να τραβάς κυριολεκτικά τα μαλλιά σου.

Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι όχι μόνο ως προς τις προθέσεις τους αλλά επίσης και ως προς τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στα γεγονότα που τους συμβαίνουν. Οι επιλογές κάποιου θα μπορούσαν να καθορίζονται από τις αξίες, την ιδεολογία, και την διαίσθησή του αλλά όχι από τον φόβο μιας εκδικητικής και κακόβουλης μοίρας. Μέχρι του σημείου που κάποιος μαθαίνει από την εμπειρία (βιώματα), οι μεταγενέστερες εμπειρίες μεταβάλλονται. Αυτό θέτει το βάρος της ατομικής ευθύνης. Ίσως η μεγαλύτερη συμβολή της αστρολογίας του 20ου αιώνα έγκειται σε μια απλή ιδέα : ο χαρακτήρας είναι προδιαγεγραμμένος, και αν μπορούμε να μεταβάλλουμε τον χαρακτήρα μας, τότε μπορούμε να αλλάξουμε και την μοίρα μας.

Εστιαζόμενη δε σε ένα απόσπασμα του άρθρου αυτού που λέει "Πιστεύω πως η αστρολογία της πρόβλεψης των γεγονότων εξυπηρετεί περισσότερο τις νευρωτικές ανάγκες του πελάτη. Η ουσία της νεύρωσης είναι ο φόβος και η συνακόλουθη ανάγκη για τον έλεγχο των συνεπειών. Τα νευρωτικά άτομα τείνουν να χειραγωγούνται όπως η Νάνση Ρήγκαν. Εκλιπαρούν για πληροφορίες που θα τους φέρουν «στην κόψη» σε ότι εκλαμβάνεται (πιστεύεται) ως ένας τεράστιος μη-προβλέψιμος και εχθρικός κόσμος. Χάνουν την πίστη τους τόσο στον εαυτό τους όσο και στην Φύση, σαν σύνολο. Είναι ακριβώς το είδος των αγχωτικών και δύσπιστων ατόμων που τείνουν να αναζητούν την συμβουλή των αστρολόγων πρόβλεψης" .

Και όμως : ουαί και ως αστρολόγος υποπέσεις στο οικτρό λάθος να συστήσεις ενός τέτοιου νευρωσικού ατόμου να ζητήσει την βοήθεια ενός ψυχολόγου, την έβαψες και όχι μόνο......................είναι γενικώς απίστευτο το τι θα σου σύρει εκ των υστέρων.

Τα πράγματα δεν είναι βέβαια διαφορετικά ούτε στην Αγγλία αλλά ούτε και στην Γερμανία. Απλώς στην Ελλάδα είναι μακράν χειρότερα και είναι αυτός ένας ουσιώδης λόγος γιατί κυκλοφορούν λογιών -λογιών τσαρλατάνοι, με τα γνωστά επακόλουθα.

Ανάλογα παραδείγματα βίωσα και βιώνω και στην Αττική, ενώ πολύ φοβάμαι πως αντί να μειώνονται αυξάνονται συνεχώς.

Είμαι και θα είμαι κατηγορηματική και απολύτως υπέρμαχη παρόμοιων κατατοπιστικών άρθρων όπως αυτό περί της Ψυχολογικής και Προγνωστικής Αστρολογίας, και καθώς πεποίθησης μου είναι ότι τουλάχιστον το Myhoroscope που με φιλοξενεί και το ευχαριστώ θερμά για αυτό, έχει πλήρως στραφεί στην σοβαρότητα και όχι στην σοβαροφάνεια του θέματος Αστρολογία, πληθώρα παρόμοιων κατατοπιστικών άρθρων να κοσμούν και στο μέλλον τις σελίδες του.

Επί χρόνια ταξίδευα ανά το Πανελλήνιο αλλά και στην Γερμανία, δίνοντας διαλέξεις, σεμινάρια, και παρουσιάζοντας ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, έχοντας έρθει αντιμέτωπη στην δυσάρεστη κατάληξη των κατ'ιδίαν συνεδριών ακόμα και από επιστήμονες με το τελικό ερώτημα: μου έχουν κάνει μάγια, έτσι δεν είναι ;

Ίδιον της ευρύτατης αυτής αντίληψης πρωτίστως και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας τιμής του Χότζα ένεκεν στην Ξάνθη, και ναι μετά λύπης μου να το ομολογήσω και αυτό και της πατρίδας μου της Κέρκυρας, ώστε είναι να τραβάς κυριολεκτικά τα μαλλιά σου.

Εστιαζόμενη δε σε ένα απόσπασμα του άρθρου αυτού που λέει "Πιστεύω πως η αστρολογία της πρόβλεψης των γεγονότων εξυπηρετεί περισσότερο τις νευρωτικές ανάγκες του πελάτη. Η ουσία της νεύρωσης είναι ο φόβος και η συνακόλουθη ανάγκη για τον έλεγχο των συνεπειών. Τα νευρωτικά άτομα τείνουν να χειραγωγούνται όπως η Νάνση Ρήγκαν. Εκλιπαρούν για πληροφορίες που θα τους φέρουν «στην κόψη» σε ότι εκλαμβάνεται (πιστεύεται) ως ένας τεράστιος μη-προβλέψιμος και εχθρικός κόσμος. Χάνουν την πίστη τους τόσο στον εαυτό τους όσο και στην Φύση, σαν σύνολο. Είναι ακριβώς το είδος των αγχωτικών και δύσπιστων ατόμων που τείνουν να αναζητούν την συμβουλή των αστρολόγων πρόβλεψης" .

Και όμως : ουαί και ως αστρολόγος υποπέσεις στο οικτρό λάθος να συστήσεις ενός τέτοιου νευρωσικού ατόμου να ζητήσει την βοήθεια ενός ψυχολόγου, την έβαψες και όχι μόνο......................είναι γενικώς απίστευτο το τι θα σου σύρει εκ των υστέρων.

Τα πράγματα δεν είναι βέβαια διαφορετικά ούτε στην Αγγλία αλλά ούτε και στην Γερμανία. Απλώς στην Ελλάδα είναι μακράν χειρότερα και είναι αυτός ένας ουσιώδης λόγος γιατί κυκλοφορούν λογιών -λογιών τσαρλατάνοι, με τα γνωστά επακόλουθα.

Ανάλογα παραδείγματα βίωσα και βιώνω και στην Αττική, ενώ πολύ φοβάμαι πως αντί να μειώνονται αυξάνονται συνεχώς.

Είμαι και θα είμαι κατηγορηματική και απολύτως υπέρμαχη παρόμοιων κατατοπιστικών άρθρων όπως αυτό περί της Ψυχολογικής και Προγνωστικής Αστρολογίας, και καθώς πεποίθησης μου είναι ότι τουλάχιστον το Myhoroscope που με φιλοξενεί και ευχαριστώ θερμά την διαχείριση για αυτό, έχει πλήρως στραφεί στην σοβαρότητα και όχι στην σοβαροφάνεια του θέματος Αστρολογία, πληθώρα παρόμοιων κατατοπιστικών άρθρων να κοσμούν και στο μέλλον τις σελίδες του.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)