s
[Συζήτηση] Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος... - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 6 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6
Results 51 to 57 of 57
    Όνομα:
    Κάτια
    Quote Originally Posted by Χρήστος Άρχος View Post
    Μα αυτοί που τολμούν να κάνουν πρόβλεψη μέσω Ηλιακού ωροσκοπίου τουλάχιστον για μένα είναι εγκληματίες. Για αυτό και πρέπει να γνωρίζει ένας αστρολόγος να βρει με τεχνικές την ώρα γεννησης (Rectification).
    Την διόρθωση ώρας την γνωρίζουμε όλοι πια. Καμιά φορά όμως, είναι αδύνατον να γίνει, απλώς επειδή το άτομο έχει ζήσει μια ιδιόμορφη ζωή και δεν υπάρχουν σημαντικά δεδομένα για να μπορέσει να γίνει η διόρθωση με ασφάλεια. (Παράδειγμα, ένας άνθρωπος που στην ηλικία των 20 θα ήθελε να κάνει μία διόρθωση ωροσκοπίου, αλλά έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο και μέχρι τα 20 δεν υπάρχει κάτι σημαντικό στην ζωή του για να βασιστούμε σε αυτό).
    Συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη χωρίς ώρα και μάλιστα να υπάρχει χρονική ακρίβεια , κάτι που προσωπικά το θεωρώ αδύνατον, αλλά στην πράξη συμβαίνει με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα, ακριβώς επειδή κάποιες βασικές αρχές λειτουργούν.
    Αρχές, ανάλογες της λογικής που όταν ανιχνεύουμε την πιθανότητα γάμου σε ένα ωροσκόπιο, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο κυβερνήτης του 7ου στον χάρτη που εξετάζουμε, θα μελετήσουμε προσεκτικά και την κατάσταση της Αφροδίτης που «τυχαίνει» είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 7ου.

