- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 42
Thread: Ο 12ος οίκος του ζωδιακού
-
22-07-2011, 11:39 AM #31
Re: Ο 12ος οίκος του ζωδιακού
Αγαπητέ Keymaster_12 (ούτε κι εγώ ξέρω το όνομα σου αλλά δεν το θεωρώ αγένεια),
Γενικά δεν διαφωνώ με όσα έγραψες (παρεμπιπτόντως μου φαίνεσαι λαλίστατος και στο γραπτό λόγο). Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμφωνούμε και να τελειώσει εδώ το θέμα.
Το γενικότερο ζήτημα όμως είναι ότι από τη μια πλευρά έχουμε την αυστηρή παράδοση της αστρολογίας που κατατάσσει κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα σε κάθε οίκο (μιας και για οίκους μιλάμε) και από την άλλη έχουμε τη σύγχρονη αντίληψη της σχετικότητας των πάντων που λίγο-πολύ αναφέρεις, όπου όλα χωράνε παντού. Νομίζω πως αν η παραδοσιακή αντίληψη είναι κάπως απωθητική λόγω της αυστηρότητάς της και η σύγχρονη αντίληψη είναι συχνά εξίσου απωθητική λόγω της σύγχυσης που προκαλεί. Και αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι όταν έχουμε προαποφασίσει τι θέλουμε να βρούμε σ’ ένα χάρτη και ερμηνεύουμε τα διάφορα στοιχεία έτσι ώστε να μας δώσουν αυτό που από την αρχή ζητούσαμε. Όταν δεν υπάρχει ένας «τυφλοσούρτης», χρειάζεται καλή κρίση και συχνά διαίσθηση για να φτάσεις σ’ ένα σίγουρο συμπέρασμα.
Συγκεκριμένα για τον κινηματογράφο λοιπόν, πιστεύω ότι εξετάζοντας έναν συγκεκριμένο χάρτη θα πρέπει να αναζητήσουμε την τυχών έφεση στους πλανήτες. Ένας τονισμένος Ποσειδώνας για παράδειγμα (όπως στην περίπτωση του Μίκυ απ’ όπου ξεκίνησε η κουβέντα) είναι μια καλή ένδειξη. Από εκεί κι ύστερα το πως / που θα εκδηλώσει αυτήν την έφεση ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άλλη ιστορία και εκεί παίζουν ρόλο και οι οίκοι. Αν για παράδειγμα η καλλιτεχνική τάση δεν συνδυάζεται με την απαραίτητη εκφραστικότητα δύσκολα θα έχουμε έναν ηθοποιό, μπορούμε όμως να έχουμε έναν επιχειρηματία στο χώρο των τεχνών. Αν υπάρχει ένας ισχυρός 10ος οίκος μπορεί αυτή η καλλιτεχνική τάση να γίνει καριέρα / κοινωνικό πρόσωπο. Αν υπάρχει ένας ισχυρός 12ος οίκος μπορεί να γίνει κατάθεση ψυχής.
Πιστεύω λοιπόν ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος είναι δύσκολο να δει τον κινηματογράφο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ταυτόχρονα (και διασκέδαση και καριέρα και λεφτά και λυτρωτική έκφραση κλπ). Κάτι θα υπερισχύει και αυτό θα φαίνεται στον χάρτη του. Αλλά βέβαια η στάση του καθενός μας απέναντι στον κινηματόγραφο (όπως και σε οτιδήποτε άλλο) μπορεί να διαφέρει, όπως διαφέρουν και οι χάρτες μας. Το πως θα βιώσει ο κάθε άνθρωπος τους οίκους είναι δικό του θέμα και δεν χρειάζεται να γενικεύουμε γιατί περιοριζόμαστε χωρίς λόγο.
Δημήτρης
-
22-07-2011, 11:12 PM #32
Συμφωνω μαζι σου Κατια. Εχω διαπιστωσει, εστω κι αν ασχολουμαι τελειως ερασιτεχνικα, οτι ο Vehlow ειχε δικιο οταν υποστηριζε , πως το ηλιακο ωροσκοπιο παιζει σημαντικο ρολο και δεν πρεπει να το παραβλεπουμε.
