- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 49
-
11-05-2012, 04:29 PM #31
Re: Εκλογές Μαΐου 2012. Αναζητώντας την Έξοδο από την Κρίση
Kι εγώ στο 19% των μη εκπροσωπηθέντων Ελλήνων βρίσκομαι και είμαι περήφανη γι' αυτό, αν κρίνω από την εκπροσώπηση των λοιπών... Σήμερα, αυτό που καλούμαστε ως άτομα και ως κοινωνία να εξετάσουμε είναι, όχι τι είναι η Χρυσή Αυγή (αυτό το ξέρουμε), αλλά ποιοι λόγοι ώθησαν αυτούς τους 400.000+ συμπολίτες μας να την ψηφίσουν;;; Δεν νομίζω να είναι ναζιστές ή χουντικοί ή μειωμένη αντίληψης... Θα μας βοηθούσε ίσως και μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που προηγήθηκαν πριν την άνοδο του Χίτλερ... Δηλαδή, τι είναι αυτό που προσφέρει σήμερα η Χρυσή Αυγή στον Έλληνα;;;; Τι είναι αυτό που του έχουν αφαιρέσει και προσπαθεί να το ανακτήσει απεγνωσμένα;;; Και η απόγνωση είναι κακός οδηγός...
-
11-05-2012, 04:45 PM #32
Αραντίς, αφήνοντας ανοιχτές αιχμές για την αψάδα των γραφόμενών μου, με υποχρεώνεις να ξεκαθαρίσω την θέση μου και να σηκώσω το βάρος της ευθύνης μου. Επειδή δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να επιστρέψω σε αυτή την παράλογη συζήτηση, εξηγώ ότι το κάνω μόνο γιατί ενέπλεξες την διαχείριση, κάτι που κάνει τα πράγματα λίγο «κάπως». Έτσι, λάβε υπόψη ότι απευθύνομαι αποκλειστικά σε σένα.
Στο βαθμό που αναγνωρίζουμε ότι η αστρολογία είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τα θέματα που εξετάζουμε και για να μην φύγουμε από το άρθρο του Δημήτρη που εστίασε στο κορυφαίο γεγονός μιας πανσέληνου την μέρα των εκλογών, να ανακεφαλαιώσω επαναλαμβάνοντας ότι η πρόβλεψη έλεγε πως ο λαός θα ψηφίσει συναισθηματικά φορτισμένος και εκδικητικά (πανσέληνος στην πτώση του Σκορπιού).
Άρα, η πανσέληνος στον 6ο της εργατικής τάξης και σε ταυ-τετραγώνου με την αντίθεση Ήλιου στον 10ο (κυβέρνηση) και Κρόνο στον 4ο (αντιπολίτευση) μας έδειχνε καθαρά ότι στόχος της εκδικητικότητας της εργατικής τάξης, ήταν τα δύο ισχυρά κόμματα.
Δίκαιη αγανάκτηση και ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα που δίνει ένα ισχυρό χαστούκι στην αχρηστία των επανειλημμένα εκλεγμένων πολιτικών της χώρας.
Η «άπειρη βλακεία» δεν έχει να κάνει ούτε με το αποτέλεσμα, ούτε με την ψήφο στα μικρότερα κόμματα, ούτε με τις έννοιες αριστερά , δεξιά ή κέντρο. Αυτά είναι πια για την εποχή μας ανόητα και παρωχημένα ιδεολογήματα. Έστω κι έτσι, δημοκρατικά θα μπορούσα να δεχτώ την ύπαρξη ενός ακροδεξιού κόμματος, αλλά ως άνθρωπος και ως σκεπτόμενη πολίτης καταδικάζω και ευθαρσώς επαναλαμβάνω πως είναι «ΑΠΕΙΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ» (επιεικώς βλακεία για να μην γίνω απρεπής) να ψηφίζεις ένα κόμμα νεοναζί , υποστηρικτών του Χίτλερ και φανατικοί του λάτρεις. ΕΛΕΟΣ. Ούτε να το δεχτώ μπορώ, ούτε και θέλω, ούτε δικαιολογείται, ούτε και δικαιολογώ αυτούς που τους δικαιολογούν. Ιδιαίτερα αυτούς που δικαιολογούν και παίρνουν θέση χωρίς να έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Καμία αγανάκτηση και καμία διαμαρτυρία δεν μπορεί να μπαλώσει την έλλειψη παιδείας και ως εκ τούτου εμβάθυνσης στον πυρήνα του προβλήματος.