Δεν υπάρχει καμία υπεραπλούστευση σε αυτήν την λογική, αλλά κάποιος βασικός συσχετισμός. Για παράδειγμα, το ότι ο φυσικός κυβερνήτης του 10ου οίκου είναι ο Κρόνος και το ζώδιο ο Αιγόκερως, έχει κάποιο λόγο. Δεν υπάρχει λόγος να τα ταυτίζουμε , αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος να τα συσχετίζουμε. Η έννοια της εμπειρίας και της εξουσίας που ασκείται με σκοπό την τάξη πραγμάτων , συνδέεται με τον Πλανήτη Κρόνο που κυβερνά τον Αιγόκερω , τον οποίο συναντάμε στον 10ο , οίκος που συνδέεται με την πατρική φιγούρα, την κυβέρνηση και κάθε μορφή αρχής, υπό την ‘έννοια της εξουσίας. Όλα αυτά δεν ταυτίζονται, αλλά συσχετίζονται.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Χρήστος
    Εγώ πάντως δηλώνω υπεύθυνα ότι αν μου έρθει άνθρωπος στο γραφείο και δεν γίνεται για διάφορους λόγους να βρεθεί η ώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πρόβλεψη ούτε με σφαίρες. Το θεωρώ εγκληματικό με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι τέτοια η σπουδαιότητας της αστρολογικής πρακτικής εκείνη την ώρα που να κάνει ένας αστρολόγος ηλιακό ωροσκόπιο το θεωρώ πραγματικά ανεύθυνο. Μπορώ μόνο να το δικαιολογήσω μεταξύ φίλων για να περάσει η ώρα και να κάνει ο άλλος τη πλάκα του.
    Όσο για τη συσχέτιση και βέβαια υπάρχει αλλά επειδή υπάρχει συσχέτιση δεν θα πεις ότι είναι τα ίδια είναι "λογικό άλμα" (και σφάλμα) να πεις ότι επειδή ο Ήλιος είναι ΕΓΩ άντε βάζουμε και τον 5ο ότι είναι ΕΓΩ επίσης.
    Επίσης για τον 1ο οίκο συγκεκριμένα δεν θα πάρεις τον Άρη να δεις που βρίσκεται το ΕΓΩ η τι κάνει αυτό νομίζω ότι η αστρολογική βιβλιογραφία ήταν ξεκάθαρη επι τούτου πέραν ότι φαίνεται απο την αστρολογική εμπειρία (που έστω ας πούμε ότι δεν την λαμβάνουμε υπόψιν) Εκεί εξάλλου ήταν το βασικό μας πρόβλημα και διαφοροποίηση.
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Όνομα:
    Κάτια
    Εγώ πάντως δηλώνω υπεύθυνα ότι αν μου έρθει άνθρωπος στο γραφείο και δεν γίνεται για διάφορους λόγους να βρεθεί η ώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πρόβλεψη ούτε με σφαίρες. Το θεωρώ εγκληματικό με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι τέτοια η σπουδαιότητας της αστρολογικής πρακτικής εκείνη την ώρα που να κάνει ένας αστρολόγος ηλιακό ωροσκόπιο το θεωρώ πραγματικά ανεύθυνο. Μπορώ μόνο να το δικαιολογήσω μεταξύ φίλων για να περάσει η ώρα και να κάνει ο άλλος τη πλάκα του.
    Όσο για τη συσχέτιση και βέβαια υπάρχει αλλά επειδή υπάρχει συσχέτιση δεν θα πεις ότι είναι τα ίδια είναι "λογικό άλμα" (και σφάλμα) να πεις ότι επειδή ο Ήλιος είναι ΕΓΩ άντε βάζουμε και τον 5ο ότι είναι ΕΓΩ επίσης.
    Επίσης για τον 1ο οίκο συγκεκριμένα δεν θα πάρεις τον Άρη να δεις που βρίσκεται το ΕΓΩ η τι κάνει αυτό νομίζω ότι η αστρολογική βιβλιογραφία ήταν ξεκάθαρη επι τούτου πέραν ότι φαίνεται απο την αστρολογική εμπειρία (που έστω ας πούμε ότι δεν την λαμβάνουμε υπόψιν) Εκεί εξάλλου ήταν το βασικό μας πρόβλημα και διαφοροποίηση.
    Χρήστο, δεν διαφωνώ ότι δεν μπορείς να εκλάβεις τον 1ο σαν «εγώ» ή τον 5ο , σε περίπτωση που συνδέσεις τον Ήλιο με το «εγώ». Αυτό είπαμε πως είναι ένας συνειρμός, αν μιλάμε για την φυσική διακυβέρνηση, αφού τοποθετείς τον συσχετισμό του τετραγώνου με τον Πλούτωνα, βάσει της θέσης των φυσικών ζωδίων που κυβερνούν και την σχέση 90ο μοιρών που έχουν βάσει αυτής της θέσης. Η σχέση 90ο μοιρών του Ήλιου με τον Πλούτωνα, δεν είναι ανεξάρτητη από την θέση στην οποία βρίσκονται, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με το ζώδιο που κυβερνούν το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται σε κάποιο οίκο και οι πλανήτες είναι οι πρεσβευτές των υποθέσεων των αντίστοιχων οίκων.
    Ήμουν εντελώς ξεκάθαρη και δεν ξέρω γιατί το επαναλαμβάνεις. Φαντάζομαι ότι μπορεί να αδυνατώ να σου το κάνω κατανοητό.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Χρήστος
    Κάτια είπαμε ότι αυτός ο συνειρμός είναι όμως λάθος (τουλάχιστον για εμένα) και έτσι οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις. Σαφώς και δεν είναι ανεξάρτητοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και ταυτοποίηση. Γιατί άλλο ο Οίκος άλλο το ζώδιο και άλλο ο Πλανήτης. Για εμένα το ένα είναι χώρος το άλλο γενετικές καταβολες και αρχετυπικές θεωρήσεις και το τελευταίο είναι ενέργειες και ψυχολογικές μονάδες. Δεν μπορεί ο χώρος να ισούται με τη ψυχολογική μονάδα ακόμη και αν έχουν συνδετικά στοιχεία.
    Νομίζω ότι έχουμε μία ξεκάθαρη διαφωνία η οποία δεν είναι κακό να υπάρχει, εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό "ποιος είναι ο πιο σωστός", ειδικά για εσένα απο τη μέχρι τώρα πορεία σου το ξέρω ότι δεν το βλέπεις καθόλου έτσι, όμως να μου επιτρέπεις να διαφωνώ όπως και εσύ σαφώς έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου.
    Last edited by Χρήστος Άρχος; 25-10-2011 at 05:49 PM.

Όνομα:
    Δημήτρης

Το εγώ είναι η κεντρική ουσία του εαυτού μας είναι μία προβολή του ανώτερου εαυτού μας, ο Ήλιος είναι μία προβολή του ανώτερου εαυτού μας και θέλησης που έχει μόλις αποκτήσει συνειδητότητα και αντιλαμβάνεται τον εαυτό της μέσω αυτής. Είναι η συνείδηση της ύπαρξης και η πνευματική της αφύπνιση. Είναι η στιγμή όπου ο πνευματικός εαυτός ανατέλλει και αρχίζει να αντιλαμβάνεται, δεν έχει όμως απόλυτα ξυπνήσει δεν έχει δει ολόκληρη την αλήθεια για αυτό και φοβάται το "τέλος" που θα επέλθει απο τον Πλούτωνα.
    Φοβάμαι ότι δεν θα συμφωνήσουμε ούτε και για τον Ήλιο. Αν καταλαβαίνω καλά θεωρείς τον Ήλιο / Εγώ κάτι σαν την «καθαρή ουσία» του εαυτού μας που μόλις έχει αρχίσει να αποκτάει συνείδηση και επικοινωνεί με το περιβάλλον μένοντας όμως αναλλοίωτο, δηλαδή χωρίς να επηρεάζεται από αυτό. Είναι υποτίθεται ένα ανώριμο στάδιο της ύπαρξής μας και εξαιτίας της ανωριμότητας του φοβάται το Πλουτώνιο τέλος. Αν όμως αυτό που ονομάζεις Εγώ δεν έχει απόλυτα ξυπνήσει όπως λες, τότε μάλλον όλοι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Δηλαδή το επόμενο στάδιο του συνειδητού ανθρώπου είναι κάτι σαν «Φωτισμένο Εγώ», «Υπερεγώ» ή μήπως η «Υπέρβαση του Εγώ»;