-
22-07-2011, 11:26 PM #33
Αγαπητέ Δημήτρη σε ευχαριστώ για την απάντησή σου καταρχάς! Αγένεια εννοούσα πως απευθυνόμουν σε δυο άτομα, το ένα με το όνομά του και το άλλο με το ψευδώνυμο!:bigsmile:
Συμφωνώ με την αντιμετώπιση της παραδοσιακής vs σύγχρονης αντίληψης! Εννοείται πως χρειαζόμαστε βιβλία, εγχειρίδια και λοιπά, καθώς όλοι από κάπου ξεκινάμε να μελετάμε μια επιστήμη, και εγώ όπως και εσύ φαντάζομαι από κάπου ξεκινήσαμε. Αυτό που υπονοούσα είναι πως δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μένουμε μόνο σε αυτά και να μην προσπαθούμε να περάσουμε σε επόμενο βήμα. Κανένα βιβλίο δεν σου μαθαίνει τη σύνδεση όλων των στοιχείων ενός χάρτη, μόνοι μας την κάνουμε. Καλή κρίση και διαίσθηση θεωρώ πως την χρειαζόμαστε όλοι σε κάθε ανάλυση χάρτη, καθώς η ερμηνεία απαιτεί και μια διαίσθηση, όχι μόνο τι λένε τα βιβλία! Όντας μεγάλος θαυμαστής των βιβλίων, με ενοχλεί όμως να ακούω ότι ο ¶ρης στον Κριό συμβολίζει μονάχα τα παρακάτω10 πράγματα (δεν θα τα αναφέρω, απλό παράδειγμα φέρνω). Θα μπορούσε να συμβολίζει και κάτι ακόμα, πράγμα που πολλά άτομα δεν το δέχονται. Αφού το βιβλίο δεν το λέει σου λένε! Αυτή η εμμονή είναι που με εκνευρίζει λιγάκι! Δεν πιστεύω πως εξελίσσομαι αν εμμένω μονάχα σε αυτά που διαβάζω, οφείλω να κάνω και τις δικές μου παρατηρήσεις!
Για τον κινηματογράφο συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, και για τον Ποσειδώνα και για τους οίκους και ακόμα περισσότερα. Τα έχουμε διαβάσει από βιβλία και έχουν μια βάση. Απλά από τη στιγμή που όπως είπες θα εκφραστούν ανάλογα με τον χάρτη μας, για ποιο λόγο να κατηγοριοποιήσω το που ανήκουν? Ο κινηματογράφος, γιατί να πρέπει να τον εντάξω σε κάποιο οίκο, εφόσον θα τον μελετήσω ατομικά για να δω πως θα εκφραστεί σε κάποιο ωροσκόπιο? Αυτό προσπάθησα να εκφράσω χτες με την διαφορετική οπτική γωνία που έλεγα. Εφόσον υπάρχουν 12 οίκοι, γιατί να ανήκει μονάχα σε έναν? Εφόσον δεν μιλάμε για συλλογικά αρχέτυπα του Γιούνγκ(όχι δεν θα αναφερθώ καθώς ξεφεύγουμε, αλλά καταλαβαίνεις πως το εννοώ!) τότε δεν υπάρχει λόγος κατάταξης. Αυτό εννοούσα πάντως!
Φυσικά ταυτόχρονα δεν θα δει ένας άνθρωπος τον κινηματογράφο από όλες τις πλευρές, πάντα κάτι θα υπερτερεί έχεις δίκιο. Νομίζω όμως πως θα συμφωνήσω περισσότερο με την τελευταία σου δήλωση «Το πως θα βιώσει ο κάθε άνθρωπος τους οίκους είναι δικό του θέμα». Εδώ είμαι και εγώ! Ακόμα και αν κάποιος έχει στον χάρτη του τονισμένο Ποσειδώνα στον 10ο, μπορεί το άτομο να μην το ανακαλύψει ποτέ, λόγου χάρη! Επομένως νομίζω πως συμφωνούμε διαφωνώντας…
Κώστας
-
23-07-2011, 12:05 AM #34
Κώστα μου, για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα στο τέλος, να σου πω ότι κάποιες βασικές πληροφορίες είναι απαραίτητες για την ερμηνεία ενός χάρτη ή την εξέταση μιας υπόθεσης\περίπτωσης , από αστρολογική σκοπιά.
Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να δούμε τα καλλιτεχνικά θεάματα που δεν περιορίζονται στον κινηματογράφο φυσικά. Υπάρχουν χορευτικές ομάδες, υπάρχει το πατινάζ, το θέατρο, η αυτοσχεδιαστική κωμωδία, τα μαγικά επί σκηνής, το τσίρκο και ένα σωρό άλλα που υπάγονται στον 5ο . Δεν είναι ίδιοι καλλιτέχνες όμως οι χορευτές με αυτούς του τσίρκου ή της αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας.