Δεν έχουμε να ψηφίσουμε κάτι άλλο, άρα ψηφίζουμε τους νεοναζί και τους κάνουμε 5ο κόμμα. Μπράβο! Πολύ ώριμο! Well done! Θα ανοίξουν οι τάφοι των πεσόντων της αντίστασης και θα τρίζουνε τα κόκαλά τους.
Ένδειξη άπειρης βλακείας, είναι ότι ο λαός δεν πήγε για να ψηφίσει κάνοντας την διαφορά, αλλά για να εκδικηθεί. Και όταν η χώρα βουλιάζει κι εσύ κι εσύ παίζεις το βιολί σου ψηφίζοντας τον ναζισμό, ναι είσαι άπειρα βλάκας. Άπειρα!
Όμως, με έναν Ποσειδώνα να τετραγωνίζει τον ωροσκόπο της χώρας , ο αποπροσανατολισμός και ο φανατισμός με λάθος ιδέες, είναι ένα από τα αναμενόμενα.
Η άνοδος των νεοναζί (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και χωρίς να ενοχλούμαστε που πρέπει να παραδεχτούμε πως μας αρέσουν κάποια πράγματα από ένα κίνημα ναζιστών) ήρθε επειδή κινείται δυναμικά στο πρόβλημα της μετανάστευσης. Όλοι ενοχλούμαστε και όλοι θέλουμε να γίνει κάτι. Δουλειές δεν υπάρχουν και η εργατική τάξη δικαιολογημένα αισθάνεται ότι οι ξένοι τους παίρνουν τα μεροκάματα. Οι άνθρωποι στο κέντρο υποφέρουν.
Σοβαρό και αξιοπρεπές, είναι να δούμε ποιο πρόγραμμα έχει η κάθε παράταξη για το καυτό αυτό θέμα της μετανάστευσης και να την ψηφίσουμε, χωρίς να χάσουμε την δημοκρατική μας αξιοπρέπεια και τα πολιτιστικά\πολιτισμικά μας κεκτημένα.
Δεν στέκομαι στην άνοδο των ναζί που μερικοί μπορεί να την ανέχονται με επιείκεια, όπως έκανε ο κόσμος και πριν 70 χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα. Στέκομαι στην διαπίστωση ότι υπάρχει ακόμα τραγική έλλειψη παιδείας , είμαστε πολιτικά ανώριμοι και εξ αυτού εθνικά ταπεινωμένοι , εξαθλιωμένοι.
Αραντίς, ελπίζω να κατάλαβες το νόημα των όσων έγραψα, αν και αν λάβω σοβαρά υπόψη μου την επιλογή του ψευδώνυμού σου, μπορεί και όχι.
ΥΓ: Μπορείς να απαντήσεις ότι θέλεις, αλλά να ξέρεις ότι αφού ξεκαθάρισα την θέση μου, δεν θα επιστρέψω για κανενός άλλου είδους συνέχειας αυτής της απεχθούς συζήτησης. Η ιστορία έχει μιλήσει πριν από μένα. Αρκεί.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
11-05-2012, 04:52 PM #33
ΑΡΑΝΤΙΣ, δεν θα σου εκφερω την αποψη μου αλλα θα μεταφερω συνοπτικα τα στοιχεια που εδωσαν εχθες βραδυ, σ εκπομπη της ΝΕΤ. Συμμετειχαν αναλυτες εταιριας δημοσκοπησεων κι ενας κοινωνιολογος.
Το μεγαλυτερο ποσοστο ψηφων το εδωση η ηλικια 25-35.
Προερχεται κυριως απο αστικες περιοχες αλλα που εχουν αμεση σχεση με γεωργικες εργασιες. (δηλαδη χρησιμοποιουν μεταναστες, ενω ταυτοχρονα αισθανονται απεχθεια γι αυτους και τους θελουν με το μικροτερο δυνατον κοστος).
Ανηκουν στο μεσαιο μορφωτικο επιπεδο.
Η αναλυση του κοινωνιολογου λεει οτι. 1. Η συγκεκριμμενη ηλικια μεγαλωσε την εποχη, που υπηρξε η μεγαλη εισροη μεταναστων στην Ελλαδα. Ταυτοχρονα βιωσε την αντιδραση του τυπου παλιο....., αναλογα με την χωρα προελευσης του μεταναστη.
2. Βρισκεται στην ηλικια ανευρεσης εργασιας και φυσικα αντιμετωπιζει ανεργια. Εναντιωνεται επομενως ενστικτωδως, στους μεταναστες, παρ οτι δεν θα αποδεχοταν ευχαριστα τις χειρονακτικες εργασιες που κανουν οι μεταναστες.