Όπως είπα προτιμώ να βλέπω τον Ήλιο σαν το συνειδητό μας κέντρο. Το πόσο ώριμοι ή ανώριμοι είμαστε, το πόσο εξελιγμένοι ή πρωτόγονοι είμαστε, το πόσο φοβόμαστε τον θάνατο κλπ προτιμώ να φαίνεται από το σύνολο του χάρτη και τη ζωή του καθενός. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον Πλούτωνα σαν απειλή για τον Ήλιο. Όλοι οι πλανήτες γύρω από αυτό το κέντρο γυρίζουν και όλοι συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στο να εκδηλωθεί η ουσία του ανθρώπου. Και φυσικά όλοι επηρεάζονται και επηρεάζουν αφού στο σύμπαν δεν υπάρχει τίποτα σε απομόνωση, πόσο μάλλον μέσα μας.

Όνομα:
    Χρήστος
    Εν μέρη ναι αυτή είναι η ερμηνεία. Υπερεγώ δεν μπορείς να ονομάσεις τον φωτισμένο εαυτό γιατί είναι ψυχαναλυτική ονομασία που αναφέρεται στις κοινωνικές επιρροές και συνθήκες που καταπιέζουν το εγώ. Πράγματι για τη δική μου θεώρηση η εξέλιξη του ατόμου δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν άλλα στάδια μπροστά μας, νομίζω ότι όντως μπροστά σε αυτά που περιμένει η ανθρωπότητα ας χρησιμοποιήσω μια λέξη σου κοιμόμαστε , όπως ο άνθρωπος του σήμερα βλέπει τον άνθρωπο του μεσαίωνα ή τον προωτόγονο άνθρωπο να κοιμάται ακόμη περισσότερο.
    Συνειδητό Κέντρο είναι ο Ήλιος αλλά ακριβώς επειδή βιώνει την υπαρξιακή του απειλή (λανθασμένα αλλά έτσι είναι) στον Πλούτωνα βιώνουμε και το υπαρξιακό άγχος του θανάτου. Στο επόμενο στάδιο ο Πλούτωνας θα Κυβερνά τον Ιχθύ και ο Άρης θα κυβερνά τον Σκορπιό ενώ ένα στάδιο πιο Πέρα τον Σκορπιό θα τον Κυβερνά ο Ερμής.
    Τίποτα δεν υπάρχει σε απομόνωση αλλά δεν αλληλεπιδρά με όλα και εκεί είναι η διαφωνία μας. Εκεί είναι το πρόβλημα το ΕΓΩ αλληλεπιδρά αλλά με άλλες σφαίρες ύπαρξης και όχι με τις κοινωνικές συνθήκες αποτελεί ένα εξελικτικό σημείο που σχετίζεται με τις απαρχές του σύμπαντος και σχεδιασμούς αυτού.
    Το ΕΓΩ δεν έχει χαρακτηριστικά απλά είναι ΕΓΩ, για αυτό και δεν θα πρέπει να το συσχετίζουμε με το "ΕΓΩ είμαι". Το Εγώ είμαι μία ψυχολογική δυνατότητα αχρωμάτιστη, όταν θα πάμε στο "εγώ είμαι" τότε θα μπουν πλάσια είτε περιβαλλοντικά είτε βιολογικά. Στο εγώ απλά έχουμε την αίσθηση της ύπαρξης και συνείδησης που ανάλογα με το επίπεδο εξέλιξης συμπεριφέρεται και ανάλογα.
    Last edited by Χρήστος Άρχος; 25-10-2011 at 07:01 PM.

Όνομα:
    Χρυσάνθη

Re: Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος...

Για να είμαι ειλικρινής τυχαία έπεσα και στάθηκα στα περί 12ου και Ποσειδώνα. Πες τα καλή μου γιατί και εγώ φρικάρει που κανείς δεν δίνει σημασία στα καλά και τα ωραία του 12ου!

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Page 6 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)