Όταν λοιπόν σου ζητηθεί να δεις αν θα πάει καλά ένα θέαμα σε μία ημερομηνία, θα κοιτάξεις απαραίτητα τον 5Ο , έτσι δεν είναι;
Αν όμως το θέαμα γίνει συγκεκριμένο, τότε αυτό πρέπει να έχει έναν δικό του δείκτη για να μπορείς να το δεις. Ο κινηματογράφος έχει τον Ποσειδώνα. Έστω ότι σου φέρουν ένα χάρτη ρωτώντας σε, ποιο από τα επαγγέλματα 5ου κάνει ο κάτοχος του εν λόγω χάρτη. Τι θα κοιτάξεις;
Για παράδειγμα, την καριέρα την βλέπουμε στον 10ο , αλλά όχι τι καριέρα. Δεν βλέπουμε τους ίδιους δείκτες για έναν φωτογράφο ή ένα ζωγράφο , ακόμα και αν ο ένας φωτογραφίζει το τοπίο που ο άλλος φωτογραφίζει.
Όταν ψάχνεις τα νοσοκομεία, κοιτάς 12ο και δεν διαχωρίζεις τον τομέα που ειδικεύεται το νοσοκομείο. Το Ωνάσειο δεν το ψάχνεις στον 5ο επειδή ο Λέοντας σχετίζεται με την καρδιά και το Σωτηρία στο Δίδυμο\3ο επειδή ο Ερμής σχετίζεται με τους πνεύμονες. Υπάγονται όλα στον 12ο .
Αν όμως ψάχνεις την ειδικότητα του γιατρού, τότε ναι, κάποιος πλανήτης και κάποιος οίκος πρέπει να είναι τονισμένοι.
Για τον κινηματογράφο, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει έντονος Ποσειδώνας και 12ος , με όλους τους άμεσους ή άμεσους τρόπους που ένας χάρτης μπορεί να το δείξει , κάνοντας τους δικούς του συνδυασμούς.
Επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω στον αέρα, ζήτησα από την διαχείριση να μου στείλει 10 τυχαίους χάρτες κορυφαίων σκηνοθετών του παγκόσμιου κινηματογράφου και ελπίζω να εντυπωσιαστείς, όσο εντυπωσιάστηκα κι εγώ με την τόσο έντονη εμπλοκή Ποσειδώνα\ 12ου και Ήλιου \5ου .
Σύντομα θα αναρτηθεί η σχετική εργασία γιατί κατά τα άλλα, είμαι και σε διακοπές…« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
23-07-2011, 01:58 AM #35
Κάτια μου δεν θέλω να ισοπεδώσω τίποτα πίστεψέ με το ακριβώς αντίθετο! Φυσικά και συμφωνώ με όλα όσα λες, ειδικά το κομμάτι των νοσοκομείων πολύ γέλασα, μπράβο σου!. Έχεις δίκιο απλά δεν εστίασα στο ειδικό τόσο πολύ!
Όπως λες υπάρχει η βασική γνώση που μαθαίνουμε απο τα βιβλία ή απο μελέτες ή απο έρευνες, είμαι κάτι παραπάνω απο υπερ, αφού πιστεύω πως απο κάπου όλοι ξεκινάμε. Ναι τα θεάματα θεωρητικά είναι στον 5ο και δέχομαι και την Ποσειδώνια άποψη σου (θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη σχέση, λόγω της Ποσειδώνιας φύσης). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε κάποιον χάρτη παίζει το ενδεχόμενο να δούμε και κάποιους άλλους πιθανούς συνδυασμούς, τους οποίους αν μείνουμε κολλημένοι δεν θα τους ερμηνεύσουμε σωστά ή θα τους αγνοήσουμε, εκεί είναι η ουσία της κουβέντας μου!
Φυσικά θα θεωρήσω ορισμένους δείκτες σαν δεδομένους, αφού απο κάπου θα ξεκινήσω να μελετώ τον εκάστοτε ατομικό χάρτη. Απλά θέλω να είμαι και ανοιχτός και σε άλλες ερμηνείες. Νιώθω πως βάζοντας σε καλούπια τα πάντα Κάτια τότε θα μείνουμε με ένα τεράστιο εγχειρίδιο που θα απαντά σε όλες μας τις απορίες, επομένως ποιά η ανάγκη της ανάλυσης, αν μπορούμε απλά να γυρίσουμε τις σελίδες?
