- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 56
Thread: Κρονιοι τυποι
-
12-10-2010, 07:03 AM #41
Re: Κρονιοι τυποι
"...Όταν ο Κρόνος είναι «βεβαρημένος» ο άνθρωπος χάνει τις «σταθερές» του, την εποπτεία των συνθηκών και των καταστάσεων και νιώθει ανασφαλής και αδύνατος. Αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας που νιώθει, είναι η νεύρωση στον τομέα που εκδηλώνεται η ανεπάρκεια.
Γι’ αυτό και λέμε ότι ο χώρος και η ένταση των συμπλεγμάτων ανιχνεύονται στο ωροσκόπιο με την μελέτη του Κρόνου.
Πρέπει να θυμάστε ότι το συναίσθημα της ανεπάρκειας απομονώνει τον άνθρωπο από την αντικειμενική εκτίμηση των συνθηκών του πραγματικού ή ψυχικού χώρου γίνεται έμμονη ιδέα και, τελικά, τον απομονώνει από το πρόβλημά του ενώ, κατά ένα περίεργο τρόπο, συντηρεί και μεγαλώνει το πρόβλημα. Έτσι γεννιέται η συμπλεγματική κατάσταση."
Αυτούσιο απόσπασμα από το βιβλίο της Θ.Ντάκου «Αστρολογία»« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
12-10-2010, 08:48 AM #42
Κοραλλία, συμφωνώ μαζί σου στο 100% , αλλά αυτή η τοποθέτησή σου νομίζω ότι για όσους διαβάζουν προσεχτικά τα posts σου, είναι πια σαφής. Ωστόσο βλέπω τις ίδιες και τις ίδιες τοποθετήσεις των μελών… Τις ίδιες απορίες… Τις ίδιες φοβίες… Τις ίδιες ερμηνείες.
Νομίζω ότι σ’ αυτό φταίει η διάθεση εκμετάλλευσης ή η έλλειψη γνώσεων των επαγγελματιών αστρολόγων της προηγούμενης γενιάς, που για να προκαλέσουν το αίσθημα αβεβαιότητας των υποψήφιων πελατών τους, επισημοποίησαν το «φόβητρο» του Κρόνου.
Έχουν δοθεί για τον Κρόνο διάφοροι χαρακτηρισμοί, εντελώς αποπροσανατολιστικοί και όλοι ξέρουμε ότι ο άνθρωπος, άλλο που δεν θέλει από το να φορτώσει τις ευθύνες του κάπου.
Αν κοιτάξουμε τα προηγούμενα posts στα οποία τοποθετήθηκαν μέλη που έχουν έντονο Κρόνο, θα δούμε ότι αστειεύτηκαν και δήλωσαν ότι δεν ενοχοποιούν τον Κρόνο για τα δεινά στη ζωή τους. Λογικό μου φαίνεται γιατί ο Κρόνος κάνει τον άνθρωπο συγκρατημένο και υπεύθυνο για τις πράξεις του.
Οι μη ορθά εξηγημένες έννοιες όπως «κακοποιοί» πλανήτες, μόνο κακό κάνουν. Οι αστρολογικοί κύκλοι έχουν εφεύρει όρους που δύσκολα γίνονται κατανοητοί από την φιλοσοφική τους πλευρά.
Σπάνια ακούω για την ανταμοιβή του Κρόνου. Για το καλό διαρκείας που μπορεί να φέρει στην ζωή του ανθρώπου όταν εκμεταλλευτεί σωστά την επιρροή του.
Αλλά αυτό το κακό γίνεται και με έμμεσο τρόπο. Όταν η περίοδος της επιρροής του Δία χαρακτηρίζεται «τυχερό» και όχι μία περίοδος όπου ο άνθρωπος είναι αισιόδοξα διακείμενος προς την ζωή του και έτσι έλκει το καλό-τυχερό , δια της ατόπου επαγωγής, ο Κρόνος γίνεται ένα «άτυχο» αστρολογικό συμβάν.
Αυτές οι βαθιές καταγραφές στο θυμικό των ανθρώπων, δύσκολα ξεπερνιούνται.
Θα σου πρότεινα, αν έχεις το χρόνο και την διάθεση, να μας παραθέσεις μια σχετικά εμπεριστατωμένη εξήγηση της λειτουργίας του Κρόνου, στην οποία θα περιλαμβάνεται η απομυθοποίηση της δαιμονοποίησής του.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
12-10-2010, 11:59 AM #43
Μα θα συμφωνησω και εγω η γκρινιαρα σχετικα με τον κρονο.Ας του σουρνω κατα καιρους διαφορα στα θεματα εδω μεσα ,οπως εγραψα πιο πανω ,μετα απο καιρο βλεπω οτι καταενα περιεργο τροπο οχι μονο δεν περιοριζει οπως νομιζα αλλα δυναμωνει και προστατευει κατα ενα τροπο και αργοτερα με πιοωριμη ματια σε γλυκαινει κιολας αν και πρεπει να περασεις πολλα σταδια πικρας.