Αυτα ηταν τα πιο βασικα που θυμαμαι.
-
11-05-2012, 05:11 PM #34
Φαίνεται ότι δεν τελειώνει το θέμα της Χρυσής Αυγής. Οι εκλογές είναι βέβαια το θέμα των ημερών.
Ας είμαστε όμως λίγο αισιόδοξοι Τίνα. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ψήφισε για ένα ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, όμως με αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Αν όλοι αυτοί που νοσταλγούνε τη χούντα βρεθούν μπροστά στο φάσμα μιας πραγματικής χούντας με την συνεπαγόμενη διεθνή απομόνωση και με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για την οικονομία και την εθνική κυριαρχία, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα εξακολουθούν να έχουν την ίδια γνώμη.
Καλές είναι οι εθνικο-πατριωτικές κορώνες αλλά προς το παρόν τις εκφωνούμε έχοντας τη σιγουριά της ευρωπαϊκής ένωσης. Πρόκειται για «πατριωτική γυμναστική» κι εγώ πιστεύω ότι ακόμα και αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή δεν θέλουν κάποια χούντα αλλά στα πλαίσια της δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής ένωσης, του ευρώ κλπ, να υπάρχουν κάποιοι που θα πουλάνε τσαμπουκά στους μετανάστες και στους βουλευτές. Αν τους έρθει όλο το «πακέτο» που συνεπάγεται η Χρυσή Αυγή δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τους αρέσει.
-
11-05-2012, 05:19 PM #35
Κατια, παρ οτι διευκρινισες οτι δεν θα επανελθεις και φυσικα το σεβομαι, οφειλω να πω οτι συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου και κυριως με την αναφορα σου στο θεμα παιδειας.
Ειναι απιστευτα λυπηρο, να βλεπουμε στα ρεπορταζ τα νεα παιδια, να μπερδευουν π.χ την επετειο της 28ης Οκτωβριου, μ εκεινην της 25ης Μαρτιου!!!!!!!!! Ελπιζω καποτε οι γονεις, να συμμετεχουν πιο ενεργα στην σχεση με τα παιδια τους, γιατι εκτος απο την παιδεια, υπαρχει και η διαπαιδαγωγηση στο σπιτι. Εκτος πια, κι αν καλαμπουριζουν οταν δινουν απαντησεις στους ρεπορτερς.
-
11-05-2012, 05:24 PM #36
Γειά σου Εφάκι.
Αυτό που λες είναι ολόσωστο, πραγματικά κάτι "παίζει" εκεί μέσα, που όσο κι αν θέλουμε να μάθουμε, αποκλείεται να μάθουμε.
Είναι όμως στα σημεία των καιρών να παίζονται διάφορες "κωλοτούμπες" από διάφορους κομματάρχες που αλλάζουν τις θέσεις των κομμάτων, συμφωνα πάντα με το τι θέλει να ακούσει ο Έλληνας.
Από που να πρωτοξεκινήσω?
Από το ΠΑΣΟΚ που από σοσιαλιστικό κίνημα με πολύ προοδευτικές θέσεις, κατάντησε καρικατούρα πρεσβεύοντας ότι πιο φασιστικό έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα? Μήπως ξεχνάμε την κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων? Μήπως ξεχνάμε πως ΟΛΟΙ οι νόμοι που ψηφίστηκαν στο κοινοβούλιο τους τελευταίους 20 μήνες είναι χειρότεροι και σκληρότεροι από τους αναγκαστικούς νόμους των δικτατορικών καθεστωτων?
Μήπως να θυμίσω το βρωμικο ' 89 με το κόμμα της Ν.Δ να παίρνει την εξουσία μέσα από τη σύμπραξή του με το ΚΚΕ? Οι λίγο μεγαλύτεροι θα θυμούνται τα γελοία θεάματα με τα λογύδρια από τα μπαλκόνια.
Να πάμε στο κόμμα του Λαού? Εκεί να δεις κοροιδία!
Ξεχνάμε πόσος κόσμος καταστράφηκε με τις απεργίες, τις πορείες, τα επισόδεια στα λιμάνια?