πχ ο κινηματογράφος σαν θέαμα πάει στον 5ο, σαν έκφραση πάει στον δωδέκατο, σαν δουλειά θα κοιτάξω τον 10 κλπ. Όπως είπες και λέω και εγώ ανάλογα με τον εκάστοτε ατομικό χάρτη! Ναι σαν δείκτης σαφώς παίζει μεγάλο ρόλο ο Ποσειδώνας και ακόμα καλύτερα στον 12ο οίκο. Η αφηρημένη έννοια του κινηματογράφου πες μου όμως για ποιό λόγο να την κατατάξω κάπου, αφού σε κάθε χάρτη θα κοιτάξω τους ανάλογους δείκτες? Εκεί έγκειται η απορία μου αγαπητή Κάτια και όχι τόσο στους τρόπους ερμηνείας. Εκεί συμφωνούμε απόλυτα ίσως και περισσότερο απο όσο το αναλύουμε!
Όταν τελειώσεις το άρθρο θα χαρώ να το κοιτάξω πραγματικά, αφού συγκριτικά άρθρα με ενδιαφέρουν, όποιο και αν είναι το θέμα! Φυσικά όποτε το γράψεις, γιατί όλοι κατά τα άλλα είμαστε και σε διακοπές, καλά κάνεις και το αναφέρεις:bigsmile:
-
23-07-2011, 02:32 AM #36
Κωστή μου, υπάρχει μια τεράστια παρανόηση που δεν την παρατήρησα από την αρχή. Εγώ δεν είπα να κατατάξουμε τον κινηματογράφο ντε και καλά σε κάποιο οίκο. Τον 12ο όμως, τον συνδέω με ιδιότητες των βασικών δημιουργών του κινηματογράφου, που είναι οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι δευτερευόντως. Με τον ίδιο τρόπο που τον χειρουργό θα τον δεις στον 8ο \Σκορπιό και θα συνδέσεις τα χειρουργεία με τον ¶ρη.
Όπως θα έχεις παρατηρήσει, όταν παρουσιάζουν μία ταινία, λένε μια ταινία του τάδε σκηνοθέτη και δεν αναφέρονται στην υπόλοιπη πλειάδα συντελεστών, ούτε καν στον σεναριογράφο που στην τελική είναι η αιτία της ταινίας (άλλη πίκρα αυτή!).
Διαβάζοντας ξανά και ξανά κάποιες θέσεις, κατάλαβα ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πήρα αυθαίρετα ένα θέαμα από τον 5ο και το πήγα στον 12ο (δεν θυμάμαι ποιος το έγραψε αυτό) , ενώ στην ουσία αυτό που λέω, είναι ότι υπάρχει έντονος 12ος στους βασικούς δημιουργούς αυτού του θεάματος, που λέγεται κινηματογράφος.
Τα γραπτά είναι εκεί και όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει μόνος του τι ακριβώς υποστήριζα. :embarrest
Το Κριάρι μέσα μου, από την τρέλα του πάθους που με πιάνει, δεν καταλάβαινα τι είχαν καταλάβει οι άλλοι!
Έχω κι ένα Πλούτωνα να περνάει πάνω από τον ¶ρη μου ε; Υποτίθεται ότι εσείς με καταλαβαίνεται!« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
23-07-2011, 02:51 AM #37
Δεν υπάρχει λόγος ντροπής Κάτια, σε όλους συμβαίνει να παρανοούμε κάποια πράγματα, σιγά το πράγμα!
Ναι αυτό έλεγα και εγώ πως δεν υπάρχει λόγος κατηγοριοποίησης! Λογικά όπως έγραψα παραπάνω, δεν αναιρώ καθόλου τον Ποσειδώνα ή τον 12ο πάντα για τους βασικούς δημιουργούς (μεγάλη πίκρα όντως... Ποιός διαβάζει τους τίτλους τέλους, μόνο ελάχιστοι σε πληροφορώ!). Σαν επαγγελματίας μεταφραστής ακόμα και στον υποτιτλισμό ελάχιστοι θα γνωρίζουν ποιός έκανε όλη τη δουλειά λόγου χάρη!