Παραδειγμα ,την συνοδο ηλιου-κρονου την εχω στο σκορπιο στο τεταρτο σπιτι μου .Ο σκορπιος βρισκεται εμπεριεχομενος στον 4ο οικο ,η ακμη του οποιου βρισκεται στον ζυγο.Οπου και να διαβασεις μια αναλυση θα σου πει "Α,με ακμη 4ου στο ζυγο ,το σπιτι και η οικογενεια θα ειναι αρμονικη κ.λ.π κ.λ.π "και εκ πρωτης οψεως ετσι ηταν ,ωστοσο και εδω παμε και στο ποση "υπογεια δυναμη " μπορει να κρυβει καμμια φορα ο εμπεριεχομενος οικος οταν μαλιστα εχει δυνατες οψεις ,κατω απο την αρμονικη επιφανεια η οικογενεια μου βιωνε εναν πατερα βιαιο ,αυταρχικο που μπορει εμενα να μην με ειχε ποτε δειρει οπως εκανε με τα υπολοιπα μελη της οικογενεια μας αλλα ηταν χειροτερο γιατι πρωτον ζουσα με τον φοβο ,οτι καποια στιγμη θα μπορουσε να με δειρει οπως τους αλλους και ταυτοχρονα εχωντας αυτη την "προνομιουχα" θεση και η οικογενεια εμοιαζε διχασμενη και εγω ημουν αναγκασμενη να ζηταω πραγματα απο εκεινον επειδη υποτιθεται οτι μου εκανε τα χατηρια.
Φανταστειτε τι βαρος ειναι ενα παιδι μικρη ηλικια 7-8 χρονων να πρεπει να μεγαλωσει ωστε να κρατησει ισσοροπιες .Οταν χωρισαν οι γονεις μου και για ενα μεγαλο διαστημα μεχρι τα 15 που βγηκε το διαζυγιο επρεπε να συνεχισω να ειμαι πλεον η μοναδικη μεσολαβητρια αναμεσα στους γονεις μου και να βαζω σε δευτερη μοιρα ολα τα αλλα.Δεν μπορω να πω οτι χαρηκα εφηβεια .Επρεπε να κανω συνεχεια υπομονη .
Δεν ενιωθα τιποτα ,ιδιαιτερα για τον πατερα μου και καποια στιγμη γυρω στα 19 ξεσπασα και ειπα τερμα.Και ξερεις αρχισαν να συνειδητοποιουν πιστευω σιγα σιγα τι ειχαν κανει και με το να αναμασουν τις μεταξυ τους διαμαχες για χρονια ειχαν πιεσει τα παιδια του .Μετα απο 5-6 χρονια τωρα τα πραγματα εχουν βελτιωθει κατα πολυ .Περα απο καποιους μικροκαυγαδες,εχουν και εκεινοι παρει επιτελους τον ρολο των γονιων που πρεπει να φροντιζουν τα παιδια τους ασχετα με τα μεταξυ τους προβληματα και εγω απο την μερια μου εμαθα να τους ακου και να τους καταλαβαινω .Δικαιολογω τωρα τα ελλατωματα τους που σαν παιδι μεσα στην ανωριμοτητα μου δεν μπορουσαν να τα διακιολογησω και να σκεφτω γιατι αντιδρουν ετσι.Τωρα ξερω οτι μ αγαπανε ,πραγμα που σαν παιδι δεν ημουν απολυτως βεβαιη (μαλλον ημουν ο Κοφι Αναν :toung και τους αγαπαω και εγω οχι μονο επειδη ειμαι παιδι τους ,αλλα ανθρωπινα και ζεστα και εμαθα εστω και με το δυσκολο τροπο οτι μεσα του ο καθε ανθρωπος εχει κενα ,εχει πικρες ,ελλατωματα που δεν μπορει να τα ελεγξει .Μεσα απο αυτα τα γεγονοτα εμαθα να αγαπω και να συγχωρω τους αλλους ανθρωπους και νομιζω οτι ειναι μεγαλα δωρα και τα δυο.