Πόσοι τουρίστες την κοπάνησαν εν μέσω κρίσης, πόσοι εσωτερικοί τουρίστες έμειναν χωρίς βενζίνη ντάλα Ιούλιο και δεν κατάφεραν να κάνουν λίγο την ελληνική ηπειρωτική και νησιωτική επαρχία να σηκώσει κεφάλι! Πόσοι αγρότες είδαν τις σοδειές τους να σαπίζουν στα φορτηγά και στα κοντέινερ! Η Κρήτη θρηνεί την πάμπλουτη και ποιοτικότατη παραγωγή της και οι αγρότες είδαν για άλλη μια φορά τους κόπους τους να πάνε στράφι, χωρίς φυσικά αποζημίωζη.
Μήπως ξεχνάμε πως ήταν το πρώτο κόμμα που μέσα από τις τεράστιες εκδοτικες επιχειρήσεις του, εφάρμοσε το μέτρο της εργασίας εκ περιτροπής και προχώρησε σε απολύσεις και βαθιές περικοπές. Την ίδια ώρα, κατέβαινε σε διαμαρτυρία για τα σκληρά μέτρα.
Πάμε τωρα στον ευτραφή κύριο της δεξιάς που αρέσκεται στο τραμπολίνο.
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω....
Τέτοια υποκρισία, κοροιδία, αλαζονεία, και καιροσκοπισμό δεν έχω ξαναδει.
Εβαλαν την υπογραφή τους στην καταδίκη της χώρας, οι Εθνικόφρονες. Αρνούμαι να σχολιάσω γιατί θα γίνω πολύ κακιά.
Κι έρχεται και η Χρυσή Αυγή, εν μέσω παιάνων και ελεγειών, αφού μπήκε δημοκρατικά στη βουλή, την εξέλεξαν κυρίως οι "παθόντες" γηραιότεροι κατοικοι των πυκνοκατοικημένων αστικών κέντρων, και δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως εξελέγη από τους νέους της επαρχίας. Τα κανάλια έχουν τους λόγους τους και φυσικα τους κατάλληλους καλεσμένους-ειδήμονες, για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.
Ολοι μα όλοι τους, χωρίς εξαίρεση και δικαιολογία, είναι σάπιοι, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο.
Οι δύο μεγάλοι απλώς είχαν σαπίσει εξ ολοκλήρου και η μυρωδιά της αποσύνθεσης έγινε αντιληπτή πλέον.
Και με έναν Ποσειδώνα στο σπίτι του, στον πολιτικό χάρτη της χώρας, να σχηματίζει ανοιχτή αντίθεση με τον Αρη στην Παρθένο , την Αφροδίτη από τους Διδύμους, και να συμμετέχει όπου να ναι στις εκλείψεις, ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια, και ποτέ δεν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα,όπως είπε και η Κάτια παραπάνω.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
11-05-2012, 05:45 PM #37
Ταυρινουλα συμφωνω στα παντα μαζι σου εκτος απο ενα.
Απο το '74 και μετα, δεν ειχαμε ελλειμμα δημοκρατιας στην Ελλαδα. Το οτι μπορουμε να μιλαμε και να εκφραζομαστε οπως θελουμε αυτη τη στιγμη, ειναι η μεγαλυτερη αποδειξη.
Η ελευθερια του λογου, ειναι για μενα η μεγαλυτερη αρετη της δημοκρατιας. Μπορει τα μεγαλα κομματα να εκμαυλιστηκαν, να υπεκυψαν σε συμφεροντα, ν αλλοτροιωθηκαν να......οτι θελεις, αλλα ειμαι ευγνωμων που ζω σ αυτη την εποχη, χωρις Μακρονησια, Γυαρους κ.λ.π
Διαφθορα ναι, αναμφισβητητα σ αυτη την εποχη ζουμε, αλλα οχι φασισμος. Ειναι το μοναδικο σημειο που διαφωνουμε. Προλαβα εξ αλλου την εποχη, που ο κοσμος εκρυβε την εφημεριδα που διαβαζε. Ημουν μικρη, αλλα το θυμαμαι εντονα, οτι ετσι εκαναν ολοι οι γειτονες. Απιστευτο! που το θυμηθηκα τωρα αυτο?
Υ.Γ Να συμπληρωσω κατι ακομη σχετικα με την εκπομπη της νετ. Δεν διαφωνω καθολου, οτι καθε καναλι ακολουθει μια ορισμενη πολιτικη. Ηταν ομως η μονη σχετικη που ειδα και απλα ανεφερα τα στοιχεια. Μακαρι να υπαρξει κι αλλη για να κανουμε συγκριση.