Όσο για το Κριάρι που λες, λογικό είναι να είναι λιγάκι πιο ορμητικό, έτσι είναι η φύση του εξάλλου!!!:toung:
-
23-07-2011, 01:20 PM #38
Γεια σου, Κάτια μου.
Ενδιαφέρουσα η εργασία που λες και περιμένω να την διαβάσω.
Πάντως ψάχνοντας για να επιλέξω χάρτες για το σεμινάριο, κοίταξα τους χάρτες του Αλμοδοβάρ και του Γούντυ ¶λεν, που είναι κι οι δυο και σκηνοθέτες και σεναριογράφοι. Δεν έχουν κανένα πλανήτη στο 12ο αλλά ο Ποσειδώνας είναι τονισμένος και στους δυο χάρτες. Κοίταξα ταυτόχρονα και τον χάρτη ενός Κύπριου τραγουδιστή και έχει Ήλιο και Αφροδίτη στον 12ο ενώ κανονικά δεν εντάσσουμε το τραγούδι στο 12ο.
Συμφωνώ με την άποψη του Δημήτρη ότι οι πλανήτες και τα ζώδια δείχνουν την έφεση και μετά αυτή διοχετεύεται στους οίκους. Όταν υπάρχει η έφεση, ο 12ος οίκος ευνοεί γενικά οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση, και όχι μόνο τον κινηματογράφο, επειδή ακριβώς η τέχνη γενικά είναι μια καλή διέξοδος των ψυχικών περιεχομένων του 12ου οίκου, που δεν έχουν την ευκολία να εκδηλωθούν με άλλους τρόπους.
Για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα, ο Χεμινγουέη είχε Ερμή στην Παρθένο στον 12ο ενώ παραδοσιακά δε μπορούμε να εντάξουμε την λογοτεχνία και την συγγραφή στον 12ο. Το ίδιο ισχύει και για τους σεναριογράφους. Και χορευτές θα δούμε με πλανήτες στον 12ο ενώ δεν μπορούμε να εντάξουμε καθαρά τον χορό στον 12ο.
Έτσι, όταν υπάρχει η έφεση προς την τέχνη από πλανήτες και ζώδια, ο 12ος οίκος θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τέτοιου είδους έκφραση λόγω της φύσης του, αλλά προς όλα τα είδη τέχνης και όχι μόνο στον κινηματογράφο. Ο 12ος μόνος του, χωρίς αυτή την έφεση, δεν θα δώσει το ίδιο, δηλαδή σκηνοθέτες, σεναριογράφους κ.λπ.
-
23-07-2011, 02:04 PM #39
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό το σημείο Κοραλλιά:
Έτσι, όταν υπάρχει η έφεση προς την τέχνη από πλανήτες και ζώδια, ο 12ος οίκος θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τέτοιου είδους έκφραση λόγω της φύσης του, αλλά προς όλα τα είδη τέχνης και όχι μόνο στον κινηματογράφο. Ο 12ος μόνος του, χωρίς αυτή την έφεση, δεν θα δώσει το ίδιο, δηλαδή σκηνοθέτες, σεναριογράφους κ.λπ.
Επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω στον αέρα, ζήτησα από την διαχείριση να μου στείλει 10 τυχαίους χάρτες κορυφαίων σκηνοθετών του παγκόσμιου κινηματογράφου και ελπίζω να εντυπωσιαστείς, όσο εντυπωσιάστηκα κι εγώ με την τόσο έντονη εμπλοκή Ποσειδώνα\ 12ου και Ήλιου \5ου .
Ωστόσο, τέλειους χάρτες από καλλιτεχνικής απόψεως, βρήκα και χθες το βράδυ, που είχαμε μια συζήτηση με μια παρέα και έψαχνα στο διαδίκτυο χάρτες κατά συρροή δολοφόνων. Αρκετός 12ος για να γίνει η ζημιά και ένας 5ος εξαιρετικής ομοιότητας με 5ο καλλιτεχνών, κι όμως…
Προβλέπετε ένα θερμό καλοκαίρι… :toung:« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
23-07-2011, 03:02 PM #40
Επομένως, Κάτια μου, συμφωνούμε ότι ο Ποσειδώνας σημειοδοτεί τον κινηματογράφο αλλά το 12ο όχι. Όταν υπάρχει η έφεση λόγω Ποσειδώνα, το 12ο θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως βοηθά και σε όλα τα άλλα είδη τέχνης.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.