Αν ειχα μοναχα ας πουμε ηλιος εξαγωνο με δια ,σεληνη τετραγωνο με δια ,σεληνη με τριγωνο ουρανο ,πιστευω οτι θα ημουν ενα ατελειωτο χαχανο ,καλοκαρδη αλλα Ουτε θα ηξερα που αξιζει να δωσεις αγαπη ,ΟΥΤΕ ποιος αξιζει την αγαπη ,ΟΥΤΕ πιστευω θα ειχα μαθει να αγαπω τον αλλον στο βαθος του.
Οι δυσκολιες μας μεγαλωνουν ,μας ζοριζουν αλλα οταν μετα παο τοσο κακοτραχηλο δρομο τελικα ανακαλυπτεις οτι τελικα αγαπιεσαι ,τοτε ειναι πραγματικα θειο δωρο.Με το Δια ολα σου ερχονται τοσο ευκολα που μπορει να μην καταλαβαινεις ποσο τυχερος εισαι και με τον ουρανο τοσο γρηγορα που δεν τα συνειδητοποιεις.
Ο κρονος θα σου δωσει στο τελος της διαδρομης τοση μεγαλη ικανοποιηση, γιατι αυτο που σου δινει το εχεις κερδισει απο το να το αντεξεις .
-
13-10-2010, 12:54 AM #44
Νομιζω οτι το να μαθει κανεις να αγαπα κ κυριως να συγχωρει τους αλλους ανθρωπους,
ειναι το μεγαλυτερο δωρο που θα μπορουσε να παρει απο τη ζωη κ σημαινει οτι
καταφερε να εξελιχθει σαν ατομο.
Κ αυτο μπορει να το πετυχει μονο αν μαθει να συνεργαζεται σωστα με ολους τους πλανητες του.
-
13-10-2010, 07:17 AM #45
-
13-10-2010, 11:46 AM #46
Να προσθέσω πως ο Κρόνος είναι το κατάλληλο φάρμακο για ένα ματαιόδοξο ωροσκόπιο και σας μιλάω εκ πείρας@
What goes around comes around
-
13-10-2010, 01:31 PM #47
Γεια σου, Κάτια μου.
Οι απόψεις αυτές για τον Κρόνο αποτελούν επιβίωση των αντιλήψεων της παραδοσιακής αστρολογίας. Η παραδοσιακή αστρολογία αναπτύχθηκε μέσα σε διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα από τα σημερινά και μέσα από διαφορετικές αντιλήψεις. Επειδή η ψυχολογία δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την σχέση του "μέσα" με το "έξω", ότι κρύβουν μέσα τους ένα πολύ μεγαλύτερο κόσμο απ' αυτόν που φαίνεται και δεν αντιλαμβάνονταν την έννοια των ψυχικών κινήτρων.
Έτσι η αστρολογία ήταν φαταλιστική, πίστευε δηλαδή στο πεπρωμένο και ότι τα γεγονότα έρχονται απ' έξω και επιβάλλονται στον άνθρωπο. Επειδή οι εξωκρόνιοι δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί, ο Κρόνος ήταν ο πιο "κακεργέτης" πλανήτης κι έτσι έγινε η προσωποποίηση του πεπρωμένου (η σημερινή εμμονή ότι σχετίζεται με το κάρμα) και σήμαινε κακουχίες και βάσανα. Πήρε επίσης την μορφή του "δασκάλου", ένας άλλος αυταρχικός ρόλος, που σε τιμωρεί για να μάθεις.
Στον 20ο αιώνα, με την ανάπτυξη της ψυχολογίας, οι αντιλήψεις αυτές ανατράπηκαν. Η σημαντικότερη συνεισφορά της ψυχολογίας, κατά την γνώμη μου, πέρα από την αυτογνωσία, είναι ότι έδωσε στον άνθρωπο την αίσθηση της ευθύνης για τον εαυτό του και την ζωή του. Ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος, μεγαλώνοντας, για τις επιλογές του και για να διαχειριστεί τα προβλήματά του και γενικά το δυναμικό του. Δεν είναι κρίμα εμείς να έχουμε ακόμα αντιλήψεις περασμένων αιώνων αγνοώντας όλη την πρόοδο της γνώσης και της αυτογνωσίας που κατάφερε ο άνθρωπος;
Οι "κακεργέτες" πλανήτες είναι οι πλανήτες που χρειάζονται περισσότερη ωριμότητα, επίγνωση και λογική για να διαχειριστούμε τις ιδιότητες τους. Έτσι, τους πλανήτες αυτούς είναι πιο δύσκολο να τους διαχειριστούμε σε μικρές ηλικίες κι αν το άμεσο περιβάλλον μας (ως πιο ώριμο υποτίθεται) δεν μας βοηθήσει να τους βιώσουμε σωστά έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα μεγαλώνοντας να τους κατανοήσουμε και να τους χειριστούμε. Επειδή η φύση τους και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι έντονα αναγκαζόμαστε να τους αντιμετωπίσουμε και τότε οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη επίγνωση και αυτογνωσία.