Επιπλεον ειμαι λιγο διστακτικη, γιατι αν ακουσες την ειδηση, οτι οι ροδακινοπαραγωγοι Ημαθειας προσεφεραν 4/μηνη εργασια σε πανω απο 4000 ατομα, ζητωντας αποκλειστικα ελληνες ανεργους κι εμφανιστηκαν μονο 19 !!!!!!!!!!!!!!, αυτο κατι μπορει να σημαινει, σε σχεση με την προηγουμενη αναλυση.Last edited by SAGIVI; 11-05-2012 at 05:53 PM.
-
11-05-2012, 05:55 PM #38
Ευχαριστώ θερμά για τα μαθήματα περί δημοκρατίας και ναζισμού. Είναι προφανές ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο "Χρυσή Αυγή" επιδερμικά, χωρίς να αναρωτιούνται για τα αίτια που το δημιούργησαν... Τα "χώνουν" ανηλεώς στα άτομα που ψήφισαν ένα ναζιστικό κόμμα, καταλογίζοντάς τους έλλειψη παιδείας (οι λοιποί ψηφοφόροι είναι όντα υψηλής διανόησης), ενώ η ουσία βρίσκεται στο ότι η εκμαυλισμένη δημοκρατία μας έχει καταντήσει τέτοια, ώστε να εκτρέφει και να γιγαντώνει τέτοιου είδους φασιστικά κόμματα στους κόλπους της... Όχι, δεν πρόκειται να τα βάλω με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά με το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη Δημοκρατία μας στον εκφασισμό. Διότι όπως λέει ο ποιητής: "εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω". Ελπίζω να απευθύνομαι σε άτομα νοήμονα και σκεπτόμενα, τα οποία δεν θα θεωρήσουν (ξανά) την παρατήρησή μου ως δείγμα υποστήριξης προς ένα ναζιστικό κόμμα.
Δεν ξέρω εάν το ψευδώνυμό μου αποτελεί δείγμα απουσίας ή μειωμένης αντίληψης, αλλά είναι προφανές ότι η σχετική παρατήρηση είναι αγενής και δείχνει, αν μη τι άλλο, έλλειψη σεβασμού στο συνομιλητή. Προφανώς το katiakiss παραπέμπει σε διαφορετική πνευματική διάσταση...
-
11-05-2012, 06:14 PM #39
Ωπ! Ωπ! Λοιπον για να λεμε την αληθεια, το ΑΡΑΝΤΙΣ ειναι ενα υπεροχο ονομα, με πολλους συμβολισμους, που καποιοι ομως το καταχρωνται και φαντασιωνονται ιστοριες.....
Προσωπικα, μου εκανε τεραστια εντυπωση η επιλογη σου, απο τοτε που ειδα το πρωτο σου ποστ. Κατι μου λεει, οτι αποκλειεται να μην περιμενες να γινει ο συσχετισμος.
Ωστοσο την ιδια εντυπωση μου εκανε σημερα, οτι απευθυνθηκες στην διαχειρηση για να "υπερασπιστεις" τους ψηφοφορους του εν λογω κομματος. Ενος κομματος, που ετσι κι αλλιως οι δημιουργοι του δεν αντεχουν στην κριτικη, δεν αντεχουν σε δημοκρατικους διαλογους κι επομενως γιατι χρειαζονται υπερασπιση? Επι πλεον, προσωπικα εγω πιστευω, οτι οταν οι ψηφοφοροι του καταλαβουν τι ψηφισαν, θ αλλαξουν αποψη. Δηλαδη για μενα, οι 400.000 ψηφοφοροι, δεν εχουν καταλαβει οτι ψηφισαν ενα κομμα, του οποιου η ιδεολογια στηριζεται σ αυτον, που αιματοκυλισε την ανθρωποτητα.
Εκτος, αν αυτοι οι 400.000 ειναι αυτοι που θα πολεμησουν στο Αραντις, οταν ερθει η ωρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (η μηπως επρεπε να ειναι 300.000)?
Κατι ακομη, παρ οτι η Κατια δεν χρειαζεται δικηγορο, θα σου πω απλα οτι το ψευδωνυμο της ειναι συναρτηση του ονοματος της.Last edited by SAGIVI; 11-05-2012 at 06:28 PM.
-
11-05-2012, 07:18 PM #40
Αν με δυσκολέψετε και άλλο και συνεχιστούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις τότε θα αναγκαστώ εκ των πραγμάτων να υιοθετήσω όλες τις "Δημοκρατικές διαδικασίες" που μου παρέχουν οι όροι χρήσης που όλοι αποδεχθήκατε κατά την εγγραφή σας!
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.