Να δώσω εμπεριστατωμένη εξήγηση της λειτουργίας του Κρόνου είναι κάπως δύσκολο γιατί κυριολεκτικά θα μπορούσε κανείς να γράψει τόμους βιβλίων για τον Κρόνο. Θα θίξω όμως μια πλευρά του που έχει σχέση με το τόσο γλαφυρό ποστ της φίλης Hattie23.
Ο Κρόνος είναι το δομημένο Εγώ, το ανώτερο σημείο που μπορεί ο καθένας μας να φτάσει σ' αυτό (κυβέρνηση στον Αιγόκερω). Το δομημένο Εγώ καταλήγει σε μια σωστά δομημένη κοινωνία (συγκυβέρνηση στον Υδροχόο). Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με μια ισορροπία ανάμεσα στην λογική και την αντικειμενική κρίση από την μια και το αυναίσθημα από την άλλη (έξαρση στον Ζυγό). Αυτό είναι το στοίχημα του Κρόνου, να υπάρχει αυτοέλεγχος στο συναίσθημα χωρίς όμως να αποκόβεται και να αποξενώνεται συναισθηματικά από τους άλλους. Να ελέγχει τα συναισθήματα χωρίς να γίνεται ψυχρός.
Για παράδειγμα, δεν μπορώ να κυκλοφορώ κάθε μέρα μέσα στην κοινωνία και να βγάζω περίπατο τα καθημερινά μου συναισθήματα. Να φωνάζω στους άλλους γιατί είμαι θυμωμένη, να μην τηρώ την ουρά στην τράπεζα γιατί είμαι ανυπόμονη, να περνώ με κόκκινο γιατί εγώ έχω μεγαλύτερη σημασία από τους άλλους. Αυτό οδηγεί στις έννοιες του Κρόνου: υπεθυνότητα, ωριμότητα, σεβασμός, κανόνες, τάξη. Αυτό εννοούμε δομή του εαυτού μας και της κοινωνίας. Ο Κρόνος είναι κοινωνικός πλανήτης, έχει σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ομάδες και δομές σχέσεων.
Ο Κρόνος δεν τα πάει καλά στο 4ο σπίτι γιατί η οικογένεια είναι ένα σύστημα, μια δομή ρόλων και σχέσεων εξ ορισμού συναισθηματικών και ο Κρόνος καλείται εκεί να φέρει συναισθηματικό αυτοέλεγχο, ωριμότητα και υπευθυνότητα στην διαχείρηση του συναισθήματος ώστε οι ρόλοι και οι σχέσεις να λειτουργήσουν καλύτερα για όλους, για το σύνολο της οικογένειας. Αυτή η διαδικασία όμως μπορεί να φέρει μεγάλο ψυχικό πόνο στα μέλη της οικογένειας. Μέχρι η οικογένεια αυτή να καταφέρει να φτάσει σ' αυτό το επίπεδο σχέσεων μπορεί να περάσει μέσα από πολύ επώδυνες διαδικασίες έκφρασης υποκειμενικών συναισθημάτων που δεν συναντούν την κατανόηση των άλλων και οδηγούν σε ψυχρότητα και αποξένωση, προσπάθεια των μελών της οικογένειας να ελέγχει ο ένας τα συναισθήματα του άλλου και πολλά άλλα. Τα συνηθέστερα προβλήματα του Κρόνου στο 4ο προέρχονται από το γεγονός ότι κάποιος (συνήθως ένας από τους γονείς ή και οι δυο) βάζει τον εαυτό του και τα συναισθήματα του πάνω από τον ρόλο του και την σωστή λειτουργία της οικογένειας ως σύνολο διαταράσσοντας την δομή της.
-
13-10-2010, 01:42 PM #48
Κοραλλία σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο και την διάθεση. Νομίζω ότι αυτό που μπορούμε να διαβάσουμε όλοι, είναι υπέρ αρκετό!
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
13-10-2010, 06:33 PM #49
Κρονιος τύπος χαρακτηρίζεται και κάποιος που έχει Κρόνο στο Ζυγο στην έξαρση του και στ5ην 16η μοίρα? Αν φερ' ειπειν ο ίδιος έχει και Σελήνη στο Ζυγό στον τέταρτο οίκο που ειναι και ο Κυβερνήτης της Σελήνης , χαρακτηρίζεται και ως σελήνιος τυπός?? Λεω εγω τώρα....
Ευχαριστω.
-
13-10-2010, 06:43 PM #50
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.